Hyvistä hetkistä

aeropress_coffee_yellowmood_hannamarirahkonen (8)aeropress_coffee_yellowmood_hannamarirahkonen (1)aeropress_coffee_yellowmood_hannamarirahkonen (2)aeropress_coffee_yellowmood_hannamarirahkonenaeropress_coffee_yellowmood_hannamarirahkonen (4)aeropress_coffee_yellowmood_hannamarirahkonen (3)aeropress_coffee_yellowmood_hannamarirahkonen (5) aeropress_coffee_yellowmood_hannamarirahkonen (6)aeropress_coffee_yellowmood_hannamarirahkonen (7)aeropress_coffee_yellowmood_hannamarirahkonen (9)

Nämä kuvat ovat viime viikon lomapäiviltä, yksi sieltä, toinen täältä. Päivien lomassa riitti seikkailuita, mutta myös vapaa-aikaa. Hetket, jolloin ei tarvitse tehdä mitään, ne todella pitävät minut kasassa. Tarvitsen ei minkään tekemistä rauhoittuakseni monimutkaisten ajatusten alla painimisesta. Ne antavat jotain sellaista mihin minkään konkreettisen tekeminen ei pysty.

Rentoutuminen ei ole aina helppoa, ei ainakaan minulle. Mutta sen olen oppinut 27-vuotisen elämäni aikana, että juuri niinä hetkinä kun otan aikaa ollakseni tekemättä mitään, päästän kehoni ja mieleni lepäämään oikeasti. Näin siitäkin huolimatta, vaikka ne ensin yhteistuumin kapinoisivatkin vastaan – ei nimittäin tuntematon tilanne sekään. Luovuus alkaa kiemurrella, keksiä ja toimia. On helpompi hengittää. Ajatukset eivät tunnu enää niin raskailta.

Joskus vaikutusta ei edes huomaa, mutta se ei tee olemisesta yhtään turhempaa. Tällaiselle helposti ylikierroksille sortuvalle ihmiselle oleminen on parasta lääkettä. Erityisesti silloin, kun tekisi mieli sompailla ja valehdella itselleen, että nottako tässä on kiire ollut. Se, että on aikaa ajatella ja kuunnella tarkemmin oman sisäisen äänen mielipiteitä, on arvokasta. Vain sen avulla voi tunnistaa mistä alan ja mihin päätyn, kulkea rehellisesti omaa tietään.

Sen lisäksi, että kodissamme asuu kaksi olemista opettelevaa, asuu täällä myös kaksi intohimoista kahvi-ihmistä. Kahvin maailma on kiehtova. Juuri nyt haaveilemme siitä voisimmeko alkaa paahtamaan pavut itse. Saas nähdä miten ajatukselle käy, ottavatko tuulta allensa nyt vai myöhemmin. Meillä olemiseen liittyy hyvin vahvasti myös kahvi. Papujen mittaaminen, jauhaminen, veden keittäminen oikean asteiseksi. Jauhettujen kahvipapujen huumaava aromi lienee kotimme tunnistettavin tuoksu.

Viime kuukausina minusta on kuoriutunut aamuihminen. Ehkä se johtuu siitä, että olen antanut itselleni siihen luvan. Yrittäjänä kuitenkin rakastan sitä mahdollisuutta, että voin tehdä aamuistani tismalleen itselleni sopivia. Niihin kuuluu rauha ja se oleminen, hyvien hetkien tähden.

Anna-Kaisa

Tiedän hyvin tunteen, kun keho ja mieli eivät millään malttaisi olla paikallaan ja tekemättä mitään. Olen kiinnostunut sadasta asiasta ja hamsteroin itselleni erilaisia projekteja leipätyön oheen, koska yhteen työhön/hommaan keskittyminen tuntuu enemmän rajoitukselta kuin vapaudelta. Silti tasaisin väliajoin pitää olla hetkiä, jolloin en tee mitään. Karkaan vanhempieni luo maaseudulle, lenkkeilen metsässä ja juttelen niitänäitä. Niiden hetkien avulla sitä taas jaksaa intoa puhkuen palata projektien ääreen.

Oletko muuten blogannut joskus Aeropressin käyttövinkkejä? Sain pari vuotta sitten joululahjaksi Aeropressin ja minusta tuntuu, etten todellakaan saa siitä parhainta irti vielä. Vinkkejä otetaan siis mieluusti vastaan. :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kysymys on varmasti myös temperamentista ja luonteesta, itsekin olen ollut pienestä pitäen useamman projektin nainen ;) Aikuisiällä on kuitenkin mietittävä myös jaksamista ja asioiden priorisointia, silloin on kerättävä aikaa myös olla.

En ole tehnyt käyttövinkkejä AeroPressille, mutta voisin todella mielelläni sellaiset tänne blogin puolelle koostaa! Kiitos huipusta vinkistä, kaffiaddikti kuittaa :D

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Vuosi ketogeenista ruokavaliota
Matkalaukun must have -luonnonkosmetiikkatuotteet
Salaisilla saarilla
Summer 2017 Bucket List