Kahden raaka-aineen gluteenittomat keksit

Nämä kahden raaka-aineen keksit ovat gluteenittomia, maidottomia, vegaanisia ja helppo valmistaa myös täysin ilman sokeria!

Gluteeniton Keksi Ketogeeninen Resepti

Olen valmistanut lukemattomia kertoja raakakakkujen pohjan sileäksi taikinaksi ajetuista kookoshiutaleista sekä makeutuksesta ja ihastellut raakataikinan keksimäistä koostumusta sekä makua. Viime kerralla leipoessani tulin ajatelleeksi, että miksi ihmeessä en ole tehnyt näistä koskaan keksejä?

Jos minun pitäisi veikata mitä on blogihistoriani aikana toivottu minulta eniten, olen varma että vastaus olisi yksinkertaisia reseptejä, joissa on käytetty sellaisia raaka-aineita, joita löytyy jokaisen kaapista. Ja tänään on se päivä, jolloin on aika paljastaa ehkä paras mihin yksinkertaisten reseptien suhteen tulen ikinä pystymään: kahden raaka-aineen keksit.

Kekseissä on lähtökohtaisesti kookospalmusokeria ja vaikka se omaakin matalamman glykeemisen indeksin kuin valkoinen vastaava niin voit halutessasi korvata sen erytritolitomulla. Erytritoli on sama asia kuin karppisokeri ja saat tehtyä siitä tomusokerimaista tehosekoittamalla erytritolikiteet tehosekoittimessa.

Gluteenittomat kookoskeksit

8-10 kpl

6 dl kookoshiutaleita
1 dl kookospalmusokeria tai erytritolitomua

1. Mittaa ainekset tehosekoittimen kannuun. Ota esille tampperi ja säädä Vitamixin tehot puoliväliin. Tamppaa keksitaikinaa niin kauan, että taikina on täysin sileää.

2. Muotoile taikinasta palloja, jotka painelet leivinpaperille kekseiksi.

3. Paistaa 10 minuuttia 200 asteessa. Anna keksien jäähtyä uunista ottamisen jälkeen puoli tuntia tai tunnin, jotta keksi ehtii kovettua.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Vihersmoothie
Yellow Moodin mehevä porkkanakakku
Kermainen omenapiirakka
Onnistuneet juhlat 5/6: Marjainen suklaakerroskakku