Hyvän ruoan kirja

Huhtikuussa 2021 julkaistava Hyvän ruoan kirja sisältää yli kahdeksankymmentä herkullista vähähiilihydraattista reseptiä ja ruhtinaallisesti aitoja makuja.

Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Saisinko rytmikästä rumpujen pärinää, kiitos!

Pohjoisessa on työskennelty viime kuukaudet odotetun ja rakkaan projektin parissa: Hyvän ruoan kirja – Rakastetuimmat vähähiilihydraattiset reseptit näkee päivänvalon aivan muutamien viikkojen kuluessa. Sain viime vuonna Readme-kustantamolta puhelinsoiton kotiin, jossa minulle tarjottiin mahdollisuutta kirjoittaa kirja. Olen vuosien ajan työstänyt tulevaisuuden kirjaani, ja hetken tuumailtuani aika koota se kasaan tuntui oikealta.

Minulle oli alusta saakka selvää, että luon tästä yli 300-sivuisesta ruokakirjasta kokonaisvaltaisen taide-elämyksen, jossa kuuluu vahvasti oma ääneni. Keskiössä on tietysti hyvä ruoka – se luo ympärilleen yhteisöllisyyden kokemuksia, yhdessä nautiskelua ja jaettuja tyytyväisyyden hetkiä. Ne pitävät elämässä kiinni kaikenlaisina aikoina. Juureni ovat vankasti Lapissa ja siksi halusin, että luonto on väkevästi läsnä sekä raaka-aineiden aitouden, valokuvien että tarinoiden muodossa.

Pohjoinen ote elämään on juureva, rehellinen ja maistuu vahvasti elämältä – sama pätee ruokafilosofiaani.

Omaleimaisen reseptiikan lomaan solahtaa värikäs joukko kaunokirjallisia anekdootteja, muistoja ja hetkiä lapsuudestani tähän päivään. Kirjaprosessi on ollut yllättävän tyyni, vaikka toisina hetkinä se on kuljettanut myös syvempiin vesiin.

Tarinani ei ole millään muotoa ruusunpunainen: olen selvinnyt vuosien väkivallasta, joka on muovannut koko elämänpolkuani ja kuljettanut rakentamaan itseni uudelleen. Nämä eivät ole asioita, joista kokisin tarvetta puhua yhtään sen enempää kuin kirjassa tulen avaamaan, mutta en toisaalta voinut jättää tätä aspektia poiskaan, sillä se on olennainen osa matkaani siksi naiseksi ja taiteilijaksi joka tänä päivänä olen.

Uskon tarinani tuovan toivoa monille, jotka kamppailevat tällä hetkellä samanlaisten vaikeiden kokemusten ja tilanteiden keskiössä, käyvät niitä läpi eivätkö ole varmoja selviävätkö. En minäkään ollut, itse asiassa ajattelin vielä muutamia vuosia sitten ettei minusta enää ihmistä tule. Jokaisen tarina on arvokas ja aidosti vaikeista lähtökohdista huolimatta on mahdollista rakentaa omannäköinen, hyvä elämä.

Hyvän ruoan kirja tarjoilee roppakaupalla maku edellä valmistettua arkiruokaa kaikenlaisiin köökkeihin. Reseptit on tehty vähähiilihydraattisesti ja suurin osa sopii ketogeeniseen ruokavalioon. Pääpaino on suolaisessa ruoassa, mutta muutamia tarkoin valikoituja jälkiruokiakin löytyy.

Hyvän ruoan kirja inspiroi aitouteen ja se on kirjoitettu itseoppineelta kokikokilta toisille – ennen kaikkea teille Yellow Moodin lukijoille ja tukijoille. Olette pyytäneet minua kirjoittamaan ruokakirjan lukemattomia kertoja viimeisen kymmenen vuoden aikana ja muutamien viikkojen kuluessa tämä ylpeyden aiheeni on kaikkien hyppysissä.

Hyvan Ruoan Kirja Hannamari Rahkonen Vhh Reseptit Ketogeeninen Ruokavalio 2

Hyvän ruoan kirja sisältää +85 vähähiilihydraattista reseptiä, joista suurin osa sopii myös ketogeeniseen ruokavalioon. Yllä sushitötteröt, pannarikakku ja suolaiset lohivoffelit.

Hyvan Ruoan Kirja Hannamari Rahkonen Vhh Reseptit Ketogeeninen Ruokavalio

Kanakorma, marinoidut herkkusienet, kahden raaka-aineen mansikkajäätelö ja lihaloota. Hyvän ruoan kirjaa ennakkomyy mm. Readme, Suomalainen ja Adlibris.

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja tästä

Kuvat Hannamari Rahkonen

Hanna

Tilattu! Rakastan upeita kuviasi ja varmasti myös reseptejä. On kunnia kuulla tarinasi.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Miten ihana kuulla, lämmin kiitos Hanna! Sanasi merkitsevät paljon.

Vastaa
Hellu

Moikka!
Ensinnäkin olen tovin seurannut sinua, jotenkin vaan jäi lähtemätön vaikutus löydettyäni sinut. rakastan hyvää ruokaa ja annoksesi ovat näyttäneet kauniilta. En ole kylläkään kertaakaan vielä testannut yhtäkään.
Mitä kirjasi tulee minua kiinnostaisi tietää vähän kuinka soveltuva se minulle on.. huomaan että en oikeastaan pidä viljoista, juurikaan maitotuotteista (juusto, jogurtti tms joskus) tms. Koen leivän, riisin yms turvottavan minua, sekä väsyttävän ja aiheuttavan isoja sokerilaskuja joka johtaa naposteluun. Syön myöskin melko harvoin lihaa tms, mutta rakastan kasviksia yli kaiken 😍
Keto hieman pelottaa, sillä huomasin syoneeni ennen enemmän rasvapainoitteista (hyviä rasvoja 🥑, pähkinät, kananmunat..) ruokaa ja se vaikutti vatsani toimintaan, niin että käytiin tutkimuksissa saakka.
Pahoittelut laajasta kysymyksestäni ajattelin että näin saisit ehkä helpommin kuitenkin kopin mitä yritän kysyä. Kiitos

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moi Hellu, tosi kiva kun olet löytänyt tänne :) Hyvän ruoan kirjan kaikki reseptit ovat luontaisesti gluteenittomia, viljattomia ja sokerittomia. Useat resepteistä valmistuvat myös ilman maitoa – ja jos maitotuotteita on käytetty – sen voi useimmiten korvata esim. kookosmaidolla tai jättää kokonaan pois. Resepteissä käytetään jonkin verran juureksia (porkkana, palsternakka, bataatti) ja herkullisia sekä värikkäitä kasvisruokareseptejä on kirjassa runsaasti. Jos jäi vielä jotain mielen päälle, laita vain viestiä. Kivaa viikkoa sulle :)

Vastaa
Saara Keskiaho

Hei
Tilasin kirjan toissailtana, latasin sen tabletille ja selailin mutta kun seuraavana aamuna koitin niin tulee herja AccessDeniedAccess denied

Mitähän pitäs tehä, onko muilta vastaavaa palautetta?
Lähetin myös epäilyni magnesiumöljyn tekemiseen liittyvistä aineiden määrien suhteista, tuntuimahdottomalle ajatukselle että vettä olisi vähemmän kuin hiutaleita, lähdin kuitenkin kokeilemaan ja onnistuihan se eli anteeksi epäilyni.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Lähetän sinulle sähköpostin asiasta Saara :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards Summer Edition 2021: Kasvotuotteet
Hitaasti, mutta varmasti syttynyt Absolution-rakkaus 2/2
Postikortteja Portugalista
Kiputarina, jolla oli onnellinen loppu