Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikkameikit

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Eilen korkkasin Yellow Moodin Green Beauty Awardsit vuoden 2018 säkenöivimmillä kasvojenhoitotuotteilla ja tänään on vuorossa sisäisen harakkani lempiosa, eli meikkituotteet. Supistin tätä osiota viime vuodesta roimasti, sillä käytännössä en tule käyttäneeksi moniakaan luonnonkosmetiikan meikkituotteita kuten silmänrajauskyniä- tai nesteitä ja huulipunakyniäkin todella harvakseltaan.

Kuitenkin ne tuotteet, jotka olen ottanut tänä vuonna mukaan lukeutuvat aivan ehdottomasti huippukastiin ja edustavat kyllä luonnonkosmetiikan parhaimmistoa. Moni luonnonkosmetiikkaan siirtyvä kamppailee nimenomaan meikkituotteiden suhteen, mutta tämän listan valinnat pärjäävät ja peittoavat takuuvarmasti monet selektiivisen synteettisen kosmetiikan luottotuotteista. Koostin listan pieteetillä ja olen erityisen innoissani jokaisesta valinnasta – mukana on useampi yllättävä uutuus ja järjettömän kovia luottotuotteita vuosien takaa. Eiköhän siis mennä itse asiaan!

Green Beauty Awards Luonnonkosmetiikka Meikit Kjaerweis Peiteaine Undgretel Korento Hyntbeauty Zuii Papayaskincare Zao Kokemuksia

MEIKKIPOHJA

PARAS SÄVYTTÄVÄ VOIDE: Korento Cosmetic seerumimeikkivoide

Voisinpa kertoa miten paljon minua jännitti kokeilla tämän uuden kotimaisen meikkisarjan tuotteita. Sitä nimittäin aina toivoo, että nyt kun kotimaista luonnonkosmetiikkaa tupsahtelee markkinoille samaa tahtia kuin sieniä sateella, joukosta löytyisi tuotteita, joihin voi oikeasti rakastua niin raaka-aineiden, toimivuuden kuin pakkausdesigninkin suhteen. Valitettavasti en ole voinut välttyä kuitenkaan miettimästä sitä miten moni kotimaisen luonnonkosmetiikan sarja menee näiden vaatimusten suhteen sieltä mistä aita on matalin ja jättävät täyttämättä kokonaan sen WOW-efektin, jota etenkin tällainen vaativampi kosmetiikan käyttäjä tuotteiltaan kaipaa.

Flow Kosmetiikka lanseerasi ihonhoitolinjansa rinnalle tänä vuonna upean Korento Cosmetics -meikkilinjan, joka on kuitenkin aivan mielettömän onnistunut kaikin puolin – väitän, että tuotteensa pistävät laadussa kampoihin monelle kalliimmalle ulkomaiselle meikkibrändille! Rakastuin etenkin sarjan seerumimeikkivoiteeseen hullun lailla enkä voi lakata ihmettelemästä tuotteen ihanuutta. Kyseessä on ultimaattisen kevyen koostumuksen omaava hohde-eliksiiri, joka levittyy kasvoille mikroskooppisen tasaisesti ja muodostaa hehkuvan glow-pinnan. Iho näyttää upean eloisalta ja tismalleen sopivan päivettyneeltä näin talvellakin. Peittävyyttä vaativille alueille kannattaa näyttää peitevoidetta, mutta meikkipohjatuotteena tämä on aivan omiaan!

Samettinen ihotuntuma on peräisin kapryylitriglysideistä ja ihoidenttisestä jojobasta, joiden lisäksi seerumimeikkivoiteesta löytyy hehkua tuovaa micaa, maarianohdaketta ja upeita pohjoisen kasviöljyjä kuten puolukkaa, mustikkaa, tyrniä ja mustaherukkaa. Minulla on käytössäni sävy Cool 1.

PARAS BB-VOIDE: Novexpert The Caramel Cream

Toinen syvää ihastustani nauttiva meikkipohjatuote on Novexpert, jonka koostumus muistuttaa ennemminkin jotain BB-voiteen ja sävyttävän voiteen välimaastosta. Kyseessä on ensisijaisesti ihonhoitotuote, jonka bonuksena tulee meikkipuoli. Voide on koostumukseltaan erittäin silkkinen sekä hyvin levittyvä ja se muodostaa kasvoille puolihehkuvan pinnan. Hoitavassa voidepohjassa on mm. kahvia, parsakaalta, kameliaa, granaattiomenaa, hyaluronihappoa ja ruskeaa levää. Käytän sävyä Éclat Ivoirs, joka on kahdesta sävyvaihtoehdosta se vaaleampi.

PARAS MEIKKIPOHJA: Kjaer Weis

En voinut olla ottamatta Kjaer Weisia listoilleni, jälleen kerran. Tämä voidemainen meikkipohjatuote on ollut jo vuosien ajan päivittäisen meikkini kulmakivi. Rakastan erityisesti voiteen peittävyyttä, kerrostettavuutta, loistavia ja myös suomalaiselle iholle sopivia vaaleita sävyjä, täydellistä iholle sulautuvuutta ja sen aikaansaamaa samettisen tasaista meikkipintaa. Käytän pääasiassa sävyjä Like Porcelain ja Paper Thin.

NESTEMÄINEN PEITEVOIDE: Und Gretel Tunkal Concealer

Hoihoi kaikki te, jotka olette etsineet valokynän tapaista peiteainetta eri luonnonkosmetiikkamerkeiltä! Tänä vuonna Suomeen rantautuneen berliiniläisen Und Gretelin upea nestemäinen peitevoide on kerrassaan vastustamattoman upea. Kaikista parasta on se, ettei peiteaine jämähdä ihoon, vaan mahdollistaa sekä työstämisen että kerrostamisen – itse asiassa tuote levittyy tasaisesti jopa valmiin meikkipohjan päälle!

Käytä kohottamaan katsetta ja tuomaan valoa silmänalusille, kulmakarvojen ulkokaaren alle, poskipäille ja amorinkaarelle. Sivellinmuodossa oleva peiteaine on riittoisaa ja pienikin määrä levittyy iholle uskomattoman tasaisesti. Peitevoiteesta on saatavilla kolme eri sävyä, itselläni on käytössä keskimmäinen sävy nimeltään Light Beige.

PARAS PEITEAINE: Hynt Beauty Duet Percfecting Concealer Fair

Tehokkain pandarinkuloiden häivyttäjä, check. Tämän peittävämpää, paremmin sulautuvampaa, kerrostettavampaa tai täydellisempää peiteaineiden sävyvalikoimaa et tule muilta luonnonkosmetiikan merkeiltä ihan heti löytämään. Hynt piilottaa pienellä sipaisulla ne haastavimmatkin näpyt tai mustat silmänaluset suitsaitsukkelaan. peitevoidetta riittää aivan pieni nokare ja se peittää pahimmatkin pandarinkulat muutamalla sormensipaisulla.

PARAS PUUTERI: Everyday Minerals Semi-Matte Ivory 1N

Tämäkin on yksi vuosien takaisista luottotuotteistani, jolle en vain ole kertakaikkisesti löytänyt muuta yhtä luonnollisesti kasvoille sulautuvaa multitaskaajapuuteria. Eikä se mikään ihme ole, hienojakoinen mineraalimeikkipohjatuote on nimenomaan kehitetty sulautumaan iholle kuin iholle, tuomaan peittävyyttä ja kiinnittämään meikki luonnollisesti paikoilleen.

PARAS AURINKOSUOJALLINEN MEIKKIVOIDE: Algamaris SPF30 Cremé Solaire Teintée

Algamariksen SPF30-aurinkosuojan sisältävä meikkivoide nousi kulttisuosioon raketin lailla. Ennemminkin BB-voidetta muistuttavan suojavoiteen levittyvyys ja kerrostettavuus on täysiä kymppejä molemmat. Tulin testanneeksi voiteen luotettavuuden toissakesänä äärimmäisissä helleolosuhteissa Portugalin paahtavan auringon alla ja hipiä säilyi palamattomana.

Luonnollisen aurinkosuojafiltterin lisäksi voide on hoitava sisältäessään ihoa vahvistavaa piitä, kosteustasapainoa tukevia humektantteja, aloe veraa, magnesiumsulfaattia sekä aurinkovaurioilta suojaavia antioksidantteja. Iho jää hehkuvaksi ja peittävyyttäkin löytyy mukavasti. Valikoimista löytyy sävyt light ja medium.

Green Beauty Awards Luonnonkosmetiikka Meikit Kjaerweis Peiteaine Undgretel Korento Hyntbeauty Zuii Papayaskincare Zao Kokemuksia 3

KOROSTUS

PARAS VOIDEMAINEN KOROSTUSTUOTE: Kora Organics Rose Quartz Luminizer

Ruusushampanjaa, kiitos! Miranda Kerrin luotsaaman Koran ruusuinen korostusvoide on aivan kymppi hohtavassa maagisuudessaan. Korostusvoiteessa on silkkinen koostumus, joka mahdollistaa todella luonnollisen hehkun eikä tuotteen ihanuutta ainakaan vähennä tieto siitä, että seos sisältää jauhettua ruusukvartsia.

PARAS KOROSTUSTUOTE: Everyday Minerals Shadow Play Highlight Powder

Olen tainnut sanoa tämän kohdalla aiemminkin, että tämä on must have, mikäli kaipaat hipiällesi auringon hehkua ilman liian ruskettuneelta näyttävää lopputulosta. Shadow Playlla on äärimmäisen helppo taikoa kasvoille kevyt paiste koko kasvoille, sillä jauhe sisältää hohdetta ja sävyä erittäin maltillisesti.

PARAS VOIDEMAINEN POSKIPUNA: Korento huuli & poskiväri Poppy

Olen täysin myyty paitsi Korennon seerumimeikkivoiteen, myös poskipuna- ja huulivoiteen kohdalla. Voidemaisessa poskipunassa on megalomaanisen herkulliset ja intensiiviset pigmentit ja loistava koostumus. Oma suosikkini on marjaisan kirkas Poppy.

PARAS AURINKOPUUTERI: ZAO Cooked Powder 342 Bronze Copper

Rakastan hehkua ja kimalletta, eihän siitä mihinkään pääse. ZAOn kiviaurinkopuuteri sävyssä Bronze Copper on täydellinen lämpimän pronssin sävy, joka tuo kasvoille sopivasti lämpöistä kuulautta. Olen erityisen mieltynyt aurinkopuuterin silkkiseen koostumukseen, joka levittyy tasaisesti ja saa etenkin näin talviaikaan kaltaiseni kalkkilaivan kapteeninkin ihon näyttämään terveeltä ja sopivan kevyesti päivettyneeltä.

Green Beauty Awards Luonnonkosmetiikka Meikit Kjaerweis Peiteaine Undgretel Korento Hyntbeauty Zuii Papayaskincare Zao Kokemuksia 4

SILMÄMEIKKI

PARAS RIPSIVÄRI: Und Gretel Mascara

Luonnonkosmetiikan ripsivärien toimivuuden kohdalla tuntuu olevan hajontaa enemmän kuin ehkä minkään muun meikkituotteen suhteen. Und Gretelin musta ripsiväri yllätti allekirjoittaneen monella tasolla ja ansaitsee ehdottomasti ykköspalkinnon vuoden parhaissa! Taikurituote on lähes täydellinen: ripsivärimassa levittyy uskomattoman tasaisesti, harja on häkellyttävän hyvin erotteleva, kerroksia voi laittaa niin monia kuin haluaa (ilman pelkoa tunkkaisesta lopputuloksesta) eikä varisemisesta ole tietoakaan.

Ripsistä tulee todella ilmavat, pitkät ja kauniit! Lisäksi tämä on yksi harvoja luonnonkosmetiikan ripsivärejä, jotka lähtevät puhdistaessa ykkösellä. Ainoa pienen pieni miinus tulee samasta kuin monen muunkin luonnonkosmestiikan ripsivärin kohdalla: taivutus ei pysy kuin puolittain.

PARAS LUOMIVÄRI: ZAO Pearly Eye Shadow

Kimmeltävän kullanpronssinen luomivärinappi on jokaisen maanläheisen harakan päiväuni! Käytän ZAOn helmiäisluomiväriä ehdottomasti eniten, oli sitten arki tai juhla ja suosikkisävyni on 106 Bronze.

PARAS KULMAKYNÄ: Zuii Taupe -kulmakynä

Tämän kohdalla tyydyn vain kylmän viileästi toteamaan, että Zuiin viileän ruskean sävyinen kulmakynä on luonnonkosmetiikan paras niin sävynsä, kestävyytensä, kynän muotoilun kuin kovuudenkin ansiosta. Ei muuta lisättävää.

Green Beauty Awards Luonnonkosmetiikka Meikit Kjaerweis Peiteaine Undgretel Korento Hyntbeauty Zuii Papayaskincare Zao Kokemuksia 5

HUULIMEIKKI

PARAS HUULIKIILTO: Und Gretel Matte Raspberry

Vihdoin löysin luonnonkosmetiikasta aivan ylivoimaisen voittajan monen vuoden takaiselle Lily Lolo -huulikiiltosuosikilleni. Und Gretelin kiillossa tuntuu luksus ja loppuun asti hiottu tuotekehitys, eli mikäli toiveissasi on oikein mehukkaat pusuhuulet vastustamattomalla pigmentillä ja hennon makealla tuoksulla, this is it. Tähän tuotteeseen on helppo rakastua.

PARAS HUULIPUNA: Absolution

Moneskohan kerta tämä on, kun valitsen ranskalaisen Absolutionin huulipunan parhaan tittelin saajaksi? No, luottotuote on aina luottotuote enkä ole toistaiseksi törmännyt yhteenkään näin hyvän koostumuksen ja ennen kaikkea kestävään luonnonkosmetiikan huulipunaan. Punan koostumus voi olla kuivahuulisille liian kuiva, joten suosittelen kuorimaan ja kosteuttamaan huulet ennen käyttöä tasaisimman lopputuloksen saamiseksi. Punien pigmentit ovat made in heaven ja vaikka koostumus on mattaisen kuivakka, punat levittyvät todella tasaisesti ja pehmeästi huulille. Pidän Absolutionista aina saatavilla kolmea luottosävyäni: dramaattisen punaista Theatre Rediä, oranssinpunaista Poppy Rediä ja kirkkaan pinkkiä Powerful Pinkiä.

Kunniamaininta: Axiologyn huulipunat sävyissä Enamor ja Attitude. Niin kranttu huulipunien kanssa kuin olenkin, nämä pienellä helmiäislisällä varustetut punat ovat onnistuneet varastamaan sydämeni. Koostumus on voidemaisempi kuin Absolutionin punissa, mutta kestävyys on silti huippuluokkaa. Hennon kiillon ansiosta huulten pinnasta tulee kostean mehevät.

PARAS HUULIRASVA: P’ure Papayacare Lips 

Mikäli ruutujen sillä puolen on paljon ulkoilevia, joilla on ongelmia erittäin rohtuneiden ja kipeiden huulien kanssa, laittakaahan tämä SOS-purtilo heti hankintalistalle. Australialaisen P’ure Papayacaren tanakka huulivoide tuoksuu hedelmäisen makealle papaijalle ja tekee rosoisimmistakin huulista silkkisen pehmeät.

Harvassa huulivoiteessa on näin hoitava koostumus, joka palauttaa rikki poksahtaneiden huulten kimmoisuuden alle vuorokaudessa. Omat huuleni pääsivät rohtumaan kovien pakkasten johdosta viime viikolla, mutta niin vain halkeileville huulille sai heittää hyvästit jo parin käyttökerran jälkeen! Voidepohjassa on sheavoita, makadamiaöljyä, jojobaa, vaurioita korjaavaa ja ihoa uudistavaa papaijauutetta, sääolosuhteita vastaan suojan muodostavaa kandelillavahaa ja korjaavaa kehäkukkauutetta. Erittäin miellyttävä myös pienten lasten huulille käytettäväksi!

PARAS SÄVYTTÄVÄ HUULIVOIDE: Henné Organic Luxury Lip Tint Balm Azalea

Käsilaukkuni huoleton vakivaruste, joka toimii etenkin nopeaa ehostautumista vaativissa tilanteissa. Hennén huulisävytteissä on kevyesti hoitava koostumus ja raikkaan klassiset sävyt, jotka näkyvät hyvin, mutta eivät karkaile huulen vakoihin. Huulten pinnasta tulee kuulas ja mehukkaan kiiltävä. Oma luottosävyni on on raikkaan pinkki ja vadelmainen Azalea, mutta valikoimissa on myös tummanpunaista, korallisen persikkaa, nudea ja väritöntä.

Kure Bazaar Luonnonkosmetiikan Kynsilakka Ja Abelvitaodor Parfyymit

KYNNET & PARFYYMIT

PARAS KYNSILAKKA: Kure Bazaar

Kuren kynsilakkoihin ei ole tarvinnut milloinkaan pettyä. Lakat ovat 85 % luonnollisia, levittyvät tasaisesti, kuivuvat nopeasti ja kestävät käytössä hyvin. Paras lopputulos tulee, kun värillisen lakan alla levitetään ensin kirkas pohjalakka ja sen jälkeen pari kerrosta värillistä lakkaa sekä viimeistellään pinta viimeistelylakalla. Kuluneena vuonna ehdoton suosikkisävyni on ollut ruskean pronssinen Or Bronze.

PARAS KYNSILAKANPOISTOAINE: Kure Bazaar Eau Dissolvante Hydratante á la Rose

Kirjoitin pari vuotta sitten, että synteettisten kynsilakanpoistoaineiden haju on niin last season. Mikäli haluat välttyä inhottavalta käryltä ja kynsinauhojen kuivumiselta, kannattaa tehdä pieni satsaus ja hankkia Kure Bazaarin hentoiselle ruusulle tuoksuva ja maailman kauneimpaan lasipulloon pakattu kynsilakanpoistoaine. Liuottavat ainesosat ovat peräisin sokeriruo’osta, vehnästä ja maissista eikä pullossa ole lainkaan hajupommina tunnettua asetonia.

PARAS PARFYYMI: Abel Vita Odor

Siskoni aina nauraa vieraisille saapuessani, että olen juuri se luksusparfyymille tuoksuva kaupunkilaistäti. Totta, sillä Abelin luonnolliset parfyymit ovat loppumattoman rakkauden kohteeni. Oma signature-tuoksuni on ehdottomasti White Vetiver – Tuomas puolestaan käyttää erittäin mielellään Grey Labnadumia.

Kuvat Hannamari Rahkonen

Mona

Moikka!

Kyllähän sieltä tuli omiakin suosikkeja, kuten ylivoimainen Hyntin peitevoide, Zuiin kulmakynä/-liitu, Axiologyn huulipunat sekä Kure Bazaarin kynsilakat.

Kysyisin tarkemmin tuosta Und Gretelistä. Tämä on minulle aivan uusi tuttavuus ja heti nousi kosmetiikka-tuntosarvet pystyyn, kun hiukan sarjaan tutustuin. Erityisesti ripsivärit ovat intohimoni, muistuttaako tämä Und Gretel jotain toista luonnonkosmetiikan ripisiväriä?

Kiitos ihanasta ja valaisevasta blogistasi!

Raikasta, Hyvinvoivaa ja Energistä vuotta 2019!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Und Gretel painii kyllä aivan omassa sarjassaan meikkituotteidensa sykähdyttävän huippulaadun saralla. Ripsiväristä sanoisin sen verran, että se muistuttaa erottelevuudeltaan eniten toista suosikkiani Lily Loloa, mutta muuten en osaa verrata sitä muihin luonnonkosmetiikan ripsiväreihin. Poispestessä Und Gretelin ripsari on ihan omaa luokkaansa, eli lähtee helposti. Ripsivärien suhteen on kaikista vaikein kertoa suosikeistaan, koska tuntuu että luonnonkosmetiikan versiona tuo meikkituote käyttäytyy niin eri tavalla eri ihmisten ripsissä. Lukuisia vaihtoehtoja testanneena väitän kuitenkin, että tämä on ehdottomasti kokeilun arvoinen tuote, josta moni löytää taatusti suosikkinsa!

Vastaa
Eija Ukkola

Tilaukseen lähti Hyntin peitevoide sävyissä light ja medium, Korennon seerumimeikkivoide, sävy cool 1, Everyday mineral shadow hohdepuuteri ja vielä pari valkaisevaa hammastahnaa. Kiva kokeilla luonnonkosmetiikkaa. Olen siirtynyt jo kasvojen hoidossa Madaran tuotteisiin ja olen tosi tyytyväinen. Hankalinta nettitilauksessa on sävyjen valinta ja pakkohan pakkaus on aukaista ja kokeilla ennen kuin voit kokeilla vaikka meikkivoiteen sävyn sopivuutta. Onneksi sain Hannamarilta apuja ?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ilo kuulla! Toivottavasti noiden tilaamiesi tuotteiden joukosta löytyy monta uutta suosikkia synteettisen kosmetiikan tilalle. Meikkituotteet ovat monesti ne haastavimmat löytää luonnonkosmetiikkaan siirryttäessä, mutta moni luonnonkosmetiikan verkkokauppa lähettää kyllä testereitä, joiden avulla voi kokeilla eri tuotteita ilman että rahat menevät hukkaan, mikäli ne eivät sovikaan omalle iholle.

Vastaa
Arja

Hei!
Onko näin: Korento seerumivoiteen kanssa ei tarvitse muuta seerumivoidetta. Pähkäilen tässä luonnonkosmetiikan tilausta (aikaisempaa kokemusta ei ole)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Vastaus tähän riippuu täysin oman ihosi tämänhetkisestä kunnosta ja tarpeista. Lähtökohtaisesti suosittelen tämän meikkiseerumin rinnalle ravitsevampaa kosteuttavaa seerumia, koska Korennon hoitavasta koostumuksesta huolimatta ihoa olisi hyvä ravita ihoa etenkin yötä vasten sellaisella seerumilla, joissa hoitava koostumus on maksimoitu. Korennon seerumimeikkivoiteen rinnalle yökäyttöön sopisi erinomaisesti voidemaisempi ja runsaasti tehoraaka-aineita sisältävä seerumi, esim. Neal's Yard Remediesin Frankincense tai S5 Skincaren Renew.

Kirjoitin ihan vasta tämän seerumiartikkelin, jossa on listattu useampi kosteuttava seerumi eri hintaluokista: https://hannamarirahkonen.fi/yellowmood/luonnonkosmetiikka-kosteuttava-seerumi/

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan kasvojenhoitotuotteet
Green Beauty Awards 2017: Meikit
Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Vartalo & hygienia