Ihonhoito-opas: ikääntyvä iho

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Tässä artikkelissa paneudutaan minulta kaikista toivotuimpaan teemaan eli ikääntyvän ihon hoitoon. Milloin kasvoja pitäisi alkaa hoitamaan ikääntyvän ihon tuottein? Miten saada takaisin ihon nuorekas hehku? Pitääkö koko hoitorutiinin käsittää ainoastaan anti-age -tuotteita? Vastaan jutussa mm. näihin kysymyksiin sekä jaan liudan vinkkejä loistavista hoitotuotteista.

Tehdäänpä heti kärkeen selväksi, että ikääntyvä iho ei ole ihotyyppi. Teknisestihän aivan jokaisen ihmisen iho ikääntyy koko ajan. Ikääntyvän ihon hoidosta puhutaan, kun tavoitteena on ottaa iän mukanaan tuomat muutokset ihossa huomioon. Joku puhuu anti-agingista, toinen pro-agingista.

Tärkeää on huomioida oma varsinainen ihotyyppi ja hoitaa ihoa sen mukaisesti. Silottavia ja uudistavia tehotuotteita voi kyllä poimia mukaan hoitorutiiniin, mutta perustan tulee olla kunnossa ja ensisijaisesti siis omalle ihotyypille räätälöity. Otathan huomioon, että iho kuivuu iän myötä, joten ihotyyppisi saattaa hieman muuttua matkan varrella. Mikäli olet epävarma omasta ihotyypistäsi ja sen tarpeista, voit lukea ensin nämä oppaani: rasvainen ihonormaali ihosekaihokuiva iho.

Mikäli sinulla on jokin iho-ongelma, ota se huomioon ensisijaisesti. Tässä muutama opas yleisimmistä iho-ongelmista: ruusufinni eli rosacea sekä akneiho.

Ikaantyva Iho

Mitä ikääntyvä iho tarkoittaa?

Ikääntyvä iho ei ole mikään yksi ja sama muotti, johon kaikki ihot sujahtavat. Ihotyyppi taustalla, elintavat sekä geenit vaikuttavat valtavasti siihen, millaisena iho näyttäytyy. En halua sen vuoksi rajata mitään tiettyä ikäryhmää, mitä tämän artikkelin vinkit koskevat. Kyse on ennemminkin ihon tarpeista. Viittaan ikääntyvään ihoon silloin, kun iho on selvästi menettänyt kimmoisuuttaan. Siinä voi näkyä juonteita, se voi olla veltostunut ja piirteet valahtaneet. Jollakin tämä voi tapahtua jo 45-vuoden korvilla, toisella taas 65-vuotiaana.

Tämä artikkeli on siis sinulle, joka koet ikääntymisen merkkien, enemmän tai vähemmän, jo näkyvän ihossasi. Nuorempikin iho saattaa vaikuttaa ikääntyneen lyhyessä ajassa vuosia. Näin voi käydä esimerkiksi aurinkoloman jälkeen tai keskellä ruuhkavuosia. Tällöin muutaman kuukauden kuuri tehokkaiden anti-age -tuotteiden kanssa voi auttaa nopeasti. Vinkkejä voi siis tarpeen mukaan hyödyntää myös lyhyen aikavälin tehohoitoon.

Hoitoneste Anti Age

Ihon kimmoisuuteen vaikuttavien elastiinin ja kollageenin tuotanto alkaa hiipua jo 25-30 vuoden iässä, muutokset ovat toki hitaita. Tämän ikäisenä kannattaakin panostaa ehkäisemään ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä. Parhaita keinoja ovat auringolta suojautuminen, hellävaraisuus ihonhoidossa sekä antioksidanttipitoisten tuotteiden käyttö. Varsinaisten anti-age -tehotuotteiden aika on sitten, kun konkreettisia merkkejä alkaa ihossa näkymään.

Miten ikääntyvää ihoa hoidetaan?

Iho kuivuu ja ohenee iän myötä, joten myös ihonhoidon tulee muuttua kosteuttavampaan ja hellävaraisempaan suuntaan. Unohda vahvat puhdistusvaahdot ja -geelit, suosi niiden sijaan öljymäisiä ja maitomaisia putsareita. Lotraa kasvovedellä, käytä ihotyypillesi sopivaa kosteusvoidetta sekä aivan ehdottomasti kasvoöljyä. Voit ottaa tehotuotteeksi vesipohjaisen seerumin, joka on suunniteltu erityisesti ikääntyvän ihon tarpeisiin. Kaikki tuotteet kannattaa levittää kasvojen lisäksi kaulalle ja dekolteelle.

Laadukas kasvoöljy on kaikista tärkein yksittäinen tuote, sillä se vaikuttaa positiivisesti ihon ulkonäköön monessakin mielessä. Se auttaa ylläpitämään ihon pehmeyttä, tarjoaa iholle tärkeitä omega-rasvahappoja, antioksidantteja ja vitamiineja, ravitsee ihoa, korostaa ihon luonnollista hehkua ja voi jopa tasoittaa epätasaista ihonsävyä.

Vaikka pidänkin öljyä erittäin tärkeänä, on ihonhoitorutiini kokonaisuus, jonka tulee toimia yhdessä. Sen sijaan, että etsisi jotakin yhtä maagisesti rypyt silottavaa ihmepurkkia, kannattaa tarkastella myös isompaa kuvaa.

Ikaantyva Iho Hoito Opas

Muista pitää odotukset realistisina kosmetiikkatuotteiden suhteen. Ennenaikaisen ikääntymisen merkkeihin on mahdollista saada näkyviä muutoksia ulkoisella hoidolla. Iän mukanaan tuomiin syviin uurteisiin ei kuitenkaan pelkällä kosmetiikalla voi oikeastaan mitään. Sen sijaan ihon yleiseen ulkonäköön voi kyllä vaikuttaa. Siis siihen, kuinka pehmoiselta iho näyttää ja kuinka hehkuva se on. Uurteinen iho näyttää takuuvarmasti vanhemmalta sameana ja kuivana versiona kuin heleänä ja hyvin kosteutettuna.

Ikääntyvän ihon hoidossa on tärkeintä tarjota iholle reippaasti kosteutta ja kasviöljyjä sekä olla omilla toimillaan kuivattamatta sitä lisää. Suosittelen hoitoa tehostamaan säännöllistä, mietojen hedelmähappojen käyttöä, joka vaikuttaa yleensä hyvinkin tehokkaasti ihon kirkkauteen ja sävyyn. Muita tehokkaita ”anti-age -ainesosia” ovat mm. bakuchiol, ubikinoni (Q10), merilevät, gotu kola, teeuutteet, peptidit ja kasvien kantasolut sekä öljyistä esimerkiksi ruusunmarja, argan ja iltahelokki.

Älä kuitenkaan juutu mihinkään yhteen raaka-aineeseen tai edes tuotteeseen. Joka ikisen käytetyn purnukan ei tarvitse olla supermegahyperkiinteyttävä, mukaan voi hyvin ottaa ihan vaan ”tavallisia” kosteuttavia ja hellävaraisia tuotteita. Mikäli ihosi on helposti reagoiva, herkkä tai tukkeumiin taipuvainen, ole varovainen anti age -tuotteiden kanssa. Ne voivat olla liian aktivoivia ja voimakkaita.

Puhdista hellästi, mutta huolellisesti

Älä kuivata ihoa entisestään liian voimakkaalla puhdistuksella! Luonnonkosmetiikassa on onneksi nykyään vino pino oikeasti hyviä hellävaraisia puhdistajia. Helpointa on napata maitomainen tai öljymäinen, vedellä helposti poishuuhdeltava tuote. Kiinnitä erityistä huomiota kuitenkin siihen, että valitsemallasi tuotteella lähtee aivan varmasti aurinkovoide ja meikki pois.

Luonkos Miracle Puhdistusmaitopala on hauska uutuus, joka miellyttää varmasti myös perinteisempiä, täyteläisiä puhdistusmaitoja karsastavia. Palasta irtoaa ohutta, hieman maitomaista koostumusta, joka poistaa todella tehokkaasti kaiken meikin ja aurinkovoiteen. Tuote puhdistaa sen verran hyvin, että sitä voi käyttää ainoana putsarina. Mikäli ihosi on hyvin kuiva, valitse mieluummin puhdistusöljy tai alempana esittelemäni Bybin kermainen maito.

Luonkos Miracle

Toki voit tehdä myös kaksoispuhdistuksen, tämä on suositeltavaa erityisesti, mikäli meikkaat reilummin. Valitse tällöin iholta vedellä huuhtoutuva puhdistusöljy, suosittelen ikääntyvälle iholle monipuolisesti hoitavaa Djusien Liquid Silkiä. Mikäli ihosi on kuiva, valitse Novexpert Cleansing Oil With 5 Omegas, joka vaatii ehdottamasti kaksoispuhdistuksen, sillä tämä täyteläinen öljy jättää jälkeensä öljyhunnun.

Ota toiseen vaiheeseen puhdistusmaito, vaikkapa Bybin miellyttävän pehmeä ja iholta helposti huuhtoutuva Milk Melt. Hajusteeton maito on ainesosiltaan simppeli ja ihoa rauhoittava, joten sopii erityisen hyvin ihon tuntuessa herkältä. Tämä on loistovalinta myös couperosa-iholle.

Lue lisää puhdistusöljyistä: Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi

ja lisää puhdistusmaidoista: Vertailussa puhdistusmaito x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi

Ikaantyva Iho Puhdistus

Väärinymmärretty kasvovesi

Puhdistustuotteen tulee olla niin hyvä, että sillä tulee täysin puhdasta. Mikäli olet mieltänyt kasvoveden aiemmin puhdistuksen viimeistelijäksi, on aika tuulettaa ajatukset. Nykypäivänä luonnonkosmetiikan kasvovesistä monia voi kutsua hoitovesiksi, joka onkin kuvaavampi nimi niiden funktiosta. Kasvovesi/hoitovesi/hoitoneste (miksi haluatkaan sitä kutsua) on erinomainen tapa tarjoilla iholle vesikosteutta, jota rypistyneeltä iholta luonnostaan puuttuu.

Hylkää vanulaput ja taputtele kasvovesi iholle käsin. Jos tuote on suihkutettavaa mallia, suihki sitä suoraan kasvoille ja imeytä ihoon käsin painelemalla. Käytä kasvovettä mieluiten vähintään kaksi kerrosta, halutessasi enemmänkin. Iho kyllä kertoo kun sille riittää, ihon pinta alkaa tuntua nahkealta eikä vesi enää hulahda ihoon.

Aloitetaan klassikolla – kun tehokosteuttajista puhutaan, ei ole Whamisan Toner Deep Richin voittanutta. Ei vain ole. Suosittelen tätä ihan erityisesti iholle, joka tuntuu huutavan kosteutta. Kunnolla kosteutettu iho näyttää aina hieman sileämmältä kuin janoisena kärvistelevä versio.

Patykan Essential Lifting Lotion on erityisesti ikääntyvälle iholle kehitetty ja sisältää useita anti-age -ainesosia. Nimihirviö hexapeptide-11, kauran polysakkaridit sekä hyaluronihappo kosteuttavat ja napakoittavat ihoa. Koostumus on ylellisen samettista, tuoksu hienostunut ja vaikutus hyvinkin selkeä. Valitse tämä, mikäli aiemmin käyttämäsi kasvovedet tuntuvat kaikin puolin liian kevyiltä ja tehottomilta.

Bybin Mega Mist on puolestaan helppo valinta myös silloin, jos et ole oikein varma ihosi tarpeista. Hyaluronihappoa sisältävä suihke kosteuttaa hyvin ja on koostumukseltaan huomattavasti kevyempi kuin kaksi edellistä. Sopii mainitsemistani tuotteista kaikista parhaiten myös rasvaiselle ja sekaiholle.

Bybi Kasvovesi

Tehotuotteeksi seerumi

Suosittelen jatkamaan ihon kosteutusta seerumilla. Ikääntyvä iho nauttii siitä ympäri vuoden, tuotetta kannattaa kuitenkin vaihtaa välillä (vähintään parin pullollisen jälkeen) ja tarjota iholle hieman eri ainesosia. Seerumi on se tehotuote, joka kannattaa valita omaan rutiiniin erityisesti ikääntyvän ihon tarpeisiin sopivaksi. Levitä seerumi kasvoille kun tunnet, että kasvovesi on lähes kokonaan imeytynyt. Hiero seerumia kevyesti käsien välissä ennen kuin viet sen kasvoille, tämä aktivoi ainesosat.

Erityisesti aurinkoiseen vuodenaikaan (ja välittömästi sen jälkeen) kannattaa kaapista kaivaa esiin tehokas C-vitamiiniseerumi. Novexpertin Booster with Vitamin C on vahvin ja paras, mihin olen törmännyt. C-vitamiinituotteet ovat avainasemassa etenkin väsyneen, nuutuneen ja samean ihon sekä epätasaisen ihonsävyn hoidossa.

Jos ihosi on häiritsevän epätasaisen sävyinen tai/ja samea, saatat kaivata vielä järeämpiä apuja. Tällöin suosittelen tarttumaan Flow Cosmeticsin AHA & BHA Peeling Serumiin, joka kuorii ihoa auttaen tasoittamaan ihonsävyä. AHA-hapot ovat erityisen hyvä valinta esimerkiksi pigmenttiläiskien häivytykseen kun taas BHA-happo on omiaan tukkoiselle iholle. Mikäli ihosi on herkkä tai helposti reagoiva, jätä tämä tehoseerumi kauppaan. Tuote on loistava etenkin aikuiselle sekaiholle.

Ikaantyva Iho Seerumi

Evolven Superfood 360 Seerumi on hinta-laatusuhteeltaan mainio perusvalinta ikääntyvälle iholle. Säännöllisesti käytettynä se silottaa pieniä pintajuonteita ja parantaa ihon luontaista hehkua. Saa siis ihon näyttämään hieman nuorekkaammalta. Miellyttävä koostumus on täyteläistä geeliä, joka imeytyy ihoon jättäen pehmeän tunteen. Se ei siis hulahda sekunneissa ihon syövereihin tehden kiristävää pintaa.

Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense™ Lift Serum sopii sinulle, joka haluat panostaa rahallisesti hieman enemmän. Rahoilleen saakin ehdottomasti vastinetta tämän monivaikutteisen seerumin kanssa. Vaikutus on ihoa silminnähden heleyttävä, napakoittava, silottava ja kosteuttava. Fluidimainen seerumi sisältää kombon peptidejä, usean eri molekyylipainon hyaluronihappoa, monipuolisen valikoiman kasviuutteita sekä tietysti pohjana kasviöljyjä ja glyseriiniä. Tuote edustaa modernia, hyvin teknistä ja pitkälle hiottua luonnonkosmetiikkaa ja suosittelen Intense Liftiä ainoastaan iholle, jossa juonteita on jo selvästi. Tämä nimittäin selkeästi heti liftaa ja silottaa ihoa sen verran tehokkaasti, että efekti menee hukkaan sileämmällä iholla.

Kosteusvoide ihotyypin mukaan

Valitse voide aina ihotyyppisi mukaan. Ihon kuivuessa iän myötä, saatat kaivata aiempaa parempia tehoja. Monesti tämä tarkoittaa myös hieman täyteläisempää koostumusta, mutta muista, ettei ikääntyvän ihon voiteen tarvitse automaattisesti olla paksu tökötti. Monesti parempi hoitotulos syntyykin keskitäyteläisellä voiteella, joka lukitsee ihoon sen kanssa käytetyt muut kosteutustuotteet (kasvovesi, seerumi) ja tuo ihoon pehmeyttä.

Mikäli valitsit seerumiksi Neal’s Yard Remediesin tehotuotteen, on luonnollinen valinta täydentää ja korostaa sen tehoa saman linjan Intense™ Lift Creamilla. Koostumus on silkkinen ja keskitäyteläinen, silti runsaasti kasviöljyjä ja -vahoja sisältävä. Täydellinen voide tuomaan iholle kevyen kosteuden haihtumista ehkäisevän hunnun tekemättä ihoa silti rasvaiseksi tai tahmaiseksi. Sisältää lisäksi iholle kosteutta sitovaa glyseriiniä ja hyaluronihappoa sekä saman peptiditrion kuin Intense Lift Serum. Voide sopii kaikille ihotyypeille, mutta mikäli ihosi on hyvin herkkä tai helposti reagoiva, voivat nämä tehokkaat Lift -tuotteet olla liikaa.

Mikäli seerumisi on Evolven 360, valitse sille pariksi sarjan Multi Peptide 360 kasvovoide. Tämä keskitäyteläinen voide on helppo valinta monille muillekin. Sujahtaa niin meikin alle kuin yövoiteeksikin. Raikkaassa tuoksussa on mielestäni jotakin vähän hedelmäistä. Voide on kaiken kaikkiaan kuin suoraviivaisempi ja vähän simppelimpi, myös edullisempi, versio Neal’sin Lift Creamista. Peptidit ja hyaluronihapot ovat tässäkin voiteessa kuitenkin paikoillaan. Iholle jää miellyttävän pehmeä tuntuma.

Frantsila Tehovoide

Annan vielä kotimaisen, edullisen vaihtoehdon Frantsilan Tehovoiteen muodossa. Tätä hyvin täyteläistä voidetta tarvitsee kerrallaan aivan pienen nokareen, jolloin se levittyy ohueksi hunnuksi iholle. Sopii niin aamu- kuin iltakäyttöönkin. Voide koostuu lähinnä kasviöljyistä sekä pitkästä liudasta eri kasviuutteita. Alle kannattaa ehdottomasti valita reippaasti kosteuttava kasvovesi ja seerumi, voide ei itsessään tuo niinkään paljoa vesimäistä kosteutta. Sen sijaan se ravitsee ja pehmentää ihoa todella hyvin. Suosittelen tätä ohuelle, kuivalle ja jopa karhealle iholle. Laatuunsa nähden tämä tehovoide on jopa halpa. Tuoksu on yrttinen, muttei niin vahva, mitä ainesosaluettelon yrttimäärästä voisi ajatella, mielestäni oikein miellyttävä.

Nuorekasta hehkua kasvoöljystä

Kuten jo artikkelin alkupuolella totesin, pidän kasvoöljyä tärkeimpänä yksittäisenä hoitotuotteena ikääntyvälle iholle. Sen käytöstä ei kannata missään nimessä luistaa. Riippuen käyttämästäsi kasvovoiteesta, levitä öljy joko voiteen alle tai päälle. Jos voiteesi on kovin tuhti, laita voide viimeiseksi, ohuemman voiteen kanssa toisinpäin.

Flown Arctic Beauty Oil on oppikirjaesimerkki loistavasta ikääntyvän ihon kasvoöljystä. Se pohjautuu ruusunmarja- ja arganöljyihin sekä sisältää monipuolisen kattauksen eri marjojen siemenöljyjä ja uutteita. Tarjolla on siis runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja rasvahappoja. Tuoksu on miellyttävä ja ennemmin mieto kuin kovinkaan voimakas. Koostumus on keskitäyteläinen ja tuntuu iholla ihanan hoitavalta. Helppo valinta kaikille ihotyypeille, myös herkälle ja couperoottiselle iholle.

PureBeautyn Glow Booster Kasvoöljy on edullisin öljy, mitä voin suositella. Glow Boosterin teho pohjautuu Flown tavoin marjoihin, tässä on kuitenkin yksinkertaisempi inci-lista. Vähän siis saman tyylinen kuin Flow, mutta simppelimpi ja edullisempi.

Anti Age Kasvooljy

Sapienic Prime Lipids Kasvoöljy on erittäin kiinnostava ja erilainen uutuus, joka pohjautuu ximeniaan. Se sisältää ximenynic-nimistä rasvahappoa, joka aktivoituu altistuessaan UV-säteilylle ja muodostaa iholle suojakalvon. Ximeniaöljy on lisäksi hyvin antioksidanttista ja ravitsevaa. Kasvoöljyn koostumus on todella täyteläistä ja vähän sitkastakin, todella ylellistä ja ihon pehmeäksi jättävää. Täydellinen öljyvalinta erityisesti kuivalle ja karhealle iholle.

Öljyn sijaan voit käyttää, etenkin kuivalle iholle, vaihtoehtoisesti myös balmia. Balmin täyteläinen, vahapitoinen koostumus muodostaa iholle tehokkaan suojahunnun, joka estää kosteutta haihtumasta. Suositukseni saa huumaavan tuoksuinen Neal’s Yard Remediesin kulttituote, Wild Rose Beauty Balm. Balmi sisältää ison tujauksen ruusunmarjaa, jolla on ihoon korjaava, kirkastava ja epätasaista ihonsävyä tasoittava vaikutus.

Neals Yard Remedies Wild Rose Balm

Suojaa iho auringolta

Arvioidaan, että jopa 80 % ikääntymisen merkeistä on auringosta peräisin, joten auringolta suojautuminen on hyvinkin tärkeää. Aurinkosuojan pitäisi kuulua ihonhoitorutiiniin aina, kun tiedät altistuvasi auringolle muutamia minuutteja kauemmin. Sen käyttö auttaa myös pitämään ihon tasavärisempänä.

Auringolta suojaavat mineraalifiltterit vievät voiteessa tilaa ihoa hoitavilta ainesosilta, jonka vuoksi suosittelen ajattelemaan aurinkovoiteen ihan omana tuotteenaan. Jos aivan ehdottomasti haluat käyttää aurinkosuojallista kasvovoidetta, on Bybin Day Defence hyvä valinta, joskin senkin kanssa tulee huolehtia ihon iltarutiini aivan tip top -kuntoon.

En ole myöskään aurinkosuojallisten meikkivoiteiden ystävä, sillä harva laittaa niitä tasaista, riittävän reilua kerrosta koko kasvoille, jotta purkin kyljessä luvattu suojakerroin toteutuisi. Niin käteviä kuin nämä monitoimipurkit varmasti ovatkin, arvostaa iho kaikista eniten erillistä aurinkovoidetta.

Suositukseni saavat Patykan ohuet, meikin alle loistavat SPF 30 ja SPF 50 sekä Alga Marisin SPF 30  ja SPF 50. Alga Marisilla on myös ihan huippu sävytetty aurinkovoide (saatavilla myös SPF 50 ). Sen kanssa tulee kuitenkin muistaa, ettei se ole meikkivoide, jota voi vain sipaista ohuelti peittoa vaativiin kohtiin. Se on aurinkovoide, jota tulee annostella kunnon kerros tasaisesti aivan koko kasvoille.

Ikaantyva Iho Hoito

Hoida silmänympäryksiä omana alueenaan

Silmänympärysiho onkin sitten asia erikseen ja koko tuota aluetta kannattaa ajatella ihan omana osionaan. Ikääntymisen merkit näkyvät ensimmäisenä usein juuri silmien lähettyvillä, onhan iho siinä rutkasti ohuempaa kuin muualla kasvoissa. Täyteläisempi voide ei ole automaattisesti parempi, mutta kovin ohuet voiteet harvoin yksistään riittävät iäkkäille silmänympäryksille. Koostumuksen lisäksi kannattaa varmistaa, että inci-lista sisältää ihoa oikeasti hoitavia ainesosia, eikä koostu vain täyteaineista. Joskus voi olla myös paikallaan valita erillinen tuote aamuun (ohuempi, virkistävä) ja iltaan (täyteläisempi, öljypitoisempi). Myös silmienympäryksille kehitetty seerumi voi tuoda avun voiteen alle käytettynä.

Ykkössuositukseni on Kora Organicsin Berry Bright Vitamin C Eye Cream, joka on hyvin täyteläistä ja ravitsevaa. Tämä voide sopii etenkin kuiville silmänympäryksille, mutta on loistovalinta myös muille, ainakin iltakäyttöön. Meikin alle voi tarpeen mukaan valita sitten vähän kevyemmän tuotteen.

Iltakäytöstä puheen ollen, Bybin Eye Plump Overnight Eye Cream on suunniteltu nimensä mukaisesti erityisesti öisin käytettäväksi. Se sopii kuitenkin aivan hyvin myös aamuihin. Koostumus on kermaista, muttei samalla tavalla superpaksua kuin Koran voide. Teho pohjautuu bakuchioliin, joka auttaa tekemään ihosta kimmoisamman.

Ikaantyva Iho Silmanymparysvoide

Evolven 360 Eye & Lip Contour Huulten- ja silmänympärysvoide kuuluu samaan ikääntyvän ihon linjaan kuin aiemmin mainitsemani 360 seerumi ja voidekin. Koostumus on kevyt ja sopii erityisen hyvin meikin alle ja aamuihin muutenkin. Mukana on nimittäin tujaus virkistävää vihreää teetä ja kofeiinia. Illaksi voit tarjoilla iholle jotakin täyteläisempää.

Jaan vielä yhden voidetärpin, joka pääsee mukaan erityisen pakkauksensa ansiosta. Mádaran Time Miracle Wrinkle Resist Silmänympärysvoiteessa on metallinen aplikaattori, joka tuntuu iholla taivaallisen viilentävältä, jopa kylmältä. Itse voide on sekin erinomaista. Koostumus on keskitäyteläinen ja sopii aamuin illoin käytettäväksi.

Mádaran RE:GENE Optic Lift Silmänympärysseerumi on oma suositukseni voiteen alla käytettävistä seerumeista. Se tarjoilee lisäkosteutusta, virkistää, kirkastaa ja silottaa. Monet verrokit ovat yllättävän kevyitä, mutta mielestäni tämä Mádaran seerumi on oikeastikin tehokas.

Kuorivia happoja ja säännöllistä naamiointia

Ikääntyvä iho ilahtuu ensisijaisesti hedelmähappoihin pohjautuvista kuorinnoista. Ne vaikuttavat ihon heleyteen ja sävyyn tehokkaammin kuin rakeet, jotka voivat kaiken lisäksi olla liikaa ohentuneelle iholle.

Evolven Miracle Mask on sopivan lempeä kuorintanaamio, jota voi käyttää säännöllisesti noin kerran tai kaksi kertaa viikossa. Muistathan kuitenkin, että mikäli käytät AHA-happoja esimerkiksi kasvovedessä tai seerumissa, et tarvitse erillistä kuorintaa. Miracle Mask on raikkaan tuoksuista täyteläistä geeliä, joka sisältää entsymaattisesti kuorivaa papaijaa sekä mietoja hedelmähappoja. Tuote on parhaimmillaan viikoittaisessa käytössä, jolloin heleyttävä vaikutus korostuu.

Löydät lisää kirkastavia tärppituotteita tästä artikkelista: Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita

Kasvonaamio Ikaantyva Iho

Käytä ravitsevaa naamiota iholla aina kuorinnan jälkeen. Evolven Bio-Retinol Gold Mask on täydellinen naamio pinnastaan kiristävälle ja kimmoisuutta kaipaavalle iholle. Hauska kultainen koostumus on täyteläistä tuoden iholle heti miellyttävän joustavan tunteen. Vaikutus on ravitseva, pehmentävä ja heleyttävä.

Koran Noni Glow Sleeping Mask on täysin päinvastainen naamio koostumuksen ollessa raikasta geeliä. Tämä naamio on omiaan janoiselle iholle palauttamaan ihon kosteustasapaino. Nimensä veroisesti tämä naamio kannattaa jättää vaikuttamaan yöksi. Noni Glow on parhaimmillaan yövoiteen tapaan muutamina iltoina viikossa käytettynä. Erinomaisten kosteustehojen lisäksi säännöllinen käyttö parantaa ihon hehkua.

Joikin Chocolate & Pink Clay Firm & Lift Facial Mask on sulkaajälkkäriltä tuoksuva savinaamio, joka sopii suurihuokoiselle ikääntyvälle iholle. Ihohuokosten laajeneminen on myös yksi ikääntymisen mukanaan tuomista muutoksista ihossa. Naamio jättää ihon napakaksi ja puhtaan tuntuiseksi, vaikka mikään perinteinen puhdistava savinaamio ei olekaan kyseessä. Suklaanaamio tuo ryhtiä silloin, kun iho (ja koko olemus) tuntuu vähän nuutuneelta.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Seerumi
Kuinka valita itselle sopivin seerumi?
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita