Kiinnostavimmat asiat juuri nyt

Mielessäni on pyörinyt ajatusten karuselli jo aika pitkään ja vastapainoksi kaipaan keveyttä. Keho ja mieli ovat olleet sen verran verran myttyrällä, että arjessa korostuu tarve yksinkertaisiin asioihin, siihen mikä on mukavaa.

yellowmoodhome_interior 0010yellowmoodhome_interior 0008

YKSINKERTAISTAMINEN

On aika helppoa lipsahtaa seuraamaan kivoja juttuja sosiaalisessa mediassa ja antaa ajan kulua selaamiseen, peukalolla tuplanäpyttelemiseen ja turhien uutisten lukemiseen. Asetin tällä viikolla työkoneelleni Site Block -ohjelman (saatavilla Chrome-selaimelle), jonka avulla olen siis blokannut sellaisia sivustoja, joilla olen mielestäni kuluttanut aikaani liikaa. Ne ovat itsessään harmittomia ja hyödyllisiäkin esimerkiksi työni kannalta, mutta en halua roikkua koneella turhaan. Se kun on aika hyvä keino paeta omia ajatuksia, huomasin. Tein saman puhelimeni Safari-selaimelle. Siellä sivujen rajoitus onnistuu vain rajoittamalla kohtaa ’aikuissisältö’, mutta sinne voi siis lisätä mitä tahansa sivuja, joista kaipaa taukoa. Jos haluat kokeilla, toimi näin: mene kohtaan asetukset -> yleiset -> rajoitukset -> verkkosivustot -> rajoita aikuissisältöä -> lisää valitsemasi sivut.

Työkoneellani Facebookissa on ollut jo aika kauan News Feed Eradicator For Facebook -sovellus, joka piilottaa uutisvirran Chrome-selaimella. Voin siis helposti päivittää esimerkiksi blogin omaa sivua ja saan viestit sekä ilmoitukset, mutta aikaa ei mene turhien juttujen selailuun.

Saattaa kuulostaa radikaalilta ratkaisulta, mutta huomasin selailevani tiettyjä blogeja ja sivustoja niin vanhasta tavasta, etten edes huomannut tekeväni sitä! Ne olivat ikään kuin tyhjän ajan kuluttamista. Muutaman kerran klikkailin itseni tavan vuoksi uutissivulle ja tajusin, etten ollut edes ajatellut mitä teen – toiminto tuli niin automaationa. Sivuthan saa halutessaan sallittua uudelleen, mutta tällainen paasto tekee kyllä niin hyvää. Mieli on paljon rauhallisempi ja tuntuu oikeasti siltä, että omille ajatuksille ja ihan tavallisille asioille jää tarvittua aikaa. Kyllä tuolla pääkopan perällä on karusellia jo ihan tarpeeksi itsessäänkin.

Olen myös kyseenalaistanut työtavoitteitani tälle vuodelle, hyvinvoinnin kustannuksella en nimittäin aio niihin suurimpiinkaan unelmiin kurkotella. Vuosia tulee, ja ehdin kyllä. Tavallinen ja vähempikin riittää, kunhan ne tekee pieteetillä, itselleen uskollisena. En kaipaa kiiltokuvaelämää ja etenen tässä elämäntilanteessani mieluummin rauhallisesti kuin rynnien.

Varasimme ystäväni kanssa kirpparipöydän ja laitoimme tuulemaan. Johan nurkista irtosi jälleen aivan ylimääräistä tavaraa kiertoon. Seuraavaksi vuorossa on talvitekstiilien pakkaus ja kesätekstiilien esille ottaminen.

Yellowmoodhome_interior 0013

KERAMIIKKATYÖT

Olen unelmoinut jo tovin siitä, että saisin upottaa käteni saveen. Viimeinen kokeiluni on yläasteen ajoilta, jolloin teimme yksinkertaisia naamioita ja kupposia. Kaipaan käsillä tekemistä ja aidon raaka-aineen kanssa työskentelyä, sitä että näen tuotteen muotoutuvan siinä edessäni ja kädet ovat kuivaneesta savesta koppuraiset. Keramiikan valmistus on kiehtovaa ja valmiiden astioiden sijaan haluaisin kokeilla mitä voisin itse saada aikaiseksi.

Opettelen tänä vuonna sitä mistä pidän ja kuka olen, ehkä tämäkin toive on osa sitä. Haluaisin luoda oman keramiikka-astiaston kotikäyttöömme. Katsotaan, koska se olisi ajankohtaista.

herbs

VILJELY & PUUTARHA

Tänä vuonna otan viljelyn kanssa rennommin. Kasvimaamme on pihan lämpimimmällä paikalla ja päätimme naapureidemme kanssa, että sen paikka siirretään. Niin kivoja kuin viljelykset ovatkin, kyllä pihan aurinkoisimmalla laidalla lokottelisi kaikista mieluiten itse! Tulin jokin aika sitten myös siihen lopputulokseen, että tulevana kesänä viljelymaahan istutettakoon vain helppoja yrttejä, sillä juuri nyt yksinkertaisuus innostaa eniten. Jätetään vaativimpien viljelyskasvisten aika tuonnemmaksi, kun jaksan kantaa niistä enemmän vastuuta. Juuri nyt kiinnostaa huoleton kesä ilman paineita – edes kasvimaan antimista.

Kasvimaan sijaan satsaan tänä kesänä oikein kunnolla terassin ja parvekkeen kukkiin. Tiedossa on ainakin runsasta lobeliaa, lempikukkaani hortensiaa, murattia, sammalta ja kuusen sekä katajan kaltaisia vihreitä pikkupuita. Lapsuuden kaverivihkoissa lukee toiveammatin kohdalla floristi, eikä tuo ajatus kovin kauas ole heittänyt. Lapsuuden kesinä kimppuja tosin koristivat suopursut, suokukat, suovillat, kuivatut ruusut, kuusen oksat ja erilaiset heinät. Kodin sisätiloissa on varmasti tapani mukaisesti vaihtuva kattuas kesäkukkakimppuja.

yellowmoodhome_interior 0004yellowmoodhome_interior 0005

PARVEKE

Olen aivan tuhottoman innoissani parvekkeen suunnittelusta. Tänä kesänä rakennamme sinne yhdessä tummaksi vahatun puisen kulmasohvan, johon tulee vaaleat patjat sekä tyynyt. Siitä tulee soffa, jolla mahtuu köllöttelemään, syömään, ottamaan aurinkoa ja juomaan aamukaffet vaikka isommallakin porukalla. Hamacamundo-riippukeinu on sekin tulossa parvekkeelle, paikka vain vaihtuu hieman sivummas, jotta tilassa on avarampi kulkea.

Harkinnassa on sen sijaan vielä roikkuva ja purjemainen kangaskatto, joka ulottuisi parvekkeen oikealta reunalta katon kautta vasemmalle reunalle. Pienillä metallirimoilla kankaan saisi laskostettua kauniisti ja parvekkeesta tulisi kodinomaisempi huone. Kukkien lisäksi parvekkeelle tulee pieni yrttiviljelmä, siellä ne saavat somasti auringonvalon hellyyttä koko kesän ajan.

MOSSA

Tämä huokea luonnonkosmetiikkasarja on herättänyt ihastukseni. Kaikki kokeilemani tuotteet ovat hintaan nähdeen timanttisia, ja oikeastaan paljon enemmänkin. Sitruunan tuoksuinen (!) kasvoöljy on omiaan herättämään kevätväsymystä potevan naisen uuteen aamuun, puhumattakaan sarjan sävyttävästä voiteesta, joka peittää ja antaa ihon silti hengittää. Ja mainitsinko jo Mossan miselliveden olevan luonnonkosmetiikkavalikoimien parhain vaihtoehto? Toisin kuin niin moni muu misellivesi, tämä ei jätä ihoa tahmeaksi, vaan raikkaaksi.

yellowmoodhome_interior 0009yellowmoodhome_interior 0006

KIVIPINNAT & MARMORI

Koti on ollut ajatuksissa nyt erityisen paljon, viimeiset hommat olisi kiva saada valmiiksi ennen kesän alkua. Olemme olleet remonttivalintoihimme tyytyväisiä keittiön tasoja ja laminaattilaattaamme lukuunottamatta. Valkoinen lattiamme on tosi ihana ja se tekee kodista todella valoisan, ainoa miinus koskeekin laminaatin avonaisia saumoja, jotka imaisevat lattialle läikkyneen nesteen sisuksiiksa asap.. Valkoisen lattian ottaisin mielihyvin milloin tahansa, mutta varmistuisin materiaalin kestävyydestä eri tavalla.

Keittiön koivutasot ovat joutuneet turhan koville käytössämme. Halusimme alunperin valkoiset kivitasot, mutta budjetti ei riittänyt tuolloin moiseen investointiin. Puun etu on se, että sen voi hioa ja öljytä kauniiksi, mutta haaveilen silti marmoritasoista. Sitten jonakin päivänä!

yellowmoodhome_interior 0007

DETOX

Syvissä vesissä pulikointi aiheuttaa akuuttia tarvetta myös sisäiselle putsaukselle. Tukkoinen fiilis saisi puolestani jo mennä, mutta voimavarat eivät ole riittäneet toistaiseksi mihinkään sitovampaan kuin itsetehtyihin mehuihin – ja ne ovat hyvä alku! Viimeisin suosikkini sisälsi omenan, yhden sellerinvarren, yhden kuoritun appelsiinin, ison läjän pinaattia ja peukalonkokoisen palan inkivääriä sekä 3 dl vettä. Kaikki pyöritetään tehosekoittimessa sekaisin ja erotellaan kuidut mehusta kaatamalla mehumassa harsolla vuoratun siivilän läpi ja puristamalla loput. Lopputuloksena on herkullisen vihreä ja raikastava mehu.

Alkuvuodesta ajatuksissani oli toteuttaa Clean-puhdistuskuuri, mutta päädyin sen olevan sellaisenaan turhan rankka juttu tähän väliin. Kuuri kun ei ole vain fyysinen puhdistus, vaan se vaikuttaa hyvin paljon myös mieleen. Sanoin siis hetkeksi ei kiitos, koska pääkoppa on jo muutenkin tiukalla. Siksi olenkin nyt pohtinut hieman helpotettua versiota kuurista, se olkoon toukokuun pohdintoja.

Odotan ensi viikkoa ilolla, silloin Yellow moodissa on juhlateema. Jaan kanssanne kesän parhaimmat kakku- ja juomareseptit sekä vinkkini rennompiin juhliin.

Hyvää viikonloppua!

Tiinatuulia

Oi, odotan ensiviikon juhlateemaa innolla :) Tsemppiä ja voimia napapiirille, täällä etelässäkin painitaan parhaillaan hämmästyttävän samanlaisten fiilisten kanssa!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiva kuulla, eka juhlapostaus onkin jo ulkona ja toinen tulossa :) Kiitos myös tosi paljon tsempeistä, niitä tarvitaan. Enimmäkseen horisontissa on hyviä päiviä, mutta mukaan mahtuu tällä hetkellä niitä vähän vaikeampiakin. Voimia myös sinulle, mistä onkaan kyse <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Vastaa kyselyyn – jaossa 500 € arvosta luonnonkosmetiikkaa
Kiireettöminä kesäaamuina
Green Beauty Awards 2017: Vartalo & hygienia
Opettele vastaanottamaan kiitos