Raikas DIY-hammastahna

Hampaiden hoito on yksi niistä perusasioista, jotka meille opetetaan jo aivan pienestä pitäen. Hampaat toimivat mielestäni yhtenä isona käyntikorttina huolitellun ulkonäön lisäksi, joten siksikin suun terveydestä ja hoitamisesta kannattaa pitää huolta.

Tavalliset hammastahnat sisältävät useita haitallisia lisäaineita, joten oma hampaidenhoitoni on tapahtunut jo useita vuosia luonnonkosmetiikan hammastahnoilla tai laadukkaalla suolalla. Hyvänmakuista ja tehokasta hammastahnaa on myös mahdollista valmistaa itse muutamasta laadukkaasta raaka-aineesta.

Tänään esittelemäni hammastahnan runko koostuu neljästä pääelementistä: antibakteerisesti toimivasta neitsytkookosöljystä, hampaita valkaisevasta ruokasoodasta, raikkaasta piparminttuöljystä sekä hammastahnan makua jalostavista steviatipoista. Neitsytkookosöljy sopii hampaidenhoitoon täydellisesti, sillä se suojaa suuta luonnollisen hellävaraisesti haitallisilta bakteereilta. Useissa luonnonkosmetiikan valkaisevissa hammastahnoissa on yhtenä pääraaka-aineena soodaa, sillä soodalla on luonnollisesti hampaita vaalentava vaikutus. Piparminttuöljy tuo hammastahnaan siihen tarvittavaa raikkautta ja steviatipat pyöristävät makua soodan kirpeyden tieltä.

Kotitekoisessa hammastahnassa voi käyttää myös laadukasta hienoa suolaa, savea tai OptiMSM-jauhetta. Lisää silloin suola tai OptiMSM-jauhe neitsytkookosöljyn sekaan sulatusvaiheessa, jotta suurimmat kiteet sulavat pienemmiksi. Mikäli et ole piparmintun ystävä, voit kokeilla eteeristen öljyjen maailmasta myös mandariinia, fenkolia tai appelsiinia. Mikäli haluat hammastahnastasi vielä hieman antibakteerisemman, lisää tahnaasi propolis-uutosta.

Piparminttu-hammastahna

3 rkl soodaa

3 rkl neitsytkookosöljyä

30 tippaa piparminttua

10 tippaa steviaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita sulaneen öljyn sekaan sooda ja sekoita tasaiseksi. Lisää seuraavaksi piparminttutipat. Voin suositella Now Foodsin piparminttutippoja täydestä sydämestäni, loistava laatu ja raikas maku. Lisää lopuksi steviatipat ja sekoita. Itse hain hieman lisätwistiä käyttämällä Wisdom Naturalin toffeesteviaa, pidin lopputuloksesta todella paljon.

Laita hammastahna pieneen kannelliseen lasipurkkiin, jonka olet desinfioinut kiehuvassa vedessä. Hammastahna säilyy huoneenlämmössä hyvänä noin kaksi viikkoa.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

3 x sokeritonta mocktail-reseptiä
Vihersmoothie
Välimerellinen artisokkasalaatti
Porkkanakakkupuuro uunissa