Taivaallisen hyvä yrttisuolaresepti

yrttisuola-resepti-herbsalt-yellowmoodkitchen 3yrttisuola-resepti-herbsalt-yellowmoodkitchen 1yrttisuola-resepti-herbsalt-yellowmoodkitchen 2

Parvekeviljelmäni ovat innostaneet minua keittiössä ihan uusilla tavoilla. Yksi innovaatio liittyy yrttisuolaan, miten en olekaan aiemmin tajunnut kokeilla tehdä tätä itse!

Yrttisuola on helppoa valmistaa, se näyttää tajuttoman kauniilta ja tuo ruokaan tuoreita kesämakuja. Itse tehty ja kauniiseen lasipurkkiin pakattu yrttisuola on myös mitä mainioin lahjaidea vaikka mökille viemisiksi.

yrttisuola-resepti-herbsalt-yellowmoodkitchen 5

Oma versioni sisältää suosikkimausteitani viherminttua, timjamia, sitruunankuorta ja purjoa. Yrttisuolan koostamisen kanssa ei ole niin nöpönnuukaa, kokeile siis ihmeessä joukkoon vaikka korianteria, rosmariinia, persiljaa, basilikaa, sitruunamelissaa, rucolaa tai muita lempiyrttejäsi. Seokseen sopivat myös erilaiset sipulit kuten valkosipuli ja salottisipuli, chili tai appelsiininkuori.

yrttisuola-resepti-herbsalt-yellowmoodkitchen 9


YRTTISUOLA


3 dl hienoa tai kiteistä merisuolaa

10 mintun lehteä

10 basilikan lehteä

1 rkl timjamin lehtiä

10 cm pala (50 g) tuoreen purjon vaaleaa osaa

Mittaa kiteinen suola, yrtit ja purjo tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes seos on sileää. Levitä suola-yrttiseos ohueksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pelti aurinkoon ilmavaan paikkaan, kunnes seos on kuivahkoa. Kuivatin oman suolani parvekkeella suorassa auringonpaisteessa, aikaa kuivumiseen meni noin kaksi tuntia.

Voit myös lämmittää uunin noin 50 asteeseen ja kuivata seosta uunissa parin tunnin ajan. Anna seoksen vetäytyä huoneenlämmössä vielä noin puoli tuntia ennen purkitusta.

Suola on luontaisesti hieman kosteaa, joten yrttisuolaseoksesta ei voi tulla täysin kuivaa. Kaada yrttisuola puhtaaseen lasipurkkiin, jossa on ilmatiivis kansi.

yrttisuola-resepti-herbsalt-yellowmoodkitchen (1)yrttisuola-resepti-herbsalt-yellowmoodkitchen 6

Tämä yrttisuolaresepti maistuu kesäiselle ja sopii parhaiten kasvisruokien ja munakkaiden maustamiseen.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Suloinen suklaatuorepuuro
Arkistojen reseptiaarteita 2/2: Pääruoat, lisukkeet & välipalat
Gluteeniton ja maidoton herkkubrunssi
Green PUFF Power