9 x gluteeniton kasvisruoka – parhaat reseptit kiireisille päiville

Tuntuuko teistäkin siltä, että arjen pyörteiden jälkeen tietää kyllä jääkaapin olevan täynnä ruokaa, mutta ei silti koskaan tiedä mitä sitä söisi? Muistutukseksi itselleni ja inspiraatioksi teille päätin koota omista suolaisista suosikkiresepteistäni muistilistan, joka pelastaa ainakin muutamat arki-iltojen ruokailupulmat. Mukana on haudutettua, keitettyä ja tuoretta. Ennen kaikkea nopeita ja maku edellä kehitettyjä ruokareseptejä, joita passaa valmistaa vähän isommankin satsin kerralla.

Jokainen resepteistä on luontaisesti gluteeniton. Gluteeniviljojen tilalla on käytetty muun muassa riisijauhoa, quinoaa, juureksia, linssejä ja kasviksia. Muutamassa reseptissä on käytetty juustoja, jotka voi halutessaan korvata vegaanisilla versioilla. Olkaa hyvät, Yellow Moodin yhdeksän luottopäivällistä esittäytyvät alla:

Juuresquinotto

Mustaa quinoaa, palsternakkaa, parmesaania, bataattia ja timjamia. Maukas juuresquinotto parmesaanilla on lempeää ja maukkaudessaan mitä parhain valinta rankan päivän päätteeksi. Maistuu hyvin sellaisenaan tai kalan ja lihan kanssa tarjoiltuna.

Lukijan kommentti: ”Tää on niiiiiin hyvää! Kiitos ohjeesta! Tein ison satsin jonka nautimme pitkään padassa haudutetun luomu lampaan ja punaviinin kanssa. Oi onnea. Hävikistä herkuksi -vinkkinä, kun laittaa seuraavana päivänä yli jääneeseen quinottoon määrästä riippuen 1-2 luomumunaa ja hieman lisää parmesania, saa massasta pannulla voissa paistaen aivan mielettömän herkullisia kasvispihvejä. Kätevä lounasherkku!” – Tiia

Valmistusaika: esivalmistelu 10 minuuttia, hautumisaika 20 minuuttia

Bataattipastaa minttuisella feta-kastikkeella

Bataattia, fetaa, limemehua, Dijon-sinappia ja tuoretta minttua. Arkipasta ei tästä enää täyttävämmäksi tai täyteläisemmän makuiseksi voi muuttua! Yksinkertainen bataattipasta ja minttufetakastike ei kaipaa vierelleen edes erillistä salaattia.

Lukijan kommentti: ”Oikein hyvää ja sopi tosi hyvin myös papupastan kanssa. Annos jäi jopa kesken, kun oli niin tuhtia! Kiitos reseptistä.” – Anna

Valmistusaika: 20 minuuttia

Gluteeniton linssipasta

Maailman parasta gluteenitonta riisispagettia ja mehevä kastike, jossa on Urtekramin herkullista tomaattilevitettä, tuoretta kesäkurpitsaa, pinaattia ja yrttejä. Kermaisen täyteläinen linssipasta on vartissa valmista ja kaiken lisäksi vielä vegaanistakin.

Vinkki: Jos lasten kasvisten syönti tuottaa harmaita hiuksia, raastettu kesäkurpitsa sopii pehmeäksi haudutettuna lähes kaikkiin ruokiin eikä maistu millekään. Jos kurpitsan kuorii, raastaa ja hauduttaa hyvin sitä on lähes mahdoton bongata ruoan seasta. Jos vihreät saavat perheen pienimmät huutamaan kuorossa ”ällöö”, kuori kesäkurpitsa ennen käyttöä ja jätä reseptissä oleva pinaatti pois. Maailma on tomaattipastaa syövien viittasankareiden- ja sankarittarien!

Valmistusaika: 15 minuuttia

Lämmin quinoa-kesäkurpitsasalaatti

Salaattisekoitusta, voissa paistettuja kesäkurpitsakiekkoja, keitettyä quinoaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, sokeriherneitä sekä Sour Cream -siemeniä. Lämmin quinoa-kesäkurpitsasalaatti & paahdetut Sour Cream -siemenet passaavat mainiosti talvenkin ruokapöytään.

Vinkki: Paista kesäkurpitsakiekkojen kaveriksi herkkusieniviipaleita, ne maistuvat taivaalliselle ja antavat salaatille täyteläisen loppusilauksen.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Linssikeitto

Tomaattia, punaisia linssejä, kurkumaa, valkosipulia ja cajun-maustetta. Olen kehittänyt tämän keittoreseptin rakkaudella kaikille niille, joita kasvisruoka epäilyttää jo pelkkänä sanana. Ihanan lämmittävä linssikeitto on täyttävää ja makunystyröitä hellivä kokemus, jonka maut vain paranevat parin päivän jälkeen valmistuksesta.

Lukijoiden kommentteja: ”Lämmin kiitos linssikeiton ohjeesta! En ole aikaisemmin juuri keittoja tehnyt, mutta nyt meni nappiin. Vaimokin oli aivan hurmiossa.” – Matti

”Tein tänään soppaa ohjeen mukaan (ekaa kertaa elämässäni linssikeittoa!) ja uskalsin heti tarjota sitä vieraillekin. Kaikki huokaili ihastuksesta. Tätä teen toistekin. Kiitos!” – Paula

”Todellakin maailman parasta! Maistoin joulupyhinä tätä ensimmäistä kertaa ystävän luona, kun yhdessä teimme, ja sen jälkeen onkin tehty kotona jo kahdesti! Tästä tulee uuden vuoden lupausten myötä todellinen lounashitti, niin helppo ottaa maanantaiaamuna työpaikan kylmiöön iso astiallinen ja annostella aina lounaalla lämmitettäväksi. Kyytipojaksi olen laittanut eritoten salipäivinä raejuustoa, ja toimii edelleen hyvin.” – Mari

Valmistusaika: esivalmistelut 10 minuuttia, keittoaika 30 minuuttia

Tuoretomaattipasta

Gluteenitonta riisifusillia, tuoreita tomaatteja, basilikaa, parmesaania ja sitruunaa. Helppo tuoretomaattipasta ei sisällä mitään ylimääräistä. Kyseessä on Rahkosen pastamamman viime vuoden innovaatio, joka valmistuu nopeasti ja maistuu ihan kesälle.

Lukijan kommentti: ”Niin hyvää, että piti tehdä uusi annos melkein heti perään!” – Sirpa

Valmistusaika: 15 minuuttia

Paahdettu kurpitsa-linssikeitto

Paahdettua paprikaa, myskikurpitsaa, punaisia linssejä, kookosmaitoa, chiliä ja kevätsipulia. Paahdettu kurpitsa-linssikeitto vaatii hieman vaivannäköä, mutta on jokaisen minuutin arvoinen!

Lukijan kommentti: ”Voi että miten ihana paahteinen maku, itsetehdyn siemennäkkärin kanssa tosi herkku. Mieskin kehui keittoa heti ensi lusikallisella, joten tämä jää varmasti syyssuosikkien joukkoon, nam!” – Tiinatuulia

Valmistusaika: 50 minuuttia

Parmesaanimunakas

Kananmunia, parmesaania, kirsikkatomaatteja, rucolaa, mustapippuria, hampunsiemeniä ja balsamicoa. Tällä reseptillä olen koukuttanut monta ystävääni, jotka ovat nimenneet parmesaanimunakkaani Hannamarin munakkaaksi. Saamme tätä aika usein heidän luonaan aamiaiseksi kyläreissuilla, mutta toimii myös lounaana!

Vinkki: Voit kokeilla joukkoon myös pinaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja, lampaanmaitofetaa, pähkinöitä tai vaikka avokadoa. Munakkaan ei tarvitse olla tylsä!

Valmistusaika: 5-8 minuuttia

Italialainen tomaattipiiras

Riisijauhosta ja voista valmistettu murea pohja, kirsikkatomaatteja, basilikaa, purjoa, parmesaania ja kookoskermaa. Italialainen tomaattipiiras maistuu raikkaalle, tuoreelle ja toimii notkuvien brunssipöytien lisäksi myös arjen katkaisevana herkkuillallisena.

Vinkki: Kokeile täytteen joukkoon tuoretta chiliä, jos haluat voimakkaamman makuisen piiraan.

Valmistusaika: esivalmistelut 10 minuuttia, paistoaika 40 minuuttia

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Minzu

Hei, miten reseptit saa auki? Yrittäessä avata reseptiä linkistä pääsee vain mainostajan sivulle.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Linkit on nyt korjattu, kiitos kun ilmoitit etteivät ne toimi! Kaunista elokuuta :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Appelsiini-vinegretti
Muheva kanakeitto
Gluteeniton siemen-kauraleipä
Rommirusina-suklaakakku