Maaliskuun 2017 parhaat

Huhtikuu jo tulla tupsahti, mikäs siinä! Vielä on haaveena päästä kerran laskuhangille, mutta sitä ennen maaliskuun parhaat.

Virkistävimmän asian titteli kuuluu ehdottomasti pidentyneille päiville. Aamulla seitsemältä saa herätä valoisaan kotiin ja illalla kahdeksaltakin on vielä valoisaa. Kyllä aurinko tekee kaamoksessa ryvettyneelle ihmiselle ihmeitä. Kohta on kesä ja yöttömät yöt, en malttaisi odottaa.

Paras päähänpisto oli myllätä kaikki kodin tavarat kerralla – en tiedä mikä kevätnaksahdus päässäni kävi, mutta en laita pahakseni. Viimeisen vuoden aikana oma maku ja tyyli kodin sekä vaatteiden suhteen on jalostunut entisestään, moni keskinkertaisen kiva juttu on saanut lähteä. Tuntui vapauttavalta antaa eteenpäin kasa arvokkaita koruja ja juhlamekkoja, joita en ole kokenut omikseni enää aikoihin. Meillä ostetaan tavaroita hyvin vähän ja valikoidusti, mutta sitten kun ostetaan, satsataan siihen, että ovat kerralla juuri sellaisia kuin haluamme.

Paras idea oli pyrkiä tekemään kesällä maksimissaan kolmepäiväistä työviikkoa oikean kesäloman lisäksi. Kesä on yleensäkin hiljaisempaa sesonkia ja haluamme ottaa tästä lyhyestä ajanjaksosta kaiken irti: matkustaa paljon, mennä jonnekin koko yöksi kuvaamaan hulluja juttuja, seikkailla, antaa spontaaneille ajatuksille vallan ja viettää yhteistä vapaa-aikaa Tuomaksen kanssa. Ylipäätään nauttia kahden aikuisen ihmisen vapaudesta – se tuntuu äärimmäisen arvokkaalta. Vielä kun löytyisi se kahden ihmisen ja yhden koiran mentävä reissuvan, jolla kulkea.

Kuukauden innostavimpien valokuvauskokeilujen makuun olen päässyt uusien kuvausvalojeni synnyttämien mahdollisuuksien myötä. Päässäni pyörii isoja ideoita omaan valokuvanäyttelyyn, tyyliltään sellaiseen, jollaista minulta tuskin kukaan osaa odottaa. Kyseessä on aihe, josta tuntuu vapauttavammalta kertoa ennemmin kuvin kuin sanoin, tai ainakin nyt tuntuu tältä. Sitä en tiedä tapahtuuko tämä ensi vuonna, 10 vai 15 vuoden päästä, mutta se tulee sitten, kun on sen aika. Valokuvataide on kiehtovaa, koska se voi olla samanaikaisesti niin montaa: voimakasta ja herkkää, selkeää ja monimutkaista, ahdistavaa ja vapauttavaa. Kuvan avulla voi kertoa moniulotteisesti vaikeistakin asioista. 

Kuukauden paras luonnonkosmetiikkatuote oli James Tabitha Kraanin tummille hiuksille kehitetty kuivashampoo. Kultaiseen metallipakkaukseen pakattu jauhe sisältää kastanjajauhetta, tapiokatärkkelystä, soodaa sekä eteerisiä öljyjä. Kuivashampoo tuoksuu raikkaalle, on helppo annostella eikä tee tummista hiuksista haamun värisiä. Jauhe ei myöskään sähköistä hiuksia kuten Rahuan kuivashampoo tekee. Oodi pidemmille pesuväleille, kevyemmille matkakantamuksille ja tuuheille kutreille!

Kuukauden parhaat sisustusjutut olivat ehdottomasti kaksi mieheni tekemää kirppislöytöä. Olen monta vuotta etsinyt vanhaa puulaatikkoa sohvatyynyille ja vilteille. Parisen viikkoa sitten Tuomas bongasi kirpputorilta aivan ihanan vaneripuulaatikon, sellaisen juuri sopivasti elämää nähneen ja kolhuja saaneen. Sain vihdoin söpön haavelootani, joka pääsi pesun jälkeen sohvan kylkeen viltti- ja tyynylaatikoksi. Se on toiminut myös pienten siskontyttöjeni päiväunipaikkana, monikäyttöinen löytö siis! Mieheni löysi myös upeat kolmijalkaiset vintage-jakkarat, jotka odottavat nyt kunnostajaansa. Jakkarat ovat täysin ehjät, mutta vankat puiset istuinosat kaipaavat kevyen hiomisen ja öljyämisen tai vahaamisen. Punaiset metallijalat haluan maalata keltaisiksi ja mustiksi. Tykkäämme molemmat sisustamisesta ja tänä keväänä sille on pitkästä aikaa resursseja niin ajallisesti kuin taloudellisestikin.

Kuukauden paras biisi oli Tom Odell – Can’t Pretend. Kyseessä on 26-vuotias tuulihiuksinen pianovirtuoosi, jonka olemus ja ääni sitoo ihmisen paikalleen. Miten joku kykeneekin näin kauniiseen, läsnäolevaan, seesteiseen ja samalla niin voimakkaaseen tulkintaan? Miehen vuonna 2012 julkaistu Long Way Down -esikoisalbumi on upea, sillä on sydämessäni aina paikka. Näen hänen olemuksessaan ja ulkonäössään todella paljon samaa kuin Tuomaksessa – ehkä se on tuo mysteerinen sisäistä voimaa täynnä oleva katse, joka yhdistyy ulkoiseen herkkyyteen.

Lue myös:

Maaliskuun 2017 parhaat

Tammikuun 2017 parhaat

Marraskuun 2016 parhaat

Lokakuun 2016 parhaat

Artikkelikuva Elina Siira Photography

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Luonnonkosmetiikkapäivien parhaat palat
Inspiroivat naiset: Miia Rantonen, aurinkoinen oman tiensä kulkija
Kylpyhuoneessa
Kotikahvilan ABC