Kesäkauden päättäjäiset & ihana lime-suklaaraakakakku

Kaupallinen yhteistyö Asennemedia & Risenta.

Lakkasin laskemasta päivien numeroita ja nimiä jossain vaiheessa heinäkuuta. Annoin valoisille vuorokausille luvan viedä tyttöä eikä toisinpäin kuten aikaisempina kuukausina on käynyt. Virallisen kesäajan viimeiset päivät ovat käsillä ja vaikka mielessä on toki kaihoa ja ikävää, päällimmäisin tunne on kiitollisuus. Niin kylmä kuin tämä kesä olikin, en koe hukanneeni päivääkään – en edes niinä rankkasateiden lenkkihetkinä, kun jalkaan on vedetty villasukat, kumpparit, paksu takki ja melkein villapipokin.

Matkojen lisäksi ystävät – uudet ja vanhat – ovat olleet kaikkien näiden viikkojen suola, he ovat saaneet kaikki koetut hetket tuntumaan äärimmilleen täysiltä. Muistoissani on runsaasti holtittomia naurunräkätyksiä, oikeaan aikaan lausuttuja sanoja sekä tiukkoja halauksia, kreisiä hippaa, hiljaisuutta, ystävien kanssa yhdessä nukuttuja sohvapäikkäreitä, Coloradon poikain kokkaamia enchilada-illallisia ja maastopyöräilyä. Tervetulon toivotuksia, lähdön hetkien kyynelvirtoja. Oi elämä, kyllä se osaa välillä yllättää kaikella kokemisen arvoisella.

Luonamme asusti lähes viiden viikon ajan poikanelikko Jenkeistä, olen siis päässyt italialaisen perhekommuunin makuun ja nauttinut yhteisistä illallisista sekä siitä, että kotimme on koettu paikaksi, jossa hiljaisuus ei ole vaivaannuttavaa ja jossa saa käydä jääkaapilla kuin omallaan ja rötköttää sohvalla kuin kotikotona konsanaan. Kolme lensi takaisin kotiin viikko sitten, yksi päätti onneksemme jäädä lokakuuhun saakka. Ystäville kokkaaminen on parasta, siksi oli itsestäänselvää, että Risentan minulle heittämä raakakakkuhaaste tulisi olemaan oodi ystävien kanssa jaetulle kaffihetkelle – kuinkas muutenkaan.

Mietin kakun olemusta – kokeillako satokauden lopun meheviä marjoja vaiko hedelmiä. Illat ovat jo sen verran viileitä, että lopun viimein päädyin klassisen valinnan pariin, suklaaseen. En halunnut kakusta tujakkaa, supersuklaista versiota, siksipä jätin reseptistä pähkinät kokonaan pois ja sujautin mukaan runsaasti tuorepuristettua limemehua. Raikas suklaakakku teki ystävien seurassa nopean katoamistempun, asia joka lämmittää aina tekijän sydäntä.

Kakussa on kesän keveyttä, se on koostumukseltaan superilmava ja suussa sulava. Juuri sopiva näiden viimeisten kesäpäivien kaveriksi, niiden sydänystävien kanssa jaettavaksi. Nauttikaa!


KESÄINEN LIME-RAAKAKAKKU

13,5 cm leveä ja 15 cm korkea irtopohjavuoka


Jos sinulla ei ole korkeaa kakkuvuokaa, voit puolittaa kakkupohjan ja täytteen määrän ja valmistaa kakun 15 cm leveään irtopohjavuokaan.

Kakkupohja

4 dl Risentan auringonkukansiemeniä

10 pehmeää Medjool-taatelia

½ d lucuma-jauhetta

3 rkl vettä

1/4 tl merisuolaa

Jos taatelit ovat kovia tai kuivia, voit liottaa niitä kuumassa vedessä noin 15 minuutin ajan ennen tehosekoittamista. Poista taateleista kivet ja mittaa sen jälkeen kaikki raaka-aineet tehosekoittimen kannuun. Sekoita, kunnes pohjataikina on tasaista. Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Lime-suklaatäyte

1 ½ dl kauramaitoa

4 dl kookosmaidon paksua osaa

1 ½ dl neitsytkookosöljyä

¾ dl tuorepuristettua limemehua

1 dl raakakaakaojauhetta

25 Medjool-taatelia

1 ½ rkl lesitiinirakeita

Sulata neitsytkookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Mittaa tehosekoittimen kannuun kookosmaito, limemehu, kauramaito, raakakaakaojauhe, taatelit ja lesitiini. Sekoita, kunnes täyte on tasaista. Lisää viimeiseksi sulatettu kookosöljy ja sekoita nopeasti sekaisin. Vuoraa kakkuvuoan reuna leivinpaperilla ja annostele lime-suklaatäyte kakkupohjan päälleS. Skoita täytettä kevyesti lusikalla ylimääräisten ilmakuplien poistamiseksi. Laita kakku hyytymään noin tunnin ajaksi pakastimeen.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

7 x gluteeniton aamupala
9 x gluteeniton kasvisruoka – parhaat reseptit kiireisille päiville
2 raaka-aineen herkkujäätelö
Arkistojen reseptiaarteita 2/2: Pääruoat, lisukkeet & välipalat