Herbfarmacy – herkän ihon luonnonkosmetiikkaa

Kaupallinen yhteistyö Eco Beauty Wellness (sisältää -20 % alekoodin!)

Luonnonkosmetiikka ja herkkä iho eivät ole aina se helpoin yhtälö. Syynä on yleensä se, että luonnonkosmetiikkasertifikaattien alle mahtuu nykyään hyvin monenlaista toimijaa ja toisaalta siihen, että (luksus)luonnonkosmetiikassa itsessään käytetään runsaasti tehokkaita, stimuloivia ja voimakastuoksuisia kasviuutteita ja eteerisiä öljyjä, jotka voivat ärsyttää.

Englantilainen Herbfarmacy on harvinainen jalokivi luonnonkosmetiikan maailmassa ja uskon vakaasti, että se on vastaus monen herkkäihoisen kutsuhuutoon! Sarja on aiheuttanut Napapiirillä melkoisia sydämentykytyksiä etenkin sisältönsä puolesta, sillä vaikka tuotteet onkin kohdennettu hyvin pitkälti herkälle ja haasteelliselle iholle, kyse ei ole lainkaan tylsästä sarjasta. Aktiivisia raaka-aineita on käytetty runsaasti ja laatukriteerit ovat todella korkealla jo kasvin istuttamisesta saakka. Pakkausten ulkoasu viehättää itseäni valtavasti, rakastan tummanvihreän sekä pahvinruskean sävyjen yhdistämistä sekä vähän hauskoja kukkagrafiikoita.

Sarjalla on Soil Association -sertifikaatti, joka on siinä mielessä luonnonkosmetiikkakentän vaativin, että sen asettamat luomutuotettujen raaka-aineiden minimimäärät ovat korkeammat kuin millään muulla sertifikaatilla. Tuoksumaailma on hellävaraisen kevyt ja tuoksut ovat peräisin pääasiassa eteerisistä öljyistä. Tuotekavalkaadiin mahtuu myös hajusteettomia tuotteita, kuten sarjan koukuttava kasvovoide.

Herbpharmacy Yrttista Luonnonkosmetiikkaa 11

Herbfarmacyn ideologia on kerrassaan huikea ja toivonkin, että vielä jonain päivänä pääsisin tutustumaan tarkemmin heidän luomuviljelystilaansa, tuotteiden valmistusprosesseihin ja sarjan perustajan Paul Richardsin kasvilääkintätietämykseen ja historiaan. Sarjan tarina on alkanut tietyssä mielessä jo Paulin lapsuudessa, sillä kasvien ominaisuudet ja niiden kasvatus ovat inspiroineet häntä jo pienenä poikana vuosikymmeniä sitten.

Tähän päivään mennessä Herbfarmacy on reilun 32 vuoden ikäinen yritys, jolla on vankka kokemus kasvilääkinnän hyödyntämisestä ihonhoitotuotteissa – he todellakin tietävät mitä herkkä ja haastava iho tarvitsee. Mitä enemmän olen perehtynyt Herbfarmacyn taustaan, arvoihin ja itse tuotteisiin, sitä vakuuttuneemmaksi olen tullut siitä, että tässä yrityksessä työhön ja raaka-aineisiin suhtaudutaan aivan erityisellä rakkaudella ja pieteetillä. Kaikenlainen kiire on riisuttu pois heidän toiminnastaan – tästä kertoo erityisesti se, että he kunnioittavat kasvien omaa kasvusykliä eivätkä milloinkaan kerää kasveja ennen kuin ne ovat täysin valmiita poimittaviksi. Kaikki tuotteissa käytetyt kukat ja yrtit kasvatetaan Herefordshiressä, jossa sijaitsee useita luomutuottajien ja kasvattajien tiloja, joiden kanssa Herbfarmacy tekee tiivistä yhteistyötä. Entistä mielenkiintoisemmaksi brändin tekee se, että tällä hetkellä Herbfarmacy on ainoa englantilainen yritys, joka kasvattaa ja käyttää tuotteissaan ainoastaan itseviljeltyjä raaka-aineita.

Kuluttajana ilahduttaa etenkin se, että tuotteet ovat erittäin kohtuullisen hintaisia, vaikka niissä on käytetty erinomaisia raaka-aineita ilman kehnoja täyteaineita. Sarjan kallein tuote maksaa alle 40 euroa ja edullisin alle kuusi euroa. Tuotteissa ei käytetä lainkaan valmiita voidepohjia, vaan nekin valmistetaan aina käsityönä Herbfarmacyn itse kasvattamista kasveista johdetuista kasviöljyistä ja vesipohjaisista uutoksista, joista saadaan kasviperäisten emulgoivien aineiden kanssa yhdistämällä tehokkaita ja hyvin imeytyviä voidepohjia.

Herbpharmacy Yrttista Luonnonkosmetiikkaa 10

Herbpharmacyn avainraaka-aineet

Herbfarmacylla uskotaan luomutuotettujen kasvien voimaan ja ne ovatkin koko tuotesarjan kantava tekijä. Yhteistyötilojen lisäksi heillä on oma viiden aarin kokoinen tila, jossa otetaan huomioon kasvien ja yrttien luontainen rytmi – kasveja ei ikinä kerätä raakileina, vaan niiden annetaan kypsyä, kunnes ne ovat ehtineet kehittää tärkeät ravintoaineensa.

Puhtaus huomioidaan koko valmistusprosessissa aina viljelyn alkumetreiltä lopputuotteen pakkaamiseen. Jokainen tuotteisiin käytetty kasvi kylvetään, hoidetaan ja poimitaan käsityöllä ilman mekaanisia koneita, jonka lisäksi pidetään huolta siitä, että maaperä on ravinteiltaan rikasta. Keräämisen jälkeen kasvit upotetaan öljyyn tai veteen ja yrttejä infusoidaan niin kauan, että seokset sisältävät maksimimäärän hyödyllisiä ravintoaineita.

Öljyt & vahat

Aprikoosinkiviöljy – pehmentää, kuivaöljymäinen koostumus imeytyy nopeasti eikä jätä ihoa rasvaiseksi ja vaalentaa tummia silmienalusia

Iltahelokki – erinomainen raaka-aine hormonaalisesti oikuttelevalle iholle, vähentää ihon punaisuutta ja vaalentaa ihoa

Hamppu – uudistaa, kosteuttaa pitkäkestoisesti, rauhoittaa ja siloittaa juonteita

Makadamia – imeytyy jopa erittäin kuivalle iholle ja kosteuttaa tehokkaasti, on ei-komedogeeninen (ihoa tukkimaton) ja vähentää kutinaa sekä punoitusta

Sheavoi – korjaa ja pehmentää ihoa sekä aktivoi kollageenintuotantoa

Kasviuutteet

Rohtosalkoruusu – kosteuttaa tehokkaasti, pehmittää ja suojaa ihoa

Kehäkukka – rauhoittaa ihoärsytyksiä

Rosmariini – kirkastaa, aktivoi pintaverenkiertoa, vaalentaa arpia ja tasoittaa ihoa

Auringonhattu – supistaa ihohuokosia ja hillitsee rasvoittumista

Tulikukka – pehmittää ihoa ja ennaltaehkäisee juonteiden syntyä

Ginkgo biloba – aktivoi pintaverenkiertoa, ennaltaehkäisee vanhenemisen merkkejä ja uudistaa ihoa

Ruusunmarja – sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka vaalentavat arpia, parantavat ihoa ja tekevät siitä kuulaan

Eteeriset öljyt

Ruusupelargonia – kiinteyttää ihoa, toimii anti-age -vaikutteisesti ja nopeuttaa iho-ongelmien parantumista

Ylang ylang – hillitsee tulehdusta, tasapainottaa talintuotantoa ja toimii antiseptisesti

Laventeli – antibakteerinen, korjaava, tulehdusta hillitsevä, kirkastaa ihoa ja tasoittaa sävyeroja

Seetri – voimakkaasti anti-inflammatorinen, loistava esimerkiksi ekseeman ja seborrean hoidossa

Herbpharmacy Yrttista Luonnonkosmetiikkaa 5

Herbfarmacy Refining Cleanser -puhdistusmaito ja musliiniliina

Sametinpehmeä ja kermainen puhdistusmaito sisältää huikeat 80 % luomutuotettuja raaka-aineita. Voidepohja on täysin vedetön ja se koostuu Aloe verasta, aprikoosinkiviöljystä, risiiniöljystä, mehiläisvahasta ja auringonkukkaöljystä, jotka poistavat epäpuhtauksia ja meikinjäämät tehokkaasti. Raaka-ainekoostumus on todella hoitava ja se on loistava vaihtoehto pintakuivan ja kuivan ihon puhdistamiseen vedettömästi.

Puhdistusvoiteen sisältämä kamomillauute rauhoittaa herkkää ihoa ja rohtosalkoruusu-uute kosteuttaa ja rosmariini tekee ihon pinnasta kirkkaan. Voiteessa on erittäin mieto, eteeristä öljyistä (Ylang ylang, ruusupelargonia ja greippi) peräisin oleva tuoksu. Olen ottanut täyteläisen puhdistusvoiteen jatkuvaan käyttööni nyt talven tullen, sillä se parantaa tuntuvasti ihon kosteustasapainoa.

Puhdistusvoidepakkauksen mukana tulee myös luomutuotettu ja reilun kokoinen puuvillamusliiniliina puhdistusmaidon kanssa käytettäväksi. Musliiniliinassa on kaksi kangaskerrosta ja se sopii erityisen hyvin normaalille, rasvoittuvalle tai kuivalle iholle. Musliiniliinan voi halutessaan ostaa myös erikseen.

33 € / 100ml

Herbpharmacy Yrttista Luonnonkosmetiikkaa 8

Herbfarmacy Refining Exfoliator -syväpuhdistusmaito

Epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle sopiva syväpuhdistusmaito on käytännössä hyvin hellävarainen puhdistava kuorintanaamio, jonka koostumuksesta 71 % on luomutuotettuja raaka-aineita. Voidepohja koostuu epäpuhtauksia puoleensa vetävästä valkoisesta savesta, aprikoosinkiviöljystä, risiiniöljystä, auringonkukkaöljystä ja Aloe verasta, jotka kosteuttavat ja irrottavat epäpuhtauksia syvältä. Erittäin hellävaraiset jojobahelmet kuorivat ihon pinnalla olevan kuolleen ihosolukon pois. Voide sisältää kamomillaa, rohtosalkoruusua, rosmariinia, Ylang ylangia, ruusupelargoniaa, laventelia ja greippiä. Voiteessa on miellyttävä kukkakedon tuoksu, joka ei kuitenkaan ole liian läpitunkeva.

Syväpuhdistusvoide sopii käytettäväksi rasvoittuvalle tai sekaiholle joka toinen päivä, kuivalle ja pintakuivalle tai normaalille iholle maksimissaan kerran viikossa.

29,90 € / 60 ml

Herbpharmacy Yrttista Luonnonkosmetiikkaa

Herbfarmacy Rose & Echinacea Toner -kasvovesi

Erittäin miellyttävä, miedon ruusun tuoksuinen kasvovesi kosteuttaa, supistaa ihohuokosia ja raikastaa. Luomuraaka-ainepitoisuus on 98 %. Kasvovesi sisältää käytännössä kahta vaikuttavaa ainetta: Damaskoksen ruusuvettä ja auringonhattuvettä. Ruusuvesi stimuloi ihoa ja tekee ihon pinnasta kirkkaamman. Auringonhattu supistaa ihohuokosia ja antaa pitkäkestoisempaa kosteutta lukitsemalla kosteuden iholle. Tämä tuote on hyvä valinta herkästi ragoivalle iholle sen suppean, mutta silti tehokkaan, raaka-ainesisällön ansiosta.

31,90 € / 95 ml

Herbpharmacy Yrttista Luonnonkosmetiikkaa 7

Herbfarmacy Refining Eye Cream -silmänympärysvoide

Erittäin hyvin imeytyvä ja kosteuttava silmänympärysvoide sisältää runsaasti kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, joka ”täyttää” luonnollisesti ihon kuivia kohtia ja tekee ohuesta silmänympärysihosta tasaisemman. Hajusteeton voide tuoksuu todella, todella miedosti ruusulle. Ruusunmarjaöljy kiihdyttää solutuotantoa ja hillitsee vapaiden happiradikaalien aiheuttamien vaurioiden syntymistä, auringonhattu-uute supistaa ihohuokosia, rohtosalkoruusu pehmentää ja eteeriset öljyt kirkastavat tummia silmänalusia. Koostumus on aivan mahtava – samalla kermaisen täyteläinen ja silti riittävän kevyt imeytyäkseen tehokkaasti. Tämä on uusi yötä vasten käytettävä silmänympärysvoidesuosikkini.

34,90 € / 15 ml

Herbpharmacy Yrttista Luonnonkosmetiikkaa 2

Herbfarmacy Mallow Beauty Balm

Herbpharmacyn kansainvälisesti palkittu kulttibalmi on huikea must have -tuote lähes kaikkeen mahdolliseen ihonhoitoon. Raaka-ainekoostumus on 100 % luomutuotettua ja balmi sopii moneen eri käyttötarkoitukseen: kasvoöljyksi, naamioksi, puhdistustuotteeksi, kuivien kantapäiden pehmentäjäksi ja paikallisesti käytettynä ihottumakohtien sekä kutinan rauhoittajaksi. Riittoisa kauneusbalmi rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja sitä voi käyttää erityisesti, jos kärsii aknesta tai psoriaksesta.

Balmi sisältää auringonkukkaöljyä, voimakkaasti uudistavaa ja hyvin imeytyvää jojobaöljyä, pitkäkestoisesti kosteuttavaa mehiläisvahaa, kollageenintuotantoa tukevaa sheavoita, ihoa pehmentävää rohtosalkoruusua, ihoärsytyksiä ja punoitusta rauhoittavaa kehäkukkaa, juonteita silottavaa tulikukkaa, kirkastavaa rosmariinia, kamomilla, ruusupelargoniaa ja Ylang ylangia. Tuoksu on kevyen kukkainen ja mieto.

29,90 € / 30 ml

Herbpharmacy Yrttista Luonnonkosmetiikkaa 4

Herbfarmacy Rose & Mallow Facial Oil -ruusunmarjakasvoöljy

Tämä kesältä tuoksuva ja aivan uskomattoman hyvin imeytyvä kasvoöljy on valmistettu 97 % luomutuotetuista raaka-aineista. Öljyseerumin molekyylikoostumus on toimiva, sillä iho jää käytön jälkeen uskomattoman sileäksi ja pehmeäksi, ei rasvaiseksi. Jos olet herkkäihoinen ja olet kaivannut etsinyt talvikaudelle sopivaa kosteuttavaa, uudistavaa ja toimivaa kasvoöljyä, lupaa että kokeilet tätä! Oman kokemukseni mukaan öljy sopii pienissä määrin myös meikkipohjan alle tuomaan kirkkautta ja tekemään ihosta kuulas.

Seos sisältää ihoa stimuloivaa ja ihoa kiinteyttävää ruusunmarjaöljyä, uudistavaa ruusunmarjasiemenöljyä, nopeasti imeytyvää ja hormonaalisia ihomuutoksia tasapainoittavaa helokkiöljyä, pitkäkestoisesti kosteuttavaa hampunsiemenöljyä, aprikoosinsiemenöljyä ja macadamiapähkinänsiemenöljyä, joka kosteuttaa todella tehokkaasti, sillä se läpäisee jopa kuivan ihon. Öljyseerumin huumaava tuoksu on peräisin Damaskonruusuöljystä, jolla on todettu olevan antibakteerinen vaikutus iho-ongelmien hoidossa.

29,90 € / 25 ml 

Herbpharmacy Yrttista Luonnonkosmetiikkaa 9

Herbfarmacy Replenishing Face Cream -ravitseva kasvovoide

Erittäin hoitava kasvovoide, johon jopa minä – ronkeli kasvovoidenainen – ihastuin. Vegaanisen voiteen pohja koostuu kosteuttavasta Aloe verasta, auringonkukkaöljystä, tehokkaasti ihoon penetroituvasta makadamiaöljystä ja helokkiöljystä. Vaikuttavina aineina on käytetty ärtynyttä ihoa rauhoittavaa kehäkukkaa, uudistavaaruusunmarjaöljyä, antibakteerista Damaskoksenruusuöljyä, ikääntymisen merkkejä häivyttävää ja ihon uusiutumista tukevaa Ginkgo bilobaa sekä rosmariinia. Antioksidanttipitoinen voiteen raaka-aineet ovat 84 % luomutuotettuja. Voide sopii parhaiten ikääntyvän, kuivan ja herkän ihon täsmähoitoon. Oman käyttökokemukseni perusteella voiteessa on harvinaisen hyvin imeytyvä koostumus, joka ei tuki ihohuokosia.

39,90 € / 60 ml

Herbpharmacy Yrttista Luonnonkosmetiikkaa 12

Herbfarmacyn valikoimissa on kasvojenhoitotuotteiden lisäksi myös liuta itsehoitotuotteita muun muassa lihassärkyihin, flunssaoireita helpottamaankuiville huulille ja jaloille, vauvojen herkälle iholle, haavojen sekä ruhjeiden hoitoon sekä sisäiseen kehonpuhdistukseen. Kokonaisuutena kyseessä on sen verran holistinen sarja, että tähän tulen kyllä palaamaan vielä uudemmankin kerran, ehkäpä jo tämän vuoden puolella. Eco Beauty Wellness tarjoaa nyt Yellow Moodin lukijoille koko Herbfarmacyn tuotevalikoimasta huiman -20 % alennuksen ensi viikon sunnuntaihin 26.11. saakka (alla alekoodi) – kannattaa ehdottomasti hyödyntää tämä tarjous, sillä tuotteet ovat jo valmiiksi hyvin edullisia ja nyt niitä pääsee kokeilemaan harvinaisen matalalla kynnyksellä!

Oletteko te kokeilleet Herbfarmacyn tuotteita? Mitä piditte?

Kuvat Hannamari Rahkonen

Jenni Emilia

En ole kokeillut tätä sarjaa, mutta pakko korjata, että myös englantilainen Neal's Yard Remedies kasvattaa suuren osan käyttämistään kasveista ja yrteistä itse. Herbfarmacy ei siis ole ainoa.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Heippa Jenni Emilia! Olet oikeassa, Neal's nimittäin kasvattaa paljon raaka-aineita itse. Huomasin, että lauseeni oli hieman huonosti muotoiltu, koska tarkoitin sanoa Herbpfarmacyn olevan ainoa, joka viljelee _kaikki_ kasvi- ja yrttiraaka-aineensa itse (näin he itse sanovat omilla sivuillaan). Siinä mielessä herbfarmacy on Englannin ainoa, mutta uskon, ettei Neal's jää kyllä kauas tästä :) Korjaan tämän asian tuonne tekstiin, jotta ei tule väärinkäsityksiä. Kiitos huomiosta!

Neal's Yard Remedies on toinen englantilainen suosikkisarjani ja meinasin kirjoittaa postaukseen siitä miten paljon nämä kaksi sarjaa muistuttavat toisiaan - tosin sillä erotuksella, että Herbpfarmacy ei käytä ns. teknisiä ainesosia lainkaan ja tuoksumaailmakin on erittäin mieto Nealsiin verrattuna. Mukavaa sunnuntaita!

Vastaa
Ulpu

Herbfarmacy on ihana, itsellä ollut käytössä puhdistusvoide, sy-voide ja kasvovesi. Ja muutamia tuotteita oon kokeillut näytteiden verran. Taidan palata näihin, kunhan saan Whamisat käytettyä pois. Tää on NYR:n ohella suosikkisarjani.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Herbfarmacy ja NYR ovat kyllä molemmat todella hyviä ja ihania sarjoja, tuolla Englannissa osataan näemmä tehokkaan ja kursailemattoman kosmetiikan valmistaminen.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2015: Meikit
Mistä on hyvä elämä tehty?
Tulppaanikausi korkattu
Lempilisäravinteeni x 10