Ketogeeninen mansikkakakku

Kepeä, kesäinen ja kermainen, sellainen on tämä sokeriton kermakakkuresepti!

raakakakku_nonuts_mansikkakakku_1.jpg

Ketogeeninen mansikkakakku

18 cm irtopohjavuoka, 4-6 annosta

 

Vatkattu kookoskerma:

6 dl kookosmaidon jähmettynyttä osaa
20-30 steviatippoja (esim. Nick's)

1. Valuta jääkaappikylmistä kookosmaitotölkeistä pois ylimääräinen neste (itse käytän täysirasvaista Kara-kookoskermaa jääkaappikylmänä – tätä ei tarvitse valuttaa). Kaavi oikea määrä jähmettynyttä kermaa kulhoon ja vatkaa kerma vaahdoksi vatkaimella (tähän menee aikaa saman verran kuin tavallisen maidosta valmistetun kerman vatkaamiseen). Kerma on valmista silloin, kun kulhoa kallistaessasi kerma ei lähde valumaan yhtään.

2. Jaa kookoskerma tässä vaiheessa puoliksi. Ensimmäinen osa käytetään toffeetäytteeseen, toinen puolikas suklaatäytteeseen.

Toffeetäyte:

 

½ vatkatusta kookoskermasta
¾ dl sulaa neitsytkookosöljyä
2 dl tuoreita mansikkalohkoja
1-2 rkl lesitiinijauhetta
3 rkl riisinlesejauhetta (valinnainen)

1. Lisää kookoskerman sekaan koko ajan vatkaten lesitiinijauhe, sulatettu neitsytkookosöljy ja riisinlesejauhe. Lesitiini on tässä kakussa todella tärkeässä osassa, jotta kakusta ei tule rakeinen.

2. Lisää taikinaan lopuksi mansikkalohkot ja pyöräytä täyte muutaman kerran isolla lusikalla ympäri, jotta mansikat jakautuvat taikinaan tasaisesti.

3. Lohko tuoreet mansikat puoliksi ja asettele ne irtopohjavuoan reunoille pystysuunnassa. Levitä toffeetäyte irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Varo kuitenkin painamasta taikinaa turhan kovasti reunoilta, jotta mansikoiden ja reunan väliin ei pääse liikaa taikinaa. Kun ensimmäinen kerros on valmis, levitä vielä yksi kerros tuoreita mansikanpuolikkaita irtopohjavuoan reunoille, toffeetaikinan päälle.

Suklaatäyte:

½ vatkatusta kookoskermasta
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ dl riisinlesejauhetta (valinnainen)
½ dl neitsytkookosöljyä
1 rkl lesitiinijauhetta

1. Lisää kookoskerman sekaan koko ajan vatkaten lesitiinijauhe, sulatettu neitsytkookosöljy, kaakaojauhe ja riisinlesejauhe.

2. Kaavi seos toffeetäytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä kakku jääkaappiin teketymään vähintään 1-2 tunniksi ennen tarjoilua.

raakakakku_nonuts_mansikkakakku_2.jpg

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Kesän ihanimmat kuppikakut voikreemillä ja mansikoilla
Mehevä mascarpone-suklaakakku
Kesäkauden päättäjäiset & ihana lime-suklaaraakakakku
Pipari-suklaakakku