Kuivan ja atooppisen ihon talvihoito

Kaupallinen yhteistyö Natural Goods Company.

Kuiva Iho Hoito Luonnonkosmetiikka Novexpert 5

Tämän postauksen ihonhoitovinkit on räätälöity kaikille teille, joiden iho on herkkä, kuivuu, omaa atooppista taipumusta tai ärtyy kylmällä talvisäällä.

Kuiva Iho Hoito Luonnonkosmetiikka Novexpert 2

Näin keskitalvella pakkanen ja kuiva huoneilma haihduttavat iholta runsaasti kosteutta, mutta pelkkä kosteuttavien elementtien lisääminen ei riitä kuitenkaan tilanteen tasapainoittamiseksi. Iho tarvitsee myös lempeän järeitä rasvahappoja suojaamaan hydrolipidikalvoa ja sitomaan kosteus ihoon.

Ranskalainen Novexpert on kehittänyt herkälle, kuivalle, kosteusköyhälle iholle ihan oman magnesium-tuotelinjansa, jonka tunnistaa vaaleanpunaisista yksityiskohdista.

Magnesium-linjassa on käytetty monia korkealuokkaisia kokonaisia aktiiviaineita, jotka vahvistavat ihon hydrolipidikalvoa (hydrolipidikalvo on suojaava epidermiksen kerros, joka koostuu vesi- lipidi-osasta, kuolleista ihosoluista sekä solujen tuottamista kosteuttavista aineista).

Pre- ja probiootit ruokkivat ihon hyvää bakteeriflooraa ja magnesium rentouttaa hermostoa ja lihaksia. Magnesium parantaa myös muiden aktiiviaineiden absorboitumista, parantaa ihon entsyymitoimintaa, rauhoittaa ja vähentää tulehdusta.

Novexpert on moniin muihin luonnonkosmetiikkabrändeihin verrattuna hyvällä tavalla apteekkimainen ja riisuttu, sillä tuotteet eivät sisällä eteerisiä öljyjä tai allergisoivia tuoksukomponentteja, ovat hypoallergisia. Lisäksi heillä on patentoitu menetelmä, joka mahdollistaa sen, ettei tuotteissa ole lainkaan säilöntäaineita.

Löydät tämän postauksen magnesium-linjan tuotteista Milky Cleanser -puhdistusmaidon, normaalille ja rasvoittuvalle iholle kehitetyn Velvety Fluid -emulsion, täyteläisen Velvety Cream -voiteen kuivalle iholle, pehmoisen Velvety -kuorintavoiteen ja vaaleanpunaisen Detox -savinaamion. Tämän lisäksi nappasin postaukseen mukaan myös yhden sarjan kulttituotteista, joka on jokaisen talvi-ihon must have omegaboosteri.

Näillä hellävaraisilla kuivan ihon huoltajilla iho pysyy elinvoimaisena, kimmoisana, kosteutettuna ja ravittuna myös paukkupakkasilla!

Kuiva Iho Hoito Luonnonkosmetiikka Novexpert 4 Kuiva Iho Hoito Luonnonkosmetiikka Novexpert

Kuiva iho tarvitsee hellävaraisen puhdistuksen ja vesikosteutta

Maitomaiset puhdistustuotteet ovat talvella monen iholle optimaalisin vaihtoehto, koska liian voimakkaita tensidejä sisältävät puhdistustuotteet ovat liian kuivattavia ja puhdistavia. Silkkisen pehmeä ja täyteläinen Milky Cleanser Hydro-Biotic -puhdistusmaito sopii kaikille ihotyypeille, mutta se rauhoittaa ja vahvistaa etenkin herkkää, ärtynyttä, hormonitoiminnan kuivattamaa, atooppista ja kosteusköyhää ihoa. Tykästyin todella paljon puhdistusmaidon kermaiseen koostumukseen ja lempeän tehokkaaseen puhdistustulokseen.

Puhdistusmaito on voimakkaasti ihon hydrolipidikalvoa suojaava, sillä se sisältää omega-rasvahappoja, ihoa rauhoittavaa magnesiumia, kosteuttavaa PCA:ta ja glyseriiniä, vapailta happiradikaaleilta ja raskasmetalleilta suojaavaa fytiinihappoa sekä pre- ja probiootteja, jotka vahvistavat ihon omaa bakteeriflooraa ja vähentävät haitallisten bakteerien määrää.

Levitä puhdistusmaito aina kuivalle iholle, hiero muutaman minuutin ajan (tämä aktivoi samalla lymfaa ja verenkiertoa) ja poista sitten lämpimän veden avulla tai lämpimällä vedellä kostutetulla musliiniliinalla. Superherkkäihoisten kannattaa etsiä käsiinsä mahdollisimman pehmeä puuvilla-musliiniliina, jotta iho ei ärsyynny enempää. Putsarin hieronnan aikana sen tehoaineet ehtivät samalla vaikuttamaan.

Puhdistuksen jälkeen iho vesikosteutetaan kasvovedellä ennen muiden hoitotuotteiden käyttöä. Suosittelen tähän vuodenaikaan säännöllistä korealaista 7 Skin -ihonhoitometodin toteuttamista. Suihkuta kasvovettä 1-2 pumppauksen verran kasvoille, painele kosteus kämmenillä ihoon, anna kerroksen imeytyä ja toista prosessi seitsemän kertaa. Tähän metodiin voi käyttää Novexpertilta mm. kosteuttavaa hyaluronihapposuihketta ja puhdistavaa sinkkisuihketta.

Kuiva Iho Hoito Luonnonkosmetiikka Novexpert 6

Lukitse kosteus ihoon

Kun iho on saanut vesimäistä kosteutta, kosteus lukitaan ihoon seuraavaksi kosteusvoiteella ja kasvoöljyllä. Kosteuden lukitsemisen lisäksi kasvovoiteet tukevat ihon uudistumista, vähentävät veden haihtumista, kiihdyttävät ihon lipiditoimintaa, suojaavat ilmansaasteilta ja sääolosuhteilta.

Novexpertin magnesium-linjasta löytyy kaksi erilaista vaihtoehtoa: Velvety Fluid -voide normaalille ja rasvoittuvalle iholle sekä Velvety Cream -voide kuivalle, herkälle, kosteusköyhälle ja reaktiiviselle iholle.

Novexpertin molemmat voiteet sisältävät samat tehoaineet, mutta voiteiden koostumus on erilainen. Patentoitu leväuute stimuloi ihon luontaista hyaluronihapon ja kollageenin tuotantoa, suojaa vapailta ilmansaasteiden aiheuttamilta vaurioilta ja aktivoi geenien pitkäikäisyyttä. Fytiinihappo suojaa vapailta radikaaleilta, aloe vera rauhoittaa, kasviöljyjen ihoa omega-rasvahapot tasapainottavat ihoa ja prebiootit (oligosakkaridit) sekä probiootit (lactobacillus) optimoivat ihon normaalia bakteeriflooraa. Polysakkaridit, hyaluronihappo, kasviperäinen glyseriini ja PCA kosteuttavat sekä ylläpitävät ihon kosteustasapainoa.

Molemmissa kosteusvoiteissa on ihana koostumus. Velvety Fluidissa on kevyt, lähes ilmava koostumus, joka sulaa iholle varsinaiseksi silkiksi. Erittäin kuivalle iholle suunnattu Velvety Cream on puolestaan kermaisempi ja täyteläisempi voide, joka tarjoaa pitkäkestoisempaa suojaa kylmää säätä vastaan.

Herkka Iho Hoito Luonnonkosmetiikka

Vasemmalla kevyempi Velvet Fluid -voide, joka sopii parhaiten normaalille ja helposti rasvoittuvalle iholle. Oikealla täyteläisempi Velvet Cream -voide, joka on omiaan herkälle ja kosteusköyhälle iholle.

Kuiva Iho Hoito Luonnonkosmetiikka Novexpert 3

Kuiva iho tarvitsee omega-rasvahappoja

Tämän postauksen ainoa tuote, joka ei kuulu Novexpertin magnesium-linjaan on Booster-öljyseerymi. Paljastan jo kättelyssä, että aion palkita Booster -omegaöljyseerumin jo toistamiseen ensi viikolla alkavissa Green Beauty Awardseissa – tämä on kuin pullotettua kultaa!

Kyseessä on jokaiseen vuodenaikaan sopiva, kaikin puolin taivaallisen ihana ja laadukas luksusöljycocktail, jossa on runsaasti ihoa silottavia, talineritystä tasapainottavia, ihon suojabarriääriä vahvistavia ja ihon luontaista immuunipuolustusta tukevia omega-rasvahappoja.

Hoitavan öljyseerumista tekee sen sisältämät kokonaiset kasviöljyt: seesam, kamelina, granaattiomena, marula, öljymani sekä tyrni. Boosterissa on myös on samettisen ihotuntuman hoitavaa skvalaania ja ihoidenttistä jojobavahaa. Booster vähentää kosteuden haihtumista iholta, ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä, tasoittaa sävyeroja ja auttaa ihoa korjaamaan erilaisia kuivuudesta johtuneita ihovaurioita.

Rakastan sitä miten nopeasti öljy imeytyy ja muodostaa lempeän mattapinnan, jolle myös meikki levittyy tasaisesti. Ja hei, tämä tuoksuu vaniljaiselle toffeelle! Jos siis harkitset tälle talvelle yhtä luotettavaa ihonhoitotuotetta, Booster on omiaan kaikille Suomen äärimmäisissä sääolosuhteissa asuville.

Kuiva Iho Hoito Luonnonkosmetiikka Novexpert 9

Herkän ihon tukihoidot: kuorinta ja naamio

Kuorivia komponentteja sisältävät naamiot eivät ole herkän ihon suhteen aina kovin helppo yhtälö, mutta magnesium-linjan sametinpehmeä kuorintavoide on kehitelty sopimaan nimenomaan reaktiiviselle iholle.

En saanut tästä tuotteesta henkilökohtaisesti kovin suuria kiksejä, koska rakastan kirkastavia kuorintoja joissa on käytetty hedelmähappoja ja kasviuutteita. Sen sijaan uskon tämän toffeen tuoksuisen kuorintavoiteen olevan monen herkkäihoisen mieleen: se pehmittää ja kosteuttaa ihoa, poistaa kuollutta ihosolukkoa ärsyttämättä, kirkastaa kevyesti, tasoittaa pigmenttimuutoksia ja parantaa ihon mikroverenkiertoa.

Naamiossa on käytetty viittä eri raekokoa kuorivissa komponenteissa: kolmen kokoista bambu-piioksidia ja kahden kokoisia jojobarakeita. Jälkimmäiset toimivat pehmentävänä elementtinä ja muodostavat ilmatyynyt sormien ja ihon väliin pehmentäen piioksidien aiheuttamaa mekaanista kuorintaa.

Kuiva Iho Hoito Luonnonkosmetiikka Novexpert 10

Yksi magnesium-linjan henkilökohtaisista suosikeistani on hattaran vaaleanpunainen Detox-savinaamio, joka sisältää kosteuttavaa kasviglyseriiniä, allergeeneja sekä raskasmetalleja imeviä vaaleanpunaista ja valkoista savea, ihon herkkyyttä rauhoittavaa ja rentouttavaa magnesiumia, omegapitoisia kasviöljyjä, raskasmetalleja itseensä keräävää fytiinihappoa ja ihon hydrolipidikerrosta vahvistavia pre- ja probiootteja. Novexpert itse kertoo naamiossa olevan kolmitehoinen detox-vaikutus, joka rauhoittaa, ravitsee ja auttaa saasteiden ja muiden ulkoisten tekijöiden kuormittamaa ihoa voimaan paremmin.

Kaikille ihotyypeille sopiva naamiokerma on omiaan etenkin herkästi reagoivalle, atooppiselle, kuivalle ja ärtyneelle iholle. Oma ihoni on toisinaan talvella punoittava, joten olen kokenut tämän naamion hyväksi tasapainottajaksi sääolosuhteiden muutosten aiheuttamina herkkyyskausina. Naamion raaka-aineet kirkastavat hienovaraisesti sameaa ja helposti tukkiutuvaa ihoa eikä hintakaan päätä huimaa.

Kuiva Iho Hoito Luonnonkosmetiikka Novexpert 8

Oletko kokeillut Novexpertin tuotteita?

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Lähteet Novexpertin koulutusmateriaali

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

ESSE-suosikkini ja kokemuksiani uudesta meikkivoiteesta
40 usein kysyttyä kysymystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista
Luetuimmat luonnonkosmetiikkapostaukset x 20
Miesten ihonhoidon ABC