Viikonloppubrunssin maukkain pikkusuolainen: Bruschetta-uunimunakas

Tuntuuko teistä yhtään siltä, että päivät lipuvat ohitse jotenkin tavallista sutjakaampaa tahtia? Allekirjoittaneen kevät on sujunut pienessä selviytymismoodissa, sillä hektinen työarki yhdistettynä perusarjen pyöritykseen on pitänyt kalenterin suhteellisen täynnä. Huomaan selkeästi, että pienessä kiireessä arjen tärkeistä hetkistä on hieman hankala saada kiinni, ajatukset sinkoilevat helpommin sinne tänne ja toisaalta näin kevään uudistavan voiman sivutuotteena päässä pörrää ehkä hieman liikaakin uusia ideioita. Liikaa siksi, ettei minulla ole tarjota noille ideoille sen kummempaa kasvualustaa tässä elämäntilanteessa, jossa kaikki on hieman kesken.

Viikonloput ovat itselleni rauhoittumisen aikaa ja juuri nyt nautin siitä, ettei kummempia viikonloppusuunnitelmia ole. Nämä joka viikko toistuvat yhteiset vapaapäivät toimivat elintärkeinä henkisten ja fyysisten akkujen lataajina. Viikonloppuisin aamut alkavat kiireettömällä brunssilla ja tälle viikonlopulle kehitin vähän erilaisen munakkaan. Ajattelin julkaista teille jatkossa täällä Reseptit-osiossa makeiden raakaherkkujen rinnalla myös helppoja suolaisia ruokareseptejä, mitäs tuumaatte?

munakas_paleoresepti_gluteenitonruoka_yellowmood_hannamarirahkonen1

Tämän mehevän uunimunakkaan salaisuus piilee kahdessa tärkeässä asiassa. Ensimmäinen on bruschetta-mausteseos, joka antaa uunimunakkaalle sen oman täyteläisen ja hieman välimerellisen makumaailmansa. Pidän kaikista eniten Apila-Pihan bruschetta-seoksesta, mutta tällä kertaa käytin mieheni ostamaa Maustekeitaan seosta, joka on hyvää sekin. Toinen tärkeä seikka on pitkä kypsytysaika, jonka ansiosta koostumus jää pehmeäksi ja kosteaksi.

munakas_paleoresepti_gluteenitonruoka_yellowmood_hannamarirahkonen3


BRUSCHETTA-UUNIMUNAKAS

neljälle

gluteeniton


6 luomukananmunaa

1 rkl Bruschetta-mausteseosta

1/2 tl puhdistamatonta merisuolaa

puolikas pieni kesäkurpitsa

1/2 punasipuli pieneksi silputtuna

1 dl fetamurua

pari rouhaisua mustapippuria

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon silputtu sipuli, kuoritun kesäkurpitsan lohkot, fetamuru sekä mausteet. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 40-45 minuutin ajan. Munakas on valmista, kun keskiosa on juuri ja juuri hyytynyt.

munakas_paleoresepti_gluteenitonruoka_yellowmood_hannamarirahkonen2

Rentouttavaa ja herkullista viikonloppua kaikille!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Tuoretomaattipasta
Tuplasuklaa-vadelmakakku
Luovan yrittäjän tärkein pääoma
Pho-keitto (vähähiilihydraattinen)