Syntisen ihana pipari-suklaakakku

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Gluteeniton Ketogeeninen Ruokavalio Piparikakku Gluteeniton Ketogeeninen Ruokavalio Piparikakku 5

Menen aina tähän aikaan vuodesta hieman hulluksi talvimausteiden kanssa. Rakastan piparkakkutaikinaa sekä vastarouhittua kardemummaa ja tämä kakku on huumaava sekoitus noita molempia intohimon kohteitani!

Vilautin tämän kakun kuvaa Instagramissani ja sain inboxini täyteen kysymyksiä siitä koska resepti julkaistaan – NO NYT. Loppuvuosi se aina yllättää viime hetken työhaipakalla juuri ennen rentouttavia lomapäiviä, mutta lyhennän to do -listaani nyt ainakin tämän ketogeenisen pipari-suklaakakun reseptin verran.

Mietin mitä sanoa tästä upeudesta ja ensimmäinen ajatukseni oli, että tämähän on kuin suuhun sulavaa piparkakkutaikinaa – siis syntisen herkullista! Reseptissä on muutama pieni jippo, joiden avulla makunystyröihin saadaan kunnolla liikettä, niistä lisää seuraavaksi.

Lue myös: Sokeriton chia-vadelmahillo

Ketogeeninen Ruokavalio Gluteeniton Kakku Gluteeniton Ketogeeninen Ruokavalio Piparikakku 6

Piparikakun hekumallisen maun ensimmäinen salaisuus on pohjassa käytetty pähkinäisen makuinen ruskistettu voi, joka syntyy yksinkertaisesti sulattamalla voi kattilassa tai pannulla ja antamalla sen ruskistua muutaman minuutin ajan. Kun herkkiin tuoksunystyröihin leijailee pähkinäinen tuoksu ja voin sävy muistuttaa meripihkaa, se on valmis käyttöön. Kakkupohjan sydämen muodostavat keksin makuiset pekaanipähkinät, joiden maku vain korostuu ruskistetun voin, erytritolitomun ja tuoreena rouhitun kardemumman rinnalla.

Kakun toinen merkittävä maun räjäyttäjä on talvimausteita sisältävän piparimoussen lämmittäminen. Lämmön ansiosta kardemumman, kanelin, neilikan ja inkiväärin kaikki upeat nyanssit saadaan avautumaan ja maistumaan kakussa ihanalla tavalla. Moussen perustana toimii kookosmaidon paksu, kermainen osa (itse käytin Pirkan sinisessä tölkissä olevaa kookosmaitoa), voi, neitsytkookosöljy, erytritoli, piparkakkumauste ja tumma kaakaojauhe (käytin Green&Blacksin sokeritonta luomukaakaojauhetta – tässä on upean täyteläinen ja pehmeä maku). Kaakaojauheen voi myös halutessaan jättää kokonaan pois.

Takaan teille kautta kiven ja kannon, ettei kakun mausta todellakaan tule mieleen sana terveellinen tai ketogeeninen – siispä ihania leivontahetkiä!

Lue myös: Ketogeeninen matchalatte

Gluteeniton Ketogeeninen Ruokavalio Piparikakku 2

Piparikakku

12 cm halkaisijan irtopohjavuoka (korkea malli)

Keksipohja:

3 dl pekaanipähkinöitä
50 g ruskistettua voita
5 rkl erytritolitomua
2 tl kardemummaa rouheena

1. Sulata voi kattilassa tai pannulla ja anna sen ruskistua miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Ruskistettu voi on valmista, kun siitä leijailee pähkinäinen tuoksu ja sävy muistuttaa meripihkaa.

2. Mittaa pekaanipähkinät ja kardemummarouhe tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha huolellisesti puolihienoksi jauheeksi. On todella tärkeää, ettei pähkinöitä sekoita niin kauan, että öljy irtoaa – ole siis tarkkana ja pidä maltti matkassa. Jauheen pitää olla kuivahkoa ja jauhomaista, muutamat pienet sattumatkaan eivät haittaa!

3. Kaavi pekaanijauho kannusta kulhoon, lisää joukkoon ruskistettu voi ja erytritolitomu. Sekoita isolla lusikalla tasaiseksi.

4. Taputtele keksipohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Laita keksipohja pakastimeen jähmettymään piparitäytteen valmistuksen ajaksi.

Huomio: Voit käyttää kakun valmistamiseen myös suuremman halkaisijan omaavaa irtopohjavuokaa, mutta silloin keksipohja ei riitä välttämättä reunoille ja kakusta tulee matalampi.

Pipari-suklaatäyte

4 dl kookosmaidon paksua osaa
1-1 ½ dl erytritolitomua
¾ dl sulaa neitsytkookosöljyä
50 g voita
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta
2 rkl kardemummaa rouheena
¼ tl merisuolaa

1. Sulata neitsytkookosöljy ja voi juoksevaksi kattilassa.

2. Lisää öljy-voiseokseen erytritolitomu (laita ensin vähemmän ja tarkista makeus omaan suuhusi sopivaksi), piparkakkumauste, kardemumma ja suola. Anna lämmetä minuutin verran miedolla lämmöllä, jotta lämpö vapauttaa mausteiden aromit.

3. Lisää joukkoon viimeisenä kiinteä kookosmaidon paksu osa ja sekoita käsivispilällä, kunnes kookosmaito on sulanut öljy-voiseokseen. Käytin reseptiin Pirkka-merkin metallitölkissä olevaa kookosmaitoa, josta lusikoin käyttöön vain kiinteän osan.

4. Kaada piparimousse kakkupohjan päälle. Kopauta kakkuvuokaa pari kertaa pöytää vasten tai sekoita kevyesti lusikalla ylimääräisten ilmakuplien poistamiseksi.

5. Laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.

6. Irrota irtopohjavuoasta, sihtaa päälle tummaa kaakaojauhetta ja nauti tummapaahtoisen kahvin kanssa!

Lue myös: 5 x gluteenitonta kakkureseptiä

Gluteeniton Ketogeeninen Ruokavalio Piparikakku 4

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Marika

Ihanan näköinen kakku, tämä pääsee ehdottomasti joulupöytään kokeiluun 😍 Onnistuukohan pekaanipähkinöiden sijasta käyttää myös jotain muita pähkinöitä, esim. saksanpähkinöitä? Niitä olisi kaapissa valmiina ja pitäisi keksiä käyttöä. Olisin myös varmistanut tuon irtopohjavuokan koon, ohjeessa puhutaan 12 cm korkeasta vai tarkoitetaanko tällä kuitenkin halkaisijaa?

Kiitos vielä ihanan inspiroivista resepteistä! En ole koskaan ollut mikään kummoinen leipuri, mutta näillä ohjeilla olen uskaltautunut kokeilemaan ja vieläpä onnistunein lopputuloksin ☺️

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ihana kuulla, olin itsekin niin innoissani tästä kakusta! :) Voit aivan vapaasti käyttää myös muita pähkinöitä kakun pohjaan. Saksanpähkinöissä saattaa olla hieman kitkerä sivumaku, joten sekoittaisin ne ehkä manteleiden tai casheweiden kanssa suhteessa 1:1 (jos mahdollista). Irtopohjavuoan koko oli vähän hassusti muotoiltu, korjasin sen nyt ohjeeseen selkeämmäksi. Käytin siis 12 cm halkaisijan irtopohjavuokaa, jossa on korkeat reunat.

Kiitos vielä kauniista kommentista ja leipomisen iloa!

Vastaa
Jenna

Ehdottomasti testiin! 😍 Luuletko että erytritolitomun sijasta voisi käyttää karppisokeria tehosekoittimessa jauhettuna?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Karppisokeri on sama asia kuin erytritoli, joten ehdottomasti voit käyttää ensimmäisenä mainittua :)

Vastaa
Heli Kinnunen

Hei!!! Näyttää superhyvältä näin piparinystävän silmiin myös joulunajan ulkopuolella 😍😋 Osaatko sanoa, mikä on hiilareiden määrä per kakku tai pala (vaikka 1/10)? Olisi ketoilijalle tärkeä tieto😊 Ja mistä tuota eritrylitomua saa? Minkä hintaista suunnilleen? Ihan tuntematon tuote itselle. Iso kiitos vastauksesta ja ihanista resepteistä 🙏🏼☺️😍

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Ihana appelsiini-pannukakku
Arkistojen reseptiaarteita 2/2: Pääruoat, lisukkeet & välipalat
Rommirusina-suklaakakku
Testissä: Froothie Optimum 9200A tehosekoitin (sisältää tarjouksen)