Toukokuun 2017 parhaat

Paras muutos oli täysin yhtäkkinen kahvinjuonnin lopetus. Tämä yllätti todella, sillä olen juonut kahvia monta vuotta (tuplaespresso per päivä) ja koittanut joskus lopettaakin huonolla menestyksellä. Heräsin vain yhtenä aamuna ja tiesin välittömästi, että musta eliksiiri ei enää uppoa. Se ei maistunut enää hyvälle, saatika tuntunut hyvältä. Uskon, että kyse on monen asian summasta: olen tehnyt koko toukokuun paljon töitä varastoon, jotta saan pitää kesälomaa (hoi stressi!) ja toisaalta ayervedasta, jonka mukaan kesä aloittaa kuuman Pitta-kauden. Kahvi kuumentaa kehoa todella voimakkaasti etenkin omalla Pitta-kehotyypilläni ja piristyksen sijaan sen vaikutus alkoi selkeästi kääntyä miinuksen puolelle.

Paras päätös syntyi toukokuun alkupuolella sairaspedin pohjalla. Lopetin CrossFit-jäsenyyteni kokonaan. Vähän kirpaisi, etenkin kun yritin kevään mittaan jatkaa harrastusta pitkän tauon jälkeen. Jollain tasolla kasvoin ulos suorittamisesta, johon laji helposti eskaloituu kaltaisteni kohdalla. Laji on monipuolinen, kiinnostava ja tehokas, mutta en viimein päässyt yli tietynlaisesta täysillä menemisen mentaliteetista – minä kun en osaa oikein jarruttaa. Ehkä jossain toisessa elämänvaiheessa vielä jatkan, mutta nyt on aika kehollisemmille harrastuksille kuten tanssille ja pilatekselle.

Paras yllätys oli se, että löysin vihdoin itselleni kauan kaivatun Complete Vocan Institute -metodilla opettavan laulunopettajan. Etsin opettajaa jo vuosi sitten keväällä, mutta silloin lähimmät kyseisen metodin opettajat olivat Torniossa ja Oulussa eikä aikatauluni sallinut reissaamista. Samana päivänä kun tein päätöksen CrossFitin lopettamisesta, CVI:n käynyt ystäväni vinkkasi tästä opettajamahdollisuudesta kotikaupungissani. Tuntui hyvin merkitykselliseltä aktivoida tämä lapsuuden harrastus, joka on ollut aikuisiällä mielessäni useita vuosia.

Paras biisi oli eniten repeatilla soinut Mark Ronson ft. The Business Intl – Record Collection. Rakastan Ronsonin ääntä ja musiikkityyliä, joka on hauska yhdistelmä uutta, vanhaa, funkia, poppia ja räppiä. Ronsonin Record Collection -nimeä kantava albumi on helmi, jolta löytyy useampikin suosikkibiisini.

Paras tapa on ollut kynsien lakkaus, jota ei ole kohdallani tapahtunut näin säännöllisesti vuosiin. Reilun kolmen vuoden takaisen remontin jälkeen jäi kaikki ”ylimääräinen”, myös kynsien huolto. Liekö kyseessä kevään parantamat kynsinauhat vai mikä lie innostus, mutta polte kynsien lakkaamiseen koki paluun tässä kuussa kaikkien laiskojen kuukausien jälkeen! Onhan se ihan okei, että tilaa itselleen kerralla kuusi kallista kynsilakkaa, joista neljä sisältää glitteriä ja hohdetta?

Kuukauden parhaan välipalan titteli kuuluu Urtekramin paahdetuille artisokan sydämille ja pehmeälle buffalomozzarellalle. Ihan naurettavan yksinkertaista ja ehkä juuri siitä syystä niin taivaallista!

Kuukauden paras hankinta oli kauan odotettu, harkittu ja kaivattu Nikon 24-70mm f/2.8 VR -linssi, jonka ehdin saada parahiksi mukaan Välimeren lomareissullemme. Tähän asti olen kuvannut 99 % koko urastani kiinteällä Nikon 50mm f/1.8 AF-S -linssillä, jota voin suositella lämpimästi etenkin potrettikuvaukseen. Omassa työssäni se ei kuitenkaan enää toiminut ainoana linssinä, sillä etenkin miljöökuvia ottaessa kuvan ahtaus tuli vastaan. On ihan mieletöntä saada lisää työkaluja omaan työhön, valokuvauskouluni myötä valokuvauskohteet ovat laajentuneet ja uusi zoomilinssi tulee tarpeeseen.

Parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet ovat ehdottomasti olleet Naturativin vartalonkuorinnat! Olen täysin rakastunut näihin puolen litran kokoisiin (!) pakkauksiin pakattuihin sokerikuorintoihin, joissa on valtava määrä erilaisia laadukkaita kasviöljyjä ja jotka jättävät iholle todella kauniin ja kosteutetun pinnan. Kuorintojen sisältämät eteeriset öljyt avautuvat taivaalliseksi tuoksupilveksi kuumassa suihkussa – sinne on jäänyt kireä mieli.

Kuukauden paras oivallus syntyi työrintamalla ja on oikeastaan vain vahvistusta sille minkä jo alkuvuonna ymmärsin: jos jonkin asian voi ulkoistaa, ulkoista! Aika on todella kallisarvoista, en halua hukata omia minuuttejani ja tuntejani jonkin sellaisen asian tekemiseen, jonka alan ammattilainen saa tehtyä nopeammin ja miljoona kertaa laadukkaammin.

Kuukauden paras ravintolakokemus oli paikallinen nepalilainen, Lekali. Aivan ihana ravintola, jossa on siisti, moderni ja valoisa sisustus, erinomainen hinta-laatusuhde, paljon kasvisruokavaihtoehtoja, rapeapohjainen naan-leipä sekä ystävällinen palvelu. Erityisen ihanaa oli se, ettei ravintola haissut tunkkaiselle ruoalle kuten etniset yleensä ottaen. Ravintola löytyy osoitteesta Valtakatu 23, suoraan vastapäätä Arctic Light -hotellia.

Lue myös:

Maaliskuun 2017 parhaat

Helmikuun 2017 parhaat

Tammikuun 2017 parhaat

Huhtikuun 2017 parhaat

Tiia

"Onhan se ihan okei, että tilaa itselleen kerralla kuusi kallista kynsilakkaa, joista neljä sisältää glitteriä ja hohdetta?"
Tottakai, aivan ehdottomasti okei! ?

Mä niiiiin tykkään näistä sun kuukausikoosteista! Jotenki niistä tulee aina niin hyvälle mielelle...
Valloittavaa, innostavaa ja mielenkiintoista kesäkuuta sinulle!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

No onpa mukava kuulla Tiia, näitä on jotenkin niin kiva aina tehdäkin, kun joutuu miettimään kuukautta taaksepäin ja pohtimaan mitä kaikkea on ehtinytkään tapahtua :)

Vastaa
Anna-Kaisa

Olipa taas kiva kooste! Ihanaa, että päätit seurata liikunnan saralla omia intohimojasi. Mua on jo vuosia poltellut crossfitin kokeileminen, mutta jokin on pitänyt kipinän sen verran pienenä, etten ole koskaan alkeiskurssille ilmoittautunut. Viime syksynä menin painonnoston alkeisryhmään ja se oli ihan kivaa, mutta jokin kai puuttui, koska en jäänyt sille tielleni. Nyt tuntuu, että kehonpainoharjoittelu (pääasiassa kotona videoiden avulla) ja pilates (ihanan ohjaajan opissa) ovat minun juttujani. Toivottavasti tasapaino löytyy ja voin lopettaa haikailun sekä soutamisen ja huopaamisen. :)

Aurinkoista kesää!

P.S. Jos saa toivoa postauksia, toivoisin kotitekoisiin latteihin ja Aeropressin hyödyntämiseen liittyviä juttuja. :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Elämä tuntuu menevän sykleissä ja se näkyy itselläni niin harrastuksissa kuin muutenkin. Uuden kokeileminen tuntuu aina virkistävältä ja antaa uutta potkua - olen omalla kohdallani pohtinut miksi jumittaa aina samassa, etenkin jos kaipaa muutosta :) Ah, tuo AeroPress. Muistan luvanneeni siitä postausta sinulle jo aiemmin. Yritän nyt ottaa asiaksi!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Opettele vastaanottamaan kiitos
Niin elossa
Kivireki hartioilla
7 x Mádara-suosikkia