Kaamoksen kuusi tärkeintä ravintolisää, joilla maksimoit oman jaksamisesi

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kaamos käy monella energiatasojen päälle. Ravintolisät eivät korvaa aidosti ravitsevaa ruokavaliota, mutta niiden avulla on mahdollista tukea kehoa ja mieltä vuoden pimeimpänä aikana. Koostin tähän artikkeliin 6 x luottolisäravinnetta, joista minulla on vuosien käyttökokemus – ota ne talteen ja voi hyvin!

 

Kaamosmasennus Lisaravinteet

Vesiliukoiset B-vitamiinit ovat tärkeitä energian tuottajia etenkin pimeään vuodenaikaan, kun vähäinen valon määrä alkaa väsyttää. B-vitamiinit vastaavat muun muassa hermoston, aivojen ja verisuonten toiminnasta.

Ne vaikuttavat myös punasolujen muodostukseen, keskittymiskykyyn, ihohaavaumien paranemiseen, muistiin ja yleiseen olotilaan. Puhdistamo Super Complex B-vitamiini sisältää sopivissa määrin ja sopivissa suhteissa tarvittavia B-vitamiineja, jotka ennaltaehkäisevät kaamosväsymystä.

Keho ei voi tuottaa C-vitamiinia itse, vaikka sitä tarvitaan monen muun vitamiinin imeytymiseen. Siksi C-vitamiinia kutsutaan kaikkien vitamiinien äidiksi. Sitä tarvitaan muun muassa hormonitoimintaan, rauta-aineenvaihduntaan, immuunijärjestelmän tukemiseen, kalsiumin imeytymiseen sekä kollageenintuotantoon.

Erityisen tärkeää riittävä C-vitamiinin saanti on stressaavina aikoina, sillä C tukee muun muassa stressihormoni kortisolin tuotannosta vastaavien lisämunuaisten toimintaa. Puhdistamon amlajauhe on luonnollisimmassa muodossa olevaa C-vitamiinia, joka on helppo nauttia veteen sekoitettuna. Tämä kauneusvitamiini myös kirkastaa ihonsävyä ja lisää luonnollista hehkua. Teelusikallisessa amlajauhetta on 2500 mg luonnollista C-vitamiinia.

Suolahappo tehostaa proteiinien pilkkoutumista ja sitä kautta esimerkiksi aivojen toiminnalle elintärkeiden aminohappojen imeytymistä. Suolahaposta on hyötyä kaikille, jotka kärsivät närästyksestä (johtuu usein – joskaan ei aina – liian matalista vatsahapoista), röyhtäilystä, ylävatsan kivuista, turvotuksesta, pahoinvoinnista, huonosta olosta, ripulista tai ummetuksesta. Ainoa käyttörajoitus koskee heitä, joilla on vatsahaava tai tulehtunut ruokatorvi.

Suolahapon sijasta tai sen rinnalla voi käyttää myös ruoansulatusentsyymejä. Biolatte Hiivax sisältää runsaasti rasvaa pilkkovaa lipaasia ja proteiinia pilkkovaa proteaasia. Siksi se sopii täydellisesti vähähiilihydraattisen tai ketogeenisen ruokavalion tueksi. Kapseleissa on myös kanelia, joka lievittää ilmavaivoja, vatsakipuja, ripulia, ärtyvän suolen oireyhtymää sekä tehostaa maksan toimintaa. Inkivääri stimuloi ruoansulatusta, hajottaa ravinteita ja lievittää pahoinvointia. Cayennepippuri lisää luontaisesti suolahapon eritystä ja parantaa kuona-aineiden poistumista. Hiivax vahvistaa suoliston limakalvoja ja takaa sen, että syömisen jälkeen on kevyt olo!

Lue myös: Närästystä, vatsakipua, turvotusta, huono ruoansulatus tai ruokahimoja? Sinulla saattaa olla entsyymien puutos

C Vitamiini

D-vitamiini on etenkin flunssakausina tärkeä ravintolisä, sillä se tukee immuunijärjestelmän toimintaa. Tämän lisäksi D edistää lihasten ja luuston toimintaa. On totta, että etenkin kaamosta kohden mennessä ja auringonvalon vähentyessä moni kärsii D-vitamiinin puutoksesta, mutta aina näin ei ole. Siksi suosittelen aina mittauttamaan omat D-vitamiinitasot ja käyttämään sitä vain, jos sinulla on puutos.

Kaikilla ei ole varsinaista vitamiinien puutosta, vaan imeytymisongelma. Lisäravinteiden syönti ei itsessään korjaa imeytymisongelmia ja silloin hormonin lailla vaikuttavan D-vitamiinin käyttö ”varan vuoksi” voi aiheuttaa epätasapainoa muiden hormonien suhteen.

Jos testien jälkeen näyttää siltä, että D-varastosi kaipaavat täydennystä, Puhdistamon 100 mikrogrammaa D3-vitamiinia sisältävä valmiste on erinomainen vaihtoehto. D-vitamiini kannattaa nauttia imeytyvyyden vuoksi aina rasvaliukoisessa muodossa (joko öljytippana tai kapselina) ja ottaa ruokailun yhteydessä. Puhdistamon D-vitamiini on turskanmaksaöljyssä.

Suoliston mikrobiomi on terveyden juuri, mielihyvähormonien kehto ja koko hyvinvoinnin kivijalka. Jos suolisto on epätasapainossa, se tuntuu aivan kaikessa. Biolatten maitohappobakteerikapselit sisältävät viittä erilaista maitohappobakteerikantaa (L. casei, L. fermentum, L. acidophilus, S. thermophilus, E. faecium), jotka tukevat suoliston hyvinvointia tehokkaasti – Biolatte on syystäkin ollut meillä eniten käytössä viimeisen 10 vuoden aikana!

Probioottien rinnalla vähähiilihydraattinen ruokavalio – jossa on lihaa, kananmunia, kalaa, erilaisia rasvoja, kasviksia ja hapatettuja tuotteita – on monelle optimaalinen vaihtoehto, koska se ei aiheuta riippuvuutta tai ryöstä hyvää mikrobistoa. Probiooteilla on tärkeää tukea omaa mikrobistoa erityisesti silloin jos kärsit vatsakivuista, IBS-jaksoista, suolistokivuista, ilmavaivoista, turvotuksesta, syöt paljon prosessoitua ruokaa tai sokeria tai olet syönyt antibioottikuurin.

Magnesium on tärkeä ravintolisä aivan jokaiselle, koska se aktivoi entsyymien toimintaa, parantaa solujen energiantuotantoa, edistää suoliston hyvinvointia, rentouttaa hermostoa sekä lihaksia. Puhdistamon Tripla-magnesium sisältää kolmea äärimmäisen laadukasta magnesiumin muotoa: malaattia, glysinaattia ja tauraattia.

Magnesiumglysinaatti sopii etenkin paljon liikkuville tai kroonista särkyä poteville, sillä se lievittää hermokipuja, rentouttaa lihaksia ja parantaa yöunta. Magnesiumtauraatin vaikutus ulottuu enemmän hermoston rentouttamiseen ja sydän- ja verisuoniterveyden tukemiseen. Magnesiummalaatti lievittää tehokkaasti lihaskipuja ja toisin kuin moni muu magnesiummuoto, se virkistää.

Magnesiumia voi käyttää myös ulkoisesti kylpyjen tai magnesiumsuihkeen muodossa. Magnesiumhiutaleiden painosta noin puolet on magnesiumkloridia, jonka on todettu imeytyvän iholta kudoksiin jopa paremmin kuin sisäisesti nautittuna. Säännölliset kylvyt auttavat ylläpitämään hyvää magnesiumtasoa, välttämään kramppeja ja ovat hyödyksi erityisesti silloin, jos ruoansulatuksessa ja suolistossa on heikkoutta tai imeytymisongelmia.

Lue myös: Miksi magnesiumia tarvitaan? ja Magnesium-jalkakylvyn ohje

Lisaravinne Kaamosmasennus

Instagram – @yellowmoodmedia ja @addix.fi

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

Jenni

Ihminen on kokonaisuus ja tarvitsee sopivan paletin pitämään homman kunnossa varsinkin pimeää kautta kohti mennessä. Ravinto ja lisäravinteet, sopiva liikunta ja perheen kans yhteiset puuhat on minun pelastuskeinot tulevaan.
Kiitos hyvästä koosteesta siitä mitä tarvitaan, minulta puuttuu vain B-vitamiini ja sitä otan kuurin tässä josssin vaiheessa.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Se on juuri näin. Monesta näennäisesti pienestä asiasta muodostuu lopulta isoja hyvinvoinnin virtauksia!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Närästystä, vatsakipua, turvotusta, huono ruoansulatus tai ruokahimoja? Sinulla saattaa olla entsyymien puutos
Rentouttava magnesium-jalkakylpy
Turbliss-turvenaamio hoitaa ekseemaa, psoriasista ja aknea sekä tukee koko kehon detoksifikaatiota
Kuukuppi: 20 x kysymystä turvallisuudesta, puhdistamisesta, koon valitsemisesta ja käytöstä