Aitoa kauneutta pehmeissä kansissa

katja-kokon-aidosti-kaunis-luonnollisen-ihonhoidon-kirja-pehmeissa-kansissa-4katja-kokon-aidosti-kaunis-luonnollisen-ihonhoidon-kirja-pehmeissa-kansissa-6katja-kokon-aidosti-kaunis-luonnollisen-ihonhoidon-kirja-pehmeissa-kansissa-11katja-kokon-aidosti-kaunis-luonnollisen-ihonhoidon-kirja-pehmeissa-kansissa-9

Rakastan kukkia, mutta olen vähintään yhtä heikkona kauniisiin kirjoihin (ja vanhoihin lasipulloihin, näette pian mitä tarkoitan).

Käytimme eilisen kotia järjestellen, karsien, yksinkertaistaen ja La La Landin soundtrackin mukana laulaen. Jos elämäänsä kaipaa hieman musikaalien keveyttä ja iloa, tässäpä albumi, joka tarjoaa eittämättä tehokkaimman hyvän mielen boostin. Kävimme katsomassa La La Landin toissa viikolla ja eilen saimme ylipuhuttua 11 musikaaleja epäilevää ystäväämme mukaamme ensi viikon revanssille, koska meidän on pakko päästä katsomaan leffa uudestaan.

Eläköön musikaalispektaakkelit, jotka antavat ilmiselvästi vauhtia myös järjestyksen rakentamiselle! Nyt kodin uusilla metallisilla hyllyillä lepäilevät kauneimmat kuvausastiat, luonnonkosmetiikkatuotteet sekä sievimmät kirjat.

Kaikista parhaimpia kirjoja ovat tietysti taitoltaan esteettiset ja viimeistellyt, sisällöltään hyödylliset ja hauskat sekä mattapintaiset kirjat, joita voi kasata mitä mielikuvituksellisimpiin paikkoihin. Somat kirjapinot ovat täydentyneet vastikään pehmeäkantisella Aidosti Kaunis – Lempeän tehokasta ihonhoitoa -opuksella, jonka on kirjoittanut Katja Kokko ja kuvannut valokuvaaja Kaapo Kamu. Kirjan ilmava ja sykähdyttävä taitto on ihailemani Tuukka Koiviston käsialaa.

katja-kokon-aidosti-kaunis-luonnollisen-ihonhoidon-kirja-pehmeissa-kansissa-2katja-kokon-aidosti-kaunis-luonnollisen-ihonhoidon-kirja-pehmeissa-kansissa-3katja-kokon-aidosti-kaunis-luonnollisen-ihonhoidon-kirja-pehmeissa-kansissa-5

Lempeän ihonhoidon teesit helposti ymmärrettävässä muodossa

Katjan kirja julkaistiin kovakantisena joulukuussa 2015. Saatattekin muistaa aiemman kirjoitukseni Vuoden upein kauneudenhoitokirja: Katja Kokon Aidosti kaunis? Uusinta versiota on hieman päivitetty, vaikka opus itsessään on ulkomuodoltaan hieman kevyempi paksujen ja kovien kansien vaihtuessa pehmeämpiin. Kaapon maalauksellisen kauniit luonnonvalossa otetut kuvat antavat kirjaan oman taiteellisen ulottuvuutensa ja tukevat kirjan luonnollisen ihonhoidon sanomaa saumattomasti. Ne ovat tummia, puhuttelevia, riisuttuja. Kerrassaan pysäyttäviä.

Minua sykähdyttää kirja tietysti kokonaisuutena, sillä aihepiiri kiinnostaa jo ihan ammattinikin puolesta, mutta sisällöstä puhuttaessa olen erityisesti ilahtunut siitä ettei tekstejä ole tehty pintaraapaisu mielessä, vaan satsattu tieto-osuuksiin kiitettävällä pieteetillä. Kirja sopii sekä ihonhoidon ammattilaisille että kenelle tahansa ihonhoidosta kiinnostuneelle, sillä kirja tarjoaa syvällistä tietoa helposti omaksuttavassa muodossa.

Aidosti Kaunis käy läpi kaiken tärkeän ja ihonhoidon kannalta oleellisen kuten sen mitä luonnonkosmetiikka tarkoittaa terminä, mitä raaka-aineita luonnonkosmetiikassa ei saa käyttää ja miksi luonnonkosmetiikka on kannattava valinta. Raaka-aineluvuissa oman elämänsä kotikemistit pääsevät syvemmälle ihonhoidon saloihin, kun Katja selittää ymmärrettävällä tavalla mm. sen mitä ovat emollientit, detergentit sekä okklusiivit ja mikä merkitys niillä on ihonhoitotuotteissa.

katja-kokon-aidosti-kaunis-luonnollisen-ihonhoidon-kirja-pehmeissa-kansissa-7katja-kokon-aidosti-kaunis-luonnollisen-ihonhoidon-kirja-pehmeissa-kansissakatja-kokon-aidosti-kaunis-luonnollisen-ihonhoidon-kirja-pehmeissa-kansissa-8katja-kokon-aidosti-kaunis-luonnollisen-ihonhoidon-kirja-pehmeissa-kansissa-12

Neljäs luku käsittelee ihon rakennetta kerros kerrokselta ja selittää mihin tehoraaka-aineiden imeytyminen perustuu, mikä merkitys on ihon kosteutuksella ja miksi kannattaa olla kiinnostunut vapaiden happiradikaalien vaikutuksista sekä niiden ennaltaehkäisystä. En itse koskaan tyydy valmiisiin Tee näin -vastauksiin, vaan haluan aina tietää miksi jokin asia kannattaa tehdä tietyllä tavalla. Se Katjan kirjassa onkin mahtavaa, neuvoja ei tarjota vain ainoana sisältönä, vaan selitetään miksi tietyille toimintatavoille ja raaka-aineiden käytölle on paikkansa.

Koen, että kirjan lukijan kannalta merkityksellisin on luku viisi, jossa käydään hyvin seikkaperäisesti läpi eri ihotyypit ja niiden oikeanlainen hoito. Oman ihotyypin tunnistaminen on numero yksi, kun aletaan valitsemaan juuri itselle sopivia ihonhoitotuotteita. Tämän lisäksi luku pitää sisällään erittäin mielenkiintoisen katsauksen yleisimpien iho-ongelmien (rocasea, couperosa, akne, atopia, pigmenttihäiriöt) tyyppijaotteluun sekä hoito-ohjeisiin. Jos siis kärsit minkäänlaisista iho-ongelmista, suosittelen kirjan hankkimista ja kannustan tutustumaan ihon toimintamekanismeihin parhaimman hoitotuloksen saavuttamiseksi.

Edullisimmillaan kirjan saanee Adlibriksesta, jossa informatiivinen 285-sivuinen ihonhoidon opus maksaa 18,50 euroa – se on pieni hinta siitä, että oppii mitä kannattaa tehdä ja mitä ei, miten valita sopivat ihonhoitotuotteet ja saada näkyviä tuloksia.

Lämmin suositus siis ihan kaikille oikeasti tehokkaasta, lempeästä sekä oikeaoppisesta ihonhoidosta kiinnostuneille.

Haiha

Testasin siskoni luona hänen lahjaksi saamaansa Nuxe-kuivaöljyä, joka oli minulle aivan uusi tuttavuus. En kuitenkaan saanut selville, onko merkki luonnonkosmetiikkaa vai en, joten voisitko valaista minua? Kuivaöljy vaikutti kätevältä, koska en oikeastaan koskaan pysty laittamaan mitään kevyttäkään rasvaa, ellen laita päälle yöpukua tms. Tavallisia luonnonkosmetiikan öljyjä olen kyllä kokeillut, mutta ne ovat kovin "rasvaisia", tai en ainakaan osaa eikä kärsiväööisyyteni riitä levittämään niitä niin ohuelti, että ne eivät tahmaisi. En ole kuitenkaan törmännyt kuivaöljyyn luonnonkosmetiikassa, joten onko sellaisia olemassa kenties enemmänkin?

Vastaa
Sanna

Ihana blogi ja upeita kuvia!!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Onnistuneiden juhlien ABC
Kukkaisvesikylpy Dabban tapaan
P’ure Papayacare & kotiapteekin ajankohtaisimmat itsehoitotuotteet
Kuuraa puutarhassa