Florame, ranskalaista kosmetiikkaosaamista

Yhteistyössä Biodellyn kanssa, sisältää Affiliate-linkkejä.

Kesä on tehnyt hipiälle hyvää. Kimmoisuus on aivan eri luokkaa kuin keskitalven pakkasissa, joiden seurauksena sai koko ajan olla varuillaan taistelussa pintakuivuutta vastaan. Nyt on aika paljon huolettomampi meininki ja useina päivinä viilettelenkin täällä kotioloissa täysin meikittömänä. En edelleenkään pese kasvoja aamulla, vaan putsaan ne kasvovedellä kastutetulla vanulapulla ja levitän heti seerumin päälle.

Tutustuin jo viime syksynä ranskalaiseen Floramen kasvojenhoitosarjaan, jonka testaus on jatkunut nyt kesällä minulle uusilla tuotteilla. On aina yhtä jännittävää nähdä miten oma iho reagoi eri kosmetiikkatuotteisiin, jokaisen iho kun on aivan omanlaisensa ja vaatii sen mukaista hoitoa.

FLORAME_yellowmood_hannamarirahkonen1184

Sarjan ulkoasu on hauska fuusio kahta eri maailmaa – apteekkimaisen jämäkkyyden ja tomeruuden lisäksi kimmeltävän kuparin ja hempeän mintun yhdistelmä saavat sen tuntumaan juuri sopivalta kaltaiselleni kukkaistytölle. Haaveilen juuri yhdestä Etelä-Ranskan matkasta, sillä päädyin googlaamaan Floramen laboratorion sijaintia. Provencen sydämestä löytyvä St. Rémyn kylä on se onnenpaikka, jossa kyseinen laboratorio toimii ja jota ympäröivät perinteisen ranskalaiset laventelilaaksot. Siis laventelilaaksot! Kuvat Provencesta aiheuttivat välittömän matkakuumeen. Reissu autenttiseen laventelipeltojen keskelle viiniä naukkailemaan, se tekisi terää.

Laventelipeltojen lisäksi minua kiinnostaa toki muutama muukin seikka. Aina uuteen sarjaan tutustuessani minua kiinnostaa se ideologia, jonka pohjalle sarja on rakennettu. Floramen suhteen tuon kivijalan muodostaa aromaterapia. Yritys on toiminut yli 20 vuotta ja se on ollut aikansa uranuurtajia aromaterapeuttisten öljyjen hyödyntämisessä. Sarjasta löytyy kauniita ja toimivia helmiä ja kaikilla tämän postauksen tuotteilla on tietysti myös Cosmébio-merkki ja ECOCERT -sertifikaatti.

FLORAME_yellowmood_hannamarirahkonen1188

Misellivedet ovat olleet pinnalla jo hyvin pitkään ja yksi jos toinen luonnonkosmetiikan toimija on kehittänyt valikoimiinsa tämän ihmetuotteen. Miksi kaikki sitten vouhkaavat tästä tuotteesta? Yksi syy on helppous, toinen sen teho. Misellit ovat pallon muotoisia molekyylejä, joiden sisäpinnalla on vesihakuinen (hydrofiilinen) pää ja ulkopinnalla vesipakoinen (hydrofobinen) pää. Misellimolekyylien hydrofobiset päät ovat kuin magneetteja, joiden vastakappaleina toimivat rasvaliukoiset aineet kuten iholta erittyvä rasva, epäpuhtaudet sekä meikinjäämät.

Floramen misellivesi on aivan uskomattoman hyvä tuote! Paksuinkin juhlameikki lähtee kahdella tai kolmella misellivedellä kostutetulla vanulapulla – aivan sama onko kyseessä tumma silmämeikki, paksu meikkipohja tai runsaat ripsivärikerrokset, kaikki lähtee viimeistä värihippusta myöten. Käytän misellivettä lähinnä meikinpuhdistukseen sen erinomaisen puhdistustehon ja vedettömän puhdistusmuotonsa vuoksi. Misellivesi on siitä nerokas keksintö, että sen hydrofobiset osat tarttuvat luonnostaan iholla esiintyvään likaan sekä epäpuhtauksiin ja mikä tärkeintä, myös varastoivat irrottamansa epäpuhtaudet pallomaisen molekyylinsä sisälle. Niinpä misellimolekyylien irroittama lika ei pääse leviämään kasvoille uudestaan, vaan poistettu lika pysyy poissa.

Useat kasvo- ja misellivedet kirvelevät herkästi silmiäni, mutta Floramen misellivesi on hypoallergeeninen ja suunniteltu herkälle iholle. Voin siis aivan huoletta poistaa sillä silmämeikin ilman minkäänlaista silmiin kohdistuvaa ärsytystä. Floramen misellivesi on todella hoitava ja se jättää ihon kosteutetun tahmeaksi. Iltakäytössä sillä ei ole väliä, koska levitän joka tapauksessa puhdistuksen jälkeen kasvoilleni vielä öljyseerumin tai yövoiteen. Hypoallerneenisuuden vuoksi tuote tuoksuu hajusteettomalle, joten ajattelin lisätä puteliini tipan tai pari jotain eteeristä öljyä ilostuttamaan kesäihonhoitoani.

Misellivesi on ihanteellinen puhdistustuote varsinkin kuivaihoisille, joiden kasvoja vesipesu vain kuivattaa lisää. Misellivettä ei tarvitse pestä pois kasvoilta ja se puhdistaa kasvot silti täydellisesti. Floramen misellivesi koostuu kosteuttavasta ja hoitavasta aloe vera -uutteesta, rauhoittavasta hamamelisvedestä ja ihohuokosia supistavasta ruiskaunokkivedestä. Minun ei tarvitse miettiä mitä pakkaan mukaani tuleville reissuille, onhan se nyt aivan superkätevää pärjätä yhdellä putelilla!

FLORAME_yellowmood_hannamarirahkonen1186

Jos pääsisitte kurkistamaan kosmetiikkakaappeihini, voisitte huomata minun olevan seeruminaisia. Iltaisin käytän antioksidanttisia ja korjaavia öljyseerumeita ja aamuisin puolestaan kevyitä ja kirkastavia superfood-seerumeita. Seerumeiden ravintotiiviys on yksi syy rakastaa niitä – jo muutamalla hassulla tipalla voi saada ihoille kaipaamaansa uudistusta, kosteutusta ja tasoitusta. Seerumit ovat minulle kuin jokapäiväinen superfood-kasvokylpy, josta en suostu luopumaan.

Floramen tasapainoittava tehoseerumi on ehdottomasti yksi parhaista kokeilemistani seerumeista. Koostumus on ultrakevya ja se pienen pumppauksen saa levitettyä koko kasvoille. Tämä seerumi on tehokäytössäni aamuisin, jolloin se pääsee kirkastamaan ihoa meikin alle. Yksi seerumin tehoaineista on harvinainen lumpeenkukkauute, joka on vaikutukseltaan ihoa uudistava ja sen lisäksi sen on huomattu vaalentavan erilaisia ihon pinnassa olevia pigmenttihäiriöitä. Minulla ei pigmenttihäiriöitä ole, joten en voi sanoa tähän asiaan juuta tai jaata, mutta taatusta kirkastusefektistä voin mennä takuuseen milloin tahansa. Iho tuntuu seerumin jäljiltä napakalta ja hieman lämpöiseltä – tiedän, että silloin sen tapahtuu jotain.

Tuoksut ovat minulle todella tärkeitä ja käytännössä teknisestikin hyväkin tuote voi jäädä käyttämättä vastenmielisen tuoksumaailman vuoksi. Lumpeenkukka-seerumi on kuitenkin ihana kukkakarkki, joka on hienostunut ja tasapainoinen sekoitus eukalyptusta, sitruunaa, bergamottia, piparminttua ja kardemummaa. Kuten jo viime syksynä totesin ”Pitta-kehoni (ja ihoni) kiittävät tästä raikastavien, uudistavien, kuumuutta tasaavien ja mieltä kirkastavien eteeristen öljyjen nerokkaasta yhdistelmästä.”

FLORAME_yellowmood_hannamarirahkonen1187

Sitten viimeisenä lempiaiheeseeni, nimittäin kuorintoihin. Floramen lumpeenkukka -kuorintageeli on kerrassaan suloinen ilmestys! Pienet aprikoosinkiven murut näyttävät mainioilta kultaisena kimmeltävän paksun geelin seassa. Käytän kasvojeni kuorinnassa aina mieluiten runsasrakeisia kuorintoja, sillä ne tuntuvat ihohuokosten syväpuhdistukselta, jonka avulla huokosiin kertyneet moskat ottavat oikeasti jalat alleen. Kuorinta on yksi merkittävimmistä ihonhoitorutiineista, sillä se aktivoi ihon aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä auttaa muita hoitotuotteita imeytymään ja tekemään työnsä. Monesti ihon pintakuivuuskin voi johtua kuorimattomuudesta, jolloin kuivan koppuraista pintaa ei enää läpäise kosteuttavinkaan SOS-voide. Vanhat röpelöt on saatava säännöllisesti pois tieltä, jotta kasvojenhoitotuotteista saa valjastettua käyttöönsä parhaan hyödyn!

Kuorin kasvojeni ihoa normaalisti noin kerran viikossa, mutta kesäisin lämmin ja kostea ilma sekä luontainen hikoilu saavat ihohuokoseni täyttymään todella helposti ja ihon pinnan samentumaan aivan laittoman nopeasti, joten kevyt kuorintageeli on ollut omiaan ylläpitämään tasaista ihoa joka päivä.  Itselleni Floramen kuorinta toimii nyt kesäaikana hyvänä ylläpitotuotteena, jolla käyn kasvot läpi joka toinen ilta meikinpuhdistuksen yhteydessä. Kuorinta ei ole liian mekaaninen eikä sen hellävarainen koostumus rasita ihoa liiaksi – uskon, että varsinkin te herkän ihon omaavat pitäisitte tästä! Pikkuruiset rakeet kuorivat sopivan kevyesti eikä iho punoita käytön jälkeen.

Geeli tuntuu iholla todella silkkiseltä ja pyörii hyvin. Sitä voi käyttää kuiville tai kosteille kasvoille, itse tykkään ensimmäisestä vaihtoehdosta. Geelissä on käytetty useita kasviöljyjä, jotka jättävät kasvot kosteutetun tuntuiseksi ja miedohkosta tuoksusta on löydettävissä raikasta piparminttua ja häivähdys tumman mausteista karvasappelsiinia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Arvonta: Jaossa kolme HURRAW!- ja Dabba -pakettia
Black Fridayn parhaat luonnonkosmetiikkatärpit
Unique Haircare – hiustenhoitoa pienellä budjetilla
Green Beauty Awards Winter Edition 2021: Vartalo