Yellow Mood Yellow Mood mobiili

Suussa sulava espresso-suklaaraakakakku

Yhteistyössä Asennemedia ja Go Green.

yellowmoodkitchen_gogreen_rawcake_foodphotography 0023yellowmoodkitchen_gogreen_rawcake_foodphotography 0024yellowmoodkitchen_gogreen_rawcake_foodphotography 0025Yellowmoodkitchen_gogreen_rawcake_foodphotography 0034

Loppukevät on tuonut tullessaan odotetun energiapuuskan – siihen kun pystyy vain auringon lämpö. Koti on alkanut muistuttaa ystävien sekä nelijalkaisten karvakamujen läpikulkupaikkaa, ja sehän sopii allekirjoittaneelle! Ensimmäiset parvekelöhöilyt ystävien kanssa on jo koettu (vaikkakin viltit ympärillämme) ja pienet pirskeetkin juhlittu. Toivottavasti lämpenevät päivät tuovat tullessaan lisää näitä ihania hetkiä muistojen hillopurkkiin talletettavaksi. Olen toiveikas.

Suurin osa ajastani on kulunut arkena keittiöpuuhissa. Olen tehnyt reseptejä erästä suurempaa projektia varten ja siinä samalla päässäni on muhinut ajatus suussasulavasta espresso-raakakakusta. Edellisen kahvia sisältävän raakakakun valmistuksesta on päässyt pyörähtämään jo useampi vuosi, joten oli aikakin käydä uusintaotteluun.

Onnistuneeseen kakkukokeiluun otin kainaloon Go Greenin, jonka kanssa teen tällä hetkellä yhteistyötä. On kiva toteuttaa reseptejä tuotteilla, joita ostaa ja käyttää muutoinkin oikeasti.

yellowmoodkitchen_gogreen_rawcake_foodphotography 0026yellowmoodkitchen_gogreen_rawcake_foodphotography 0022

Meidän kahden hengen taloudessamme käytetään aika paljon kasvimaitoja, sillä emme ole juoneet lehmänmaitoa vuosiin. Kaurajuoma lienee yleisin jääkaapin täytteemme, koska siinä on mieto maku ja kivan täyteläinen koostumus. Se pääsee usein aamumyslin, smoothieiden tai chia-pikareiden seuraan.

Go Green -kasvimaitoja löytyy moneen lähtöön ja hiljattain kauppojen hyllyille onkin saatu kivoja makeuttamattomia uutuuksia kuten manteli ja soija. Suurin osa merkin kasvimaidoista on myös luomua, joka takaa raikkaan maun lisäksi puhtauden.

Go Greeniltä löytyy useita erilaisia makuvaihtoehtoja kuten cashew-, kookos-, kaura- ja mantelimaitoja. Itse kannan kotiin yleensä kauramaitoa, joka on markkinoiden ainoa gluteeniton kaurajuoma. Gluteeniyliherkät eivät ole helisemässä luontaisesti gluteenittomien kasvimaitojen kanssa, mutta keliaakikoiden on oltava tarkempia ja siksi on todella tärkeää, että markkinoilla on 100 % gluteeniton kaurajuoma. Se on tae siitä, että juoma tuotetaan, käsitellään ja prosessoidaan erillään gluteeniviljoista.

Tällä kertaa kokeilin kauramaitoa tämän pähkinättömän raakakakkuni sekaan. Kaipaan usein keveyttä kakkuihini, tuhdit pähkinätuotokset ovat ainakin omassa keittiössäni jo niin last season. Kasvimaidoilla kakkuihin saa kaivattua raikkautta ja ilmavuutta, joka jää usein puuttumaan pähkinöistä valmistetuista kakuista.

Kakusta tuli niin hyvä, että voisin melkein nimetä sen nimikkokakukseni. Sen taika piilee pehmeässä ja silkkisessä täytteessä, joka suorastaan sulaa suuhun. Maku sisältää juuri oikean annoksen kahvia ja suklaata. Nautiskelemme omat palamme iltapäivällä ystäviemme saapuessa meille, toivottavasti sinäkin kokeilet ja nautit!

yellowmoodkitchen_gogreen_rawcake_foodphotography 0029yellowmoodkitchen_gogreen_rawcake_foodphotography 0030


ESPRESSO-RAAKAKAKKU

6 annosta

15 cm irtopohjavuoka

gluteeniton, pähkinätön, viljaton (mikäli käytät täytteessä ja koristelussa mantelimaitoa kaurajuoman sijasta), maidoton ja sokeriton


Kakkupohja

4 dl kookoshiutaleita

5 Medjool-taatelia

1 rkl lucuma-jauhetta

ripaus suolaa

Poista taateleista kivet ja mittaa sen jälkeen kaikki raaka-aineet tehosekoittimen kannuun. Sekoita, kunnes pohjataikina on tasaista. Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Espressotäyte

¾ dl Go Green -kaurajuomaa (tai makeuttamatonta mantelijuomaa)

2 dl kookosmaidon paksua osaa

¾ dl neitsytkookosöljyä

½ dl tummaa espressoa tai 1 rkl tummapaahtoista pikakahvimurua

½ dl raakakaakaojauhetta

10 Medjool-taatelia

1 rkl lesitiiniä

Valmista Aeropressillä tai muulla kahvikoneella tiukka espresso (itse valmistin espresson tummapaahtoisesta ja lempeän makuisista Giusto-kahvipavuista). Sulata neitsytkookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Mittaa tehosekoittimen kannuun kookosmaito, kookosöljy, espresso, mantelijuoma, raakakaakaojauhe, taatelit ja lesitiini. Sekoita, kunnes täyte on tasaista. Annostele kakkupohjan päälle ja sekoita täytettä kevyesti lusikalla ylimääräisten ilmakuplien poistamiseksi.

Kuorrute

1 rkl kookosmaidon paksua osaa

1 rkl kauramaitoa

Sekoita raaka-aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Annostele kakun reunoille pieniä pyöreitä kuorrutetippoja 2 cm välein ja noin 1 cm kakun reunasta. Vedä tikulla samansuuntainen veto kaikkien ”pallojen” läpi, jotta saat kakkuun sydänkuvion. Anna kakun tekeytyä pakastimessa yksi tunti tai kaksi tuntia jääkaapissa ennen syömistä.

yellowmoodkitchen_gogreen_rawcake_foodphotography 0027yellowmoodkitchen_gogreen_rawcake_foodphotography 0028yellowmoodkitchen_gogreen_rawcake_foodphotography 0032

Seuraa Yellow moodia:

Instagram

Facebook

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email to someone
Tykkäsitkö reseptistä?
Kakut & piiraat, Pähkinättömät, Reseptit
17 kommenttia - “Suussa sulava espresso-suklaaraakakakku
  1. Anita sanoo:

    Ah, mahtavalta vaikuttaa tämäkin resepti. Maiskis ja nam! Suklaa-kahviyhdistelmä on aina mahtava ja tätä lienee pakko kokeilla lähiaikoina 🙂 Kiitos myös koko juhla-aiheisesta postaussarjastasi. Ohjeet ovat oikein mielenkiintoisia ja inspiroivia. Jos ei vielä ole omia juhlia suunnitelmissa, niin tämä ainakin houkuttelee järjestämään. Kiva juhlakimara on kyllä tulossa touko-kesäkuun vaihteessa, neljät juhlat tiedossa ihan vieraan roolissa. Sekin on ihanaa välillä, kun joku toinen järjestää ja saa vain nautiskella.

    • Olen tehnyt tätä lauantaina jälkeen jo muutaman kerran, se kertonee kakun vetovoimasta kaiken olennaisen.. 😀 Kahvi ja suklaa ovat tosiaan lyömätön yhdistelmä!

      Kiitos, että annoit palautetta juhlaviikko-postaussarjasta, sitä kun oli niin mukavaa tehdä. Nautihan tulevista juhlista ja juhlavieraan roolista, se on kivaa vastapainoa kaikelle muulle 🙂

      • Anita sanoo:

        Kiitos! Halusin vielä mainita siitä, että juhlapostaussarjan valokuvat olivat erityisen kauniita kukkasten ja muun juhlarekvisiitan kera 🙂 Ne tekivät sarjasta tosi juhlavan 🙂

  2. Malvina sanoo:

    Hei!

    Haluaisin hieman laajentaa tietämystäsi vilja-allergioista ja keliakiasta.
    Vilja-allerginen saattaa saada kuolemaan johtavan anafylaktisen reaktion tuotteesta jossa on viljan proteiinin jäämiä.
    Herkinkään keliakiaa poteva ei koskaan kuole kerta-annokseen gluteeniviljaa, vaikka olisi esim vehnäprotskua tai epäpuhdasta kauraa.

    Oikeasti allergisen on oltava paljon tarkempi ja esim meidän perheessä kun ollaan todella allergisia täytyy tarkkaan miettiä kaikki suupalat jotka syödään kodin ulkopuolella -ilman Epipen tai Jext adrenaliinikynää kotoa ei poistuta.

    Hyvää kesän odotusta!

    • Hei Malvina!

      Kiitos että otit tämän näkökulman puheeksi. Aihe on tärkeä ja arvostan kommenttiasi todella paljon.

      Olen itse yliherkkä gluteenille enkä kestä maitoakaan kovin hyvin, siksi olen luvannut sivustoni esittelyssä sen, että reseptini ovat luontaisesti gluteenittomia ja yleensä myös maidottomia. Ne sisältävät myös luontaisesti gluteenittomia viljoja kuten kauraa ja hirssiä.

      Olen ajatellut, että muista allergioista – kuten pähkinä- ja vilja-allergioista – kärsivät katsovat tarkoin mitä reseptit sisältävät, koska en ole luvannut että kaikki reseptini olisivat viljattomia tai pähkinättömiä. Minulle on tärkeää olla jatkossa entistä tarkempi ilmausten suhteen, jotta mitään haavereita ei pääsisi tapahtumaan kenellekään. Kiitos siis tarkkaavaisuudestasi. Tein tähän reseptiin kommenttisi perusteella tarkennuksen ilmaisun viljaton-kohdalle ja olen jatkossa erityisen tarkka siitä miten ilmoitan eri vaihtoehdot.

      Hyvää ja aurinkoista kesää myös sinulle 🙂

  3. Helena K. sanoo:

    Loistava pähkinätön ohje vaikka pähkinäpohjat hyviä ovatkin. Viikonloppuna ehdin kokeilemaan tätä ja tämä tuli kuin tilauksesta, koska aikaisemmin tänään mietin, että haluaisin tehdä raakakakun, mutta pähkinän raskaus ei innostanut ja ajattelin, että homma taitaa jäädä, koska suklaata haluan kuitenkin käyttä ja tässä tämä nyt sitten tuli vastaan.
    Tämä sopiikin sitten kesän suklaakakuksi 🙂 Kiitos taas 😀

    • No sepäs sattui hyvin! Varsinkin kesää vasten tuntuu, että kakuilta kaipaa keveyttä. Tämä on muuten varmasti ihan huippuhyvää tuoreiden marjojen ja kookoskermankin kanssa. Lähdenpäs tästä kakkupuuhiin, jälleen kerran 😀

  4. Elina sanoo:

    Kiitos tästä ihanasta kakkuohjeesta! Tein tänään ja tuli niin hyvää, että en tiedä miten päin olisin 😉 yksi parhaista kakuista mitä olen koskaan maistellut! vaihdoin pohjan kookoshiutaleet auringonkukansiemeniin ja kurpitsansiemeniin ja hyvin toimi niinkin 🙂 olen tehnyt muitakin raakakakkuja ohjeillasi ja koskaan en ole joutunut pettymään. Aurinkoista kevään ja kesän jatkoa sinulle!

    • Ole hyvä, miten ihana kuulla että se on päässyt ilostuttamaan myös sun keittiössä. Resepti on niin hyvä, että soisin sen leviävän kaikkialle ja kaikille! <3 Huippua viikkoa sulle Elina 🙂

  5. Helena K. sanoo:

    Olen tehnyt kakkua pari kertaa ja taidan tehdä tänään taas. No hieman olen oikaissut enkä tehnyt espressoa espressopannulla vaan kahvinkeittimellä eikä sillä saa sitä tiukkaa tavaraa. mutta hyvää oli silti.
    Tänään jauhan Espressopavuista ja keitän mutteripannulla, saas nähdä mitä siitä sitten syntyy 🙂 Tämä on muuten sellainen kakku jota ei vaan voi ruveta soveltamaan, koska tähän on kerran hyvä ohje kehitelty niin se on sillä hyvä.

    • Espresso antaa kakulle ihan omanlaisensa säväyksen. Miten onnistuit, kun teit sen tällä kertaa mutteripannulla? Sillähän kyllä saa yleensä ottaen myös aika tiukkaa tavaraa, joskin ei ihan niin tiukkaa kuin AeroPressillä. On kyllä Helena niin mieltä lämmittävää kuulla, että kakku on löytänyt tiensä sun herkkupöytään jo monesti. Ihanaa viikkoa sulle!

  6. Mia sanoo:

    Voiko lesitiinin korvata jollain, esim tocolla?

  7. Sanna sanoo:

    Oi, mitä kuvia ja mikä kakku, tätä täytyy pian kokeilla! Riittääkö yksi purkki kookosmaitoa (uutiskirjevinkkisi mukaisesti Pirkkaa totta maar:D) kakun täytteeseen (2 dl) ja kuorrutteeseen (1 rkl), vai olisiko sitä hyvä varata useampikin purkki?:)

    • Yleensä yksi kookosmaitopurkki (400 ml) riittää, mutta ostan silti aina varalta kaksi. Joskus on nimittäin sattunut niin, että purkissa on ollut enemmän vettä kuin tuota paksua kookosmaidon osaa (riippuu niin erästä). Sen toisenhan purkin voi sitten käyttää myöhemmin, mikäli yhdessä purkissa on riittävä määrä! 🙂

      • Sanna sanoo:

        Kiitos vastauksesta, ostan siis ainakin kaksi purkkia – kookosmaidolle löytyy kyllä aina käyttöä, jos kakkuun riittäisikin yksi purkki!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Instagram

  • Thank you Lisbon what a pleasure it was  Canthellip
  • Last day at Lisbon tomorrow morning we have early flighthellip
  • This is where the fresh wind blown air tastes saltyhellip
  • In love with Portugal and its happy people hot sunhellip
  • Summer vibes w tuomasyellowmood  Two nights until a hellip
  • Now at the Yellow Mood 40 questions  answers abouthellip
  • Soft pink house with beautiful architect and a rainy sundayhellip
  • Have you tried Yellow Moods airy chocolate raw cake? Ithellip
  • Last weekend of May  Ill spent mine at photographyhellip

Yellow moodin juttuarkisto