Detox-smoothie

fruitsmoothie_greensmoothie_yellowmood_rawfoodrecipe 1

Neljä vuotta sitten aloin tutustumaan raakaravinnon ideologiaan ja tuolloin kokeilemani kuukauden 100 % raakaravintokokeilu rehellisesti sanottuna mullisti elämäni. Krooninen migreenini alkoi talttua, ihoni säteili ja oloni oli kaikin puolin elinvoimainen. Tämä raakaravintokokeilu liittyy tämän päivän postaukseeni siten, että juodessani eilen aivan mahtavaa sellerismoothieta, aloin muistella tuota kokeilua, jonka jälkeen ruokavalioni on laajentunut moniin sellaisiin raaka-aineisiin, joita en olisi koskaan syönyt entisessä elämässäni, ainakaan raakana.

fruitsmoothie_greensmoothie_yellowmood_rawfoodrecipe 2

Ennen raakaravintokokeiluani en syönyt mm. selleriä, avokadoa tai leviä — ne maistuivat rehellisesti sanottuna pahalta! Tuon kuukauden mittaisen raakaravintokokeilun aikana makuaistini sai kuitenkin tarvitsemaansa lepoa lisäaineista, valkoisesta sokerista ja muusta makuaistia turruttavasta mukaruoasta virittäytyen normaaliin tilaansa jopa niin hyvin, että yhdet lempimakeisistani, salmiakit, maistuivat tuon jälkeen erittäin vastenmieliselle.

Aihe on todella mielenkiintoinen ja ansaitsee ehdottomasti lähempää tarkastelua täällä blogissa, joten kirjoitan teille tässä kuussa hieman enemmän kehomme puhdistukseen liittyvistä asioista, kun aloitan mieheni kanssa erään lukijani vinkkaaman mielenkiintoisen kolme viikkoa kestävän ajanjakson, jonka tarkoitus on antaa elimistölle sen tarvitsemaa lepoa kaiken kemikaali- ja lisäainekuormituksen keskellä. Se ei tee meille kenellekään hallaa.

fruitsmoothie_greensmoothie_yellowmood_rawfoodrecipe 4

Detox-smoothie

1 annos 

1 luomusellerin varsi

1 luomuomena

1 luomubanaani

1 cm paksu luomusitruunaviipale kuorineen

5 dl vettä

1-2 tl lesitiiniä

Pese raaka-aineet ja lohko blenderiin muiden ainesten kanssa, sekoita ja nauti! Ohjeessa käytetyt hedelmät käytetään banaania lukuunottamatta kuorineen, joten suosittelen käyttämään luomuhedelmiä.

fruitsmoothie_greensmoothie_yellowmood_rawfoodrecipe

Tein tätä smoothieta ensimmäisen kerran sunnuntaina ja pitkästä aikaa tykästyin tuotokseeni niin paljon, että olen tehnyt tätä jo muutaman kerran uudestaankin. Jos et ole sellerin ystävä, saattaisit silti pitää tästä, sillä reseptissä käytetyt raaka-aineet muodostavat keskenään todella helpon ja miellyttävän makukombinaation.

Makuaistia voi kouluttaa ja joskus se vaatii ehkä pientä ponnisteluakin, sillä kysymys on pohjimmiltaan muutoksista. Itse olen tavattoman onnellinen siitä, että päätin kokeilla neljä vuotta sitten sitä tuntematonta tietä, jonka ansiosta oma ruokavalioni on nykyään rikkaampi kuin koskaan.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

June

Mä en voi sietää selleriä. Se on yksi niistä harvoista ruoka-aineista, joita en oikeasti kykene syömään (toinen on korianteri, yhh). Pitäisi ehkä opetella?

Todella kiintoisa aihe kyllä, joten jään odottamaan postauksia tuosta kolmen viikon kokeilusta! Kunhan saan muuton ja rempan johonkin kuosiin, hankin uuden blenderin ja surrauttelen semmoiset smoothiet että oksat pois.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Luulen, että meiltä kaikilta löytyy jokin inhokki, vaikka kuinka yrittäisi laajentaa makumaailmaa :) Kiva, että aihe kiinnostaa, kirjoittelen kyllä tuossa puolen kuun maissa lisää tämän tiimoilta!

Vastaa
Elina

Tätä pitää kokeilla. Itsekään ei oikein välitä selleristä, mutta sain maistaa kylmäpuristettua mehua, jossa oli limeä, venhänorasta, omenaa ja kurkkua. Taisi siinä olla palanen inkivääriäkin. Olin todella ihmeissäni, kun selleri ei maistunut lainkaan mehussa!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Tässä smoothiessa selleri maistuu ihan kevyesti, mutta mielestäni maku on niin hyvä sekoitus noita kaikkia raaka-aineita, ettei yksikään niistä nouse liian suureen rooliin :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Viime viikon serveriongelman vuoksi tämä Norppis-nimimerkin kommentti näkyy vain sähköpostissani, joten lisään sen tähän:

Moikka! :) Millä vois korvata lesitiiniin? Lisää muuten tämmösiä, se maksan puhdistus juttu oli tosi mielenkiintoinen, Kiitos! Kaikki hormonitoiminta ja ihminen mahtavana kokonaisuutena kiinnostaa, ja tietysti miten ravinto, lepo, ja liikunta meihin vaikuttaa. :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Lesitiinin voit jättää huoletta poiskin, sen tarkoitus on vain tehdä koostumuksesta viimeistelty ja sileä :) Ensi viikosta alkaen blogissani alkaa kuusiosainen puhdistusjuttusarja, toivon että siitä on iloa sinullekin!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Onnistuneet juhlat 3/6: Juhlavat pikakeksit
Yellow Moodin herkullinen pasta bolognese
Kahden raaka-aineen DIY-hiusnaamio
3 x sokeritonta mocktail-reseptiä