Kahina Giving Beauty & marokkolaiset kauneudenhoitorituaalit

Kaupallinen yhteistyö Eco Beauty Wellness.

Kahina Giving Beauty Hannamarirahkonen Yellowmood 2 Kahina Giving Beauty Hannamarirahkonen Yellowmood 13 Kahina Giving Beauty Hannamarirahkonen Yellowmood

Ihon kevätkirkastustalkoot voivat alkaa nyt!

Olen matkustanut ihonhoitorutiineissani kuluneiden kuukausien aikana maailman pääkaupunkiin New Yorkiin Kahina Giving Beautyn saattelemana. Tämä huikea sarja on puhdasta luksusta alusta loppuun ja sarjan kiehtovimpia juttuja on kaksi: marokkolaiset raaka-aineet ja tietysti Kahinan syntytarina – voi nimittäin olla, että ilman yhtä lomamatkaa koko Kahinaa ei edes olisi olemassa.

Kahinan on perustanut yhdysvaltalainen Katharine L’Heureux, joka suuntasi Marokon lomalle vuonna 2007. Siellä hän tutustui berberi-naisiin, jotka opettivat hänelle arganöljyn käyttöä ja kertoivat tuon öljyn tarkoista valmistusmetodeista. Katharine huomasi kuinka hyvää tuo öljy teki hänen omalle iholleen ja vakuuttui niin kovin, että hän päätti perustaa oman kosmetiikkasarjan, jonka pääraaka-aine tulisi olemaan marokkolainen arganöljy.

Katharine käy edelleen vuosittain Marokossa tapaamassa paikallisia Pohjois-Afrikan berberi-heimoon kuuluvaa naisia, jotka opettivat hänelle marokkolaisen kauneudenhoidon perusteet. Tiesitkö muuten, että kaikissa Kahinan pakkauksissa näkyvät mustat tekstit ovat nimenomaan näiden viiden naisen – Fatiman, Zahra A:n, Zaiman, Zahran ja Taarabtin  allekirjoituksia? Löydät naisten tarinan Kahinan omilta nettisivuilta.

Kahina on palkittu moneen otteeseen parhaana luomuihonhoitosarjana ja muutama viikko sitten sarja valittiin Amerikassa vuoden 2018 parhaimmaksi give back -brändiksi. Katharine hankkii suurimman osan raaka-aineista Marokosta, jossa hänen alaisuudessaan työskenteleville naisille maksetaan asianmukainen korvaus – sen avulla he saavat itselleen ja koko perheelleen taloudellisen vapauden, johon heillä ei olisi välttämättä muutoin mahdollisuutta. Juuri tästä syystä Kahina ei ole pelkkä Kahina, vaan Kahina Giving Beauty. Avaan seuraavaksi hieman marokkolaisten raaka-aineiden parhaimmistoa ja sen jälkeen päästän framille seitsemän sellaista tuotetta, joihin itse ihastuin.

Kahina Giving Beauty Hannamarirahkonen Yellowmood 6

Kahina Giving Beautyn pääraaka-aineet

• Marokkolainen arganöljy: säilyttää ihon kosteutta, pehmittää, elvyttää ja kiinteyttää, parantaa arpia ja suojaa UV-säteilyltä. Arganöljyssä on luontaisesti korkea määrä E-vitamiinia, joka ehkäisee hapetusstressiä ja toimii ikääntymisen merkkejä hidastavana antioksidanttina. Kahinan tuotteisiin käytetyt arganpähkinät kerätään puista ennen kuin ne ehtivät tippua maahan, joka takaa korkeimman laadun ja pehmeän tuoksun (mikä ei ole arganöljyn suhteen mikään itsestäänselvyys!).

• Rhassoul -savi: puhdistava savi sopii erityisesti herkän ja kuivan ongelmaihon hoitoon, sillä se poistaa hilsettä ja epäpuhtauksia kuivattamatta.

• Kaktusviikunasiemenöljy: yhden öljykilon aikaansaamiseksi tarvitaan 800 kiloa hedelmää, joten kaktusviikuna on yksi maailman kallisarvoisimmista ja harvinaisimmista kasviöljyistä. Poikkeuksellisen korkea E-vitamiinipitoisuus tekee öljystä varsinaisen antioksidanttitiivisteen, joka kirkastaa, nopeuttaa ihosolujen uudistumista ja antaa vapaille happiradikaaleille kyydit. Kahinan tuotteissa hyödynnetty kaktusviikunaöljy valmistetaan käsityömenetelmin, jonka ansiosta öljyn kallisarvoiset ravintoaineet säilyvät mahdollisimman tehokkaina.

• Aavikkoruusu: ruusu on yksi parhaimmista raaka-aineista ihon tulehdustiloihin, koska se rauhoittaa, korjaa vaurioitunutta ihoa ja lievittää tulehduksellisia iho-ongelmia kuten aknea.

Omassa testissäni oli taivaallisen kirkastava ja pehmoinen puhdistusemulsio, kasvojen kevätkirkastuksesta vastaava kasvovesi, koko vartalolle tarkoitettu arganöljy, kaktusviikunasiemen -roll-on, koukuttavan kirkastava seerumi, oman luonnonkosmetiikkalistani kärkeen noussut silmänympärysgeeli ja kosteuskylvyn tarjoava antioksidanttinaamio.

Saat 15 % alennuksen koko Kahinan valikoimasta koodilla Yellowmood15. Koodi on voimassa sunnuntaihin 25.3.2018 saakka.

Kahina Giving Beauty1 Hannamarirahkonen Yellowmood 2

1

Kahinan uskomattoman riittoisa puhdistusemulsio, joka poikkeaa erittäin positiivisesti kaikista muista kokeilemistani luonnonkosmetiikan voidemaisista putsareista. Putsari vaikuttaa aluksi ohuehkolta, mutta sen sisältämä arganöljy tekee koostumuksesta aivan taivaallisen hyvin levittyvän ja tuntumasta työstämistä kestävän – putsari ei muutu kasvoilla enemmän liruksi, vaan pitää koostumuksensa ja tuntuu todella hyvältä. Levitän putsarin iltasuihkussa kuiville kasvoille, annan sen vaikuttaa muutaman minuutin kuuman suihkun höyryssä ja poistan meikinjämät musliiniliinalla.

Putsari sisältää myös kallisarvoista marokkolaista blue tansy -öljyä, joka tunnetaan sen voimakkaasti tulehdusta laskevasta vaikutuksesta, jonka myötä se laskee punoitusta, ihoärsytyksiä ja rauhoittaa ongelmaihoa. Ihmettelin jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen ihon valoisuutta (mikä on aivan älyttömän harvinaisen nopea ilmiö jopa luonnonkosmetiikan putsareiden keskuudessa), mutta raaka-aineluettelo paljasti totuuden: putsari sisältää myös pajua ja papaijaa, joiden sisältämät entsyymit kuorivat kuollutta ihosolukkoa ja vievät siis kevätsameuden mennessään.

Näiden lisäksi mukana on myös kallisarvoista marokkolaista blue tansy -öljyä, joka tunnetaan voimakkaasti tulehdusta ja ihon punoitusta laskevasta sekä voimakkaita ihoärsytyksiä rauhoittavasta vaikutuksesta. Kamomillauute rauhoittaa herkkää ihoa, rosmariiniuute kirkastaa ja lempeän mieto tuoksu on peräisin neroliöljystä – sopii ehdottomasti myös herkkänenäisille! Suosittelen ihoa elävöittävää putsaria etenkin nyt kevätajan ihonelvytys toimenpiteisiin, etenkin jos ihosi on samea, eloton, kuiva, hilseilee tai on epäpuhtauksista tukossa (myös akne).

2

Nimeän Kahina Toning Mistin viralliseksi kevätkirjastajaksi, koska se ei jää yhtään kakkoseksi putsarin rinnalla – nämä kaksi ovat match made in heaven! Kasvovesi on lempeän stimuloiva, saa ihon kihelmöimään miellyttävästi muutaman suihkauksen jälkeen ja sisältää hoitavia sekä kirkastavia raaka-aineita. Marokkolainen aavikkoruusu, paju- ja haapauutteiden sisältämä salisyylihappo kuorii kuollutta ihosolukko, valkoinen tee antaa iholle antioksidanttista suojaa yhdessä alfafan kanssa ja pienimolekyylinen hyaluronihappo tukee ihon kosteustasapainoa. Toning Mist sopii kaikille ihotyypeille, mutta parhaimmillaan se on mielestäni elottoman, stressaantuneen, epäpuhtaan ja/tai rasvaisen ihon hoidossa.

Kahina Giving Beauty1 Hannamarirahkonen Yellowmood

3

Kahinan kosteuttava kauneusnaamio on ihanan miedon tuoksuinen jokaiselle ihotyypille sopiva kosteuskylpy, jonka valitsin Green Beauty Awards 2017 -listauksessa aivan syystä kalliiden kasvojenhoitotuotteiden TOP1-kauneusnaamioksi! Naamiomassa on paksuhkoa, voidemaisen napakkaa kermaa, joka notkistuu lämmön vaikuksesta ja muodostaa ihon pinnalle pumpulisen suojakelmun.

Tykkään levittää naamiota kevyehkön kerroksen ja jättää sen toisinaan kasvoille vaikuttamaan koko yöksi, jolloin aamulla odottavat kirkkaat siloposket, mutta aivan yhtä lailla sen voi poistaa lämpimällä musliiniliinalla noin 15-30 minuutin vaikutusajan jälkeen. Tällä naamiolla korppukasvoistakin saa kimmoisat, joten mikäli iho osoittaa nyt kevään korvilla pintakuivuuden ja sameuden merkkejä, tähän purnukkaan kannattaa tarttua.

Naamio on ihan superluksusta ja jälleen yksi osoitus siitä, että huolella rakennettu koostumus takaa hämmentävän pitkän riittoisuuden – etenkin näin arvokkaan kosmetiikkatuotteen kohdalla sitä kyllä arvostaa. Kauneusnaamio on parhaimmillaan ikääntyneellä iholla, sillä se sisältää ihovaurioita korjaavaa ja runsaasti antioksidanttista suojaa antavaa kaktusviikunasiemenöljyä, ikääntymisen merkkejä hidastavaa rypäleensiemenuutetta, syväkosteutta ihoon sitovaa ukonkauraa, entsymaattisesti kuorivaa ja ihosolukkoa uudistavaa haapauutetta. Huolimatta pieteetillä valituista tehokkaista raaka-aineista, naamio sopii kaikessa hellävaraisuudessaan käytettäväksi myös herkällä silmänympärysiholla.

Kahina Giving Beauty Hannamarirahkonen Yellowmood 5 Kahina Giving Beauty Hannamarirahkonen Yellowmood 7

4

Kahinan kätevässä pipettipullossa oleva 100 % arganöljy on varsinainen monitoimituote, jossa parasta on sen nopea imeytyvyys ja erittäin mieto tuoksu. Arganöljy sopii kuiviin hiusten latvoihin pesun jälkeen, hiusten öljyhoidoksi, vartaloöljyksi, hyttysten pistoihin, ihottumiin, diy-kuorintojen öljypohjaksi.

Kahina Giving Beauty Hannamarirahkonen Yellowmood 12

5

Aamujen suosikikseni on noussut yksi ylitse muiden: tummaa silmänalusihoa vaalentava Prickly Pear -rolleri, joka sisältää 100 % kaktusviikunaöljyä. Minulla on luontaisesti ollut aina tummat silmänaluset ja jos olen ilman meikkiä, saan vähintään kerran joltakin kysymyksen siitä miksi olet niin väsynyt. No, en ole väsynyt, silmänaluseni vain ovat tällaiset. Olen tutkinut asiaa paljon monelta kantilta ja näyttää siltä, että tämä on vain yksi pieni oheisoire kehon hyvinvoinnin suuremmassa kuvassa. Minulla on lapsuudesta saakka ollut taipumus anemiaan, oireilevaan suolistoon ja sitä kautta erilaisiin imeytymisongelmiin, jotka eivät ole parantuneet (vieläkään) ruokavaliolla – ehkä joku päivä vielä tasapaino löytyy.

Näin lähempänä kolmea kymppiä mustat silmänaluset eivät enää vaivaa kuten nuorempana, mutta pyrin silti hoitamaan niitä parhaani mukaan. Mikään ei tunnu silmänalusiholla paremmalta kuin viileä metallinen pallo, jolla saa samaan aikaan kevyen lymfahieronnan katsetta kirkastamaan. Öljyä tulee juuri sopivasti ja minulla on tapana tehdä levityksen jälkeen pikkurilleilläni vielä minilymfahieronta: taputtelen ensin silmänympärysihon pari kertaa sisänurkalta ulkonurkalle ja sitten liu’utan pikkurillin päätä kevyesti 3-5 kertaa sisänurkalta ulkonurkalle. Helppo kikka etenkin niille aamuille, kun silmien alle on kuljetettu telttapussien muuttokuorma.

Silmänalusia vaalentava vaikutus on K-vitamiinin ansiota – tuon vitamiinin tiedetään vaalentavan ja kirkastavan ihoa. Silmänympärysiho on paljon ohuempaa kuin muu kasvojen iho ja kaktusviikunaöljy on siinäkin mielessä loistava vaihtoehto sen hoitamiseen: E-vitamiini tiedetään todella voimakkaaksi, ikääntymistä hillitseväksi antioksidantiksi ja sitä on kaktusviikunaöljyssä jopa 150 % enemmän kuin muissa kasviöljyissä. E-vitamiini antaa boostia mikroverenkierrolle, suojaa ulkoapäin tulevilta haitallisilta ärsykkeiltä ja nopeuttaa ihon luontaista uusiutumisprosessia. Kaiken kukkuraksi tämä kevyen koostumuksen omaava antikomedogeeninen öljy sisältää jopa 65 % linoleenihappoa, joka ehkäisee ihon kuivumista, tulehduksia ja hilseilyä.

Kahina Giving Beauty Hannamarirahkonen Yellowmood 11

6

Kahinan silmänympärysseerumi on täydellisesti meikin alle sopiva katseenkirkastaja, joka viilentää kevyesti, sisältää hyvin imeytyviä ja ohutta silmänympärysihoa uudistavia peptidejä, laskee turvostusta ja vaalentaa kevyesti satunnaisten unettomuusjaksojen synnyttämiä mustia rinkuloita.

Silmänympärysgeeli on voittanut lukuisia arvostettuja palkintoja ja se on kyllä aivan huikea. Geelissä on mukana kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, hyvin imeytyvää arganöljyä, hexapeptidi-11 -aminohappoa, erittäin anti-inflammatorisisesti toimivaa ja solujen uudistumisprosessia nopeuttavaa oliivinlehtiuutetta, mikroverenkiertoa kiihdyttävää rosmariiniuutetta ja voimakkaasti anti-age -vaikutteista ruusujuurta. Näiden lisäksi silmänympärysseerumissa on myös jonkin verran saccharomyces cerevisiae -hiivaa, joka hidastaa solujen vanhenemista hillitsemällä ihon oksidatiivista stressiä. Tämä ilmiö aiheuttaa vapaiden happiradikaalien aiheuttaman solujen epätasapainon, jonka seurauksena iho ikääntyy nopeammin kuin pitäisi.

Täydellisesti levittyvä ja raikkaan tuoksuinen geeli on tosi ihanteellinen etenkin meikin alle, sillä se virkistää katsetta ja laittaa nestekiertoon vauhtia näkyvästi. Geeli sopii myös kaulan iholle ja huultenympärysiholle käytettäväksi.

Kahina Giving Beauty Hannamarirahkonen Yellowmood 10

7

Kirkastava seerumi ei pelkästään saa kasvoja hehkumaan, vaan tekee ihosta silminnähden kirkkaamman! Vesimäinen, kasvoja valostuttava seerumi on varsinainen antioksidanttien ilotulitus, jonka raaka-ainelista on upeaa luettavaa: se sisältää kosteuttavaa arganöljyä, erittäin antioksidanttista ja voimakkaasti ihovaurioita sekä palovammoja korjaavaa rannikkomännyn kuoriuutetta, mineraalipitoista wakame-levää, valkoista liljaa, fermentoituja maitohappobakteereita, riisiuutetta, pigmenttimuutoksia vaalentavaa hietamerinarsissia ja runsaasti ihosoluja stimuloivia sekä uudistavia eteerisiä öljyjä, jotka saavat kasvot loistamaan.

Seerumeiden kohdalla pidän koostumusta tärkeänä, sillä käytän niitä myös meikin alla yhdessä kasvoöljyn kanssa. Seerumi imeytyy ihanasti ja alkaa kasvoveden tavoin napakoittaa ja kihelmöidä miellyttävästi iholla. Seerumi sopii erityisesti pigmenttimuutoksia omaavalle iholle (mm. maksaläiskät ja sävyerot) ja sen luvataankin tasoittavan pigmenttieroja jo kuukauden käytön jälkeen. Itse käytän tätä ihoa elävöittävänä superfood-kuurina, joka on vienyt talven aiheuttaman sameuskerroksen mennessään.

Saat 15 % alennuksen koko Kahinan valikoimasta koodilla Yellowmood15. Koodi on voimassa sunnuntaihin 25.3.2018 saakka.

Oletko kokeillut Kahinaa?

Kuvat Hannamari Rahkonen

Jennie

Kahina on ihana ja sopii ainakin mun herkälle iholle. Ihanaa luksusta. Joskus jos voi laittaa rahansa vähän kalliimpaan niin tässä on yks suosikki.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Usein herkän ihon kosmetiikkasarjat tuntuvat hieman latteilta, mutta Kahina on kyllä uskomaton poikkeus joukossa :)

Vastaa
Johanna

Kahina on omalle herkälle ja kuivahkolle sekaiholleni pelastus! Olen kokeillut Essen Sensitive-kuurit ja kaikki, mutta mikään muu sarja ei saa omaa ihoani näyttämään yhtä heleältä ja hyvinvoivalta. Parasta on kuitenkin ihana rauhoitettu tunne iholla. Myös tuoksut taivaallisia! Jäin kaipaamaan pientä alennuskoodia jutun loppuun, mutta ymmärrän ettei sellaista aina löydy :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kannatti mainita asiasta, sain juuri Eco Beauty Wellnessiltä seuraavan tiedon: Kahinan koko valikoiman saa 15 % alennuksella käyttämällä koodia Yellowmood15. Koodi on voimassa sunnuntaihin 25.3.2018 saakka :)

Kahina on kyllä tosi ihana sarja ja tosi mielenkiintoista kuulla, että se sopi sun iholle ja Esse ei. Nämä ovat niin ihokohtaisia juttuja ja monesti vain etsimällä ja kokeilemalla löytää ne omalle hipiälle sopivat tuotteet.

Vastaa
Julia

Kahina on helmi niin filosofiassa, kuin laadukkaissa tuotteissa! <3 Olen tykännyt käyttää useita Kahinan tuotteita aina vaihdellen, mutta ylitse muiden tykkään FEZ vartaloseerumista, virkistävästä suihkeesta, kirkastavasta seerumista ja ihanasta beldi-saippuasta, jolla saan kuivan ihoni silkkisen pehmeäksi. Tuotteet ovat hintansa väärtejä ja tuen ilomielin yritystä, joka todellakin hoitaa hommansa kunnolla alusta loppuun.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ihan totta! Vaikka monella luonnonkosmetiikkabrändillä on toinen toistaan kiinnostavampia tarinoita, Kahina painii hyväntekeväisyystyönsä suhteen omissa sfääreissään.

Sait minut kiinnostumaan tuosta vartaloseerumista, kuulostaa ihan huipulta (kesä)konseptilta!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Herbfarmacy – herkän ihon luonnonkosmetiikkaa
Studio 78 Paris ja kestävä kesämeikki
Yellow Mood Beauty Rituals – Biodellyn perustaja Tanja Kipinoinen jakaa kosmetiikkasuosikkinsa