Vakava mehikasvimania

    

Varmin kevään merkki – heti ikkunanpesutarpeen huomaamisen jälkeen – on ehdottomasti se, että löydät itsesi rautakaupasta kantamasta kotiisi selkä vääränä multapusseja ja viherkasvikekoja. Koti alkoi näyttää kevättyhjennyksen (8 Ikea-kassillista!) ja auringon paistaessa aneemiselta, syntyi tarve saada ympärilleen vähän enemmän elämää ja värejä. Viherkasvibisnekset eivät ole tällaisen kahden kukantappajan taloudessa mitään hetken huumassa tehtäviä ratkaisuja. Prosessissa on varmistuttava ensin siitä, että uudet perheenjäsenet ovat luonteeltaan sitkaita ja kestäviä – meillä eivät herkkänahkaiset yksilöt kestä.

Toivottavia ominaisuuksia ovat muun muassa silloin tällöin tapahtuvan kastelun kestäminen ja vahva eloonjäämisvietti, mikäli kävisi niin, että unohtuisivat vahingossa suoraan auringonpaisteeseen. Höpötellä tässä taloudessa kyllä osataan, eli happivajareihin vihreät toverit eivät kaiken järjen mukaan tule menehtymään.

Heitimme viikonloppuna pienen reissun myös Ikeaan ja suurin saalis löytyi viherkasviosastolta. Kotiin lähti monta mehikasvia, isompia ja pienempiä. Lempeän anoppini vastapainoksi kauppakoriin päätyi myös piikikkään eleetön anopinkieli. Näimme viherkasviosastolla myös puolimetrisen Bonsai-puun, joka oli molempien mielestä vastustamaton. Koska aiempi kokemus on osoittanut, että Bonsait kestävät Rahkosten elämäntyyliä, odotamme pitkää yhteistä tulevaisuutta optimistisin mielin!

Ostoslistalla oli kasvien lisäksi monta betoniruukkua, mutta niitä ei näkynyt mailla eikä halmeilla. Marssin lopun viimein Kodin Terraan, jossa ruukkuja oli jäljellä muutama – ostin hyllyt tyhjiksi ja silti yksi mehikasviraukka jäi vielä muoviruukkuunsa ruikuttamaan. No, tilauslistalla ollaan ja tässä jos jossakin sitkeys punnitaan.

Tällä hetkellä voisin kuorruttaa kodin jokaisen hyllyn helmivillakolla, tuolla soman boheemilla mehikasvilla, jonka hennoissa varsissa roikkuu ihania herneen näköisiä pullukoita. Kukkakaupan täti tiesi kertoa, että tämä laji sopii hyvin kaltaistemme kukkahuithapeleiden talouteen eikä ole kranttu huomiotta jäädessään. Kastelutarpeen tunnistaa siitä, että pallurat alkavat kuivuessaan mennä kurttuun. Kuulostaa helpolta.

Eilisessä multahuumassa myös vanhat peikonlehdet saivat uudet mullat ympärilleen, edelliset olivatkin jo vallan raihnaiset ja kuivat. Kevätaurinko on saanut peikonlehdet villiintymään ja ne näyttävät suoraan viidakosta napatuilta pitkine sekä huojuvine varsineen. Uutta lehteä pukkaa joka päivä – kiitollisempaa ja helpompaa kasvia saa hakea! Toivottavasti nämä uudet mehikasvit ovat samanlaista sorttia, mielelläni katselisin näitä vielä kymmenenkin vuoden kuluttua.

Lue myös: 

Kesäkukkahullun päiväkirjat

Lomapuuhia

Viikonlopun pihahommia

Lau

Hei, sinulla oli helmikuussa Konjac-sienen arvonta ja siihen pystyi osallistumaan lähettämällä mielessä olevan kysymyksen? Hyviä kysymyksiä kysyttiin ja sekä omaan että monien muiden kysymyksiin olisi kiva saada vastaus :) Aiotko toteuttaa vastauspostauksen joskus?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moikka Lau!

Olen alkanut kokoamaan vastauksia aiemmin tällä viikolla :) Kysymys-vastaus -jutusta on tulossa neliosainen juttusarja, koska kysymyksiä tuli niin paljon ja niin monesta eri kategoriasta.

Vastaa
Tiia

Oi helmivillakko... mikä kaunokainen, pakko saada ;) Minkä niminen on tuo viimeisessä kuvassa oleva pikkuruinen tähden näköinen kasvi... Ihana sekin <3 Mehikasvit onkin mielenkiintoinen uusi alue johon tutustua. Odotan malttamattomana maanantaita ja alkavaa lomaa , että saan upottaa sormeni ihanaan multaan ja hässäköidä oiken ajan kanssa kukkien parissa ja haaveilla ja suunnitella tulevia istutuksia. Ihanaa kun tulee kevät ja kesä... yrttiruukut ja kesäkukat <3

-Tiia-

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Tiedätkö, kätevänä naisena heitin tietysti istutusruukun roskiin - siinä purnukan sivussa oli lajikkeen nimi enkä löytänyt juuri tuon mehikasvin nimeä edes googlettamalla. Tarkistan nimen tutulta kukkakaupan tädiltä, kun käyn siellä ensi viikolla :) Haaveilen jättiläishelmivillakoista, onkohan sellaisia olemassa muualla kuin sademetsissä? :D

Rentouttavaa ja onnistunutta lomaa sinulle, istutuspuuhat kuulostavat houkuttelevilta - ei ole parempaa kuin valmistautua kesään <3 Oma pääkin on jo täynnä parvekkeen kesäkukkasuunnitelmia, katsotaan millaiseksi todellisuus osoittautuu.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Hurraa, sanoivat huuleni
Kysymys-vastauspostaus 1/4: Konjac Sponge ja ihotyypit
Näin nujersin rasvamaksan ruokavaliolla
Tulppaanikausi korkattu