Lapissa

levi_poro_syksy_hannamarirahkonen 1601

Muutama isompi projekti vie tällä hetkellä aika paljon aikaa ja tunnen syksyn olleen tietyllä tapaa hektinen, vaikkei minun olekaan tarvinnut juosta kello kaulassa. Työn alla oleva e-kirja ja sivustoni uudistus vaativat konkreettisen työn lisäksi ajatusta, onneksi jälkimmäisen toteutuksesta vastaa ammattilainen.

levi_poro_syksy_hannamarirahkonen 1597 levi_poro_syksy_hannamarirahkonen 1598

Varasimme loppukesästä pienen reissun lähelle äitini lapsuuden maisemia. Äitini on kotoisin pienestä kylästä läheltä Kittilää ja mieleeni muistuu monet kesäiset mummolareissut näillä seuduilla. Niinä kesinä kerättiin simpukoita, uitiin kirkkaassa järvivedessä ja yritettiin tavoittaa serkkutyttöjen kanssa pikkukalojen parvia. Saunottiin vanhan ajan puusaunassa, jossa peseytyminen hoidettiin lämpimällä vedellä täytetyillä kauhoilla.

Nämä maisemat ovat kotoisia ja mummolaan liittyy monta tärkeää muistoa. Tällä kertaa matkan määränpäänä oli kuitenkin tyhjän mummolan sijasta Levi, jossa vierailimme nyt ensimmäistä kertaa ihan kunnolla. Matka oli meille molemmille erittäin tarpeellinen get away, jonka perimmäinen tarkoitus oli syödä hyvin, nukkua, ulkoilla, uida kylpylässä ja unohtaa työasiat.

levi_poro_syksy_hannamarirahkonen 1599 levi_poro_syksy_hannamarirahkonen 1600

Levin laskettelutuntureita kulkiessa ja sammaleisilla kivillä askeltaessa muistin jälleen kerran miksi Lappi ja sen karu luonto ovat minulle niin tärkeitä. Nämä maisemat ovat osa minun lapsuuttani. Ne ovat osa sitä mistä sukumme tulee. Se tunne, kun kävelee metsien keskellä vailla muuta elonmerkkiä, on vapauttavaa. Ei ole internettiä, ei teiden pauhua. On vain askeleiden alla katkeilevat oksat ja ulkoilupuvun kahina.

levi_poro_syksy_hannamarirahkonen 1602 levi_poro_syksy_hannamarirahkonen 1603 levi_poro_syksy_hannamarirahkonen 1604 levi_poro_syksy_hannamarirahkonen 1605

Tällaisissa jylhissä maisemissa me siis kuljimme viime viikonlopun. Mukaan lähti levollinen mieli ja kukkurallinen rentoja muistoja.

Minulla on tälle talvelle montakin tavoitetta, mutta yksi liikunnallinen etappi on oppia lautailemaan kunnolla. Se tarkoittaa sitä, että varaan heti lumien saavuttua itselleni opettajan, vuokraan välineet ja opettelen lautailun salat. Olen harjoitellut ennenkin ja jopa laskenut laudalla, mutta tekniikan kanssa on vähän niin ja näin.

Sydäntalvella on eittämättä kiva palata Levin lumisiin rinteisiin laskureissun merkeissä.

Mari Vee

Ah, olen sanaton. Ikävä noihin maisemiin...

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Näissä maisemissa kyllä silmä lepää, en ihmettele ikävääsi!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Närästystä, vatsakipua, turvotusta, huono ruoansulatus tai ruokahimoja? Sinulla saattaa olla entsyymien puutos
Heleä kesämeikki Avrililla ja kasvojen hoitorutiini aurinkokylvyn jälkeen
EFT Tapping avuksi kriisin ja ahdistuksen keskellä
Oil pulling eli ayurvedinen öljypurskuttelu