Kuivan ihon talvihoito ja 4 suosikkituotetta kosteutukseen (+ arvonta)

Yhteistyössä Ekovista.

kuivan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikan-kasvioljyilla-ja-nilotica-karitevoillakuivan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikan-kasvioljyilla-ja-nilotica-karitevoilla-3

Skrits, skrats.

Paukkupakkasten aika on kovimmillaan. Päivät ovat lyhyitä, joskin valostumaan päin. Ilma on kuivaa kuin korppu, ja niin saattaa olla monen ihokin. Neljästä vuodenajasta talvi on iholle haastavinta aikaa. Ihon reseptorit aistivat kylmyyttä herkemmin kuin lämpöä ja talvella tämä elimistömme pinta kaipaa suojaa kosteudelta, kylmyydeltä ja tuulelta. Se on melkoinen trio kukistettavaksi. Kuiva sisäilma saattaa saada ihon hilseilemään ja tuntumaan kireältä kuin viulunkieli, silloin parhainkaan hoitotuote ei välttämättä imeydy ilman ihon herättelyä. Kuiva ja eloton iho vaatii talviolosuhteissa hieman lisähoivaa, mutta palkitsee vaivannäön.

Oma ihoni ei ole tänä vuonna hilseillyt pintakuivuudesta, mutta kuiva se on ollut. Vartalon iho, erityisesti jaloissa, on ollut karhea ja pinta on tuntunut kimmoisan sijaan pinkeältä. Olen ottanut vartalonhoidossa repertuaariin viikottaisen kuorinnan, kosteuttavat ja elvyttävät ihoöljyt sekä täyteläiset ja pitkäkestoisesti kosteuttavat voiteet. Hoitotuotteita tärkeämpää on kuitenkin se, miten ihon valmistaa ottamaan vastaan sille tarjotut hoitoaineet, sillä kalliimmastakaan öljyistä tai voiteista ei ole mitään ihonhoidollista hyötyä, jos ne levittää iholle, joka ei kykene imeyttämään itseensä mitään.

kuivan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikan-kasvioljyilla-ja-nilotica-karitevoilla-4kuivan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikan-kasvioljyilla-ja-nilotica-karitevoilla-5

Vartalon ihossa on vähemmän talirauhasia kuin esimerkiksi kasvoissa ja ne eivät ole yhtä aktiivisia kuin muualla kehossa. Siksi iholle on ehdottoman tärkeää antaa pieni herätyskäsittely ennen minkään hoitotuotteen levittämistä. Yleisin imeytymisen estäjä on ihon pinnalla oleva kuollut ihosolukko, siksi myös talvella on syytä kuoria iho säännöllisesti, joskin kuorinta-aineen koostumukseen kannattaa kiinnittää huomiota (aiheesta lisää myöhemmin tekstissä).

Paras tapa aktivoida ihoa on kuuma suihku, kylpy tai sauna, joiden lämpö laajentaa ihohuokosia. Kun lämpöön yhdistää öljypohjaisen vartalokuorinnan, pintaverenkierto aktivoituu, ihohuokoset puhdistuvat ja hoitotuotteista saa kaiken irti. Lämpimässä suihkussa tehtävä harjaus on myös omiaan elvyttämään kapillaariverenkiertoa, jolloin solujen hapen- ja ravinnonsaanti sekä kuona-aineiden poistuminen paranee. Vartaloöljyt ja voiteet kannattaa levittää suihkunkostealle ja lämpimälle iholle, varsinkin jos on taipumusta pintakuivaan tai atooppiseen ihoon.

kuivan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikan-kasvioljyilla-ja-nilotica-karitevoilla-7kuivan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikan-kasvioljyilla-ja-nilotica-karitevoilla-6

Talvisin teen vartalokuorinnat aina kasviöljyjen pohjalle, jotta iho ei jäisi suihkun jäljiltä koppuraksi, vaan pysyisi terveen värisenä ja hyvän tuntuisena. Sokerikiteet ovat tarpeeksi hellävaraisia ja kuorivat kuollutta ihosolukkoa pois tieltä samalla, kun öljyt jättävät ihon pinnan kosteutetuksi. Kuivaihoisen kannattaa säästää kaikki muut kuin öljypohjaiset vartalokuorinnat lauhemmille keleille. Jos haluat tehdä itse helpon vartalokuorinnan, tämä perusohje toimii tosi hyvin ja on helposti varioitavissa:

Helppo kuorintapohja

1 dl porkkanaöljyä

2 dl sokeria

10 tippaa haluamaasi eteeristä öljyä

Valitsin Pure by Ekovista -tuotelinjan kasviöljyistä suosikkini tähän alle. Öljyt ovat 100 % luomua, Ecocert-sertifioituja ja todella edullisia; useimmat maksavat alle 15 €, laadun ollessa silti huippuhyvä. Tummat pumppupullot ovat käytössä kätevät ja niistä on helppo annostella öljyä sopiva määrä ilman turhia korkkien avaamisia. Kasviöljyt ovat aina loistava valinta ihonhoitoon, koska ne sisältävät myös mieltä hoitavia eteerisiä öljyjä ja antavat iholle pitkäkestoista kosteutusta.

kuivan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikan-kasvioljyilla-ja-nilotica-karitevoilla-8

Ehdoton suosikkini ihonhoidossa on ollut viime viikkoina porkkanaöljy, joka on yhdistelmä auringonkukkaöljyä ja porkkanauutetta. Se antaa iholle luonnollisemman sävyn ja suojaa kylmyyttä vastaan – niin koukuttava tuote, että tällä käyttövauhdilla on tilattava hetimmiten lisää. Aamuisin olen kosteuttanut ihon ensin kukkaisvedellä ja hieronut noin puoli tuntia ennen meikkaamista iholle tipan tai kaksi ihanan oranssia porkkanaöljyä. Jos taskussa on tiketit lämpimään, porkkana on must have -tuote ennen matkaa ja matkalla käytettäväksi, koska se parantaa rusketuksen muodostumista sisältämiensä karotenoidien ansiosta.

Talvella porkkanaöljy on mitä parhain täsmäase pintakuivaa ja kuivaa ihoa vastaan, koska se parantaa ihon mikroverenkiertoa. Itse tehostan tätä vaikutusta hieromalla öljyn kasvoihin, hellävaraisin ja ylöspäin suuntautuvin liikkein. Vartalolle levittäessä öljy kannattaa levittää pyörivin, sydämeen suuntautuvin liikkein. Ihosta tulee eloisampi sekä kimmoisampi ja öljyn ravintoaineet imeytyvät paremmin.

kuivan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikan-kasvioljyilla-ja-nilotica-karitevoilla-10

Arganöljy Premium säilyttää ihon kosteutta, pehmittää, elvyttää ja kiinteyttää, parantaa arpia ja suojaa UV-säteilyltä. Ekovistan arganöljy on kolmeen kertaan suodatettua neitsytöljyä, johon ei ole tarvinnut tehdä tyypillisesti arganöljylle suoritettavaa hajunpoistoa – tuoksu on lempeä eikä lainkaan häiritsevä. Muihin arganöljyihin verrattuna tässä öljyssä on alhainen peroksidiarvo, joka tarkoittaa sitä että herkästi hapettuvien vapaiden rasvahappojen osuus on minimaalisen pieni. Se on korkean laadun ja sen ansiota, että kuivatut pähkinät halkaistaan ja siemenet kylmäpuristetaan vasta sitten, kun Ekovista tekee tilauksen Marokkoon. Öljy on siis aina niin tuoretta kuin se vain voi olla.

Arganöljyssä on luontaisesti korkea määrä E-vitamiinia, joka ehkäisee hapetusstressiä ja toimii ikääntymisen merkkejä hidastavana antioksidanttina. Öljyä voidaan käyttää myös raskausarpien ehkäisyyn.

kuivan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikan-kasvioljyilla-ja-nilotica-karitevoilla-9

Jojobaöljylle voisi varata kokonaisen postauksen, koska se on niin monikäyttöinen ja monelle ihotyypille sopiva öljy. Se valmistetaan kahvipapua muistuttavasta Simmondsia chinesis -pensaan pavuista ja monille saattaa tulla yllätyksenä, että öljynimityksestä huolimatta kysymyksessä on nestemäinen vaha, jonka hienojakoinen molekyylirakenne imeytyy jopa dermikseen (eli verinahkaan) saakka.

Jojobaöljyn on todettu parantavan arpia, elvyttävän ikääntynyttä ihoa, säilyttävän kosteutta ihossa ja sisältävän antioksidantteja, jotka neutraloivat vapaiden happiradikaalien vaikutusta. Erityisen molekyylikoostumuksensa ja ravintoaineidensa ansiosta se sopii monenlaisien iho-ongelmien kuten aknen, psoriasiksen ja couperosan hoitoon. Myös epäpuhdas iho hyötyy jojobaöljystä.

kuivan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikan-kasvioljyilla-ja-nilotica-karitevoilla-11kuivan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikan-kasvioljyilla-ja-nilotica-karitevoilla-12

Joko olet kuullut vaahtomaisesta ja unelman pehmeästä Nilotica-karitevoista? Yleensä karitevoi on koostumukseltaan kovaa (ja juuri tästä syystä se ei ole päätynyt aiemmin sellaisenaan omaan kosmetiikka-arsenaaliini), mutta Nilotica on täysin toista maata. Silkkaa luksusta, ja niin helppo käyttää. Voiteessa on kermainen tuoksu ja sen verran hyvin levittyvä koostumus, että ennustan purkin pohjan olevan näkyvissä pian.

Karitevoi on uskomattoman hyvä tuote talvi-iholle, koska se ehkäisee kosteuden haihtumista ja ihon pinta säilyy kimmoisana. Karitevoi aktivoi ihon toimintoja, suojaa ilmastollisilta haitoilta ja UV-säteilyltä (SPF 6-10), kosteuttaa ja estää tulehduksia. Sipaise ennen ulkoilua omiin tai lasten poskiin suojaamaan pakkaselta, tämä on varsinainen helmituote kuivalle ja atooppiselle iholle.

Itse käytän Nilotica-voidetta täsmäkosteuttajana kuiviin polviini, sääriin ja kyynärpäihin, mutta myös koko vartalolle muutaman kerran viikossa. Karitevoi sopii myös kasvojen hoitoon ja rohtuneille huulille, kuivien hiustenlatvojen hoitoon ja vaippavoiteeksi.

kuivan-ihon-hoito-luonnonkosmetiikan-kasvioljyilla-ja-nilotica-karitevoilla-2

Osallistu arvontaan:

Arvomme yhdessä Ekovistan kanssa yhdelle huippupaketin talvi-ihon hoitoon. Voittaja saa Pure by Ekovista -linjan porkkanaöljyn, jojobaöljyn, premium arganöljyn ja Nilotica-karitevoin. Paketin arvo on 70,30 €.

Osallistut arvontaan kertomalla kommenttikentässä postaustoiveesi/toiveet, joista haluaisit lukea Yellow Moodissa.

Jätä myös sähköpostiosoitteesi (se ei näy muille). Vastausaikaa on perjantaihin 20.1.2017 klo 23.59 saakka.

Ihanaa viikkoa!

Miia

Ihana arvonta :)
Minä olen ihan vasta hurahtanut luonnonkosmetiikkaan, joten kaikki siihen liittyvät postaukset kiinnostaa erityisesti.
Olenkin tehnyt jo todella hyviä löytöjä blogeissa esitellyistä tuotteista.

Vastaa
Marjatta

Kaikki kiinnostaa-

Vastaa
päivi rissanen

Ihanat tuotteet arvonnassa ja hyvä juttu. Talvi-ihonhoito esim.

Vastaa
Pirjo

Arpien hoito kiinnostaisi. Itselläni on hurja arpi kasvoissa ja raskausarvissakin löytyy...

Vastaa
Tiia

Huippu arvonta ja niin ihanat kuvat... jälleen kerran :)
Varsinkin tuo viimeinen kuva sai oikeasti ihastuksen väreet menemään pitkin käsiä ja selkää kun sen näin... kaunis!
Postaustoiveina... edelleenkin hyvinvointi, hyvä ruoka ja sen merkitys, selviäminen tämän kylmän kovan maailman paineesta, ystävyys, lepo, kosmetiikka, uudet tuotteet... (kuinka monta tilausta olenkaan tehnytkään tämän blogin perusteella, eikä suuria pettymyksiä ole tullut ;) )
Kaikki kiinnostaa!!

Vastaa
Susanna

Tuoksuton/hajusteeton kosmetiikka, siitä olisi kiva löytää uusia vinkkejä, sitä kun on luonnonkosmetiikan puolella vähän! Tai ainakin kriteerit tuoksuton ja keskivertoa ekompi jos edes täyttyvät, sekin olisi ?Samoin fodmap-reseptiikka!

Vastaa
Ulla-Maija

Kaikki postaukset kiinnostaa :D Onkohan luonnonkosmetiikan dödö-vertailua tehty? Vähänlaisesti olen vasta lueskellut blogiasi, mutta tutustun hetimiten tarkemmin aiempiin postauksiin <3

Vastaa
pimassou

Luonnonkosmetiikkapostaukset kiinnostavat aina. Tällä hetkellä toivoisin löytäväni tiukkaan taloustilanteeseen sopivia tuotteita, joten jos edullisista luonnonkosmetiikkatuotteista on mahdollista postata, niin lukisin ilolla. Mutta ylipäätään hyvinvointiin liittyen tykkään lukea. :)
Mukana ihanassa arvonnassa!

Vastaa
Tarja

Herkkään ja atooppiseen ihoon liittyvät postaukset kiinnostavat ja yleensäkin luonnonkosmetiikkaan liittyvät. DIY-ohjeita olisi myös mukava saada, sillä itsekin harrastan DIY-kosmetiikan tekemistä. Kiitos kuorintaohjeesta :) Taidanpa kokeilla sitä!

Vastaa
merikukka

No nyt kun öljyistä tuli puhe, niin toivoisin juttuja eri öljyistä, niiden käyttömahdollisuudet ja kenelle ne sopivat.

Vastaa
Pauliina

Täytyy kyllä sanoa, että tuo jojoba -öljy on ihan best! Oon käyttäny sitä tämän talven ja huomaa eron jos vertaa viime talven ihoon. Iso peukku muutenki ekovistalle!

Ja mulla ois postaustoiveena juurikin tämä aihe eli ihon kosteutus. Kun oon lukenut nyt netistä, että monissa rasvoissa on tosi paljon haitallisia aineita. Mitä nämä haitalliset aineet on ja mistä ne tulee. Ja onko se totta, että osat normaaleista vartalorasvoista saattaa pahentaa sitä ärtynyttä ja kuivaa ihoa?
Minkä kanssa noita luonnonöljyjä vois sekottaa? Koska, mulla loppuu aika nopeasti tuo pikku purkki jos käytän sitä useasti myös vartalon kostetukseen. Normaalisti käytän kookosöljyä, mutta se imeytyy niin hitaasti.
En oo vielä kokeillut tuota sokerikuorintaa kun yleensä oon käyttänyt keitettyjä kahvinpuruja, onko tuo sokeri parempi vaihtoehto kuivalle iholle?

Vastaa
Pauliina

Ai niin ja jos sulla ois ohjeita miten vois tehdä itse huulirasvoja, ois mahtava oppia tekemään niitä!

Vastaa
JL

Minua kiinnostavat reseptit ja ekologinen sisustaminen.

Vastaa
Mervi

Luonnonkosmetiikan dödötesti! Vielä en ole hyvää dödöä tältä puolelta löytynyt, ja joudun käyttämään tavallista antiperspiranttia, jotta lähimmäiset eivät pökertyisi :-)

Vastaa
klaara

Ihanilta kuulostavat tuotteet, jotka ovat minulle vielä tuntemattomat. Tykkään postauksista, joissa kerrot uusista tuotteista ja niiden testauksista.

Vastaa
Paukkis

Olisi kiva lukea aiheeseen syvemmin perehtyneen selvitystä alkoholin käytöstä kosmetiikassa - kuivattaako se ihoa/hiuksia, tappaako se (pinta)soluja? Meikkivinkit ovat myös aina huippuja. :) Luonnonkosmetiikan dödöistä lukisin minäkin mielelläni - nyt tuli ensi kertaa elämässäni reaktio kosmetiikkaan; Schmidt'sin dödöstä tuli kammottavan suuri, kutiseva ihottuma. Mikä harmi, koska muuten se oli aivan täydellinen. Haussa siis uusi pitävä dödö ja kunnollinen ripsari - niistäkin voisi tehdä jonkin koosteen.

Vastaa
mimanu

voi vitsit, mäki ihastuin schmidtsiin..käytin yhden purkin ja ostin jo toisenkin varastoon kunnes yhtäkkii sietämätön kutina kainaloissa ja punasia läikkiä :/ nyt menny pari kolme viikkoa vaan kookosöljyllä. oon miettiny onko se se koostumus että se raapii ihoa, vai mikä ihme, jossain luki että toiset reagoi soodaan, oiskohan se se sitten...käytin itse sitä ylang ylang-kehäkukka-tuoksua. uskaltaakohan sitä nyt ostaa samalta merkiltä soodattoman :/ oli eka oikeesti pitävä ekodödö mitä käytin, nii harmittaa kans. varsinkin ku tykkään viel stickeistä nii paljo enemmän kun roll on ni seki vähentää valikoimaa.

Vastaa
mimanu

moikka ja vau! pitäisi kyllä ehdottomasti orientoutua öljyjen maailmaan.
kaipaisin juttua aikuisiän aknen hoidosta ja rasvaiselle iholle sopivasta meikkipohjasta. naaman näppyihin käytin ennen täsmähoitoa teepuuöljyä kunnes ihoni herkistyi sille ja alkoi ilmetä punaisia isoja läiskiä ihoon :( kiinnostaa myös muun kehon näppyjen hoito, esim.mikä pesuaine olisi hyvä selän ja lapaluiden ja rintakehän aknelle ja muutenkin mitenköhän senkin saisi hallintaan paremmin ilman lääkekuureja. nää ei oo kyl joka ihmisen ongelmia että ymmärrän jos ei ole hajuakaan, mutta jos on jotai kokemusta jne nii kuulisin mielelläni :)

Vastaa
Aino

Öljyille olisi nyt käyttöä, edelliset purkit on loppumassa! Olisi mukava päästä kokeilemaan uusia öljyjä, ennestään on lähinnä jojoba tuttu. Toivoisin juttua ekologisesta kodista, siis ihan pikkujutuista, joita voi korvata paremmilla vaihtoehdoilla. Olen itse korvannut vanulaput pestävillä ja uudelleenkäytettävillä kangaslapuilla ja pesuaineet valitsen ympäristöystävällisestä näkökulmasta. Olisi kiva kuulla toimivia niksejä!

Vastaa
sikkuralla

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa nyt kovasti, etenkin hajusteettomat tai miedosti tuoksuvat ja muutenkin kaikki ekologisuuteen liittyvä.

Vastaa
Kipsuli

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa aina, koska uusia tuotteita tulee jatkuvasti markkinoille. Myös ekologiset ja eettiset vaatemerkit ja muut tavarat ovat aina esittelyn arvoisia.

Vastaa
Iina

Ihana ja ajankohtainen postaus! Toivoisin blogiin hiuksiin liittyviä postauksia, hiusten muotoiluun, hoitamiseen ja pesuun liittyviä. Erityisesti muotoilutuotteet luonnonkosmetiikan puolella ovat täysin harmaata aluetta mulle!

Vastaa
Heli Heinonen

Luonnonkosmetiikka ja hiusten hoito luonnonkosmetiikalla kiinnostaa.

Vastaa
Tarja Korhonen

Luonnonkosmetiikkapostaukset kiinnostavat, mukana arvonnassa

Vastaa
pinka

Kuulostaapa ihanalta arvontapaketilta! Tästä tulisi lahjoja useammallekin henkilölle :)
Mua kiinnostaa kaikki yrittäjyyteen/freelancerhommiin liittyvä, kokemukset oman polun seuraamisesta ja heittäytymisestä (usein kun tuntuvat käynnistyvän työasioista ja ulottuvan sitten muille elämän alueille).

Vastaa
Sirppu

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa sekä niiden testaukset ovat mielenkiintoisia.

Vastaa
Hanna

Nämä tuotteet on mun suosikkilistalla - jojobaöljy ehdoton ykkönen. Luonnonkosmetiikkaa koskevat jutut kinnostaa mutta ennenkaikkea vinkit, joissa tuotteita voi hyödyntää ja miten eri ihotyyppien tai esim. hiusten kohdalla (kuorinta-aineen itse valmistus, porkkana öljy hiustenhoidossa. Mua kiinnostaa juuri nyt eritoten tuo porkkanaöljy. Joten kaikkea siihen liittyvää lukisin mielelläni. :)

Vastaa
Riikka Metsoila

Ei ole näistä tuotteista kokemusta. Itse olen tykännyt käyttää Avon tuotteita. :)

Vastaa
MARIA IRENE NUMMINEN

kiinnostuin tuotteista ja olis ekana kiva voittaa koklattavaks...

Vastaa
saya

En ole näihin tuotteisiin vielä tutustunut, hyvältä vaikuttaa :) juurikin kaikki ihonhoitoon liittyvät asiat kiinnostaa, ja millaiset tuotteet sopii erilaisille ihotyypeille.

Vastaa
eeva

saattas olla hyviäkinn ,kuka tietää

Vastaa
aro

Auttaneeko kun naamakivaa

Vastaa
sippe

Tekisköhän nuilla mitään , voishan sitä kokeilla

Vastaa
Anne-Maria

En osaa sanoa mitään erityistä asiaa, mistä haluaisin lukea lisää.

Vastaa
margareta

kokeilunhalu on kova

Vastaa
Marme

Kaikki luonnontuoekosmetiikka kiinnostaa

Vastaa
MarjaKoo

Upea arvonta. Talvi-ihon hoito nyt ennen kaikkea kiinnostaa. Ja laventelituotteet on löytäneet uutena mun hyllyyn.

Vastaa
Virpi

Kaikenlaiset luonnontuotteet kiinnostavat, itse löysin sheavoin pari vuotta sitten, toimii hyvin mutta mietityttää kaipaako iho vaihtelua ...

Vastaa
Petri

Vinkkejä miehillekin, mitä tuotteita kannattaa käyttää :)

Vastaa
tina

ihanat öljyt. haluan lukea lisää uutuuksista ja palkokasvireseptivinkeistä.

Vastaa
santtu64

haluaisin kaikki ohjeet mitä vaan keksitte luonnonkosmetiikasta ja couperosaihosta.<3

Vastaa
japsu

mukavilta tuntuu

Vastaa
aino

Toiveena kaikki luonnonkosmetiikkaan liittyvät jutut. Ja juurikin tämä, kuivan ihon hoito.

Vastaa
manna

Uutuus tuotteet ja luonnonkosmetiikka kiinnostavat

Vastaa
Murmeli

Minua kiinnostaa eläinystävällinen ja luonnonmukainen kosmetiikka.
Olisi mukavaa saada enemmän tietoa eläinkokeettomasta kosmetiikasta.
Minulla on myös ongelmaiho; olen nelikymppinen, mutta kärsin aknesta.
En oikein tiedä, pitääkö käyttää teineille vaiko senioreille suunnattua kosmetiikkaa;
ryppyjä tulee, mutta anti-age -tuotteista tulee myös finnejä ja tukkeutumia ihoon.
Hyvät neuvot tulisivat tarpeeseen.

Vastaa
Tiina-K.

Luonnonkosmetiikan meikkivinkkejä luen aina mielelläni. Mulla on pintakuiva ja epäpuhtauksiin taipuvainen iho, jonka kanssa olen painiskellut pitkään. Uskon, että vastaus moniin iho-ongelmiini ratkeaisi, kunhan löytäisin sopivat meikki- ja puhdistustuotteet. :)

Lisäksi ravintoon liittyvät aiheet ja reseptit kiinnostavat erityisesti.

Kiitos ihanasta blogistasi, tätä on aina ilo lukea! :)

Vastaa
Jupiter

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa ja ekologisuus kokonaisuudessaan.

Vastaa
Anne

Ruoanlaiton lisäksi on todella mielenkiintoista kokkailla myöskin itse kosmetiikkaa. Itse hurahdin tähän harrastukseen pari vuotta sitten! Esimerkiksi Itse käytän kermaa omatekoisessa käsienkuorinta-aineessani, johon tulee: 2 rkl kermavaahtoa, 1 tl juoksevaa hunajaa, 2 rkl sitruunan mehua ja 1 rkl kaurahiutaleita. Sitten vain sekoitan ainekset hyvin ja hieron käsiini. Annan vaikuttaa noin 20 minuuttia ja pesen pois lämpimällä vedellä. Mikä parasta nämä kotikokkaus kosmetiikat eivät juuri maksakaan mitään. Tätä kirjoittaessani väsyneet jalkani lilluvat jalkakylvyssä, jonne olen myös puristanut sitruunan mehua.

Vastaa
Tiina

Atooppisen ihon hoito kotimenetelmillä.

Vastaa
Sonskis

Ekologisuus ja ns.uudet luonnonkosmetiikka löydöt, joista kerrot ja testailet. Itsekin öljyihin ja luonnonkosmetiikkaan hurahtanut. Ja varsinkin tälläinen öljysetti on super näin vaihtelevassa "suomisessa" :D ilmastossa. :)

Vastaa
ismo

Varmaan ihania aineita..ja kiva arvonta

Vastaa
Sissi

Hyvät ruokareseptit aina tervetulleita. Tässäpä minun
JALAPENO-SUKLAAPIKKULEIVÄT noin 30 kpl

-200g voita sulatettuna
-1½dl sokeria
-1½dl fariinisokeria
-2tl vanilijasokeria
-1rkl säilyke jalapenoja hienonnettuna
-2 kananmunaa
-2½rkl kaakaojauhetta
-1tl kanelia
-1½dl maissijauhoja
-4dl gluteenittomia jauhoja
-1tlksantaania
-½tl suolaa
-2tl leivinjauhetta
-½dl pähkinärouhetta
-½dl aitokauraa hiutaleina
-100g tummaa suklaata
OHJE:
Sekoita kulhossa sulatettu voi, sokerit, munat ja jalapeno murska. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet ja yhdistä rasvaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina leivinpaperin päälle keoiksi uunipellille. Jätä leviämisvara. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia pikkuleipien koosta riippuen.

Vastaa
susan leinonen

juttuja eri öljyistä, niiden käyttömahdollisuudet ja kenelle ne sopivat.
mukana arvonnassa

Vastaa
emmi

uutuustuotteista, turhakkeista

Vastaa
jouko savolainen

luonnonkosmetiikka kiinnostaa ja arvonta

Vastaa
Eeva

Erilaiset öljyt kiinnostavat eniten ja tällä hetkellä myös hinta on aika ratkaisevassa osassa.

Vastaa
Hanna

Yrittäjyyteen liittyvät jutut, ruoka ja reseptit sekä ihan normaali elämä kiinnostaisivat blogin aiheina.

Vastaa
Anne-Maarit

Smoothie reseptejä

Aihe: PUHDISTAVA JA VIRKISTÄVÄ VIHERSMOOTHIE

MIX-SMOOTHIE:
-2 rkl kurkkua
-2 banaania
-1 ruukkusalaatti
-1 sitruunan mehu
-2 avokadoa
-2 rkl paahdettua pellavansiemenrouhetta
-2 rkl SunSweet luumumehua
-1 rkl siirappia (esim agave tai vaihtoehtoisesti 1 rkl juoksevaa hunajaa)
-muutama lehti tuoretta sitruunamelissaa
(jääpaloja)
SURAUTA TASAISEKSI BLENDERISSÄ JA NAUTI

Vastaa
Henriikka

uutuustuotteet kiinnostaisi.

Vastaa
Grigge

Osallistun vain arvontaan =P

Vastaa
sari

Luonnonkosmetiikka ja öljyt olisi selaiset aiheet jotka erityisesti kiinnostaisi.

Vastaa
anu

luonnonkosmetiikka

Vastaa
Matti

Perusvoiteista voisi lukea.

Vastaa
Seppo Hakala

luonnontuotteet kiinnostaa

Vastaa
Heta

Juuri näistä kuivan ihon hoitotuotteista olen halunnut tietoa :) Lisää tietoa myös ihon epäpuhtauksien hoidosta (mustapäät, finnit ym.)

Vastaa
Maria Hirvonen

Kaikki luonnolliseen/eko kosmetiikkaan liittyvä kiinnostaa todella paljon ja niistä aina ilo lukea! - Maria

Vastaa
maarit

Luonnonkosmetiikka on minun juttuni

Vastaa
sirpa soares

ois kiva kokeilla mutta mitenhän ne toimii jos niitä ei ole testailtu

Vastaa
TAT

Kuivaihon hoidosta/tuotteista (Y)

Vastaa
Mussu

Ihana postaus öljyistä!
Olen mikään niin ihastunut öljyihin, että niistä voisin lukea aina vaan. Luonnonkosmetiikka muutenkin on alkanut kiinnostamaan, joten juttua niistä, kiitos .
mussuha@gmail.com

Vastaa
Lau

Mukana, tosi kiva ja tarpeellinen arvonta!
En ole varma ootko jo tästä kirjoittanut, mutta toimivat luonnonkosmetiikkadödöt ja ripsarit kiinnostaisi :)

Vastaa
nina kukkula

Kiinnostaa . Mukana

Vastaa
taru

Kaikki luonnonkosmetiikkaan liittyvät aiheet kiinnostavat. Hyviä ja toimivia tuotevinkkejä on aina kiva saada :)

Vastaa
HLL

kiinostavia ovat

Vastaa
suivikki

Kylläpä taatusti tekisi kuivalle talvihipiälleni tämä arvontapaketti hyvää.
Toivoisin postausta kampaamotasoisen luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteista!

Vastaa
Millavee

Kiva arvonta, tuotteet vaikuttavat täydelliseltä setiltä talvi-iholle! Toivoisin postausta niin sanotuista peruselintarvikkeista, joita suosittelet löytyväksi kaapeista aina, esim. itsellä chiansiemenet, kaurahiutaleet ym.

Vastaa
Jenna

Kiinnostavia tuotteita! Tahtoisin lukea hiustenhoitotuotteista :)

Vastaa
Ripsiväriä Villasukissa

Mukana arvonnassa! Täällä kuuluu mukavia riks raks-ääniä kun pakkanen ja viima puraisee herkkää ja pintakuivaa ihoa..

Yleisesti ottaen kaikki luonnonkosmetiikkaan liittyvät postaukset ovat aina mielenkiintoisia! Meikkitutoriaalit sekä testaukset ovat lemppareitani :)

Vastaa
Tarja

tuote-esittelyt kiinnostavat, anti age tuotteet

Vastaa
Elina

Ihana palkinto. Haluan lukea mahdollisimman luonnollisista tuotteista. Mitä vähemmän mitään muutettua, sen parempi.

Vastaa
Henskuliina

Luonnonkosmetiikka, halvat marketti tuotteet, mustapäiden perusteellinen häätäminen jne.

Vastaa
Sannamarianna

Luonnonkosmetiikka ja (kosmetiikka)öljyt, en ole oppinut käyttämään niitä vielä.

Vastaa
Siinatar

Tuoteuutuuksista on aina mukava lukea.

Vastaa
MARIA IRENE NUMMINEN

oi ihanuutta, mikä palkinto!!! tykkään koklata uusia tuotteita ja saada niistä tietoa.

Vastaa
Liisa Hirvonen

Varmasti hyviä tuotteita.

Vastaa
Liisa Hirvonen

Luonnontuotteet ovat jees.

Vastaa
Mari

Atooppisen ihon hoito luonnonkosmetiikalla.

Vastaa
Aikku10

Kiva paketti, postaustoiveeni on luonnonkosmetikkaan liittyvää, edullisia luonnonkosmetiikka merkkejä haluaisin tietää.

Vastaa
Päivi

en ole aiemmin kokeillut näitä tuotteita, mutta mielellään haluaisin kokeilla, atoopinen iho ja ei vielä ole sitä täydellistä tuotetta löytynyt

Vastaa
Salli

Kaikki vartalonhoitoon liittyvät postaukset kiinnostaa. Iho kuiva etenkin näin talvella.

Vastaa
MerjaK

Toivoisin ruokajuttuja nopeista helpoista aterioista, kauneusjuttuja on ihana lukea aina. Lisäksi pohdiskelusi elämästä, jaksamisesta ja keinoista keventää arkeaan ovat aina tervetulleita. Kiitos kun jaksat blogata, luen erittäin mielelläni kaikki jutut.

Vastaa
Minnna

Ihana arvonta! Mua kiinnostaa kaikki luonnonkosmetiikkaan liittyvät postaukset. On kiva saada vinkkejä itselle uusista tuotteista ja tuotemerkeistä.

Vastaa
Annaleena

Luonnonkosmetiikkaa käsittelevät postaukset kiinnostaa aina. Itse kärsin kovin kuivasta ihosta talviaikaan, joten näihin ongelmiin on aina kiva saada vinkkejä. Myös ruokaohjeita on ihana lueskella.

Vastaa
KAISA

Luonnonkosmetiikka

Vastaa
Riikka

Luonnonkosmetiikka, erityisesti herkän ja kuivan ihon hoitoon sopivat öljyt. :)

Vastaa
Suvi-Tuuli

DIY-jutut, reseptit ja luonnonkosmetiikkavertailut kiinnostaa. Samoin joku reissupostaus olisi kiinnostava ;) P.s. Ihana blogi <3

Vastaa
Marika Vuolle

Mielenkiintoista asiaa. Hiuspohjakin tarvitsisi kosteutusta kovasti, olisikohan näistä tuotteista apua ?

Vastaa
Lissu

Mielelläni lukisin juurikin tällaisia juttuja luonnonkosmetiikasta. Itsellä on herkkä sekaiho, joten erityisesti sen hoitoon kaipaisin vinkkejä.

Vastaa
Riitta S

Luonnonkosmetiikka, vegeruoka, matkajutut.

Vastaa
Satu

Luomukosmetiikka. Herkän ihon kosmetiikka. Ainesosa allergiat.

Vastaa
Päivi

Luonnonkosmetiikan testaukset kiinnostavat erityisesti.

Vastaa
Suvisini

Minua kiinnostavat etenkin luomukosmetiikka ja hyvät kokemukset eri lisäravinteista. Sekä kaikki positiiviset jutut, kuten postauksesi "Nainen, auta naista mäessä". Siitä tuli kiva fiilis, ehkä asenteet muuttuvat, jee :)

Vastaa
Mari

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa. Joku huulikiiltovertailu olisi kiva, jos olisi vielä mahdollisimman miedot tuoksut.

Vastaa
Pia Korhonen

En ole koskaan vielä kokeilut/käyttänyt tuotteitanne mutta ne kuulostavat todella ihanailta...Kaikki vinkit herkälle,kuivalle ja vanhenevalle iholle ovat tervetulleita

Vastaa
Harri Soininen

Miehille myös vinkkejä kuivaan ihoon

Vastaa
Yasmine

Mukana. Perustietopaketti vastaalkajalle luonnonkosmetiikassa.

Vastaa
tane

Hyvä näin

Vastaa
Anna Reetta

Kätevät kasvisruokaohjeet ja kosmetiikka.

Vastaa
Olli Jantunen

Kiva olisi lukea erityisesti miehille tarkoitetuista tuotteista.

Vastaa
tiiu

Kaikki terveelliset ruokavinkit ja reseptit kiinnostavat.

Vastaa
Jerppa

Itse jo vuosia luonnonkosmetiikkaa käyttäneenä (kaupasta ostettuja) olen alkanut haikailemaan kotitekoisten naamioiden, kuorintojen yms perään. Kivat ohjeet, varsinkin säilyvyyden suhteen, tuntuvat olevan kiven takana vaikka olen selaillut englanninkielisiäkin sivustoja tolkuttomasti.

Vastaa
piitu

Luonnokosmetiikkauutuuksista tai uusista tuotemerkeistä

Vastaa
Essi

Postaustoiveena arjen nopeat (ja terveelliset) resepti-ideat! Esim. linssikeitto on aiemmista resepteistä päässyt vakiokäyttöön :)

Vastaa
Heidi

Sekaiholle on vaikea löytää tuotteita ja tahtoisin käyttää luonnonkosmetiikkaa. Kookosöljy toimii joissakin tilanteissa, mutta tahtoisin kokeilla muitakin. Kokeilut tulevat vain kalliiksi, jos tuote ei sovikaan.. tämä olisi ihana yllätys!

Vastaa
ippe

reseptit kiinnostaa

Vastaa
Sandy

Gluteenittomat reseptit ja kaikki luonnonkosmetiikan käyttöön liittyvät vinkit ja suositukset.

Vastaa
Sennu

Minunkin kuiva talvi-ihoni nauttisi varmasti näistä tuotteista! Kosmetiikkafriikkinä kaikki kauneusjutut kiinnostavat, lisäksi lukisin mielelläni lisää henkisestä hyvinvoinnista.

Vastaa
Tarja

Kaikki atooppisen ja kuivan ihon hoito kiinnostaa.

Vastaa
katri piilola

psoriasisihon hoitoon helppoja vinkkejä kotikonstein

Vastaa
katri piilola

psoriasisihon hoito

Vastaa
Riiti

Luonnonkosmetiikka- ja diy-ohjeet kiinnostavat kovasti. Tuo kuorintapohja-ohje menee testaukseen :)

Vastaa
jomppuomppu

Hei, olisi kiva lukea taas enemmän ruokajuttuja - gluteenittomia reseptejä!

Vastaa
Annu

Mahtava palkinto, tekisi varmasti hyvää atooppiselle iholleni :) Luonnonkosmetiikka on minulle ihan uusi tuttavuus, en ole edes kokeillut mitään tuotteita, joten ihan kaikesta olisi kiva lukea, jos vaikka innostuisin kokeilemaan :)

Vastaa
Sus

Luonnonkosmetiikka ja kuivan ihon hoito kiinnostaisivat. :)

Vastaa
Hinuli

Kiinnostaa juurikin luonnonkosmetiikka postaukset ja niiden tuotearvostelut. Ja miten sais piettyä huolta kuivasta talvi-ihosta ja sitten vasten että miten hoitaa rasvasta ihoa?

Vastaa
Marita LIndström

Olen alkanut kiinnostua luonnonkosmetiikasta ja egoloogisuus on tämän päivä tärkeimpiä ominaisuuksia niin kasvojen hoidossa kuin hiusten ja koko kehon hoidossa.

Vastaa
r.

kiinnostaisi rovaniemen kaupat - mistä saa mitäkin luonnonkosmetiikkaa sekä öljyjä etc, sekä onko teillä kiinnostuttu zero waste-liikkeestä.

Vastaa
tane

Monipuolinen ruoka

Vastaa
jessica

tuotetestauksista haluaisin lukea lisää

Vastaa
Mintaliina

Madara-tuotteista.

Vastaa
Haiha

Yleisesti ottaen tykkään kosmetiikkavertailuista, koska itse en ehdi ja viitsi (ja voi) vertailla tuotteita samassa mittakaavassa.

Yksittäisenä postaustoiveena olisi juttu hyvistä talvikengistä. Minulle on ollut vaikeaa löytää hyviä kovemmalla pakkasella käytettäviä kenkiä, joissa jalat pysyisivät lämpiminä pyöräillessä ja tunnin mittaisissa "ulkotyökeikoissa". Asun nyt etelässä, joten huopatöppösiä en oikein viitsi ostaa, kun niille olisi niin vähän käyttöä (kun täällä ei ole aina kovemman pakkasen aikaan välttämättä suuresti lunta, ja töppösillä ei viitsi kävellä sepelillä kuorrutetulla tiellä).

Vastaa
Vivn Jåfs

Käytän Argan-öljyä! Ostin apteekista, myöhemmin messuilta.

Vastaa
Riitta Nuppola

iän myötä on lisääntynyt kiinnostus luonnonmukaisiin tuotteisiin..öljyt on vielä uusi,kokeilematon juttu :)

Vastaa
Pauliina

Ravinnon merkitys ja mitkä ruoat ovat hyväksi esim. hiuksille.

Vastaa
Eskobar

Kaikki käy

Vastaa
Kirsti Rämö

Itselle ja aikuiselle tyttärelle olen etsinyt sopivia tuotteita mm kosteusvoiteia.Tyttärellä on vielä erittäin kuiva iho ja vaikea löytää sopivia tuotteita. Olen ostanut kokeiluun monenlaisia.

Vastaa
LauraL

Luonnonkosmetiikka, erityisesti kotimainen sellainen kiinnostaa ja miten sitä voi tehdä itse, helppoja välipalavinkkejä, harrastusvinkkejä, olisi kiva lukea miten lähdet toteuttamaan postausten kuvia ja mistä ideat kuviin lähtee, miten keksit mitä kuvausrekvisiittaa käytät jne.

Vastaa
Anne

Kiitos Hannamari blogistasi! Erityisen mielelläni olen lukenut pohdiskelevia tekstejäsi elämästä ja kokonaisvaltaisesta terveydestä. Lisäksi lukisin mielelläni laadukkaista, ympäristöystävällisistä ja tyylikkäistä vaatteista.

Vastaa
leila

Luonnonkosmetiikka ja öljyt erityisesti kiinnostaisi. En ole vielä oikein oppinut niitä hyödyntämään ihonhoidossa.

Vastaa
Virpi

Kosmetiikkavertailuja on aina mukava lukea, mutta se mikä minua erityisesti ihastuttaa, on kuvat. Todella kauniita kuvia.

Vastaa
Laura

Tummien silmänalusten ja couperosa-ihon hoito

Vastaa
Nina

Elimistön ja erityisesti sisäelinten tukeminen erilaisilla ravintoaineilla kiinnostaa.

Vastaa
Sanna Bannouri

Helppoa ja tehokasta hoitoa kasvoille.

Vastaa
Liinu

Ekokosmetiikka ja kauneushoidot kiinnostavat, jokin jooga- ja hyvinvointimatkapostaus olisi myös ihanaa unelmaosastoa!

Vastaa
JohannaS

Ikääntymismuutosten ehkäisy luomusti.esim aurinkovauriot.

Vastaa
Ninni

Apua talven kuivaan ja punoittavaan ihoon. :(

Vastaa
Kirsi

Kuivan, couperoottisen talvi-ihon hoito ongelmana? öljyt, ym. Mitä voisi käyttää esim. hiivatulehdukseen koiran tassuissa? Lemmikki aiheita??

Vastaa
JG

öljyt : )

Vastaa
Kettunen

Kotikonstit iho- ongelmiin, luontaishoidot- ja tuotteet, turvalliset kosmetiikat ja hiusvärit

Vastaa
Sini

Uutuustuotteet, hajusteettomat ja hyvin kosteuttavat tuotteet

Vastaa
sarita

Tee-se-itse kosmetiikka, esim ihon kuorinta.

Vastaa
tamppura

Ihania tuotteita.. Myös jokin melkein hajusteeton tuote olisi mahtava...

Vastaa
Anne Ebdy

Hienoa! Noudatan jo vegaanista ruokavaliota ja nyt haluaisin tutustua vegaaniseen kosmetiikkaan!

Vastaa
Katja

Ihana Ekovista! <3 Kaikki postaukset kiinnostaa, seuraan aktiivisesti!

Vastaa
ansu88

Luontaiskosmetiikka ja uutuustuotteiden testaus kiinostavat.

Vastaa
Ninni

Lukisin mielelläni luonnonkosmetiikkajuttuja enemmänkin.

Vastaa
Ari

Kävin ensimmäistä kertaa täällä )

Vastaa
terhi liljefors

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa kyllä.

Vastaa
Jennip

Rehellisesti sanoen, en tule lukemaan ihan joka juttua, mutta luonnonkosmetiikka on se mikä useimmiten minut on tuonut ja myös kiinnostavat paikalliset matkailusi ja ruokapaikoista tehdyt jutut on kivoja.

Vastaa
Juhani

luonnonkosmetiikka

Vastaa
Aino

Minua kiinnostaisi lukea ekologisista hiustuotteista.

Vastaa
Aino

Ja lisäksi käsityönä tehdyistä astioista!

Vastaa
MJ

Ekokosmetiikka on alkanut kiinnostaa pakostakin, kun iho ei kestä enää edes perusvoiteita. Haluaisin testata tuotteita ennen ostoa.

Vastaa
Marjo

Luonnonkosmetiikka tällä hetkellä kiinnostaa eniten.

Vastaa
Rea

ihan uusia tuttavuuksia!

Vastaa
Maija

Luonnonkosmetiikka kiinnostaa. Samoin reseptit omatekoisille ihonhoitotuotteille. Erityisesti kiinnostaisi lukea lisää vinkkejä kuivan ihon hoitoon.

Vastaa
Tarja Bellaveglia

ois kiva kokeilla tuotteita

Vastaa
nelliina

My day ja luonnonkosmetiikka kiinnostaa

Vastaa
Ulla Ylitalo

Talvisen kuivan ihon hoito-ohjeet kiinnostavat.

Vastaa
Lily

huulirasvojen vertailusta

Vastaa
Kyllikki Grönlund

Hieno on visuaalinenkin esillepano

Vastaa
kka1968

Lukijoissa miehiäkin - olisko meille jotain spessua?

Vastaa
hhtrt

Kissoista juttua

Vastaa
Kirsi

kaikki kiinnostaa

Vastaa
Hellu

Kaikki kosteutus kiinnostaa tälläiselle kuusikymppiselle iholle.

Vastaa
Eva

Moni asia kiinnostaa

Vastaa
Satu

Luonnonkosmetiikka on alkanut kiinnostaa.

Vastaa
Tanja

Sivujadi ja blogiasi on aina ilo katsella.Lukisin mielelläni lisää siitä, miten luonnon antimia voisi enemmän hyödyntää omassa hyvinvoinnissa.

Vastaa
Jenni Vänttinen

Lisää juuri ihonhoito juttuja sekä kasvis reseptejä :D

Vastaa
DD

Luonnonkosmettiikka arvosteluja!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Vartalo & hygienia
Green Beauty Awards 2017: Meikit
Vartalonhoidon ja vartalonkuorinnan ABC