Organic Shop ja edullisen luonnonkosmetiikan vallankumous (+ alekoodi)

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Nyt kuulolle, ystävät – Organic Shop on saapunut valloittamaan luonnonkosmetiikkamarkkinoita ja kyseessä ei olekaan ihan mikä tahansa sarja. Povaan sarjalle suurta suosiota monestakin syystä, niistä ei vähäisimpinä ainakaan upeat tuoksut, erinomaiset koostumukset ja oikeasti huokea hinta – ja kun puhun huokeasta hinnasta, tarkoitan sitä: sarjan tuotteet maksavat kalleimmillaan 10 euroa, pääosin alle 6 euroa. Luksusluonnonkosmetiikan rinnalle on jo pidempään kaivattu markettihintaisen kosmetiikan hintaluokassa painivia vaihtoehtoja, jotka ovat hintansa puolesta kaikkien ulottuvilla.

Tämä sarja toimii erinomaisena edullisen luonnonkosmetiikan sanansaattajana niillekin, jotka testaavat luonnonkosmetiikkaa ensimmäisiä kertoja. Kyseessä on virolainen kosmetiikkabrändi, jonka valikoimista löytyy BDIH- ja Cosmos -sertifioitua päivittäiskosmetiikkaa: herkullisia vartalonkuorintoja, shampoita, hiustenhoitoaineita, suihkugeelejä, käsivoiteita ja vartalovoiteita. Toivon erityisesti herkullisia tuoksuja rakastavien teini-ikäisten löytävän sarjan, tuossa iässä kun usein suorastaan lotrataan parfymoidulla kemikaalikosmetiikalla – nyt sillekin olisi herkullinen ja edullinen haastaja saatavilla.

Monesti edullisemman kosmetiikan ongelmaksi muodostuu raaka-aineiden laatu, huonot koostumukset ja hoitavuuden puute, pahimmillaan tuotteiden toimimattomuus. Luonnonkosmetiikkatuotteiden hinta muodostuu monesta eri seikasta, niistä ensimmäisenä tietysti luomuraaka-aineet, jotka ovat itsessään arvokkaampia kuin normikosmetiikassa käytetyt ei-luomut. Toisaalta luonnonkosmetiikka sisältää usein paljon vähemmän ns. täyteaineita ja enemmän kokonaisia raaka-aineita kuten aitoja kasviöljyjä, eteerisiä öljyjä ja kasvirasvoja, jotka osaltaan nostavat hintoja.

Raaka-ainekoostumukseltaan en edes lähtisi vertaamaan Organic Shopia luksusluonnonkosmetiikkaan, mutta oman hintaluokkansa laatumittelössä se liikkuu aivan omissa sfääreissään ja siinä missä se raaka-aineiden määrässä häviää, se kaikessa muussa kyllä voittaa. Päivittäiskosmetiikan kuten suihkugeelien suhteen hoitavat ominaisuudet eivät ole niin suuressa roolissa kuin vaikkapa kasvojenhoitotuotteiden kohdalla, mutta niidenkin kohdalla kannattaa olla tarkkana (lisää alempana).

En ole koskaan ennen törmännyt näin edulliseen luonnonkosmetiikkasarjaan, joiden jokaisen tuotteen koostumus on kuosissaan (tuotteet imeytyvät), tuoksut eivät ärsytä ja hinta on näin alhainen. Olen niin innoissani sarjasta, että eiköhän mennä muitta mutkitta suosikkituotteisiini. Tiedossa on mm. mansikkajogurtin tuoksuista vartalomoussea, herkullisen hedelmäisiä suihkugeelejä ja tajunnanräjäyttävän tehokas kahvikuorinta, jonka soisi löytyvän jokaisen kylppäristä.

Voittajatuotteet vartalolle alle kuudella eurolla

Sarjan ehdotonta kärkikastia ovat vartalokuorinnat, jotka maksavat alle kuusi euroa ja ovat huikean hyviä. Olen karsastanut vartalokuorintojen ostamista, koska ne on niin helppoa tehdä itsekin. Tätä nykyä kiireisen kotikemistin vartalonkuorintatehtaalle tuli lempeä stoppi näiden pelastajakuorintojen myötä, sillä kyseessä ovat luonnonkosmetiikan lempikuorintani. Jos jotakin näin hekumallisen ihanaa saa oikeasti vain muutamalla kolikolla, niin kyllä kiitos!

Kuorintojen raaka-ainepohjan kuorivana ainesosana ovat sokerikiteet. Mikä parasta, kiteitä ei ole vain nimeksi, vaan määrältään runsaasti ja ne ovat koostumukseltaan rouheita ja kooltaan hivenen reilumpia kuin eri merkkien kuorinnoissa. Karheilla sokerirakeilla ihon saa kuorittua huippusileäksi. Itse voidepohja sisältää glyseriiniä sekä pinta-aktiivisia aineita, joiden ansiosta tuote levittyy hyvin eikä jätä ihoa tahmeaksi (aiheesta lisää kohdassa shampoot). Hoitavana raaka-aineena on kosteuttavaa sheavoita ja erilaisia hedelmä- ja kasviuutteita tuoksusta riippuen.

Omia suosikkejani ovat piristävän keltainen ja hedelmäisen tuoksuinen Organic Mango-kuorinta, huumaava Brazilian Coffee sekä suklainen Belgian Chocolate. Kuorinnoissa on kohdillaan kaikki oleellinen: hinta, kuorivien kiteiden määrä, tuoksut, koostumus ja toimivuus. Uskallan väittää, että aina ei edes kalliimmalla hinnalla saa näin hyviä tuotteita.

Vartalonhoitotuotteiden puolelta ihastuttavat myös vartalojogurttimousset, jotka näyttävät ja tuntuvat nimensä mukaisesti jogurtilta. Jogurttimainen koostumus sulaa iholla fluidimaisen juoksevaksi ja antaa nopeasti kevyttä kosteutusta. Mousse imeytyy nopeasti eikä jätä pintaa tahmaiseksi. Voidepohjassa on käytetty sheavoita ja kasviuutteita.

Mansikkajogurttimousse edustaa tämän linjan parhaimmistoa suloisella tuoksullaan. Voin kuvitella tämän olevan mitä mainioin kesätuote, sillä se on tarpeeksi kevyt ja sopivan kosteuttava esimerkiksi auringonoton jälkeen.

Ihastuin myös sarjan Organic Tangerine & Shea Butter -vartalovoihin, jonka tuoksu herää valloilleen vasta ihokontaktissa. Kiinteä voideseos sulaa lempeästi käsien lämmössä, on helppo levittää ja se kosteuttaa ihoa tehokkaammin kuin kevyet jogurttimousset.

Todellinen yllättäjä olivat sarjan käsivoiteet, siitäkin huolimatta, että jo niin moni muu tuote oli osoittautunut hyväksi. Organic Ylang-Ylang & Burity -käsivoiteessa on sheavoita, kasvivahaa, ylang-ylang ja buriti-öljyjä sekä appelsiininkukkavettä. Voiteen koostumus on täyteläinen ja se jättää ihon mattapintaiseksi kuivuttuaan. Riittoisa tuubi maksaa vain 3,90 €.

Löysin suosikkeja myös suihkugeeleistä ja käsisaippuoista, joita ostaisin milloin tahansa. Mint & Lemongrass, Tangerine & MangoGrapefruit & Lime – kaikki ihania tuotteita päivittäiseen käyttöön.

Organic Shopin shampoiden koostumus

Organic Shop -shampoiden hintaerot kalliimpiin merkkeihin selittyvät pääosin sillä, mitä tensidejä on valittu peseviksi raaka-aineiksi. Tensidit ovat pinta-aktiivisia ainesosia, jotka pienentävät veden pintajännitystä ja parantavat shampoon (tai suihkugeelin) kykyä poistaa likaa ja talia – onhan shampoon tehtävä on puhdistaa hiukset sekä hiuspohja mm. muotoiluaineiden jäämistä ja rasvasta.

Olipa kyseessä kallis tai edullinen luonnonkosmetiikan shampoo, itse shampoopohja on aina 90 % vettä ja tensidejä – siksi shampoota valitessa huomio kannattaa kiinnittää ensisijaisesti tensidien laatuun shampoon muiden raaka-aineiden sijaan. Karrikoidusti voidaan sanoa, että mitä heikompi tensidien laatu on, sitä enemmän tuote kuivattaa ihoa ja hiuksia.

Kaikista hellävaraisimpia tensidejä ovat aminohappopohjaiset tensidit, jotka tunnistaa nimen osana olevasta termistä Glutamate. Niitä ei käytetä kovin laajalti, koska ne ovat jopa 16 kertaa kalliimpia kuin muut tensidit. Organic Shopin shampoissa on käytetty iholle ja hiuksille seuraavaksi miedompia sokeritensidejä kuten Lauryl Glucosidea ja Coco-Glucosidea. Shampoon sisältämä kookospohjainen Sodium Coco-Sulfatea lukeutuu kolmanneksi miedoimpiin vaihtoehtoihin.

Luonnonkosmetiikan shampoissa käytetään yleisesti mietoja sokeritensidejä, joskin muutama ihoärsytyksiä aiheuttavakin mahtuu matkaan. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että Organic Shopin saama BDIH-sertifikaatti kieltää tällaisten liian pesevien tensidien käytön. Jos piirtäisin viivan, jonka yläpuolella on huippulaatu ja alapuolella heikko laatu (vertailukohteena luonnonkosmetiikan shampoot), Organic Shopin shampoot asettuisivat keskiviivan yläpuolelle – ne ovat siis raaka-ainevalintojen puolesta näiden laatujen keskimaastossa.

Shampoiden hinta on 4,50 € ja pakkauskoko on 280 ml, eli kyseessä on meidän kuluttajien kannalta erittäin hyvä hinta-laatusuhde, varsinkin kun tensidit ovat huolella valittuja. Itse olen mieltynyt sarjan tuuheuttavaan shampooseen, joka on koostumukseltaan paksuhkoa, vaahtoaa kevyesti, levittyy helposti ja jättää hiukset puhtaiksi. Vaihtoehtoja löytyy myös elottomille, hauraille ja vaurioituneille hiuksille.

Jos jokin asia askarruttaa, kysy kommenttiboksissa – pyrin vastaamaan mahdollisimman pian. Jos sarjan testaus houkuttelee, kannattaa hyödyntää minun ja House of Organicin alekoodia, jolla saatte näistä luonnonkosmetiikan huokeimmista ihanuuksista vielä -10 % lisäalennuksen. Alennus koskee koko Housen valikoimaa, josta löytyy myös Evolven upeita tuotteita, luonnonkosmetiikan paras ripsiväri ja suosikkimerkkieni DABBAn kukkaisvedet, Algamariksen aurinkosuojatuotteet sekä Everyday Mineralsin meikit.

Saat koodilla yellowmood kaikista House of Organicilta tekemistäsi ostoksista -10 % alennuksen!

elina

Ei ole virolainen vaan venäläinen merkki.
http://www.organicstore.fi/ https://www.finder.fi/Verkkokauppoja/Ecovida+Oy/Espoo/yhteystiedot/3173883

Vastaa
Anne

Elina, tuohan on aivan eri merkki. Organic shop on virolainen.

Vastaa
Tanja

Anne, Organic Shop on venäläinen brändi, mutta tuotteet Euroopan markkinoille valmisteaan Virossa/ Baltiassa.

Vastaa
Elli

Onko organic shopin shampoissa tai hoitoaineissa sulfaatteja?

Vastaa
Järvi

Onko organic shopin tuotteet biohajoavia?
Kiitos kun vastaat.

Nim. järven rannalle matkaa suunnitteleva

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kotikahvilan ABC
Kiinnostavimmat asiat juuri nyt
Rakkaudesta pitkiin aamiaisiin
Jättimäinen luonnonkosmetiikan aurinkovoideopas