Kotimainen luonnonkosmetiikka: 10 ultimaattista suosikkiani juuri nyt

Kotimainen luonnonkosmetiikka on teema, jota olette toivoneet käsiteltävän Yellow Moodissa jo pidempään. Kokosin tähän artikkeliin kymmenen omaa henkilökohtaista suosikkia muun muassa Djusielta, Moi Forestilta, FLow Cosmeticsilta, Laponielta, Yin Your Skiniltä ja Luonkosilta. Tuotteet ovat alennuksessa House of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivillä, jotka kestävät 17.-21.8.

Luonnonkosmetiikkapäivät Yellow Mood 3

Jo pirteän keltainen etiketti lupailee hyvää kotimaisen Flow Kosmetiikan kuorivalta seerumilta. Kyseessä on aika tujakasti kuulauttava tehococktail, joka on suunnattu epäpuhtaalle, samealle, stressaantuneelle, arpiselle, tukkoiselle, epätasaisen väriselle ja ikääntyvälle iholle. Seerumin sisältämät AHA-, ja BHA-hapot napsauttavat ihon oman valokytkimen päälle todella selkeästi.

Mustikasta, sokeriruoósta, appelsiinista, sitruunasta ja sokerivaahteran uutteista peräisin olevat AHA-hapot kuorivat ihon pinnalta kuonakerroksen mennessään ja käskyttävät ihosoluja uudistumaan. Pajunkuoresta saatava BHA-happo vaikuttaa puolestaan syvemmällä: happo syöksyy tukkeutuneiden ihohuokosten syövereihin tyhjentäen talirauhaset ja supistaa ihohuokosia. Tervetuloa eloisuus ja raikkaus!

Mikäli kaipaat hetkellistä⁠ Tuhkimo-ihokuuria ennen tärkeitä juhlia, tasaisempaa ihonsävyä tai silotusta juonteille eikä ihosi ole tyypiltään herkkä, suosittelen tarttumaan tähän pulloon. Valmistaja itse lupaa täydet vaikutukset noin kahden viikon käytön jälkeen ja totta se on: hipiä on kuulas kuin mikä. Seerumi ei ole kosteuttava, joten haluat varmasti laittaa tämän ylle yön kauneusunille vielä jonkun täyteläisen kasvoöljyn tai voiteen.

Flow Cosmetics AHA & BHA -seerumi on alennuksessa keskiviikkona hintaan 33 €.

Luonnonkosmetiikkapäivät Yellow Mood 7

Olen luottanut jo vuosien ajan jauhedödöihin, sillä niiden tehoon voi luottaa eivätkä ne tahmaa vaatteita. Luonkosin Fruitful -jauhedeodorantti tuoksuu keltaisen pirskahtelevalle ja pirteälle tropiikille pitäen samalla kainalon bakteerihaisut poissa. Päätuoksu on peräisin litsistä ja se on todella koukuttava!

Dödöjauhe on soodaton, joten se ei ärsytä herkkää ihoa. Todettava on sekin, ettei tämä ole muutenkaan mikään perinteinen hygieniatuote, vaan ennemminkin kokonaisvaltainen hyvinvointituote: jauheessa on nimittäin mikrobiomia tukevaa Reconnecting Nature™ -metsämikrobiuutetta.

Tämän lisäksi kainaloiden bakteerien aiheuttamien hajujen neutralointiryhmästä löytyy merisuolaa, magnesiumia, sinkkiä, kauraa, valkosavea ja ohraa. Annostelun kanssa saa tosin olla varovainen: tätä hulvahtaa helposti liikaa kerralla. Jauhe sopii kesäkuumalla myös hikoilevien rintojen alle ja toisiaan vasten hankaaviin sisäreisiin ehkäisemään hiostumia ja rikkinäisen ihon syntymistä.

Luonkos-jauhedeodorantti on alennuksessa keskiviikkona hintaan 26 €.

Luonnonkosmetiikkapäivät Yellow Mood 8

Liquid Silk on ihonhoitorakkautta ensikokeilulla. Tätä koostumusta, tuoksua tai puhdistustehoa on täysin mahdoton verrata mihinkään muuhun luonnonkosmetiikan öljyputsariin. Kaikin puolin pieteetillä hankitun formuloinnin eteen tehdyn työn ja vaivannäön tuntee.

Silkkinen öljy ei toiminnassaan kursaile, vaan ottaa matkaansa tuhdinkin meikkikerroksen ilman pesunjälkeistä rasvaista tunnetta. Ihosta tulee kuulas, pehmeä, puhdistettu ja mehukas.

Öljyn poistamiseen riittää pelkkä vesi, mutta allekirjoittanut käyttää tämänkin kanssa lämpimää musliiniliinaa, koska pieni luksuskotispan tunne ei tee ihmiselle ikinä hallaa. Loppukaneettina on todettava vielä se, minkä olen todennut aiemminkin: voisin uida tämän silkin jasmiinisen herkässä, raikkaan limen ja verigreipin tuoksumeressä.

Djusie Liquid Silk on alennuksessa lauantaina hintaan 29 €.

Lue myös: Djusie on kotimaista luonnonkosmetiikkaa, joka tarjoaa ihonhoitoon mehukasta tehokkuutta

Luonnonkosmetiikkapäivät Yellow Mood 6

Oma ihoni on taipuvainen kuivuuteen, joten en käytä savea sisältäviä puhdistavia tuotteita juurikaan. Poikkeuksen tekee kuitenkin kesäaikana ihoa syväpuhdistava savipuhdistusjauhe. Tämä sopii ihan sellaisenaan veden kanssa sekoitettuna rasvaisen ihon puhdistukseen.

Itse ripautan jauhetta mieluiten kuitenkin puhdistusöljyn joukkoon silloin kun haluan sanoa heipat ylimääräisille kuonakerroksille – eikä jauhe kuivata ihoa talvellakaan. Ihosta tulee pehmeä, joustava, raikas ja puhdas – pesun jälkeen käytettävät hoitotuotteet sujahtavat perille tuosta noin vain.

Jauheessa on kotimaista savea, joka imee epäpuhtauksia itseensä ja supistaa ihohuokosia. Mukana on myös kaurajauhoa ja jauheessa on lempeää katajan tuoksua. Rasvoittuvalle iholle tätä voi käyttää mainiosti myös kaksoispuhdistukseen: ensin savitahna, sitten toinen putsari.

Luonkos Clarity -savipuhdistusjauhe on alennuksessa torstaina hintaan 22 €.

Luonnonkosmetiikkapäivät Yellow Mood 2

Olen aina ollut heikkona Flow Kosmetiikan kiinteän täyteläisiin ja raikkaisiin vartalovoiteisiin. Tämä äärimmäisen raikas ja ihoa viilentävä piparminttupommi on aivan ihana koppurakantapäille, kuiville kynsinauhoille ja turvonneille jaloille.

Itse käytän voidetta lisäksi kyynärpäille ja rintakehälle. Päänsäryn tai migreenin yllättäessä sipaisen voidetta ohimoille ja korvien taakse, koska piparminttu lievittää kipuja. Voide toimii tosi mainiosti myös kesken työpäivän, kun sitä sipaisee vähän ranteisiin: piparmintun aromaterapeuttinen ja virkistävä vaikutus herättelee, jos ajatus meinaa sakata.

Piparmintun ja sypressin eteeriset öljyt toimivat synergisesti yhdessä: ne laskevat turvotusta, viilentävät ja antavat välittömän buustin väsyneelle mielelle. Voiteen peruspohja on sheavoita, joka vähentää etenkin kylminä kuukausina vesikosteuden haihtumista, hidastaa tulehdussolujen tuotantoa sekä vähentää ihon punoitusta ja turvotusta. Tämä virkitysvoi imeytyy iholle ihanasti ja jättää jälkeensä mattaisen kosteutetun suojapinnan.

Flow Cosmeticin piparminttuvoide on alennuksessa sunnuntaina hintaan 15 €.

Moi Forest Kasvo Oljy Kokemuksia

Moi Forestin uutukainen on reilunkokoiseen tummaan pulloon pakattu metsäpölyöljy. Yellow Moodin kauneustoimittaja Emmi summasi hyvin omiakin aatoksiani öljystä, kun hän sanoi: ”Jo ensimmäisinä päivinä huomasin öljyn rauhoittavan kasvoissani olleita näppyjä silminnähden. Yli kuukauden testien jälkeen iho voi huomattavan hyvin ja on yleisilmeeltään luonnollisen hehkuva ja terveen näköinen. Mikään muu öljy ei tee ihosta näin pehmoista ja luonnollisen hyvinvoivan näköistä.”

Metsäpölyöljy sopii vartalon lisäksi myös kasvoille, ja harvinaista kyllä, toimii molemmissa erinomaisesti! Cocktail pitää sekoittaa huolellisesti, jotta joka tipan mukana saa arvokasta metsäpölyä – kämmenillä öljy näyttää siltä kuin se sisältäisi likaa, mutta levitettäessä tästä ei näy jälkeäkään.

Öljyseos on todella rauhoittava: se pehmittää, lepyttää kiukkuisia näppyjä ja laskee punoitusta. Uskon, että tulen huomaamaan vaikutuksen kaikista selvimmin kun kesä kääntyy kohti syksyä ja talvea – silloin hipiäni yleensä suutahtaa hetkeksi.

Hoitavista kasviöljyistään huolimatta (auringonkukka, saflori, mustaherukka, jojoba) koostumus ei ole rasvainen. Samalla öljy on kuitenkin sen verran täyteläistä, että se sopii mainiosti myös Gua Shan tekemiseen. Yksi asia, josta ilostuin valtavasti INCI-listaa lukiessani oli lappilaisen maarianheinäuutteen käyttö. Tämä toistaiseksi hieman tuntematon raaka-aine kosteuttaa ja antaa nestekierrolle vauhtia. Öljy ei sisällä eteerisiä öljyjä tai hajusteita – oma ensimielikuvani tuoksusta oli kostea, syksyisen usvainen ja raikas suo. Voiko olla parempaa?

Moi Forest Microbiome Magic -öljy on alennuksessa keskiviikkona hintaan 37 €.

Luonnonkosmetiikkapäivät Yellow Mood 9

En voinut mitenkään jättää tästä listasta pois Acid Bloomia, tätä luonnonkosmetiikan omaleimaista kapinallista, joka ei hempeiden kukkaistuoksujen perään kuiskuttele. Anteeksipyytelemätön, sammaleenvihreä liemi tuoksuu siis ronskisti etikalle ja nurmelle.

Acid Bloom sisältää fermentoitua omenasiiderietikkaa, joka ylläpitää ihon luontaista hapanta pH-tasoa. Etikkaisuus tosin haihtuu hetkessä. Hoitoneste sisältää myös useita kirkastavia, ihosoluja uudistavia ja vanhaa ihosolukkoa poistavia raaka-aineita. Mieto glukonolaktoni-happo sopii myös herkälle iholle kosteuttavan ja ihon sävyä tasoittavan vaikutuksen vuoksi. Mukana on myös ärtyneisyyttä hillitsevää reishiä.

Omalla ihollani Acid Bloom on hapoistaan huolimatta rauhoittava ja tasoittava. Neste imeytyy erinomaisesti ja ihosta tulee napakka, joustava, rauhallinen ja mattaisen kosteutettu. Tämä myös tasoittaa sävyeroja ja rauhoittaa oman hipiäni reaktiivisuutta. Acid Bloom sopii kaikille ihotyypeille, mutta parhaimmillaan se on stressaantuneen, kuivan, epäpuhtaan, rasvoittuvan ja samean ihon elvyttämisessä.

Djusie Acid Bloom on alennuksessa keskiviikkona hintaan 33 €.

Luonnonkosmetiikkapäivät Yellow Mood 10

Laponien All-Around on herkälle iholle suunnattu hajusteeton monitoimibalmi. Koostumuksessa ei ole lainkaan vettä, vaan siinä on käytetty herkästi reagoivalle iholle sopivia raaka-aineita kuten kaura-, ja arganöljyjä, bisabololia sekä auringonkukkavahaa. Balmi on loistava pikkuapuri kuiville kynsinauhoille, korppukantapäille, huulille ja kasvoille käytettäväksi, sillä se suojaa ihon omaa barriääriä etenkin talviolosuhteissa. Kasvoilla balmi on mattainen, joten se sopii hyvin myös meikin alle ja sopii myös lasten iholle.

Laponien All-Around -balmi on alennuksessa lauantaina hintaan 15 €.

Luonnonkosmetiikkapäivät Yellow Mood

Todella suloiseen vaaleanpunaiseen tuubiin pakattu metsäpölykäsivoide on valloittava! Tuoksu on todella omanlainen eikä siitä tule mitään tiettyä tai tuttua mielikuvaa, vaikka se helposti lähestyttävä onkin: aavistuksen makea, hivenen metsäinen. Voiteessa on käytetty minulle ihan uutta raaka-ainetta, eli niaouliöljyä. Se lievittää ihon kutinaa ja on tämän valloittavan tuoksun takana.

Voiteessa on myös monia muita erityisiä raaka-aineita, jotka eivät ainakaan vähennä sen ihanuutta: puolukkaöljyä, kauraa, sheaa, koivunmahlaa ja Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta. Tummanpuhuva käsivoide on iholle levitettäessä täysin väritön. Äärimmäisen kätevä se on meille päätetyöläisille, sillä vaikka kädet jäävät kosteutetuiksi, voide imeytyy hetkessä ja jättää jälkeensä mattaiset kädet.

Moi Forest-käsivoide on alennuksessa torstaina hintaan 11 €.

Luonnonkosmetiikkapäivät Yellow Mood 4

Säästin ultimaattisen suosikkini kotimaisen kosmetiikan kentältä viimeiseksi herkuksi. Yin Your Skin Sileä on sekä minun että puolisoni lempituotteiden kärjessä. Koostumus on silkkinen ja samalla täyteläinen – se jättää jälkeensä samettisen pehmeän pinnan ja vaikka öljyn muhevuus suorastaan halaa ihoa, tunne ei ole rasvainen.

Sileä on vähentänyt ihoni reaktiivisuutta ja kuivuutta etenkin talvikuukausina: se ei enää helahda yhtä helposti punaiseksi, ärtyneeksi tai pintakuivaksi. Puolisoni iholla öljy on puolestaan rauhoittanut aknen jättämiä arpia ja kuulauttanut todella selkeästi. Öljyn tuoksu on kuin aromaterapiapilvi: marokkolainen kamomilla toimii paitsi iholla punoitusta hilliten ja ihosoluja uudistaen, mutta antaa öljylle myös sen jademaisen sävyn sekä mielialaa kohottavan  ja ylellisen tuoksun, jota ei voi kuin rakastaa.

Yin Your Skin Sileä on alennuksessa keskiviikkona hintaan 44 €.

Löytyikö jutusta myös sinun suosikkejasi? Mikä on sun lempituote kotimaisen luonnonkosmetiikan kentältä?

Instagram – @hannamarirahkonen ja @addix.fi

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Gua Sha on tehokas itsehoitomenetelmä, jonka holistinen vaikutus ulottuu ihon pinnan lisäksi sisimpään
Vahva vastustuskyky syntyy stressinhallinnalla, aidolla ruoalla ja valikoiduilla lisäravinteilla – ota vinkit talteen!
Korealainen 7 Skin Method on mehukkaan ihon salaisuus
Djusie on kotimaista luonnonkosmetiikkaa, joka tarjoaa ihonhoitoon mehukasta tehokkuutta