Testissä: Ekopharma Professional (sisältää tarjouksen)

ekopharmaprofessional_yellowmood_luonnonkosmetiikka_hannamarirahkonen (1)

Jos olet etsinyt kohtuuhintaista, hellävaraista, toimivaa ja ihanan tuoksuista luonnonkosmetiikkasarjaa, nyt kannattaa höristää korvia ja terävöittää katse alla olevaan tekstiini. Ekopharma Professionalin tuotteet ovat olleet kokeilussani toista kuukautta, eikä minä tahansa ajanjaksona, vaan vuoden armottomimpien sääolosuhteiden aikana.

Paukkupakkasen ja kuivan huoneilman yhdistelmä on haaste iholle kuin iholle, eikä omani muodosta poikkeusta. Hipiäni reagoi pakkaseen hyvin herkästi eikä pintakuivuudelta välty toisinaan huolellisimmallakaan hoidolla.

Kaamoksen ja kirjan julkaisun jälkeisessä väsymysputkessa ainoalta oikealta vaihtoehdolta tuntui valita käyttööni Ekopharman anti-age -vaikutteinen tyrnilinja, joka on täynnä ihoa hoitavia ja antioksidanttirikkaita raaka-aineita – siis juuri sellaisia elvytysjoukkoja, joita talven samentama iho kaipaa!

ekopharmaprofessional_yellowmood_luonnonkosmetiikka_hannamarirahkonen (6)ekopharmaprofessional_yellowmood_luonnonkosmetiikka_hannamarirahkonen (5)

Olen siirtynyt jo muutamia vuosia sitten puhdistusgeeleistä öljyihin ja maitoihin. Vaahtovat pesuaineet ovat myrkkyä varsinkin pintakuivuuteen taipuvaiselle iholle (jos aihe kiinnostaa niin suosittelen lukemaan Katja Kokon perusteellisen kirjoituksen lempeän ihonpuhdistuksen eduista). Lempeämpien tuotteiden viidakkoon tutustuessa ongelmani on ollut kuitenkin se, että esimerkiksi puhdistusemulsioissa on aivan valtavia laatueroja ja valitettavasti monen tuotteen pesuteho ei kertakaikkiaan riitä. Voisin luetella lennosta liian monta luonnonkosmetiikan puhdistusemulsiota, joiden jäljiltä iho näyttää lähinnä likaisella pesuvedellä läträtyltä. Voin kertoa, että jos peilistä katsoo pesun jälkeen panda, jonka jokainen ihohuokonen on täynnä meikkivoide- ja puuteripaakkuja, ei paljoa naurata!

Ihonpuhdistuksessa hellävaraisuus on hyve, mutta se ei saa tapahtua tehon kustannuksella.

Monen pettymyksen jälkeen en ladannut Ekopharman puhdistusemulsion teholle mitään odotuksia. En myöskään osannut odottaa, että tuotteen avatessani nenääni kulkeutuisi makea tyrnihillon tuoksu, ai että. Ekopharman tyrnilinjan jokainen tuote tuoksuu todella raikkaalle ja rehelliselle – ja minä levitän tyrnihillon tuoksuisia tuotteita iholleni enemmän kuin mielelläni! Olen tarkka tuoksuista – kiitos erityisen herkän hajuaistin – joten minkä tahansa päivittäiskosmetiikan tuoksut ovat tärkeässä roolissa tuotteita valitessani.

Noh, sitten siihen puhdistusosuuteen. Kerrottakoon ensin, että luonnonkosmetiikassa puhdistusaineet suositellaan levittämään aina kuivalle iholle. Toimin ensin siis tällä perinteisellä tavalla ja pesutulos oli loistava. Päivittäismeikissäni on käytössä yleensä Lily Lolon BB-voide, Everyday Mineralsin irtopuuteri sekä Kjaer Weisin meikkipohja. Ja kun sanon, että pesun jälkeen jokaikinen meikinripe oli poissa, tarkoitan sitä. Minun oli pakko ottaa pesun jälkeen avuksi vielä lähentävä peili ja katsoa ihohuokoset läpi. Huokoset olivat putipuhtaat ja ihon pinta pehmeä kuin vauvan pylly.

Seuraavaksi kokeilin tuotetta siten, että huuhtelin ensin kasvot lämpimällä vedellä kosteiksi ja levitin puhdistusemulsion vasta sen jälkeen. Tulos oli tismalleen samanlainen kuin kuivalle iholle levitettynä. Vaikka emulsio on hoitava ja se jättää ihon pehmeäksi, ei pinta jäänyt silti liian liukkaaksi ja öljyiseksi – en oikein osaa kuvailla tuntumaa muuten kuin sanomalla, että iho tuntui normaalin kostealta.

Ostaisin tätä tuotetta lisää milloin tahansa. Toimivaksi ja erittäin hyvän tuoksuiseksi luonnonkosmetiikaksi 24,50 € hinta on todella huokea.

ekopharmaprofessional_yellowmood_luonnonkosmetiikka_hannamarirahkonen (3)

Sarjan kaksivaikutteinen AHA-tyrni -duokuorinta muodostui toiseksi suosikikseni. Pehmeän samettinen voide sisältää sekä mekaanisesti kuorivia ainesosia kuten tyrnin marjajauhetta ja jojoban siemeniä että mustikasta, sokeriruo´osta, sitruunasta ja appelsiinista peräisin olevia AHA-hedelmähappoja.

Naamio on todella hellävarainen eivätkä sen sisältämät AHA-hedelmähapot saa ihoa heloittamaan punaisena – tuotetta uskaltaa siis käyttää myös aamuisin ennen töihin menoa ilman pelkoa rapuefektistä. Kuorinta muistuttaa hyvin paljon Patykan kaksivaikutteista kuorintaa, tosin sillä erolla että Ekopharman tuote on noin 2,5 kertaa halvempi. Uskomatonta kyllä, näiden kahden hyvin erihintaisen tuotteen tehossa ei ole huomattavaa eroa.

Ekopharman duokuorinta ei aiheuta iholla kuumottavaa tunnetta, mutta sen hienojakoiset kuorintarakeet onnistuvat silti poistamaan ihon pinnalta sitkeänkin suomukerroksen ja jättämään pinnan heleäksi. Oma ihoni jäi tuotteen jäljiltä hyvin pehmeäksi, suorastaan elastiseksi. Ihoni kerää aika helposti pieniä epäpuhtauksia, joten kuorin sen noin kaksi kertaa viikossa pitääkseni hipiän kirkkaana ja tehostaakseni hoitotuotteiden imeytymistä.

ekopharmaprofessional_yellowmood_luonnonkosmetiikka_hannamarirahkonen

Olen vannoutunut kasvovesifriikki ja käytän päivittäin runsaasti kasvovettä. Aamuisin sillä puhdistetaan yön aikana kertyneet kuonat ja iltaisin tasapainoitetaan ihon pH pesun jälkeen. Ekopharman kasvoveden koostumus oli itselleni positiivisen iso yllätys. Tuote on nimittäin ensin geelimäinen, mutta sormien välissä se sulaa juoksevaksi nesteeksi. Tyrnihillon tuoksuinen kasvovesigeeli on yksi parhaista kosteuttajista, joihin olen törmännyt tässä luonnonkosmetiikkaurani aikana.

Tyrnikasvovesi ei ole lainkaan kuivattava, vaan sen sisältämä kurkku-uute ja betaiini jättävät ihon pinnalle hyvin hyvin kevyen ”kosteuskelmun”, joka jättää ihon mattapintaiseksi kuivuttuaan. Iho on tasainen eikä siihen jää ylimääräistä geelikerrosta. Tämä on todellinen tärppituote ihon kosteutukseen ja muiden hoitotuotteiden imeytymisen tehostamiseen!

ekopharmaprofessional_yellowmood_luonnonkosmetiikka_hannamarirahkonen (7)

Seerumit ovat suosikkituotteitani ja käytän niitä päivittäin. Muiden tuotteiden laadusta voin tinkiä vähän, mutta seerumeiden suhteen olen erittäin vaativa. Hyvä seerumi tekee sen minkä lupaa, siksi käytän aamuisin kirkastavaa seerumia meikin alle ja iltaisin kosteuttavaa/hoitavaa seerumia. Seerumien vaikutus on nähtävissä nopeasti niiden sisältämien kasvi- ja hedelmäuutteiden ansiosta. Seerumit ovat usein ”vesimäisessä” muodossa olevia tiivisteitä, jotka imeytyvät nopeasti ja joiden tehoaineet ihon on näin ollen helppo ottaa vastaan.

Ekopharman kiinteyttävä kollageeniseerumi sisältää muun muassa kiinteyttävää jojobaproteiinia ja kirkastavaa C-vitamiinia. Tuote imeytyy kuin unelma ja sen jättämä täydellisen sileän pinta on erittäin hyvä alusta myös meikille! Iltaisin olen käyttänyt seerumia yhdessä sarjan tyrniöljyn kanssa. Tämä yhdistelmä on ollut lyömätön tehokaksikko pakkasten aikaan eikä pintakuivuus ole päässyt kylästelemään. Kun iho saa sekä vesimäistä että öljymäistä kosteutta, iho pysyy kimmoisana eikä se kuivu niin helposti. Intohimoisena seerumi-fanina jäin kuitenkin odottamaan tuotteelta näkyvämpää kirkastavaa vaikutusta. Annan myös pienen miinuksen seerumin sivutuoksusta, sellaisesta joka on usein hajusteettomissa tuotteissa. Luultavasti kyseessä on sellainen asia, jota suurin osa ei haistaisi, mutta itseäni se häiritsee.

ekopharmaprofessional_yellowmood_luonnonkosmetiikka_hannamarirahkonen (2)

En harrasta juurikaan kosteusvoiteita, päivävoiteita tai yövoiteita, vaan hoidan ihoani mieluiten seerumeilla ja kasvoöljyillä. Kuten jo ylempänä mainitsinkin, nyt pahimpina pakkasaikoina olen miksannut seerumista ja tyrni-Q10 -kasvoöljystä iltaisin oman sekoituksen ja hieronut sen pyörivin liikkein kasvoille, kunnes combo on imeytynyt. Ihoöljyt vaativat alleen ehdottomasti kasvoveden, jotta öljy ei jäisi pyörimään vain ihon pinnalle, vaan pääsisi oikeasti imeytymään ja hoitamaan jokaista solua.

Hyväntuoksuisen öljyn hierominen saa ihon lämpenemään ja tyrnin tuoksun vahvistumaan. Tämä on yksi iltojeni parhaimmista hetkistä. Tyrniöljy sisältää myös Q10 -antioksidanttia, eli ubikinonia, joka vahvistaa kollageenintuotantoa ja auttaa ihoa pysymään ryhdikkäänä. Jotkut harvat öljyt soveltuvat itselläni meikin alle, mutta näkisin Ekopharman tyrniöljyn soveltuvan kaikista parhaiten yökäyttöön. Kuivaihoisten kannattaa sekoittaa öljy aina kosteusvoiteeseen ja muistaa tietysti kasvoveden käyttö.

Hetki kauneudelle -kaupan Outi halusi tarjota teille kaikista Ekopharman tuotteista -15 % alennuksen koodilla ”yellowmood”. Alennus on voimassa Hetki kauneudelle -verkkokaupassa sunnuntaihin 21.2. saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Novexpertin täsmälinjat, eli näin hoidat parhaiten rasvoittuvaa ja herkkyyteen taipuvaista normaalia ihotyyppiä
Hattarakaupunki
Raikasta sisäilmaa, kiitos!
Nuoren ensimmäiset ihonhoitotuotteet