Turbliss-turvenaamio hoitaa ekseemaa, psoriasista ja aknea sekä tukee koko kehon detoksifikaatiota

Kaupallinen yhteistyö Waku Organics.

Turve on luonnon unohdettu superfood, joka vähentää ihon epäpuhtauksia, ehkäisee hiusten lähtöä ja kosteuttaa. Se myös kuorii entsymaattisesti, kiihdyttää kokonaisvaltaisesti aineenvaihduntaa, nopeuttaa kuona-aineiden poistumista ja helpottaa lihaskipuja. Monipuolisempaa luonnon raaka-ainetta saa hakea, lue artikkeli alta ja sinäkin tiedät miksi.

Hoitoturve Hyodyt Turbliss Yellow Mood 2 Turvenaamio Kokemuksia Turbliss 2 Turvenaamio Kokemuksia Hannamari Rahkonen Yellow Mood 2

Minä, turve ja tupasvilla

Onko turve tuttu raaka-aine? Turve on luonnon oma superfood, joka vähentää ihossa olevia epäpuhtauksia, ehkäisee hiusten lähtöä, kosteuttaa, kuorii entsymaattisesti, silottaa selluliittia kiihdyttämällä ääreisverenkiertoa ja helpottaa lihaskipuja löysäämällä jännityksiä. Monipuolisempaa luonnon raaka-ainetta saa hakea! Turpeella on hoidettu satojen vuosien ajan muun muassa reumakipuja, psoriasista, ekseemaa ja heikkoa ääreisverenkiertoa.

Mitä enemmän olen perehtynyt turpeen kokonaisvaltaisiin aineenvaihdunnallisiin vaikutuksiin, sitä uskomattomammalta tuntuu se kuinka vähän tätä pohjoista raaka-ainetta hyödynnetään. Olen testannut yhteistyön tiimoilta virolaisen Turblissin tuotteita, joissa yhdistyy isoäitien perinnetietous ja moderni tiede. Virolainen turve on maailman kosteuspitoisinta ja olen täysin myyty näille käsityönä valmistettaville turvetuotteille.

Tätä artikkelia varten sain kokeiluuni useamman eri ihotyypeille suunnatun turvenaamion. Löydät alta seikkaperäiset suositukseni normaalille, rasvoittuvalle ja tukkeutuneelle, kuivalle sekä samealle ja kiinteyttä kaipaavalle iholle. Mukana on myös täsmätuotteet hiuspohjalle ja vartalonhoitoon. Jutellaan ennen sitä kuitenkin siitä mitä turve on, mistä sitä saadaan, mitä se sisältää ja kenelle turve sopii.

Hoitoturve Hyodyt Turbliss Yellow Mood 3 Turbliss Turvenaamio Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood Turbliss Turvenaamio Kokemuksia

Mitä turve on?

Kosmetiikkakäyttöön nostettava turve saadaan suon syvistä kerroksista noin 1,5-3 metrin syvyydestä. Koostumukseltaan turve muistuttaa suomalaista mämmiä: se on tummanruskeaa ja geelimäistä massaa, joka on muodostunut tuhansien vuosien aikana suolle hajonneesta turvesammaleesta sekä muusta suokasvillisuudesta. Turve on luonnostaan hapanta ja siksi se toimii niin ihon sävyn kirkastamisessa.

Turpeen kehittyessä kasvillisuuteen muodostuu runsaasti hyviä bakteereja, jotka tukevat myös ihon ja koko kehon mikrobiomia. Vaikka pyrinkin tukemaan oman mikrobiomin monimuotoisuutta käymällä päivittäin metsässä, ajattelen että nykyajan kaupungistuneessa arjessa mikrobiomia ei voi tukea liikaa. Turve on yksi erinomainen tapa pitää huolta immuniteettia säätelevän mikrobiomin rikkaudesta.

Turvenaamio Kokemuksia Hannamari Rahkonen Yellow Mood

Mikä tekee turpeesta ihonhoidon superfoodin?

Kun suomassa tekeytyy ja hajoaa vuosien aikana, turpeeseen tarttuu maaperästä runsaasti erilaisia mineraaleja: magnesiumia, mangaania, sinkkiä ja kuparia. Lisäksi turpeessa on luontaisesti entsyymejä, aminohappoja, fytoravinteita, antioksidantteja sekä rikkiä.

Vaatimattomasta olemuksestaan huolimatta turve pullistelee ravinteita, joilla on voimakkaasti ihon ikääntymistä ennaltaehkäiseviä, kirkastavia, kosteuttavia ja tulehdusta laskevia ominaisuuksia. Näin monimuotoista raaka-ainetta ei pystytä valmistamaan missään maailman laboratoriossa. Kosmeettinen turve sisältää aina myös humiini-, fulvo- ja hymatomelaanihappoja.

Humiinihappo ehkäisee ihosolujen hapettumista ja sen on osoitettu tutkimuksissa hoitavan psoriasista sekä niveltulehduksia. Fulvohappo uudistaa voimakkaasti ihosoluja, rauhoittaa tulehdusperäisiä sairauksia ja tukee immuunijärjestelmää sekä suoliston terveyttä. Se myös muokkaa raskasmetallit liukoiseen muotoon, jonka ansiosta kehon on helppo poistaa ne aineenvaihdunnan mukana.

Turve on tiivistettyä suomassaa, joka on täynnä luonnollisesti fermentoituneita ravintoaineita.

Hoitoturve Hyodyt Turbliss Yellow Mood

Kenelle ja mihin ongelmiin turve sopii?

Paikalliseen kosmeettiseen käyttöön suunnattu turve sopii paikallisesti kasvoille ja hiuspohjaan käytettynä kaikille. Koko vartalolle käytettynä turpeen käyttöön liittyy kuitenkin muutama rajoitus: sitä ei suositella raskaana oleville, sydänsairaille ja heille, joilla on verenpainetauti tai akuutissa vaiheessa oleva syöpä.

Vartalolle käytettynä turve lievittää reumasärkyjä, nivelreuman oireilua, paikallisia rasitusvammoja ja tukee huonoa ääreisverenkiertoa. Sokerittoman ja viljattoman ruokavalion ohella turpeella voi tukea ulkoisesti myös selluliitin poistumista, sillä voimakkaasti kuona-aineita poistavana aineena magneettina se tehostaa koko kehon aineenvaihduntaa.

Kasvoille tai pään alueelle käytettynä turpeella voi hoitaa myös aknea, psoriasista, ekseemaa, seborreaa ja hilseilevää hiuspohjaa. Turvenaamio on yksi parhaista tavoista ihohuokosien pienentämiseen, samean ja ryytyneen ihon kirkastamiseen sekä kosteuttamiseen.

Entsymaattisesti toimiva turve tulee pitää koko ihokontaktin ajan kosteana. On täysin normaalia, että naamion huuhtelun jälkeen ihoa alkaa kihelmöidä makeasti ja se lämpenee. Mahdollinen punoitus laskee parissa tunnissa ja viimeistään seuraavana päivänä kasvoilla on sanoinkuvaamaton eloisuus.

Turvenaamio Kokemuksia Turbliss 7

Kaikille ihotyypeille sopiva turvenaamio on 100 % turvetta. Tämä naamio sopii silloin, kun haluat kokeilla turvenaamiota ensimmäistä kertaa, ihollasi ei ole erityisiä ongelmia kuten kuivuutta, haavaumia ja tukkeumia tai haluat tehostaa ihon aineenvaihduntaa. Turvenaamio on mitä mahtavin tuhkimotuote kirkastamaan kasvot ennen juhlia. Voit käyttää turvetta helpottamaan myös paikallisia lihassärkyjä ja nivelkipuja vartalolla tai tehdä naamion käsille sekä jaloille.

Turpeen sisältävät entsyymit ja hapot toimivat kuorivat ihoa hellävaraisesti ja tulokset ovat nähtävillä lähes heti. Ihosta tulee kimmoisa, kuulas ja kirkas. Turvenaamiota voi käyttää normaalille iholle kerran viikossa tai joka toinen viikko. Aloita ensimmäisellä kerralla viiden minuutin vaikutusajasta, jonka jälkeen voit nostaa ajan seuraavilla kerroilla 10 minuuttiin. Turpeen tuntuvasti pehmentävä vaikutus tekee ihosta vastaanottavaisen, jonka ansiosta muut ihonhoitotuotteet kuten kasvovesi, seerumi ja kasvoöljy imeytyvät helpommin.

Turvenaamio Kokemuksia Turbliss 4 Ekseeman Psoriasis Hoito Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood

Palkitsin silottavan ja kiinteyttävän turvenaamion tämän kesän Green Beauty Awardseissa. Samealle, ikääntyvälle ja kuivalle aikuiselle iholle sopiva naamio käynnistää ihon aineenvaihdunnan kertalaakista. Turpeen rinnalla naamiossa on käytetty ihon sävyeroja tasoittavaa ruusuvettä ja ihohuokosia supistavaa melissavettä.

Naamio kirkastaa ihonsävyä näkyvästi ja saa näyttämään siltä kuin olisi nukkunut viikon kauneusunet. Olin ällistynyt siitä kuinka jo ensimmäinen käyttökerta supisti poskien pullottavat ihohuokoset nätisti suppuun! Ihosta tuli mielettömän sileä ja pehmeä.

Naamio ei sovi erittäin herkälle, ohuelle tai periodaalidermatiitin omaavalle iholle sen verenkiertoa voimakkaasti stimuloivan vaikutuksen vuoksi (teille löytyy ihan oma turvenaamio hieman alempaa). Haluat kokeilla tätä naamiota, jos ihosi näyttää uupuneelta, ihohuokosiin on kertynyt epäpuhtauksia, haluat silottaa juonteita tai iho tuntuu kosteusköyhältä ja veltolta.

Turvenaamio Kokemuksia Turbliss 5

Kuiva iho on kosteusköyhä ja tuntuu kiristävältä tai karhealta. Ihosta jää puuttumaan terve hehku, juonteet korostuvat ja ihon vastustuskyky laskee, joka nostaa muiden ihohaasteiden synnyn riskiä. Syväkosteuttavassa naamiossa turpeen rinnalle on lisätty useita ihon kosteustasapainoa tukevia raaka-aineita, jotka palauttavat kuivalle ihon sen kaipaaman kimmoisuuden.

Turve sisältää runsaasti hyaluronihappomolekyylien ikää pidentävää humiinihappoa, joka ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja vähentää kuivumisesta johtuvien juonteiden ja uurteiden muodostumista. Hunaja poistaa lempeästi kuollutta ihosolukkoa, vähentää tulehdusta ja toimii tehokkaana humektanttina. Kaura kosteuttaa ja rauhoittaa ärtynyttä (siksi sitä käytetään yleisesti esimerkiksi haastavien iho-ongelmien kuten ekseeman hoidossa). Prebiootit ruokkivat ihon tervettä mikrobiomia ja kataja tukee ihon luontaista detoksifikaatiota, rentouttaa kasvolihaksia ja nopeuttaa ihovaurioiden paranemista.

Valitse tämä naamio, jos ihosi on herkästi reagoiva, kuiva, atooppinen tai ikääntyvä.

Turvenaamio Kokemuksia Turbliss 6

Iho on epätasapainotilassa, jos se on herkästi tukkeutuva, tulehtunut, isohuokoinen tai siinä esiintyy aknea. Haastavan ihon turvenaamiossa on huomioitu sekä tukkeutuneen ihon kaipaama syväpuhdistava, vesikosteuttava että rauhoittava vaikutus. Turve on yksi tehokkaimmista rasvoittuvan ihon tasapainottaja, koska se pienentää ihohuokosia ja poistaa epäpuhtauksia.

Antiseptinen kurjenpolvi tasapainottaa talineritystä, supistaa ihohuokosia ja korjaa vaurioitunutta ihoa. Taikapähkinä kirkastaa ihon sävyä ja supistaa huokosia, kamomilla puolestaan rauhoittaa ärtynyttä tai tulehtunutta ihoa. Rikki pehmentää, syväpuhdistaa kuivattamatta ja estää haitallisten bakteerien kasvua iholla.

Jos ihosi on todella tukkoinen, anna turvenaamion vaikuttaa iholla ensin 10 minuutin ajan (pidä naamio koko ajan kosteana esimerkiksi sumuttamalla naamion päälle vettä) ja hiero kasvot hellävaraisesti ennen kuin huuhtelet sen pois. Näin iho saa entsymaattisen kuorinnan lisäksi myös lempeän mekaanisen kuorinnan, joka tehostaa kuonaa pullottavien huokosten tyhjentymisen ja kirkastaa ihon sävyä.

Valitse tämä naamio, jos ihosi on herkästi tukkeutuva, isohuokoinen tai rasvoittuva. Voit käyttää sitä myös rauhoittamaan kutisevia ihottumia, psoriasista ja ekseemaa.

Turvenaamio Kokemuksia Turbliss 3

Kirjoitin vasta todella kattavan artikkelin hiusongelmien syntysyistä ja hoidosta. Käytännössä lähes kaikki hiusten pituuksissa ilmenevät ongelmat ovat peräisin joko epätasapainotilassa olevasta hiuspohjasta tai liian kireistä päänahan faskia-lihaksista. Turvenaamio on yksi parhaista asioista mitä voit tehdä hiustesi hyväksi, koska se rentouttaa hiuspohjan lihaskireyksiä, vähentää ylimääräisen talin erittymistä, ehkäisee hilsettä ja hiusten lähtöä sekä rauhoittaa eri syistä syntyvää kutinaa.

Turve on voimakkaasti hiuspohjaa rauhoittava ja talineritystä hillitsevä. Rosmariini aktivoi hiuspohjan verenkiertoa, parantaa ravinteiden kulkeutumista hiustuppiin ja nopeuttaa hiustenkasvua. Kataja poistaa epäpuhtauksia, kosteuttaa, rauhoittaa kutinaa ja vähentää hiuspohjan rasvoittumista.

Turvenaamio sopii kaikenlaisille hiuksille ja hiuspohjille. Silloin kun kummassakaan ei esiinny erityisia ongelmia, voit käyttää naamiota kerran viikossa ja antaa vaikuttaa 20 minuutin ajan. Saunan lämpö aktivoi turpeen toimintaa.

Mikäli hiuspohjasi hilseilee, sinulla on tulehduksellinen taliköhnä (seborrea), kärsit runsaasta hiustenlähdöstä tai päänahkasi on usein kireän tuntuinen, on suositeltavaa käyttää turvenaamiota alkuun 2-3 kertaa viikossa. Kun tilanne alkaa tasapainottua, harvenna käyttöväli kerran viikkoon.

Turvenaamio Kokemuksia Turbliss

Säännöllinen vartalonhuolto ei ole todellakaan pelkkää pinnan huoltamista – se tehostaa myös kuona-aineiden poistumista, tukee soluaineenvaihduntaa, vaikuttaa siihen miltä meistä tuntuu elää itsessämme ja lisää läsnäoloa. Bioaktiivinen vartalonkuorintanaamio sisältää turvetta, ruusukvartsihippuja sekä merisuolaa.

Turve poistaa entsymaattisesti kuollutta ihosolukkoa, kuorii mekaanisesti, imee epäpuhtauksia pois ihosta, kirkastaa ja lievittää kipuja. Se myös lisää vartalon ihon pehmeyttä, nopeuttaa ihon uusiutumista, kiihdyttää verenkiertoa, edesauttaa kuona-aineiden poistumista, tasoittaa arpia ja silottaa. Monet käyttävät turvetta vartalolla lievittämään reumaattisia särkyjä, urheiluperäisiä lihasjumeja ja nivelkipuja.

Levitä koko vartalolle noin 1,5 dl turvetta ja peitä alue muovikelmulla. Jos haluat tehostaa turpeen aineenvaihduntaa tukevaa vaikutusta, lämmitä sauna ja vietä siellä 10-20 minuuttia (muista suojata lauteet pyyhkeillä). Turvehoidon jälkeen on tärkeää huolehtia kehon nesteytyksestä, siihen sopii mainiosti itsetehty elektrolyyttivesi, joka syntyy seuraavasti: 1 litra vissyä, 2 rkl sitruunamehua ja 1 tl puhdistamatonta merisuolaa.

Turvekylpy

Jos sinulla on kylpyamme, voit tehdä turvekylvyn kahdella eri tavalla. Voit joko levittää turpeen kauttaaltaan vartalollesi ja sujahtaa veteen tai  annostella turpeen suoraan kylpyveteen. Nautiskele 20-30 minuutin ajan. Pidä kylpyveden lämpötila alle 40°C asteessa, jotta saat turpeen ravintoaineista ja probiooteista kaiken irti!

Hoitoturve Kokemuksia Hannamari Rahkonen Yellow Mood

Oletko sinä käyttänyt turvetta? Jos, niin mihin?

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Hyvän ruoan kirja

Kuvat Hannamari Rahkonen

Lähteet:

Turbliss | Helenatur – Turve ihonhoidossa | Peatcare – Mitä on hoitoturve?

Tina

Harmittaa että en ole löytänyt tätä aikaisemmin. Kaikki etsii ja toivoo löytävänsä naamion, joka oikeasti toimii.
Tässä se on. Tehokkain naamio mitä minä olen käyttänyt ja tuloksen näkee heti, ihan oikeasti. Ainoa miinus tässä on sen sotkuisuus mutta se on minusta melko lyhyt miinus.
Minulla aikuinen iho ja naamion jälkeen iho on sileämpi ja kaikki tuotteet mitä naamion jälkeen laitan, imeytyy hyvin eikä jää pinnalle pyörimään.

Toinen esimerkki on kun tyttäreni oli seuraavana menossa tärkeisiin juhliin ja kasvoihin ilmestyi kaksi isoa punaista näppylää. Näppylöille turvetta 10 minuutin ajaksi ja kun tyttäreni huuhtoi naamion pois kuulin kylppäristä iloisen huudon, näppylät olivat selvästi rauhoittuneet, miltei kokonaan hävinneet.

Suosittelen käyttämään kertakäyttöhanskoja, etenkin silloin kun tekee turvenaamiohoidon koko keholle. Tai hiuspohjalle. Minulle turpeesta tarttui kynsinauhoihin enkä saanut väriä pois vaikka kuinka hinkkaisin kynsiharjalla. Voi olla olla että minulla oli niin kuivat kynsinauhat ja sen takia väri tarttui.

Ja Kiitos sinulle Hannamari hyvästä blogista.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kuivat, rasvoittuvat, katkeilevat, ohuet tai epäpuhtaat hiukset? Katso 5 x Gyada-täsmäapua hiuspulmien ratkaisuun
Hiusten kasvivärjäys kotona – Radicon auyrvedaan pohjautuvilla kasviväreillä saa ensiluokkaisen lopputuloksen
Arkimeikki ja kestävän mineraalimeikkipohjan ABC
Pintakuivan ja kuivan ihon hoito-opas