Viikonlopun pihahommia

autumnflowers-yellowmood-syyskukat-3autumnflowers-yellowmood-syyskukat-2autumnflowers-yellowmood-syyskukat-2-1

Viikonloppu, auringonpaiste, oma rauha, multa ja syyskukat. 

Tyhjensimme terassin kesäkalusteista jo aikapäiviä sitten, mutta kesäkukat olivat jääneet niille sijoilleen syyskiireiden alkaessa. Kuljemme terassin ohi lukuisia kertoja päivässä ja lauantaina ruukkujen sisältämät muumiokukat alkoivat kyllästyttää niin paljon, että oli aika ryhtyä toimiin. Syyskukkakaupoille siis!

autumnflowers-yellowmood-syyskukat-8autumnflowers-yellowmood-syyskukat-9

Rautakauppojen puutarhamyymälät notkuivat odotetusti Callunoita ja marjapuuron värisiä kanervia. Tuo meidän punatiiliseinä ei oikein houkuttele ostamaan mitään hirveän kirjavaa, koska se on jo itsessään niin voimakkaan sävyinen. Valitsin siis saman linjan kuin viime syksynä; valkoista ja vihreää. Tämä väriresepti miellyttää omaa silmääni ja saa terassin näyttämään syyskarnevaalien sijaan metsäiseltä.

autumnflowers-yellowmood-syyskukat-4autumnflowers-yellowmood-syyskukat-10autumnflowers-yellowmood-syyskukat-11autumnflowers-yellowmood-syyskukat-12

Kannoin kaikki istutusruukut terassille ja suoritin näppärän tyhjennysoperaation (toim. huom.: asiaa eittämättä helpotti se, että joku oli unohtanut kasteluhommat kokonaan kesäloman jälkeen ja hyvin kuivuneet multapaakut irtosivat kevyellä nostolla..).

Kesäasetelmiin ostamani muratit olivat edelleen hyvässä hapessa, itse asiassa ne olivat nelinkertaistaneet kokonsa kesän aikana! Irrotin ne muista asetelmista ja istutin isommat omaan saviruukkuunsa ja yhdistin pienemmät koriin yhdessä sitkeän hortensiani kanssa. Osa murateista oli saanut pakkasöiden seurauksena hieman luumunsävyjä vihreän rinnalle.

Toiveissani oli istuttaa isoon rykelmään useampi valkoinen marjakanerva, mutta hyvännäköiset yksilöt olivat kiven alla. Päädyin ostamaan vain yhden ja istutin sen isoon kattilaan yhdessä havukasvien kanssa. Isoon maitotonkkaan pääsi 80 cm tuija ja tuohon itse tekemääni tikapuuviritelmään istutin havukasveja sekä vihreitä kanervia. Hyvin yksinkertaisella linjalla mentiin.

autumnflowers-yellowmood-syyskukat-13autumnflowers-yellowmood-syyskukat-4autumnflowers-yellowmood-syyskukat-7autumnflowers-yellowmood-syyskukat-1-1autumnflowers-yellowmood-syyskukat-5

Tyhjensin vihdoin myös parvekkeen maitotonkan hortensian tyngästä ja kannoimme sen näiden kuvien jälkeen terassille tuon lyhdyn ja pienemmän maitotonkan taakse. Haen luultavasti siihen vielä yhden metrisen tuijan eivätkä pari vaaleaa koristekurpitsaakaan huonoa tekisi.

Tuija Rajala

Kaikkea kivaa olet laittanut. Mullakin on muratit osa niistä vaihtanut väriä.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Muratit ovat kyllä pakkasöiden jäljiltä aika veikeän värisiä :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kirkas iho Mádaran Detox-naamiolla ja AHA-hedelmähappokuorinnalla
Vuoden upein kauneudenhoitokirja: Katja Kokon Aidosti kaunis
Testissä: Froothie Optimum 9200A tehosekoitin (sisältää tarjouksen)
Parhaat murretut luomivärisävyt