Kesän 2017 opetukset

Joka kerta kun matkaan ajatuksissani viimeisiin kolmeen kuukauteen, mieleni täyttyy keltaisella lämmöllä, poskipäistä toiseen ulottuvilla leveillä hymyillä, ystävieni suloisilla kasvoilla, valoisilla kesäöillä ja puhtaalla ilolla. Sallittakoon siis vielä yksi pienen pieni kesän paketointi tekstin muodossa – tämän jälkeen olen valmis kääntämään katseeni kohti rakastamaani syksyä ja uusia alkuja. Jälkimmäisiä tuleekin riittämään, kerron lisää heti kun voin.

• Elämän parhaat asiat ovat usein ilmaisia. Sumuinen järvi, hiljaisuus, ystävät ja lempeä tulen rätinä, merenranta täynnä simpukoita.

• Suunnittelemattomuus on spontaanien onnen hetkien parasta rakennusainetta. Noiden hetkien taika kun piilee odottamattomuudessa – ehkäpä juuri siitä syystä niillä on usein tapana sujahtaa ihon alle ikiajoiksi.

• Elämänlaatua parantaviin satsauksiin – muun muassa matkusteluun, hyviin klossikenkiin, kuulokkeisiin ja sohvaan – investoidut rahat eivät mene hukkaan.

• Yllätysjuhlien järjestäminen ystäville ei ole ikinä turhaa. Väitän, että monikaan asia ei voita moisen toiminnan aikaansaamaa vatsanpohjan kutinaa!

 Intuitio, siihen olen oppinut luottamaan, antamaan sille painoarvoa ja arvostusta. ”Intuitio on vatsanpohjan tuntemusten kuuntelua erilaisissa tilanteissa, ennen kuin ajatus täyttää mielen”, sanoo Denis Vinokur kirjassaan Tuli, maa ja vesi. En ole toistaiseksi kuullut parempaa tiivistystä intuition syvimmälle olemukselle. Jos sinä olet, kertoisitko?

• Aito luottamus on aina riski, mutta mahdollistaa parhaimmillaan maagisen siteen syntymisen kahden ihmisen välillä.

• Kahdesta poikki menneestä kylkiluusta ja mustelmaisista reisistä voi todistetusti tuntea ylpeyttä ja iloa, jos ne on hankkinut olemalla rohkea ja haastamalla itsensä. Ollakin, että tämä hurja ympäripyörähdys maastopyöräillessä maksoi syyslukukauden hip hop -tanssitunnit ja pilateksen, mutta ensi lukukaudella sitten! Taidan tässä välillä keskittyä matkasuunnitelmiin, laulamiseen ja kirjoittamiseen – rakkaita juttuja nekin rauhallisuudestaan huolimatta.

• Tämän kesän jälkeen muistan, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa – oli kyse sitten elämäntapaseikkaluista, uusista työkuvioista tai mistä tahansa.

• Niistä parhaista ilmaisista asioista puheenollen: toivoisin jokaisen aikuisen kokevan sen lapsuuden riemun ja adrenaliinin holtittoman virtauksen, jonka saa juostessaan ystäviä pakoon hippaa leikkiessä. Huhhuh.

• Saunalautta ja kourallinen parhaita komppiksia on yhdistelmä, joka kuuluu tästä lähtien joka kesään. Mitä pidempään, sen parempi.

• On huumaavaa tuntea asiat joka solulla, muistaa verkkokalvoilla ja tallettaa lopulta mielen muistipurkkiin kameran rullan sijaan. Mikä lahja onkaan saada tuntea ohikiitävien hetkien uumenissa niin syvää onnellisuutta, ettei niitä haluaa jakaa vahingossakaan kenellekään ulkopuoliselle.

• Oikeat ihmiset tunnistaa parhaiten siitä, että hiljaisuutta ei tarvitse täyttää ja vaikeina hetkinä sanat on puettu tiukasti pitävien, hyväksyvien ja välittävien käsivarsien väliin.

• Perhe – käsite, joka on ainakin itselleni paljon laajempi asia kuin biologinen verisukulaisuus. Vatsanpohjatuntemuksen ja syvän yhteyden lisäksi se on sitä, että ihmisellä on lupa olla olemassa sinulle silloin kun hän on parhaimmillaan, mutta etenkin silloin, kun hän on pahimmillaan. Biologiset siteet eivät tee mielestäni kenestäkään automaattisesti perheenjäsentä – kyseessä on etuoikeus, ei itsestäänselvyys. On kunnia olla niin rakastettu tai rakastettava, että kuulut jonkun omavalintaiseen perheeseen. Oma perheeni sisältää meidän kolmen lisäksi kavalkaadin mahtavia persoonia – asumme Suomessa ja maailmalla – he ovat tarkkaan valikoitu joukkio ystäviä, joiden puolesta tekisin mitä tahansa.

Kiitos kesä 2017 – tästä ne seikkailut vasta alkavat.

Lue myös:

Yrittäjän päivä, eli 8 x vinkkiäni onnistuneeseen yrittäjyyteen

Postikortteja Portugalista

Kesäkuun 2017 parhaat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Siivousrutiineista, ja siitä miten vahvistaa mikrobiomia probioottisilla pesuaineilla
Green Beauty Awards 2016: Vartalotuotteet
Arctic Light Hotelin aamiaisella
26 x merkittävintä hyvinvointivinkkiä vuodelta 2019 ja suurimmat trendit vuodelle 2020