Djusie on kotimaista luonnonkosmetiikkaa, joka tarjoaa ihonhoitoon mehukasta tehokkuutta

Kaupallinen yhteistyö Djusie.

Mehukkaan ihon asialla oleva Djusie teki alkuvuodesta näyttävän sisääntulon kotimaisen luonnonkosmetiikan parrasvaloihin. Sarja on pitkän linjan ihonhoidon ammattilaisen ja ystäväni Katja Kokon käsialaa. Kokosin tähän artikkeliin useamman kuukauden kokemukseni sarjan kolmesta ensimmäisestä tähtituotteesta. Lue myös artikkelin lopusta Katjan inspiroiva haastattelu, jossa keskustelemme muun muassa mielenterveydestä ja sisäisistä hyvinvointitekijöistä.

Djusie Kokemuksia Katja Kokko 2 Djusie Kokemuksia Katja Kokko 5

Alkuvuodesta tapahtui jotain mitä olen odottanut vuosia: ystäväni Katja Kokko löi hynttyyt yhteen maahantuoja MIRAZin kanssa ja syntyi luonnonkosmetiikkasarja Djusie. Sarjan ihonhoitofilosofia perustuu mehukkaaseen ihoon, joka saadaan aikaan Katjan vuosia opettamilla kulmakivillä: kosteutuksella, ihon pH:n tasapainottamisella ja suojabarriäärin tukemisella. Djusie edustaa mielen hyvinvointia, tervettä itsetuntoa, ystävällisyyttä ja luonnollista kauneutta.

Olen oppinut Katjalta vuosien varrella verrattoman paljon ihonhoidosta ja erityisesti erilaisista ihonhoitotekniikoista. Ystävänä voin myös todeta, että Katjan työskentelyä on ohjannut tuntemisemme aikana aina voimakas palo tehdä ja toteuttaa hänelle henkilökohtaisesti merkityksellisiä asioita – tehdä sitä omaa juttua miettimättä mitä muut ympärillä tekevät. Tuo intohimo ja aitous tarttuu!

Katja on tehnyt pitkän uran kauneudenhoidon saralla ja on kiistattomasti Suomen luonnonkosmetiikan asiantuntijuuden kärkiammattilainen. Katja on muun muassa kosmetologi, tietokirjailija, Yin Your Skin -brändin perustaja, meikkaaja, luonnonkosmetiikan tuotekehittäjä ja tuotteettomien ihonhoitotekniikoiden kuten gua shan asiantuntija.

Tällä hetkellä Ecocert-sertifioitu Djusie sisältää kolme minimalistisen ihonhoidon kulmakiveä: Liquid Silk -puhdistusöljyn, Acid Bloom -hoitonesteen ja Fruit Glaze -kasvoöljyn. Jokaisen voi ostaa joko erikseen tai Full Bloom -boksissa, jossa on tuotteiden lisäksi minikokoinen Sanna Manderin taideprintti.

Djusie Kokemuksia Katja Kokko 11

Djusien kehitystyön ytimessä on ollut alusta saakka raaka-aineiden tehokkuus. Tuotteissa ei ole mitään ylimääräistä, vaan jokainen raaka-aine on valikoitu mukaan ihoon vaikuttavien ominaisuuksien ja tuotteen toimivuuden perusteella. Pelkän ihotuntuman tai tuoksujen vuoksi ei siis tehdä kompromisseja. Tästä toimii hyvänä esimerkkinä vesipohjainen Acid Bloom -hoitoneste: etikkaista tuoksua ei ole lähdetty peittämään eteerisillä öljyillä ja öljyjen vaatimalla pinta-aktiivisella aineella, koska niillä ei ole tuotteessa ihonhoidollista funktiota. Saan kiksit tällaisesta suoraselkäisestä oman tien kulkemisesta, jossa luotetaan jokaisen tuotteen omaleimaiseen luonteeseen ja särmään eikä pyritä miellyttämään kaikkia. Toimiva statement, sanon minä!

Olen ehtinyt käyttää Djusien tuotteita tähän mennessä lähes viiden kuukauden ajan, joten minulla alkaa olla hyvä käsitys tuotteiden pitkäaikaisvaikutuksista ja toimivuudesta ihollani eri vuodenaikoina. Testaamani trio on mahtava ja odotan innolla Djusien tuotekavalkaadin laajentumista.

Koska pidän raaka-ainenörtteilystä, kokosin seuraavaan väliotsikkoon kootusti sarjan keskeisimmät raaka-aineet vaikutuksineen – ne ovat Djusien kohdalla niin mielenkiintoiset. Niiden jälkeen löydät minun tarkemmat kokemukseni. Jos haluat sukeltaa tämän jälkeen vielä syvemmälle Djusie-huumaan, lue ihmeessä myös Yellow Moodin kauneustoimittaja Emmin Djusieta koskevat artikkelit.

Djusie Kokemuksia Katja Kokko 12

Pieni opas Djusien keskeisiin raaka-aineisiin

Reishi

Reishi, toiselta nimeltään lakkakääpä, on tuhansia vuosia vanhat perinteet omaava adaptogeeni. Useimmille reishi lienee tuttu sisäisesti käytettynä, sillä se lievittää stressiä, parantaa unta, tukee hermostoa ja immuunijärjestelmää ja ehkäisee allergisia reaktioita sekä tulehduksia. Reishillä on funktionsa myös ihonhoidossa. Reishin sisältämät beetaglukaanit ovat erittäin rauhoittavia ja siksi se on ihanteellinen kuivalle, punoittavalle, arpiselle, pigmenttiläiskiä omaavalle ja ikääntyvälle iholle. Djusie käyttämä suomalainen luomuviljelty reishiuute on valmistettu sienen itiöemistä, jotka sisältävät eniten vaikuttavia aineita.

Gotu kola

Gotu kolaa on käytetty pitkään ayurvedassa ja kiinalaisessa lääketieteessä sekä nykypäivänä kosmetiikassa sen ihoa hoitavien vaikutusten vuoksi. Gotu kola sisältää runsaasti bioaktiivisia ainesosia, jotka parantavat useamman eri kollageenityypin muodostumista, suojaavat UV-säteilyn haitoilta, ehkäisevät tulehduksia, vahvistavat ja lisäävät ihon joustavuutta.

Ruusukvitteninsiemenöljy

Ruusukvitteni on ruusunsukuinen matala pensaskasvi, joka sisältää karotenoideja, E-vitamiinia ja ihoa hoitavia rasvahappoja. Ruusukvitten rauhoittaa tulehduksia, vahvistaa ihon suojabarriääriä, tasapainottaa talineritystä, silottaa, kirkastaa ihon sävyä ja suojaa ihoa ulkoisten stressitekijöiden aiheuttamilta soluvaurioilta.

Açaímarjaöljy

Açaí on ihoa kirkastava, talineritystä tasapainottava, tulehduksia rauhoittava, joustavuutta lisäävä ja pigmenttimuutoksia hillitsevä raaka-aine. Djusien tuotteissa käytetään açaímarjaöljyn ja ihoidenttisen bisabololin sekoitusta. Öljyssä on runsaasti oleiini- ja linolihappoja, jotka tekevät siitä loistavan ikääntyvälle, pigmenttimuutoksia omaavalle, kuivalle, rosaceaan taipuvalle ja atooppiselle iholle.

“Luonto on suurin muusamme. Luonnossa ei ole mitään turhaa, vaan kaikella on oma tarkoituksensa. Tuotefilosofiamme noudattaa tätä samaa periaatetta. Jokaisella raaka-aineella on tuotteissamme oma tärkeä funktionsa, eivätkä tuotteemme sisällä mitään ylimääräistä.”

– Katja Kokko

Djusie Kokemuksia Katja Kokko 9

Skvalaani

Ihotali (sebumi) sisältää luonnostaan skvaleenia. Skvalaani on puolestaan ensimmäiseksi mainitun sukuinen raaka-aine, jota saadaan oliiviöljyn puristamisen sivuotuotteena. Näiden kahden samankaltaisuuden ansiosta ohuen koostumuksen omaavan skvalaanin imeytyvyys iholla on erinomainen. Se ei tuki ihohuokosia, sillä skvalaanin sisältämät antioksidantit vähentävät sebumin hapettumista ja ehkäisevät ihohuokosten tukkeutumista sekä tulehtumista. Tuntuma iholla on hyvin kevyt ja silkkinen; se kosteuttaa ja antaa kaunista kuultoa, mutta ei tee ihon pinnasta rasvaista. Skvalaani tasapainottaa myös talineritystä, edistää solujen uusiutumista, ehkäisee sekä vaalentaa arpia ja pigmenttiläiskiä iholla.

Puolukansiemenöljy

Puolukansiemenöljy sisältää reilusti omegarasvahappoja, mineraaleja ja E-vitamiinia. Öljy pehmentää tehokkaasti ihon kuivuutta ja karheutta, silottaa, parantaa ihon elastisuutta, suojaa ihoa vapailta radikaaleilta, UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta ja ehkäisee pigmenttiläiskien syntymistä. Djusien käyttämä puolukansiemenöljy on hiilidioksidiuutettua, jonka ansiosta siinä on tallella runsaasti siementen hoitavia komponentteja.

Omenasiiderietikka

Fermentoitu omenasiiderietikka on ihoa kirkastava ja uudistava. Se sisältää AHA-happoihin kuuluvaa sitruuna- ja omenahappoa, aminohappoja, oligosakkarideja, monosakkarideja, C-vitamiinia ja kaliumia. Se kuorii ja poistaa kuollutta ihosolukkoa, kosteuttaa, pehmittää, tasapainottaa ihon pH:n, ennaltaehkäisee haitallisten bakteerien kasvua ja kuulauttaa ihoa säännöllisessä käytössä. Omenasiiderietikka sopii samealle, kuivalle ja tukkeutuneelle iholle, pigmenttiläiskille, ikääntyvän ihon hoitoon sekä ihon epätasapainotilojen hoitoon.

Glukonolaktoni (PHA-happo)

Glukonolaktonissa on muihin happoihin verrattuna suurempi molekyylikoko, joten se on vaikutukseltaan mieto ja sopii myös useimmille herkkäihoisille. Glukonolaktoni kirkastaa, vahvista, häivyttää juonteita ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta.

Djusie Kokemuksia Katja Kokko 10

Tähän painavaan ja väreillä iloittelevaan lasipulloon on pakattu silkkaa ihonhoitorakkautta: Liquid Silk huumaannutti allekirjoittaneen ensikokeilulla. Olen käyttänyt jo vuosia lähestulkoon pelkästään öljypuhdistusta ja useiden purkkien kokemuksella voin vain todeta, että tämän tuotteen formuloinnin eteen tehdyn työn ja vaivannäön tuntee. En pysty vertaamaan Liquid Silkiä mihinkään muuhun, se on niin uniikki. Koostumus on samaan aikaan ohut olematta liian juokseva ja täyteläinen olematta rasvainen. Siis täydellinen.

Purkki tarjoilee kursailematta kaiken sen mitä loisteliaalta puhdistustuotteelta vain voi toivoa; se nappaa tuhdimmankin meikkikerroksen ja aurinkosuojakerroksen matkaansa ilman pesunjälkeistä rasvaista tunnetta ja huuhtoutuu pois vaivattomasti. Ihosta tulee kuulas, pehmeä, virkistynyt, puhdistettu ja mehukas. Öljyn poistamiseen riittää todellakin pelkkä vesi, testattu on. Itse olen tosin niin tottunut nautiskelemaan lämpimän musliiniliinan tunnusta kasvoilla, etten ole valmis luopumaan tästä nautinnollisesta itsehoitohetkeni kruunaajasta.

Öljyssä on useampaa rasvahappopitoista öljyä: rauhoittavaa auringonkukkaa, kirkastavaa ja tulehdusta laskevaa ruusukvitteniä, pehmentävää puolukkaa ja epäpuhtauksia ennaltaehkäisevää skvalaania. Kukin näistä toimii täydellisessä harmoniassa keskenään kosteuttaen ja kosteuden haihtumista minimoiden.

Koostumuksen ja raaka-aineiden lisäksi Liquid Silkin koukuttavuuden takana on monitasoinen tuoksumaailma, joka hivelee kaikkia aisteja –  voisin hulvata itseäni tällä loputtomiin. Päällimmäisinä tuoksunuotteina esiin nousee juuri leikattu mehukas lime, joka on kiedottu herkkiin jasmiininkukkiin. Omaan nenääni näiden kahden liitto on vastustamaton: erittäin pehmeä, feminiininen, lempeä, hienostuneen kukkainen, pirskahtelevan raikas ja kypsän hedelmäinen. Mukana on myös verigreippiä ja geraniumia. Juuri tällainen käyttökokemus antaa sitä ylellisyyden tuntua, jota vaalin ihonhoitorutiineissani.

Yksi asia mitä rakastan Djusiessa ovat sarjan ihonhoitorituaalit: kasvojen öljypuhdistukselle löytyy reilun kuuden minuutin mittainen hierontarituaali, jota suosittelen lämmöllä – tämän aikana oksitosiini virtaa samalla kun öljyn huumaavat tuoksut vapautuvat valloilleen, rentouttavat sisäisen maailman joka solun ja kutsuvat rauhoittumaan.

“Vain luonnon raaka-aineet ovat riittävän hyviä ihollesi. Ihonhoitotuote on täydellinen silloin, kun sen funktio toteutuu laadukkaasti, siinä ei ole mitään ylimääräistä eikä mitään, mitä voisi ottaa pois.”

– Katja Kokko

Djusie Kokemuksia Katja Kokko 6 Djusie Kokemuksia Katja Kokko 7

Acid Bloom on järkähtämättömän omaleimainen hoitoneste, josta ei paukkuja tai persoonaa puutu! Olen nimennyt tämän taikaetikkaliemeksi, sillä täyteläinen nestepommi on väritykseltään sammaleenvihreää. Raaka-aineista ja tuotteen tehosta riittää paljonkin kerrottavaa, mutta selostus on aloitettava silti hoitonesteen tuoksusta joka on sekoitus luonteikasta etikkaisuutta, ruohoisuutta ja viherteetä.

Muistan kuinka ensireaktioni oli että vau miten erilainen ja mielenkiintoinen. Pidän kirpeistä mauista ja tuoksuista, joten tuoksuun on ollut helppo tykästyä eikä se ole vaatinut totuttelua (samoin on tapahtunut ystävilleni, jotka ovat hoitonestettä luonani kokeilleet ja hankkineet sittemmin omat purnukkansa). Yellow Mood -tiimin Emmi tosin totesi että hoitonesteen etikkainen tuoksu ei ole mieleeni, mutta se haihtuu nopeasti iholta eikä jää häiritsemään.

Arvostan Katjan rohkeutta luottaa visioonsa tuoksuasiassa. Tuntuu virkistävän rehelliseltä, ettei hoitonesteen suhteen ole lähdetty hakemaan mitään kaikkia miellyttävää ratkaisua saatika tekemään kompromisseja vaikuttavien raaka-aineiden kustannuksella pelkän tuoksun vuoksi. Vaikka tuoksu ei heti puhuttelisikaan, suosittelen silti kokeilemaan Acid Bloomia. Etikkaisuus haihtuu hetkessä ja hoitonesteen tehot puhuvat todellakin puolestaan.

Itselläni on ollut etenkin viimeisen vuoden aikana todella herkästi punoittava ja reagoiva iho, siksi jännitin Acid Bloomin testaamista. Hapoista huolimatta hoitonesteellä on ollut todella rauhoittava vaikutus. Tiettyinä päivinä ihossani on ollut sisäistä kuumaa kihelmöintiä, jonka hoitoneste on tuntunut sammuttavan. Koostumus on täyteläistä ja se imeytyy erinomaisesti. Minulla on tapana kerrostaa hoitonestettä pari kertaa, mutta usein yksikin riittää. Ihosta ei tule muhevan kosteaa (toki eri ihotyypit voivat käyttäytyä eri tavalla), vaan ennemminkin tasaisen napakka, pehmeä, joustava, rauhallinen ja mattaisen kosteutettu. Huomasin hyvin pian hoitonesteen kirkastavan ihon pintaa, tasoittavan sävyeroja ja rauhoittavan reaktiivisuutta, johon ihollani on voimakas taipumus.

Acid Bloom -hoitoneste pohjautuu fermentoituun omenasiiderietikkaan, joka ylläpitää ihon luontaista hapanta pH-tasoa. Lisäksi se sisältää useita kirkastavia, ihosoluja uudistavia ja kuollutta ihosolukkoa poistavia raaka-aineita kuten sitruunahappoa, omenahappoa, aminohappoja, oligosakkarideja, C-vitamiinia ja kaliumia. Glukonolaktoni on mieto kirkastava happo joka sopii myös herkälle iholle sen muita happoja reilumman molekyylikoon, kosteuttavan ja ihon sävyä tasoittavan vaikutuksen vuoksi. Acid Bloomin rauhoittavan vaikutuksen takana on reishi puolestaan rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Gotu kola uudistaa ja betaiini kosteuttaa.

Heleyttävä Acid Bloom sopii kaikille ihotyypeille, mutta parhaimmillaan koen sen olevan stressaantuneen, kuivan, epäpuhtaan, rasvoittuvan ja samean ihon elvyttämisessä. Kun haluat hoitonesteen käytöstä kaiken irti, katso tämä Djusie-hoitonesterituaali.

Lue myös: 7 Skin Method

Djusie Kokemuksia Katja Kokko 8

Fruit Glaze on hyvin kevyt, ohut ja silkkinen kasvoöljy. Öljyssä on runsaasti solujen uusiutumista edistävää skvalaania, joka tekee koostumuksesta nopeasti imeytyvän. Skvalaani on varsinkin kesää kohti mentäessä ihanteellinen raaka-aine kasvoöljyyn, koska se kosteuttaa ja pehmentää ihoa jättämättä sitä rasvaiseksi. Ihosta tulee joustavan mattainen ja uskon, että kevyt koostumus puhuttelee etenkin heitä, jotka kammoksuvat öljyisen pinnan jättäviä kasvoöljyjä.

Öljyssä on liuta kirkastavia raaka-aineita, jotka myös tasapainottavat ihonsävyä. Erityisen relevantti Fruit Glaze on nyt keväällä ja kesällä sen pigmenttiläiskiä ennaltaehkäisevän ja vaalentavan vaikutuksen vuoksi. Siinä on kiinnostava yhdistelmä bisabololia sekä acai-marjaa, joiden sanotaan olevan erittäin tehokkaita nimenomaan yhdessä käytettyinä pigmenttiläiskille.

Skvalaani edistää solujen uusiutumista ja ruusukvittenin-, ja ruusunmarjansiemenöljyt rauhoittavat vahvistaen ihon suojabarriääriä. Acaimarjaöljy tasoittaa pigmenttiläiskiä. Viinirypäleen-, ja puolukansiemenöljy kirkastavat ja uudistavat ihoa sekä suojaavat sitä vapailta radikaaleilta. Ihanat eteeriset öljyt geranium, italianolkikukka, vihreä mandariini ja bergamot ravitsevat tietysti ihoa, mutta nostattavat myös mielialaa. Pelkästään edellä mainituista eteerisistä öljyistä peräisin oleva tuoksu on moniulotteinen: siinä on jotakin samaan aikaan maanläheistä, hedelmäistä ja hennon kukkaista.

Sain Djusie-tuotteet testiin tammikuussa. Täällä Lapissa ihoa koettelevina talvikuukausina ihoni kaipaa tavallista enemmän sekä vesikosteutta että rasvahappoja pysyäkseen rauhallisena. Ihoni informoi minua pian siitä, että tarvitsin yöksi hieman tuhdimpaa öljyä, joten päädyin käyttämään Fruit Glazea aamuisin meikin alle ja Yin Your Skin Sileää iltaisin. Tämä yhdistelmärituaali toimi erinomaisesti kuivattavien pakkasten aikaan ja nyt keväällä olen selvinnyt mainiosti pelkällä Djusie-triolla.

Djusien öljy on huippuhyvä valinta pigmenttiläiskien, arpien, punoitusten ja muiden epätasaisuuksien tasoittamiseen. Suosittelen tätä öljyä erityisesti rasvaiselle ja sekaiholle sekä samealle ja epätasaisen sävyiselle iholle.

Djusie Katja Kokko

Seitsemän kysymystä Katjalle:

1

Olet tehnyt vuosien ajan tinkimätöntä pioneerityötä opettaessasi ihmisille holistista ihonhoitoa sekä avatessasi luonnonkosmetiikan raaka-aineiden saloja sekä tuotteiden oikeaoppisia käyttötekniikoita. Omalta näkökannaltani Djusie tuntuu erittäin luonnolliselta jatkumolta kaikelle tälle, mutta mikä sai sinut lopulta luomaan tämän kauan odotetun ihonhoitosarjan? Millaisesta elämäntilanteesta Djusie syntyi?

Ajatus omasta ihonhoitosarjasta on kytenyt vuodesta 2014 lähtien. Se on saanut hautua rauhassa samalla, kun olen opiskellut lisää ja tehnyt töitä holistisen ihonhoidon ja lukuisten ihonhoitobrändien parissa. Ideat ovat hioutuneet ja kirkastuneet matkan varrella ja unelma on odottanut oikeaa aikaa ja oikeiden ihmisten kohtaamista ennen sen toteuttamista. Djusien syntyminen oli luonnollinen jatkumo työlleni ja olen tuntenut useamman vuoden vahvasti olevani matkalla kohti sitä. Kun vuonna 2014 ryhdyin tuottamaan sisältöä blogiini lähes täysipäiväisesti, tiesin, että kyseessä oli tilapäinen työ, joka veisi kohti sitä, mitä minun on tarkoitettu tekevän ja mitä tulen lopulta tekemään.

Vuosien varrella virittelin keskusteluja eri tahojen kanssa omasta ihonhoitosarjasta, mutta asiat eivät vain ottaneet tuulta purjeisiin. Djusien rakennus käynnistyi lopulta tilanteessa, jolloin elämässäni oli paljon muitakin muutoksia meneillään – olin juuri muuttanut Lontooseen ja työni suhteen koin vahvasti olevani suuren muutoksen äärellä. Oikeat kumppanitkin löytyivät lopulta lähempää, kuin olisin alun perin osannut kuvitella. Ajanjaksossa oli kaikin puolin läsnä vahvasti uusien asioiden aloittaminen, joka oli täydellinen elämäntilanne lähteä suunnittelemaan Djusieta.

Djusie Puhdistusoljy

2

On selvää, että uusien kosmetiikkatuotteiden luominen vaatii aivan erityistä osaamista ja ymmärrystä erilaisten ihojen tarpeista sekä raaka-aineista teknistä osaamista unohtamatta. Reseptitaiteilijana minua kiinnostaa kuitenkin tämän kehitystyön luova ja taiteellinen puoli. Miten sinä koet sen ja kuinka kuvailisit prosessia? Miten uudet tuotteet lähtevät syntymään?

Tähän onkin vaikea antaa mitään järkevää vastausta. Ideat uusiin tuotteisiin voivat nimittäin syntyä ihan millä hetkellä tahansa täysin spontaanisti tai sitten kypsyä rauhassa jossain takaraivoni uumenissa, tai suttupaperille idean raakile aukikirjoitettuna voi lähteä lentoon jostain yhdestä oivalluksesta. Rakastan selata eri tuottajien raaka-ainetarjontaa ja pelkästään jo raaka-aineita tutkiessa voi alkaa pulpahdella ideoita. Ja tottakai vuosien aikana minulle on jalostunut näkemys täydellisistä perustuotteista. Varsinkin ensimmäisten tuotteiden kohdalla voin sanoa, että niihin olen ammentanut kaiken näkemykseni, mitä minulle on vuosien saatossa karttunut.

Kirjoitan ideat mahdollisimman tarkkaan paperille koostumusta ja aktiivaineita myöten. Usein toivon myös tiettyjä emulgaattoreita ja säilöntäaineita ja vaikkapa tiettyä pH:ta tuotteelta. Hiomme kemistin kanssa näytteitä niin kauan, kunnes ihotuntuma ja halutut vaikutukset ovat kohdallaan. Joskus reseptit menevät maaliin nopeasti, mutta välillä vaaditaan kymmeniä näytteitä, hienosäätöä sekä rutkasti kärsivällisyyttä ja periksiantamattomuutta ennen kuin täydellinen tuote on valmis. Djusien tuotevalikoima tulee olemaan laaja ja meillä on tälläkin hetkellä pitkä lista tuotteita kehityksessä ja osa hautuu edelleen luonnoksissani. Siitä hetkestä, kun resepti on valmis, kestää vielä useita kuukausia saada tuote markkinoille, joten kärsivällisyyttä tässä hommassa todellakin vaaditaan.

Djusie Kokemuksia Katja Kokko 4

3

Mikä sinulle on ollut tähän mennessä suurin yllätys ja opetus oman ihonhoitosarjan perustamisessa?

Ehdottomasti pakkausten pitkät toimitusajat. Ne ovat järkyttävän pitkiä ja tämän hetkinen maailmantilanne pidentää niitä entisestään. Djusien pakkaukset eivät myöskään ole sieltä helpoimmasta päästä valmistaa. Tuotantoketjun hallinta on muutenkin erittäin haastavaa ja olen sydänjuuriani myöten kiitollinen niistä tahoista, joiden kanssa teemme töitä, sillä kun yhdessä päässä ketjua on homma sakannut, on toisessa päässä joustettu äärimmäisen ihanalla tavalla, joka ei todellakaan ole itsestäänselvyys.

Sarjaa rakentaessa on muutenkin törmännyt B2B puolella hyvin erikoisiin tilanteisiin ja yhteistyötahoihin. Välillä tulee vastaan toimintatapoja, jotka eivät kuluttajien kanssa kuuna päivänä menisi läpi. Itselleni sarjan perustamiseen ja sen pyörittämiseen liittyvä työmäärä ja säädön määrä ei tullut lainkaan yllätyksenä ja juuri sen vuoksi halusinkin löytää timanttiset yhtiökumppanit rakentamaan sarjaa yhdessä. Monelle omasta sarjasta haaveilevalle saattaa kuitenkin tulla yllätyksenä mitä kaikkea ihonhoitosarjan pyörittäminen vaatii.

4

Arvostan sitä, että Djusie tukee näkyvästi mielenterveystyötä. Tiedän omakohtaisista kokemuksestani että mieli on ihmisen tärkein voimavara – se vaatii erityistä hoivaa ja huolenpitoa. Kerro hieman syistä ottaa tämä tärkeä teema osaksi Djusien missiota.

Tähän liittyy oma henkilökohtainen tarinani. Olin koulukiusattu erityisesti yläasteella. Päätin jo 13-vuotiaana, että yläasteen jälkeen muutan pois kotoa ja lähden opiskelemaan johonkin toiseen kaupunkiin, jotta pääsen pois ahdistavasta ympäristöstä ja jatkuvasta yksinäisyydestä. Siksi päädyin opiskelemaan kosmetologiksi. Jos olisin mennyt lukioon, olisin joutunut jäämään samaan kaupunkiin. Itsetuntoni ja -varmuuteni oli kuitenkin yläastekokemuksista johtuen murskana. Varhaisessa aikuisuudessa koin ulkopuolisuuden ja merkityksettömyyden tunnetta, enkä voi todellakaan sanoa olleeni onnellinen tai tyytyväinen elämääni, vaikka pidin työstäni.

Vasta, kun aloitin joogan ja kiinnostuin kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, aloin tuntea uudenlaista innostusta ja motivaatiota elämässäni ja maailmankatsomukseni alkoi avartua. Yrittäjyys teki lopulta täyskäännöksen elämässäni ja voin sanoa, että se pelasti minun mielenterveyteni. Olen saanut elämässäni valtavan paljon hyvää yrittäjyyden myötä ja koen, että siitä kaikesta riittää annettavaa muille. Haluan auttaa niitä, joita on kiusattu ja syrjitty tai jotka ovat ajautuneet yhteiskunnan ulkopuolelle ja elämästä on kadonnut merkitys ja suunta. En halua sitoa yritystämme mihinkään tiettyyn hyväntekeväisyyskohteeseen, vaan katsoa sen vuosittain erikseen. Ensimmäisen vuotemme jälkeen haluaisin auttaa nuoria asunnottomia.

Djusie Kokemuksia Katja Kokko

5

Jos sinun pitäisi valita Djusien raaka-aineista yksi suosikkisi, mikä se on ja miksi?

Reishi-uute eli lakkakääpä! Kiinnostuin adaptogeenisistä sienistä vuonna 2009 sisäisessä käytössä ja olen keitellyt silloin pakuriteetä. Kun aloin visioida omaa ihonhoitosarjaa, tiesin, että adaptogeeniset sienet tulevat olemaan aktiiviaineista keskeisimpiä. Se tuli yllätyksenä, kuinka haastavaa aidosti laadukkaiden ja tehokkaiden sieniuutteiden tuottajaa on löytää – ja varsinkin Suomesta. Suurin osa maailman sieniuutteista valmistetaan Kiinassa ja ne uutetaan sienten rihmastosta ja siemenistä, vaikka aktiiviset komponentit sijaitsevat itiöemissä.

Uuttomenetelmän tulee olla myös tietynlainen, jotta vaikuttavat komponentit saadaan uutettua itiöemistä. Prosessi on todellakin melkoista rakettitiedettä ja siksi olenkin äärimmäisen ylpeä, että monien epäonnisten sattumusten summana löysimme tuottajan, joka on erikoistunut adaptogeenisten sienten viljelyyn, tutkimukseen ja uuttamiseen – ja yritys on vieläpä suomalainen. Olemme maailman ensimmäinen ensimmäinen ihonhoitosarja, joka käyttää heidän uutteitaan kosmetiikassa, sillä he tuottavat uutteensa ravintolisämarkkinoille vientiin. Nämä ovat seikkoja, jotka eivät kuluttajalle näy, sillä mikään tuotteen INCI-luettelossa ei tietenkään kerro aktiiviaineiden laadusta ja tehosta.

6

Jaan kanssasi vankasti ajatuksen siitä että ihonhoito ei ole vain pintaa, vaan sen kuntoon vaikuttaa koko elämän kirjo; tunteet, ajatukset, ravinto, hormonitoiminta, liikunta, ihmissuhteet ja elämän mielekkyys. Millaisista sisäisistä tekijöistä ja elämänarvoista syntyy sinun mielestäsi myös ulkoisesti tyytyväinen iho?

Tasapainoisesta tunne-elämästä, jossa tunteita ei padota kehoon, vaan ne joko ilmaistaan tai puretaan muilla keinoin. Avarakatseisuudesta ja hyväksymisestä, ei reaktiivisuudesta ja tuomitsemisesta. Omista rajoista. Aidosta ja alkuperäisestä kokonaisesta ruoasta, jossa ei ole ainesosaluetteloita. Kotiruoasta, makujen kirjosta ja tähän on vielä lisättävä kiinalaisen lääketieteen opiskelijana, että makujen energeettisiä vaikutuksia hyödyntäen tasapainon löytämiseksi.

Päivittäisestä kehon liikuttamisesta. Kehon ravistelusta, rentoutus- ja hengitysharjoituksista, meditaatiosta, liikkuvuusharjoituksista ja aerobisesta harjoittelusta. Kaikkea tätä omien voimavarojen mukaan tasapainoisesti, ei kehoa loppuunkuluttaen. Terveistä ihmissuhteista, missä kannustetaan, kuunnellaan ja tuetaan toista. Siitä, että elämässä kokee syvempää merkitystä, iloa ja tyytyväisyyttä. Ja itsehoidosta ja itsensä hemmottelusta! Raittiista ilmasta ja luontoyhteydestä! Tällä reseptillä iho hohtaa kuulaana ja silmissä näkyy kirkkaus, Shenin loiste.

7

Kerro meille vielä viimeiseksi mistä asioista olet Djusien suhteen erityisen ylpeä?

Tinkimättömyydestä! Olen ylpeä meidän timanttisesta tiimistä ja siitä keskinäisestä kunnioituksesta ja energiasta, joka meillä vallitsee kunkin tiimin jäsenen osaamista kohtaan. Olen ylpeä siitä, että Djusiessa manifestoituu KAIKKI minulle tärkeät arvot ja että brändi näyttää ja kuulostaa minulta.

Oletko jo testannut sarjaa? Millaisia kokemuksia sinulla on Djusiesta?

Djusie Kokemuksia Katja Kokko 3

Instagram – @hannamarirahkonen

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Facebook – Yellow Mood

Kuvat Hannamari Rahkonen

Mona

Kiitos kiinnostavasta jutusta! Juuri laitoin pitkän harkinnan jälkeen Djusien puhdistusöljyn tilaukseen ja odotan innolla! Djusie on saanut niiiiiiin paljon hehkutusta ympäriinsä, että uskallan luottaa siihen, että uusi suosikki saattaisi löytyä. Ja varsinkin kun kysessä on kotimainen tuote, niin aina parempi! Hierontarituaaliakin olen jo harjoitellut muilla puhdistusöljyillä, joten valmistautuminen on hyvällä mallilla :)

Aikaisempi suosikkini on ollut Whamisan puhdistusöljy, joka on ollut aivan täydellinen omaan käyttööni. Puhdistaa silmämeikin ja ihon täydellisesti ja huuhtoutuu pelkällä vedellä. Iho tuntuu puhtaalta ja pehmeältä.

Hairahdin kuitenkin tarjousten perässä Novexpertin öljyyn, josta en ole pitänyt lainkaan; silmämeikki ei puhdistu, monesti leukaperiin jää meikkijäämiä ja huuhtoutuminen pelkällä vedellä on todella työlästä. Olen työstänyt öljyä todella keskittyneesti ja tehokkaasti, mutta sillä ei ole tuntunut olevan vaikutusta, eikä meistä ei ole tullut kavereita millään :(

Nyt siis Djusieta odotellessa! ;)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei mahtavaa, uskon että tulet ihastumaan Djusien puhdistusöljyyn ikihyviksi! Putsari on yksi luonnonkosmetiikan parhaista testaamistani, koska se tosiaan lähtee mutkattomasti vedellä. Tuo Novexpert toimii mielestäni parhaiten joko osana tuplapuhdistusta tai musliiniliinan kanssa, jolloin liiallisen öljykerroksen saa poistettua täsmällisemmin kuin pelkällä vesihuuhtelulla.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Gua Sha on tehokas itsehoitomenetelmä, jonka holistinen vaikutus ulottuu ihon pinnan lisäksi sisimpään
Mikä on luonnonkosmetiikan paras ripsiväri? Kahdeksan ripsivärin joukosta löytyi monta helmeä
Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat: 40 x kysymystä ja vastausta
Bruns Products – Räätälöityjä ratkaisuja kuivien, helposti rasvoittuvien ja katkeilevien hiusten hoitamiseen