Kuivat kynsinauhat? Kädet kuntoon kolmella askeleella

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

kynsienhuolto_kurebazaar_kynsinauhat_hannamarirahkonen1166

Kesä, ai että mikä ihana arjen keveyttäjä! Viis sateesta ja taivaalla kelluvista pullean painavista pilvistä, lämpöä riittää silti. Minne tahansa katseensa kohdistaakaan, voi ihastella muhkeaa vehreyttä ja kirjavien kukkapuskien loistoa (joiden keskeltä löydän itseni tuon tuosta).

Yksi kesän tuomista ajankohtaisista kauneudenhoitorutiineista liittyy käsien- ja kynsienhoitoon. Lämpötilan kohotessa on aika paljastaa varpaat, antaa kynsinauhojen parantua auringossa ja sipaista omia lempisävyjä ilostuttamaan eloa. Rakastan yksinkertaisia asioita ja siksipä ajattelin jakaa kanssanne kolme laiskan naisen kikkaa kauniiden kesäkäsien taikomiseksi.

kynsienhuolto_kurebazaar_kynsinauhat_hannamarirahkonen1167

1) Kuori kynsinauhat

Kuorinnan avulla kynsinauhat saadaan pehmitettyä ja ylimääräiset liat sekä röpelöt poistettua. Jos kynsinauhoissasi on tulehtuneita repeämiä tai haavoja, jätä alla olevasta kuorintareseptistä pois sitruunamehu kokonaan tai korvaa se halutessasi kahdella eteerisellä öljytipalla. Esimerkiksi laventeli ja bergamotti toimisivat tässä täydellisesti!

Voit käyttää tätä samaa kuorintaa myös huulillesi. Huulien kuorinta on äärimmäisen helppo ja tärkeä toimenpide, jotta huulipunat pääsevät täyteen loistoonsa eikä huomio keskity rohtuneihin väleihin karanneista värirannuista.

Helppo DIY-kuorinta kynsinauhoille ja huulille

1/2 dl sokeria

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua

Sekoita raaka-aineet ja kuori kädet, kynsinauhat ja huulet. Huuhtele kuorinta-aine pois ja siirry vaiheeseen kaksi.

kynsienhuolto_kurebazaar_kynsinauhat_hannamarirahkonen1169

2) Kosteuta kynsinauhat

Tähän vaiheeseen sopii miltei mikä tahansa voide, mutta itse olen tykästynyt tähän Neal’s Yard Remediesin melissavoiteeseen. Jos kynsinauhasi ovat auttamattoman huonossa kunnossa, kevyt voide ei välttämättä riitä. Tällaisessa tapauksessa voit kokeilla varsinkin talviaikaan suosimaani tehohoitoa: levitä kynsinauhoille paksusti tuhtia voidetta (esimerkiksi Weledan Skin Food tai Mádaran pihlajakäsivoide) ja sujauta kädet pellavahanskoihin koko yön ajaksi. Seuraavana aamuna sinua odottaa rutkasti pehmeämmät ja terveemmät kynsinauhat, jotka on ilo lakata pirteillä kesäsävyillä!

kynsienhuolto_kurebazaar_kynsinauhat_hannamarirahkonen1165

3) Valitse suosikkisävysi ja lakkaa riittävän monta kerrosta

Yksi omista kesäluottosävyistäni ovat Kure Bazaarin pinkki Kelly ja tipunkeltainen Kerria. Molemmat näyttävät erinomaisen kauniilta päivettynyttä ihoa vasten, puhumattakaan lakkojen kestävyydestä! Viime viikolla lakkasin kynteni maanantaina ja ne olivat vielä perjantaina täysin moitteettomassa kunnossa. Sipaisin lauantaina sävyä lisää kahteen kuluneeseen kynnen päähän ja kynnet kestivät hyvännäköisinä sunnuntaihin saakka, siis lähes viikon. Saat lakkauksesta kestävän käyttämällä aluslakkaa, levittämällä sen jälkeen valitsemaasi sävyä kerroksen tai kaksi ja viimeistelemällä lakkauksen vielä pikakuivattavalla päällyslakalla.

kynsienhuolto_kurebazaar_kynsinauhat_hannamarirahkonen1168

Kynsilakat saa poistettua parhaiten luonnollisella, asetonittomalla ja toimivalla Kure Bazaar Eau Dissolvante Hydratante á la Rose -kynsilakanpoistoainella, jota myy ainakin Jolie ja Natural Goods Company.

 

Mari Vee

Kynsinauhaparkani ovat ihan repaleiset. Pitäisi kosteuttaa niitä erityisellä huolella noin viikon verran, jotta nirhaumat parantuisivat. Oma lempparilakkani on tällä hetkellä syksyisestä nimestään huolimatta September, joka sopii kuin nakutettu Kjaer Weisin Beloved huulivärin kanssa.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Lohduttavaa kuulla, minä kun edustan tätä samaa koulukuntaa ;) September on ihana sävy ja sopii miltei kaiken kanssa.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Hurraa, sanoivat huuleni
Kilpirauhastarinani ja ketogeeninen ruokavalio
Huikaisevia kevätuutuuksia – 100 % Puren fermentoidut luonnonkosmetiikkatuotteet
Tammikuun 2017 parhaat