3 x syytä valita luonnonkosmetiikan aurinkosuoja

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

On jälleen aurinkoaika vuodesta! Lue alta miksi kannattaa valita luonnonkosmetiikan aurinkosuoja – samalla paljastan mitkä Alga Maris -tuotteet ovat vuodesta toiseen ihoni suosikkeja.

Hannamari Rahkonen Yellow Mood

Vihdoin täällä pohjoisillakin leveyspiireillä on alkanut tuntua siltä, että kyllä se kesä sittenkin tulee. Aurinko on lämmittänyt monena päivänä niin hurjasti, että pihan viimeisillekin lumikasoille saanee pian sanoa hyvästit.

Sekä minun että Tuomaksen puheissa on pyörinyt viime aikoina tuleva kesä ja etenkin päivät vesillä. Ostin vuosi sitten moottoriveneen ja tuon keltaisen kaunottaren saanee noin kolmen viikon sisällä vesille. Ilmassa on malttamattomuutta. Perheen pienimmälle on niinikään hankittu vihdoin Chihuahuan mentävät minikoon pelastusliivit, joissa hän näyttää maailman söpöimmältä pallomurekkeelta (lupaan pyhästi, että kuvamateriaalia on luvassa kesän mittaan instastooreissa).

Tarkoituksenani on paketoida kevään työt nyt toukokuussa ja aloittaa sen jälkeen parin kolmen kuukauden kesäloma – tämä on ollut perinteeni jo useamman vuoden ajan. Nurkan takana lymyilevä kesä tarkoittaa samalla sitä, että on aika kaivaa luonnonkosmetiikan parhaat aurinkosuojat naftaliinista ja aloittaa ihon suojaaminen. Tässä vaiheessa vuotta ihon sarveiskerros ei nimittäin ole vielä muodostanut vastustuskykyään täyteen mittaansa ja se on erityisen herkkä palamaan.

Olen luottanut jo vuosia aurinkosuojien suhteen ranskalaiseen Alga Marikseen – sarjan tuotteet ovat timanttia niin koostumusten, raaka-aineiden, suojaustehon kuin tuoksujenkin puolesta. En ole palanut Alga Mariksilla Portugalin paahtavassa 40 asteen porottavassa paisteessa tai liiemmin kotimaan vesillä tiiviisti vietetyn veneilykesän aikana. Kokosin alle kolme syytä valita juuri Alga Mariksen aurinkosuojat, listasin ikisuosikkini sekä muutaman erittäin toivotun uutuuden.

Algamaris Kokemuksia

3 x syytä valita luonnonkosmetiikan aurinkosuoja

1

Ei nanoteknologiaa, kemikaaleja tai hormonihäiritsijöitä

Alga Mariksen fysikaalisten aurinkosuojien auringonsäteiltä suojaavat raaka-aineet ovat peräisin luonnollisista maamineraaleista, jotka heijastavat säteilyn pois iholta eivätkä imeydy ihoon. Auringolta suojaavien titaani ja -sinkkioksidien reilun molekyylikoon ansiosta ne eivät pääse imeytymään ihon syvempiin kerroksiin. Siinä missä kemialliset aurinkosuojafiltterit tunkeutuvat ihon läpi ja muodostavat UV-säteilyä itseensä imevän suodattavan kerroksen, fysikaalisten aurinkosuojien sisältämät turvalliset ja luonnolliset mineraalifiltterit heijastavat säteilyn pois iholta. Alga Mariksen sertifioiduissa aurinkosuojissa ei myöskään käytetä kiisteltyä nanoteknologiaa tai muissa kosmetiikkatuotteissa yleisesti käytettyjä hormonitoimintaa häiritseviä kemikaaleja, jonka ansiosta ne ovat tutkitusti turvallisia myös aivan pienille lapsille.

Algamaris Kokemuksia Meikkivoide

2

Turvallisia ympäristölle

Alga Maris on tutkinut paljon fysikaalisiin aurinkosuojiin käytettyjen mineraalien toksikologista vaikutusta mereen ja mereneläviin eikä näistä tuloksista ole paljastunut tuotteiden sisältävän sellaisia raaka-aineita, joilla olisi haitallinen vaikutus ympäristöön. Kemialliset aurinkosuojat sisältävät usein keholle ja ympäristölle haitallisia synteettisiä UV-filttereitä, kemikaaleja, nanopartikkeleita ja rasvoja, jotka estävät auringonvalon pääsyn meren pohjalle, jolloin merenalainen ympäristö ei pääse uusiutumaan tai tuhoutuu.

Alga Mariksen käyttämät titaani- ja sinkkioksidit eivät ole toksisia ja niiden molekyylikoon vuoksi ne myös hajoavat ympäristöön. Lisäksi heidän aurinkosuojissaan ei koskaan käytetä meren ekosysteemiä ja koralleja tuhoavia synteettisiä filttereitä tai hormonitoimintaa häiritseviä kemikaaleja kuten parabeeneja, EDTA:ta tai muovia sisältävää PEG:ia.

3

Luotettavat suojakertoimet ja vedenkestävyys

Alga Mariksen ilmoittamiin suojakertoimiin voi luottaa vankasti, sillä heidän aurinkosuojatuotteilleen on tehty viralliset SPF-suojakerrointutkimukset ja tarkastettu mineraalifilttereiden turvallisuus sekä teho ennen kuin ne on hyväksytty myyntiin. Algamariksen sprayt ja aurinkosuojavoiteet ovat myös vedenkestäviä.

Alga Maris -suosikkini:

Hannamari Rahkonen Algamaris Aurinkosuoja

1

Aurinkosuojaspray

En lähde kesäisin minnekään ilman Alga Mariksen SK30 -aurinkosuojasprayta – tämä on oikeasti aurinkosuojien Ferrari! Itse miellän paksut aurinkosuojavoiteet epämiellyttäviksi, joten vesimäisen koostumuksen omaava spray on ollut nappivalinta. Aurinkosuoja on lisäksi vedenkestävä ja siinä on loistava levittyvyys, se ei tahmaa tai tee ihosta valkoista, antaa luotettavan suojan auringonsäteitä vastaan ja tuoksuu kesäiselle karkkikookokselle.

Olen testannut tämän suojan monissa ääriolosuhteissa palamatta ja etenkin nyt kun vietämme kesäisin tosi paljon aikaa veneellä veden äärellä, aurinkosuojan toimivuus on noussut entistä tärkeämmäksi. Aurinkosuojasuihke sisältää UV-säteilyä poisheijastavia titaani- ja sinkkioksideja, punalevästä saatavaa Alga-gorria -antioksidanttia joka suojaa ja ennaltaehkäisee auringon aiheuttamia ihovaurioita sekä kosteuttavia auringonkukka-, ja kookosöljyjä.

Spray-suihkeen hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan ja siitä löytyy myös vahvempi SK50-versio, jota suosittelen etenkin herkästi palavalle vaalealle iholle tai tropiikkiin matkustaessa. Veneillessä myös sarjan SK30-huulirasva on must have – itsehän en voi lähteä ilman tätä vesille tai muuten mun huulet kärähtää!

Suihkeen levitys: Suihkuta aurinkosuojaspray ensin kämmenelle ja levitä sitten reilu kerros koko vartalolle.

2 x perussääntöä aurinkosuojan lisäämiseen: uusi kerros levitetään vähintään kahden tunnin välein ja aina uinnin jälkeen.

Aurinkosuojallinen Meikkivoide Algamaris Luonnonkosmetiikka

2

Aurinkosuojan sisältävä meikkivoide

Tänä keväänä Alga Maris täydensi kolme vuotta sitten lanseeratun ja suursuosioon nousseen SK30 sävyttävän meikkivoiteen sävyvaihtoehtoja. Aiemmin saatavilla oli vain sävyt Light ja Medium, mutta uudistuksen myötä on kolme: vaalealle suomalaisiholle sopiva Ivory, asteen lämpimämpi Beige ja lämmin Golden. Omalle hipiälleni Ivory toimii selkeästi parhaiten nyt keväällä ja alkukesästä, kun kasvoilla ei ole vielä kovin paljoa päivetystä, mutta varmasti loppukesää myöten siirryn Beigeen (aiempi Light).

Sävyttävän voiteen koostumus on hyvin BB-voidemainen, eli täyteläisen hoitava ja kermaisen pehmeä. Levittyvyys on ihan omaa luokkaansa eikä se ei rullaannu, vaan antaa kasvoille heleän ja lasimaisen kuulaan lopputuloksen. Voide sisältää mm. ihoa vahvistavaa piitä, kosteuttavaa kasviglyseriiniä, magnesiumsulfaattia, Alga-gorria -antioksidanttia ja kosteustasapainoa tukevia humektantteja.

Jos minulta kysytään, Alga Mariksen sävyttävä aurinkosuojavoide on kiistatta luonnonkosmetiikkamarkkinoiden parhaan hinta-laatusuhteen omaava yhdistelmätuote kasvoille.

Rasvaliukoiset aurinkosuojatuotteet on helpoin poistaa kasvoilta öljypohjaisella puhdistusaineella ja pehmeällä musliiniliinalla. Vartalolta aurinkosuojatuotteet saa puolestaan poistettua hellävaraisimmin luonnonkosmetiikan suihkegeelillä ja pehmeällä pesusienellä.

Aurinkosuoja Kasvoille

3

After Sun

Aurinko, kuumuus ja UV-säteily kuivattaa ihoa aina ja siksi ihoa kannattaa helliä aurinkokylpyjen jälkeen After Sun -voiteella. Alga Mariksen After Sun -voiteen raaka-ainekoostumus on valittu olemaan mahdollisimman kosteuttava, solukorjausta aktivoiva, hoitava ja viilentävä.

Vesimäisten kosteuttajien lisäksi kevyt emulsiomainen voide sisältää ihon kosteustasapainoa palauttavaa täyteläistä karitevoita ja kookosöljyä. Punalevästä johdettua Alga-gorria sisältää runsaasti ihoa suojaavia ja korjaavia flavonoideja, karotenoideja sekä mineraalisuoloja. Aloe vera pehmittää, kosteuttaa, rauhoittaa kutinaa, viilentävää ja korjaa auringon aiheuttamia ihovaurioita. Bisabolol hillitsee UV-säteilyn aiheuttamaa punoitusta ja polysakkaridit lukitsevat kosteuden iholle sekä estävät voiteen haihtumista.

Entä jos iho paloi? Huolehdi riittävästä viilennyksestä käymällä kehonlämpöisessä suihkussa tai viilentämällä ihoa kylmähköllä vedellä kastelluilla pyyhkeillä. Suojaa iho tämän jälkeen tarkasti vaatteilla ja huolehdi kosteuttamisesta After Sun -voiteella.

Itseruskettava Voide Kaytto Algamaris Luonnonkosmetiikka

4

Itseruskettava

Toinen kevään uutuuksista on Alga Mariksen itseruskettava voide, jonka valitsin puhtaasti teitä varten, sillä tiedän että joukossanne useampikin vannoo itseruskettavien nimeen. Luonnonkosmetiikan itseruskettavissa tuotteissa ruskettumista edistävä ainesosana käytetään DHA:ta, joka saadaan sokerijuurikkaista tai sokeriruo’osta. DHA reagoi ihon pinnalla olevien keratiiniproteiinien ja aminohappojen kanssa ja alkaa kehittää iholle uutta sävyä 2-4 tunnin kuluessa levityksestä. Tämän lisäksi Alga Mariksen itseruskettava sisältää rusketusta syventävää erytruloosia. Voidemainen koostumus takaa tasaisen levittyvyyden ja toki rusketuksen sävyä saa kehitettyä asteittain intensiivisempään suuntaan.

Oman testaukseni perusteella uskallan suositella tätä kaikille purkkirusketuksen ystäville. Lopputulos oli erittäin tasainen ja sävystä tuli maitokahvimaisen lämmin sekä pehmeä. Etenkin vaalealla iholla jo yksi levityskerta muodosti miellyttävän päivetyksen.

Lue myös: Luonnonkosmetiikan itseruskettavat – näin käytät niitä oikein

Hannamari Rahkonen

Mikä on sun suosikkisi luonnonkosmetiikan aurinkosuojista?

Seuraa Yellow Moodia:

Instagramissa @hannamariyellowmood

Facebookissa  Yellow Mood

Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Suojaa ihosi luonnonkosmetiikan parhailla aurinkosuojatuotteilla
Green Beauty Awards 2019: Kasvotuotteet
Suuri luonnonkosmetiikan aurinkosuojaopas
Herkän ihon myytti