Ketogeeninen mansikkakakku
Kepeä, kesäinen ja kermainen, sellainen on tämä sokeriton kermakakkuresepti!
Ketogeeninen mansikkakakku
18 cm irtopohjavuoka, 4-6 annosta
Vatkattu kookoskerma:
1. Valuta jääkaappikylmistä kookosmaitotölkeistä pois ylimääräinen neste (itse käytän täysirasvaista Kara-kookoskermaa jääkaappikylmänä – tätä ei tarvitse valuttaa). Kaavi oikea määrä jähmettynyttä kermaa kulhoon ja vatkaa kerma vaahdoksi vatkaimella (tähän menee aikaa saman verran kuin tavallisen maidosta valmistetun kerman vatkaamiseen). Kerma on valmista silloin, kun kulhoa kallistaessasi kerma ei lähde valumaan yhtään.
2. Jaa kookoskerma tässä vaiheessa puoliksi. Ensimmäinen osa käytetään toffeetäytteeseen, toinen puolikas suklaatäytteeseen.
Toffeetäyte:
1. Lisää kookoskerman sekaan koko ajan vatkaten lesitiinijauhe, sulatettu neitsytkookosöljy ja riisinlesejauhe. Lesitiini on tässä kakussa todella tärkeässä osassa, jotta kakusta ei tule rakeinen.
2. Lisää taikinaan lopuksi mansikkalohkot ja pyöräytä täyte muutaman kerran isolla lusikalla ympäri, jotta mansikat jakautuvat taikinaan tasaisesti.
3. Lohko tuoreet mansikat puoliksi ja asettele ne irtopohjavuoan reunoille pystysuunnassa. Levitä toffeetäyte irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Varo kuitenkin painamasta taikinaa turhan kovasti reunoilta, jotta mansikoiden ja reunan väliin ei pääse liikaa taikinaa. Kun ensimmäinen kerros on valmis, levitä vielä yksi kerros tuoreita mansikanpuolikkaita irtopohjavuoan reunoille, toffeetaikinan päälle.
Suklaatäyte:
1. Lisää kookoskerman sekaan koko ajan vatkaten lesitiinijauhe, sulatettu neitsytkookosöljy, kaakaojauhe ja riisinlesejauhe.
2. Kaavi seos toffeetäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä kakku jääkaappiin teketymään vähintään 1-2 tunniksi ennen tarjoilua.