Pohjaton sitruunajuustokakku mansikoilla
Kehitin tämän nopean ja maistuvan juustokakun alkukesästä, kun katoimme ensimmäistä kertaa pöydän pihalle ystäviemme kanssa musiikkia kuunnellen, auringonpaisteesta nauttien, lasten keinumista katsellen ja avotulella kokkaillen. Iltapäiväkahvien ohessa ystäväni nimesivät tämän jälkkärin Soleroksi, ja makumaailma toden totta muistuttaa tuota lapsuuden klassikkojäätelöä!
Sitruunamousse
ketogeeninen resepti
5-6 annosta, kun kulhon halkaisija on 10 cm
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
2. Vaahdota kerma ilmavaksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja erytritolitomu. Sekoita tasaiseksi.
3. Mittaa kattilaan sitruunamehu, vanilja ja sitruunan kuori. Kuumenna lähes kiehuvaksi, lisää liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
4. Valuta liivateseos mousseen ohuena viivana koko ajan vatkaten. Annostele kulhoihin ja anna hyytyä jääkaapissa noin 1 h verran ennen mansikkakerroksen lisäämistä.
Lue myös: Matcha-sitruunakakku
Mansikkakerros:
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna 1 dl mansikkasosetta kattilassa lähes kiehuvaksi, lisää liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
2. Sammuta levy, lisää loput mansikkasoseesta ja anna jäähtyä haaleaksi.
3. Valuta kiille moussen päälle lusikan kautta ja anna hyytyä ½ h ennen tarjoilua. Koristele sitruunan kuorella ja tuoreilla mansikoilla.
Lue myös: Sitruuna-appelsiinijuustokakku
Instagram – @hannamariyellowmood
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani
Kuvat Hannamari Rahkonen
Oma keittokirja kaipaisikin uusia reseptejä! Tuli herkullista ja hienoja valokuvia myös. Kiitos!