Ihana appelsiini-pannukakku

Ystävät, seuraava kotisunnuntain brunssi on pelastettu, tai ainakin se tärkeääkin tärkeämpi jälkiruokapuoli. Pannukakut ovat hiipineet mieleeni useanakin päivänä tässä viime aikoina, joten oli aika kehittää uusi gluteeniton versio. Mehevät appelsiinit olivat odotelleet pöydällä, joten nappasin ne tämän pannukakun sydämeksi.

Paras Gluteeniton Pannukakku

Nämä mehevän hedelmäiset pannukakut pysyvät todella hyvin kasassa ja koostumus on ohut, pehmoinen sekä kostea. Pannari on itsessään makea ja suussasulava, joten en kaivannut sen päälle mitään täytteitä, mutta mikään ei estä vatkaamasta vaikka kuohkean kermavaahdon kaveriksi!

Halutessaan makeutukseen voi myös käyttää nestemäistä steviaa, mikäli haluaa minimoida sokerien määrän. Mutta eihän se sunnuntaibrunssilla ole niin nuukaa.

Paras Gluteeniton Pannukakku 2

Gluteeniton appelsiini-pannukakku

12 palaa

1 ½ dl tuorepuristettua appelsiinimehua
75 g voita
2 dl täysjyväriisijauhoa
3-5 rkl kookospalmusokeria
2 tl kokonaisia psylliumin siemeniä
1 kananmuna
1 appelsiinin kuori raastettuna

1. Sulata voi ja hieno kookospalmusokeri samassa kattilassa.

2. Sammuta levy ja lisää sulaan voi-sokeriseokseen appelsiinimehu, raastettu appelsiininkuori, kananmuna, jauhot sekä psyllium. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Kaada pannukakkutaikina noin 20×30 cm kokoiseen leivinpaperilla vuorattuun astiaan.

4. Paista 200°C asteessa uunin keskiosassa 8 minuuttia.

 

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Appelsiini-vinegretti
Kesäkurpitsapastan valmistamisen ABC
Maailman paras focaccia
Välimerellinen artisokkasalaatti