Piristävä ja raikas meikki kaamoksen keskelle

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Suurin osa postauksen tuotteista saatu testiin maahantuojilta.

Pimeä vuodenaika alkaa olla käsillä. Se on itselleni näin aurinkoa ja valoa rakastavana suoraan sanottuna haastavaa. Jos olen jotain oppinut ikuisuuksilta tuntuvien talvien myötä, niin kääntämään ajatukset pieniin, ihanaa fiilistä tuoviin asioihin. Sellaisiin asioihin, jotka muistuttavat kesästä ja valaisevat mielen. Tänään keskitytään kaamosta piristävään meikkiin, joka saattaa valaista mielen lisäksi myös ympäristön parin metrin säteellä.

Pirtea Meikki

Tämä auringosta inspiraationsa ammentava meikkilook on helppo toistaa ihan sellaisenaan tai poimia ainoastaan ne itselle sopivimmat tärpit. Vinkkejä ilmettä raikastavaan meikkiin tässä jutussa nimittäin riittää!

Tästä pyörähtää käyntiin Yellow Moodin kaamoksenpiristysviikko, joka ennakoi niitä hetkiä, kun ulkona on säkkipimeää. Luvassa on myöhemmin tällä viikolla parhaita ravintolisiä kaamoksen torjuntaan sekä hehkuvia hiusvärejä. Tervetuloa mukaan!

Raikas Meikki Luonnonkosmetiikka

Talven must-have: kosteuttava ja kuulas meikkivoide

Zuii Meikkivoide

ennen meikkiä – valmiin meikkipohjan kanssa

Syksyllä ja talvella hehkuva, kosteuttava meikkipohja näyttää erityisen ihanalta. Mattainen pinta saa sitä vastoin kalvakan talvi-ihon vaikuttamaan herkästi samealta ja väsyneeltä. Oma valintani hehkupohjaan on Zuiin superkauniin pinnan tekevä Lux Luminescent meikkivoide, josta käytän sävyä Driftwood. Mikäli sinulla on kuiva iho, voit sekoittaa joukkoon Zuiin hehkuvoidetta tai levittää meikin alle Bybin Babe Balmia, joka saa meikin levittymään kauniisti jopa karhealle ja hilseilevälle iholle.

Silmien alle käytin Hyntin pigmenttistä peitevoidetta sävyssä Light. Simänalusten peittämiseen tämä on huippuhyvä, mutta omalla rasvaisella ihollani tykkään käyttää yksittäisten näppyjen piilottamiseen mielummin puuterimaista tuotetta. Alima Puren mineraalimeikkipohja Satin Matte Foundation toimii yllättävän hyvin myös peiteaineena. Levitykseen sopii mikä vain pieni sivellin. Sudin tätä jauhetta myös hieman leukaan ja leuan ja kaulan rajalle, sillä muuttokiireet ja muuttoa vauhdittanut noutoruoka näkyvät ihossani juuri tuolla alueella tukkeumina, jotka kaipaavat lisäpeittoa.

Meikin kiinnitykseen kannattaa käyttää pieni määrä ohutta puuteria. Levitin suosikkiani, Kjaer Weisin sävytöntä puuteria, pienehköllä siveltimellä ainoastaan niille alueille, jotka kiilsivät erityisen paljon sekä kohtiin, joissa meikki pysyy ihollani huonoiten. Alla olevasta kuvasta näet, minkä kokoinen sivellin on kooltaan sopiva, jotta saat kohdistettua puuterin ainoastaan tietyille alueille ja jätettyä meikkivoiteen kuulauden muualla ihossa näkyviin. Käytössäni on loistava Real Techniquesin Setting Brush, joka on puuterin lisäksi aivan paras puuterimaisen highlighterin levittämiseen. Vinkki puuterointiin: taivuta päätäsi hieman taaksepäin, jotta näet paremmin kiiltävät kiiltävät kohdat! Päätä kannattaa myös käännellä sivusuunnassa.

Real Techniques Setting Brush

Säihkettä silmiin

Kunnon säihke tuo piristystä luomille. Pidän yleisesti ottaen enemmän mattaisista ja satiinisista luomiväreistä, mutta Zuiin luomiväripaletti sävyssä Havannah on auringonnousun värejä toistava poikkeus. Se hehkuu metallisissa, reilusti kimaltavissa kullan, pronssin ja punertavan sävyissä. Alla olevassa kuvassa mallailen sävyjä silmiini – tämä on loistava tapa hahmottaa, miltä värit tulisivat näyttämään ja mitkä sävyt vaikuttavat juuri tänään sopivan muuhun meikkiin, asuun ja fiilikseen. Omaan fiilikseeni sopivat sattumoisin paletin kaikki sävyt, joten sivelin niitä jokaista luomille ihan vaan sormin. Metallisävyt nimittäin toistuvat kaikista parhaiten sormin levitettynä.

Laitoin luomen sisänurkkiin kultaista ja etenin kohti ulkoreunoja vaaleanpunaisen kautta tummimman punertavaan sävyyn. Rusehtavinta sävyä levitin alaluomelle siveltimellä, koska sormin en saa alapuolella mielestäni tarpeeksi siistiä ja tarkkaa jälkeä aikaan. Ripsissä on reilusti (eli useampi kerros) Kjaer Weisin Im-Possible Mascaraa, jolla saan kaarevuutta, pituutta ja kevyesti myös tuuheutta. Tämän hetken ehdoton ripsarisuosikkini!

Tämä silmämeikki on näyttävä, mutta älyttömän helppo. Luomivärien laittaminen sormin on todella kätevää ja nämä kimallesävyt sulautuvat toisiinsa saumattomasti ilman suurempia häivyttelyitä. Jos siis silmien meikkaaminen tuntuu hankalalta ja aikaa vievältä, niin tässä voisi olla ratkaisu! Värit näyttävät kauniilta myös ihan yksistäänkin käytettyinä, mutta useimmiten tykkään laittaa vähintään paria sävyä, jotta lopputulos on vivahdeikkaampi.

Kulmakarvoihin valitsin peruskombon eli täyttelin kevyesti aukkokohtia Benecos kulmakynän sävyllä Brown ja harjasin sen jälkeen kulmiin kaksi kerrosta Lavera Hazel Blond sävyttävää kulmageeliä.

Zuii Havanah Piristava Meikki

Reilusti väriä ja kuultoa myös kasvoille

Kaamos Meikki

ennen aurinkopuuteria, poskipunaa ja highlighteria – niiden jälkeen

Nyt seuraa tärkeä oppi: katso yllä olevaa kuvaparia. Vasemmalla puolella meikki näyttää jotenkin vaan oudolta ja luomivärin punertavuus vähän tökeröltä. Oikealla puolella olen lisännyt väriä kasvoille ja kas kummaa, kokonaisuus alkaakin näyttää raikkaalta ja yhtenäiseltä. Vähääkään punertavaa luomiväriä ei siis koskaan kannata käyttää ilman poskipunaa. Kaikkien muidenkin sävyjen kanssa poskipuna sitoo koko meikin yhteen, mutta punertavien sävyjen kanssa efekti oikein korostuu.

Aurinkopuuteri on talvisuosikkini Alima Pure Radiant Finishing Powder vaaleassa sävyssä Augusta. Tämän kanssa ei tarvitse pelätä övereitä! Ihan paras vaaleaihoisen maltillinen aurinkopuuteri, josta olen vuosien saatossa käyttänyt jo ties kuinka monta purkkia.

Ihon kuulautta korostamaan kannattaa laittaa melko reilulla kädellä highlighteria. Voidemainen on tähän meikkiin paras, sillä se saa ihon näyttämään mehukkaalta ja hieman jopa kostealta. Puuterimainen highlighter saattaa sitä vastoin joskus tuoda ihoon puuterista fiilistä (mitä haluamme tässä meikissä välttää). Kjaer Weis Ravishing highlighter on oma suosikkini, sillä se ei tee ihosta kimaltavaa vaan tasaisesti hehkuvan.

Raikas meikki syntyy poskipunalla, jolla on yllättävän suuri rooli kokonaisuuden kannalta. Valitse siis mahdollisimman heleä sävy ja suosi voidemaisia punia, syy on tismalleen sama kuin highlighterinkin kohdalla. Alima Puren voidemainen poskipuna sävyssä Blossom on superkaunis sävy, joka sopii monille. Koostumus on tässä punassa ihanan pehmeä ja sopii myös kuivalle iholle.

Havitellessasi mahdollisimman piristävää ja nuorekastakin lopputulosta, asettele puna enimmäkseen poskien etuosaan (katso alla oleva kuva). Löydät oikean kohdan hymyilemällä peilille, se on juuri se kohta mikä hymyillessä työntyy esille. Huolehdi kuitenkin, ettei väri leviä liian lähelle nenää. Taputtele (älä siis vedä tai sivele!) väriä pallomaiseksi alueeksi ja häivytä vasta sitten sormenpäissä olevat loput värit kohti kasvojen reunoja. Naistenlehdet kutsuvat tätä tyyliä monesti omenaposkiksi. Näin tehtynä lopputulos on erittäin fresh!

Alima Pure Poskipuna Blossom

Ruusuiset huulet viimeistelevät raikkaan meikin

Viileällä taitetut sävyt huulilla ovat raikkaita ja sopivat mainiosti talveen. En halunnut kuitenkaan valita liian jäistä pinkkiä huulille, sillä luomiväreissä on lämpimiä vivahteita ja halusin lopputuloksesta harmonisen. Havun ja Biodellyn yhteispunan limited edition -sävy Delly on täydellinen ruusuinen pinkki, joka ei ole liian kylmä. Tämä on loistava arkipuna, joka tuo selkeästi pirteää ilmettä, muttei ole supervahva.

Viimeistelin huulet levittämällä huulien keskiosaan hieman Und Gretel huulikiiltoa sävyssä Matte Raspberry. Tämä kiilto olisi ollut loistovalinta myös ainoaksi huulituotteeksi, mikäli suosit punaa mieluummin hoitavia kiiltoja.

Kaamoksen ihonhoitovinkkejä voit poimia tästä artikkelista: Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita

Raikas Meikki Ohje

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Arkimeikki Ohje
Arkimeikki 2.0 – ohje huoliteltuun meikkiin
Luonnonkosmetiikka Ripsivari
Vertailussa luonnonkosmetiikan ripsivärit
Samea Iho
Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita