Rentouttava magnesium-jalkakylpy

Magnesiumkylvyt ovat rentouttava tapa valmistautua yöpuulle, rauhoittaa hermostoa ja tukea palautumista. Ihon kautta magnesium imeytyy suoraan kudoksiin ja nostaa solujen magnesiumtasoja tehokkaasti.

Magnesiumkylpy Magnesiumin Imeytyminen 7

Magnesiumin ulkoinen käyttö kylvyn muodossa voi olla erityisen hyödyllistä, jos oma ruoansulatus on huonossa kunnossa eikä sisäisesti nautittu magnesium imeydy kovin hyvin. Ulkoisesta magnesiumtankkauksesta on hyötyä etenkin stressaantuneille, sillä samalla kun se täyttää kehon magnesiumvarastoja, lihaskrampit lievittyvät ja hermosto rauhoittuu. Kylpyihin sopii useasta paikasta saatavat magnesiumkloridi-hiutaleet, joita voi käyttää myös lasten ja vauvojen kylpyvedessä.

Magnesiumkylpy Magnesiumin Imeytyminen 4

Rentouttava magnesium-jalkakylpy

2 dl magnesiumhiutaleita
3-5 l lämmintä vettä
10 tippaa eteeristä laventeliöljyä

1. Laske vatiin tai ämpäriin lämmintä vettä ja lisää magnesiumhiutaleet sekä laventeliöljy veteen.

2. Anna jalkojen olla magnesiumkylvyssä vähintään 20 minuuttia ja rentoudu vaikka kirjaa lukemalla. Kun olet valmis, kuivaa jalat pyyhkeellä ja kaada magnesiumkylpyvesi pois.

3. Voit käyttää kylpyhiutaleita myös lasten ja vauvojen kylpyihin (ilman eteerisiä öljyjä). Hiutaleet sopivat myös  käsi- ja tai kokovartalokylpyihin, mikäli sinulla on amme käytössäsi.

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

motionH HennaElisabet

Moi! Jalkakylvyt on ihania ja rauhoittavia ennen unille menoa illalla. ❤
Voitko selittää, miten magnesium imeytyy ihon läpi jalkakylvyn aikana, mikä on sen mekanismi?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Imeytyminen tapahtuu aivan kuten muidenkin iholle levitettävien kosmetiikkatuotteiden kohdalla, eli imeytymällä suoraan verenkiertoon. Suun kautta nautittuna magnesium kulkee ohutsuolen kautta, mutta ihon kautta tämä vaihe jää luonnollisesti puuttumaan. Silti sanon, että magnesiumin nauttimisen suhteen on hyvä hyödyntää sekä sisäistä että ulkoista käyttöä.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Rennompaa sometusta, eli tervetuloa Instagram Stories
Piparminttubrowniet
Kesän raikkain ja hehkuvin meikkilook
10 x luonnonkosmetiikan suosikkituotetta kautta aikain