Everything happens for a reason – kaikki tapahtuu syystä

Syreenit

Muutama kuukausi takaperin minulla ei ollut minkäänlaista aavistusta siitä, että saattaisin tänä muutenkin poikkeuksellisena kesänä vuonna 2020 olla rakastamani kirjoitustyön äärellä ja vielä kaikenkukkuraksi sydämellisen, ihastuttavan ja inspiroivan Hannamarin blogin parissa. Tämä keväinen matka tähän pisteeseen on ollut vähintäänkin värikäs ja monitahoinen, mutta kaikkine haastavine hetkineenkin ihan kaiken tämän ilon ja vapautuneisuuden arvoista.

Täydellisen tyytyväisen, innostavan ja täysin omannäköisen elämän luominen vaatii rohkeutta rauhoittaa mielensä jatkuvalta analysoinnilta, kontrolloinnilta ja järkeilyltä. Mieli on siitä vekkuli ystävä, että inspiraation ja innostuksen ilmaantuessa, mieli on aivan kärppänä paikalla jo sekunneissa sabotoimassa jokaisen utuisenkin pilvilinnan ja haavekuvan.

Kuinka paljon onkaan jäänyt ihmiskunnassa näkemättä ja kokematta huikaisevia suunnitelmia sekä mahtavia projekteja, kun meidän niin monen pienet mielet saavat suuret suunnitelmat karahtamaan karille ennen kuin on päästy edes alkua pidemmälle.

Herukat

Varsin monta suunnitelmaa löytyy pölyttyneenä oman inspiraationi kovalevyltäkin kansiosta ”Ehkä jonain päivänä.” Onneksi kuitenkin yhä useampi uskaltaa valita sisäisen ohjauksen ja sydämen tien, joka vie askel askeleelta kohti täydellisen levollista ja tyynen tyytyväistä oman näköistä elämää.

Ja onneksi yhä useampi laittaa tuolle pikku vekkulille sabotoijalle kampoihin kyseenalaistaen kaiken sen hälinän mitä siellä mielessä monesti lähes tauotta luupinomaisesti pyörii. Vaatii suurta rohkeutta kuunnella aidosti sisintään, sillä se on hyvin monesti jotakin täysin järjen ja kaikkien vanhojen mallien sekä totuttujen tapojen vastaista.

Jos elämässään haluaa päästä helpolla ja on valmis tyytymään kompromisseihin ja kaikkeen keskinkertaiseen varsinkin arkisen elon ja olon osalta, niin silloin suosittelen ehdottomasti jatkamaan tasaista tallaamista totuttujen töiden ja puitteiden äärellä.

Jos taas kokee elämässään tyytymättömyyttä, työt aiheuttavat kohtuutonta kuormitusta tai vievät liikaa energiaa kaikelta muulta elämältä, niin suosittelen rohkeasti pikkuhiljaa kuuntelemaan mitä sieltä omasta sisimmästä alkaa nousta kohti tyytyväisempiä elonpäiviä.

Lupiinit

Helppoa vanhojen tottumusten ja mallien muuttaminen ei todellakaan tule olemaan, mutta ihan satavarmasti kaiken vaivan arvoista. Muutosmatkalle lähtiessään ei mitenkään voi edes tietää kuinka suuria oivalluksia ja oppeja kaikki mutkat ja kurvit matkassaan tuovatkaan.

Puhumattakaan kuinka jokainen, ihan jokainen, matkallasi kohtaamasi ihminen voi olla merkityksellisempi kuin koskaan saatat kuvitellakaan. Pala palalta kun kuitenkin rohkeasti alkaa tehdä valintoja niin kuin sydän sanoo, niin ajan saatossa saakin huomata ettei enää pystykään toimimaan muuten kuin sydämen ohjauksessa luottaen sisäiseen ääneensä.

Tähän kevääseen ja viimeisiin kuukausiin on itselläni kuulunut paljon haastavia ja raastavia itsetutkiskeluhetkiä loistavien työmahdollisuuksien ja projektien äärellä. Tunnelmat ovat vaihdelleet aivan tärisyttävästä innostuksesta sydäntäriipiviin pettymyksiin ja kaikkeen siltä väliltä.

On ollut kerrassaan mahtava kevät kaikkine iloineen, haasteineen ja tunnekirjoineen. Joku vieressä järkeilevä saattaisi sanoa minun epäonnistuneeni joissakin viritelmissäni, mutta itse olen sitä mieltä, että olen onnistunut täydellisesti. Olen onnistunut olemaan täysin rehellinen itselleni ja arvoilleni sekä saan ilokseni kirpaisevien hetkien jälkeen huomata, että olen jälleen kerran juuri siellä missä minun tässä hetkessä kuuluukin olla. Saattaa olla, että mahtavia taloudellisia mahdollisuuksia lipui ohitse, mutta mielenrauhani on miljooniakin arvokkaampi.

Paivankakkara

Voin jälleen ainakin tuhannennen kerran todeta, että kaikkihan meni just niin kuin pitikin. Ilman kevään mutkikkaita käänteitä en olisi tullut kohdanneeksi tätä helmeä, Hannamaria sillä syvyydellä kuin saimme nyt toisemme kohdata.

Yhteiset projektiviritelmät saattoivat meidät yhteen ja huomasimme arvomaailmojemme sekä mielenkiinnonkohteidemme kohtaavan täydellisesti, avoimesta ja rehellisestä kommunikaatiosta puhumattakaan!

Meillä riittäisi loputtomasti juttua kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, koti- ja perheasioista, yrittäjyydestä, henkisestä kasvusta ja elämänkokemusten jakamisesta ja paljon paljon muusta. Nyt katselemme iloisen luottavaisesti tulevaisuuteen mitä kaikkea huisia voimmekaan mahdollisesti luoda yhdessä.

Ainakin kirjoitin nyt tämän yhden postauksen ja lisääkin saattaa olla luvassa, jos te arvoisat lukijat vaan haluatte ajatuksiani kuulla. Kommentoikaahan tuohon alle pidittekö tekstistäni ja mitä haluaisitte mahdollisesti tulevaisuudessa minulta kuulla.

Nyt suuntaan sydän täynnä kiitollisuutta mummulan ulkokeinuun nauttimaan aurinkoisesta kesäpäivästä ja kohotan kesäisen lempparijuomani, kookosveden maljaksi uudelle ja nyt jo niin rakkaalle kumppanilleni Yellow moodille ja Hannamarille. Toivotan teille aurinkoisia kesäpäiviä ja rohkeutta kuunnella lintujen laulun lisäksi sitä omaa sydämen ääntä.

Johanna

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Seija

Kyllä kyllä! Haluaisin kovasti lukea lisää! Kannustan lämpimästi sinua jatkamaan kirjoittamista piittaamatta ankeuttajista, joita maailma eteen (myös minun elämän polulle) nakkelee!

Vastaa
Millavee

Tervetuloa! Lukisin mielelläni kirjoituksiasi ja erityisesti hyvinvoinnista lapsiperheellisenä.

Vastaa
Laura Selin

Mielelläni kuuntelen lisää ja pidin tekstistäsi.
Se osui niin oikeaan aikaan, kun uuden työpaikan etsiminen on edessä.
Ja sellaisen josta olisi iloa ja onnea!
Laura

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Herkullista brittikosmetiikkaa Bybi Beautylta
Luonnonkosmetiikkapäivien 10 x helmeä
Hyvin eletty – näin kulutat kestävästi
Atopik – suomalaista apteekkikosmetiikkaa herkälle iholle (+ arvonta)