Parmesaanimunakas salaatilla

Tähän munakkaaseen meillä turvaudutaan useamman kerran viikossa niinä hetkinä kun ”ei ole mitään muuta syötävää”.

omelette_mains_glutenfree_yellowmoodkitchen (2)

Muistan lapsuudestani muutaman kuukauden kauden, jolloin tein munakkaan itselleni joka päivä koulusta kotiin saapuessani. Tuon jälkeen kyllästyin (tai kehoni kyllästyi?) niin totaalisesti, että lakkasin tekemästä munakkaita moneksi vuodeksi. Vasta parikymppisenä aloin tekemään munakkaita uudestaan, ja silloinkin vain hyvin harvoin. Uskoisin, että nykyään tasapainoa löytyy monessakin asiassa hieman enemmän kuin noina nuorempina vuosina. Ainakin munakkaita valmistetaan tasaisempaan tahtiin kuin ennen muinoin.

Niinä päivinä kun jääkaapissa ei ole odottanut lounasnälän kolkutellessa edellisenä päivänä tehty ruoka, on munakas osoittautunut käteväksi vaihtoehdoksi. Munakas on halpa, hyvä ja nopea ruoka, joka ravitsee sekä kehoa että mieltä. Sitä on myös niin helppo varioida, joten kyllästymisen vaaraa ei pitäisi olla.

Paras munakas syntyy miedolla lämmöllä, voissa paistettuna ja sopivilla tuoreilla raaka-aineilla höystettynä. Kas tässä oma ihanan yksinkertainen mutta sitäkin maukkaampi arkibravuurini, jota valmistan usein myös viikonlopun brunssipöytään.

omelette_mains_glutenfree_yellowmoodkitchen (3)omelette_mains_glutenfree_yellowmoodkitchen (1)

Parmesaanimunakas

1 annos

2 luomumunaa
2 tl voita
3 rkl purjoa viipaleina
3 rkl parmesaanilastuja
4 kirsikkatomaattia
1 rkl hampunsiemeniä
1 dl salaattisekoitusta (tiukka mitta)
3 rkl tuoretta persiljaa
paksua balsamico-kastiketta
herbamarea
mustapippuria

Riko munat kulhoon, vatkaa valkuaiset ja keltuaiseksi sekaisin haarukalla. Pilko kirsikkatomaatit neljäksi viipaleeksi. Viipaloi purjo. Lämmitä paistinpannu ja lisää voi. Kaada munaseos pannulle ja säädä levy keskilämmölle. Ripottele munakkaan päälle hieman Herbamarea ja rouhittua mustapippuria. Lisää pinnalle purjoviipaleet, tomaattiviipaleet, silputtu tuore persilja ja parmesaaniraaste.

Anna munakkaan tekeytyä, kunnes kypsyystaso on itseäsi miellyttävä. Kun munakas on valmis, lisää päälle salaattisekoitus. Käännä munakkaan toinen puoli toisen puolen päälle siten, että salaattisekoitus jää ikään kuin taskuun. Nosta munakas lautaselle hyvällä lastalla, ripottele pinnalle hampunsiemenet ja lisää haluamasi määrä paksua balsamico-kastiketta.

Sitten vain suuta kohti ja energisenä päivän muihin toimiin!

omelette_mains_glutenfree_yellowmoodkitchen

Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

 

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Kesäkurpitsapastan valmistamisen ABC
Taivaalliset raakasuklaakonvehdit pehmeällä täytteellä
Onnistuneet juhlat 6/6: Sitruksinen jäätee
Mausteinen omena naked cake