Ikimuistoisin lomaviikko

cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 5cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 2cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 3cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 4cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 6cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 7

Ensimmäinen lomaviikko alkaa olla kohta lopuillaan ja on aika uskomatonta huomata miten paljon menneisiin vuorokausiin mahtuu tapahtumia – varsinkin, kun ottaa huomioon sen, ettemme ole suunnitelleet (taaskaan) mitään.

Taisimme päätyä suunnittelemattomuuteen edellisten vuosien kokemusten perusteella, se kun antaa juuri sitä kaivattua vapautta ja tilaa spontaaneille hullutuksille. Arjen aikataulut odottakoot.

cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 14cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 15cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 16

Yksi loman arvokkaimmista anneista on ollut uusien ystävyyssuhteiden solmiminen. On hassua tutustua ihmisiin, jotka tuntuvat olleen elämässäsi läsnä aina, vaikka ovat todellisuudessa olleet osa sitä vasta viikon. Aikuisiällä ystävyyksien solmiminen ei ole aina sitä mutkattominta puuhaa, mutta tällä kertaa asiat ovat menneet toisin. Kyse on pinnan alle menevistä ihmissuhteista, joiden tiedän saavan uusia kerroksia ajan mittaan.

Ystävät ovat lahja, joita osaa arvostaa päivä päivältä enemmän. 27-vuotiaana tiedän, etten kaipaa vuositolkulla kestävää juttelua säästä tai arjen asioista. Rehellinen ja pinnan alle menevien asioiden rohkea kohtaaminen ja niiden jakaminen auttavat tutustumaan aidommin, sillä ne antavat ystävyydelle todellista sisältöä ja perspektiiviä. Arjen asioista höpöttelylle on ehdottomasti paikkansa, mutta olen huomannut että ainoana sisältönä ollessaan ne jättävät ystävyyssuhteen pikemminkin turhan kaveruuden tasolle. Huomasin, että tästä aiheesta minulla riittäisi ehkä enemmänkin juteltavaa, kiinnostaisiko teitä lukea pohdintoja ystävyydestä?

cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 1cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 12cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 13Postauksen ihanat kuvat ovat Rovaniemen maalaiskunnasta. Olimme kuluneella viikolla pariinkin otteeseen kylässä ystäviemme mökillä. Uimme lämpimässä järvivedessä ja saunoimme tunnelmallisen puusaunan lauteilla, elämämme käännekohtia pohtien sekä tilannekomiikkaa nauraen. Ennen kuin huomasimmekaan, päivä oli vaihtunut illaksi ja ilta yöksi. Utuinen ja hieman syksyä enteilevä sumuvaippa oli ehtinyt laskeutua tyynen järven ylle ja joka puolella oli hiljaista. Niin kaunista ja jotain perinpohjaisen suomalaista.

cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 20cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 10cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 11cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 8

Mökkielämän, uusien ja vanhojen ystävien sekä aikatauluttomuudessa kellumisen lisäksi kuulimme eilen odotetun ja koko loman kruunaavan uutisen: sisareni synnytti heidän toisen tyttärensä. Tällä onnesta poksahtavalla Hanna-tädillä on nyt elämässään valloittava tyttötrio, kaksi sujuvasti höpöttelevää kikkarapäätä ja yksi vähän pienempi neidon alku. On kiinnostavaa seurata millainen persoonallisuus pienimmällä onkaan. Onko hänkin yhtä vauhdikas kuten sisarensa vai ehkä hieman tarkkailevampi kuten serkkunsa? Alkaako hän jutella yhtä aikaisin kuin serkkunsa ja isosiskonsa? Aika näyttää. Sisarusten lapsien myötä elämään on tullut paljon uudenlaista rakkautta ja sisältöä. Välimatkat aiheuttavat myös suurta kaipuuta.

cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 9cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 17cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 18cottage-lapland-visitrovaniemi-visitlapland-ourfinland-hannamarirahkonen 19

Ensi viikolla suuntaamme ystäviemme kanssa Pyhälle, tarkoituksena on taivaltaa jokin kiva reitti ja mahdollisesti yöpyä teltassa. Katsotaan mihin päädymme! Norjan reissu on siirretty myöhemmäksi, siitä olisi tullut tällä lomalla vähän liikaa lähtöstressiä.

Ihana, ihana kesäloma – tämä periodi tuli sopivasti katkaisemaan arjen ja tuomaan lisää sisältöä elämään.

Tiia

Juttuja ystävyydestä.... kyllä kiinnostaa!
Ystävyys on parhaimmillaan voimaannuttavaa ja vahvistavaa ja ihanaa...
Mutta pahimmillaan "ystävyys" on repivää ja voimia vievää ja niin kuluttavaa, silti niin vaikeasti katkaistavaa.
Viime vuosina olen itse joutunut miettimään suhdettani joihinkin ystäviini... on mielenkiintoista ja surullistakin huomata, että kun itse muuttaa omia ajatusmalleja ja elämän suuntaa parempaan, pois vuosia vanhoista raameista, osoittautuu jotkut ystävät "ystäviksi" ja eivät kestä muutosta... kun taas joku jota piti vain tuttavana onkin se tosi ystävä joka tukee ja vahvistaa ja jonka kanssa elämän haasteet tuntuu hieman kevyemmiltä kantaa.
Ei ole parempaa kuin syvällinen keskustelu, lasi viiniä ja pala juustokakkua hyvän rakkaan ystävän seurassa ?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Näinhän se menee missä tahansa ihmissuhteessa, että kun itse muuttuu, vaatii se ympäristöäkin muuttumaan. Mitä lähempi suhde, sitä vaikeammalta se oma muutos voi tuntua siitä toisesta osapuolesta, onhan kyse vahvoista ja vanhoista tottumuksista. Toinen ei enää olekaan se sama tuttu ja turvallinen entinen itsensä. Mutta kukapa meistä pysyisi aina samana, itse ainakin toivon muutostrendin olevan aina käynnissä.

Vastaa
Mirjami Rajamäki

Ihana tunnelma tässä postauksessa, ja sun blogissa muutenkin! <3

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Mirjami kauniista sanoistasi! Kivaa viikonloppua täältä Rovaniemeltä <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikkameikit
Boing boing parempaan työasentoon
HKI 2016
Inspiroivat naiset: Liisa Tuimala, nainen Nousevan Myrskyn takana