Omena-kanelikuppikakut
Lokakuu tarkoittaa kuuraisen maan, paljaiden puiden ja nurkan takana lymyilevän talven odottelun lisäksi uutta reseptiä Sugar Helsingin saitilla. Omenasesonki tarjoilee nyt parastaan, se kannattaa hyödyntää esimerkiksi näiden mehevien kuppikakkujen muodossa! Somat leivonnaiset saavat pehmeän koostumuksensa tuoreesta omenasoseesta ja makunsa lämmittävistä talven mausteista.
Kuppikakkuosa on luontaisesti gluteeniton ja maidoton. Kauratuorejuustosta alunperin valmistettuun kuorrutteeseen on tarjolla niinikään useampi vaihtoehto erikoisruokavalioita noudattaville.
Gluteenittomat kuppikakut -reseptini on osa Sugar Helsingille kehittelemiäni helppoja arkireseptejä. Iloisia leivontahetkiä!
OMENA-KUPPIKAKUT
Kuumenna uuni 200 °C asteeseen. Sekoita riisijauho, kaneli, leivinjauhe, inkivääri ja merisuola kulhossa. Kuori noin kaksi keskikokoista omenaa ja raasta ne raastimen toiseksi hienoimmalla terällä soseeksi. Mittaa omenaraaste, hunaja ja kananmunat kuivien aineiden joukkoon ja nostele taikina tasaiseksi lusikalla.
Annostele taikinaa L-kokoisiin muffinivuokiin siten, että vuoasta täyttyy noin ¾ – näin muffinsseille jää tilaa nousta. Paista uunin keskiosassa 20 minuutin ajan ja valmista tällä välin superherkullinen kanelikuorrute. Ohjeesta tulee seitsemän isoa kuppikakkua.
KANELIKUORRUTE
Mittaa kaikki kauratuorejuusto, sokeri ja kaneli kulhoon. Sekoita lusikalla tai vatkaimella tasaiseksi mousseksi ja levitä tai pursota kuorrute hyvin jäähtyneiden muffinien päälle.