2 x kesäiholle sopiva savinaamio

Kaupallinen yhteistyö Käsämä.

Saatatte muistaa, kun postasin maaliskuussa kotimaisen Käsämän savinaamiosta? Ilokseni sarjaan on saatu nyt kesän aikana odotettua lisäystä, sillä kauniiseen lasipurkkiin pakattu savinaamio on saanut rinnalleen kaksi ekologisempaa sisarusta, jotka on vieläpä suunnattu eri ihotyypeille. Rasvoittuvalle ja sekaiholle löytyy uudistava tyrninaamio ja herkälle ja normaalille iholle hellävarainen karpalonaamio.

Käsämä on vuonna 2016 perustettu sarja, joka sai syntynsä Pauli Wigeliuksen ollessa vaeltamassa Käsämän seudulla. Seudulla sijainnut saviesiintymä kiinnitti Paulin huomion ja syntyi idea saven hyödyntämisestä kasvojenhoitotuotteissa. Jonkin ajan kuluttua savea alettiin tutkia ja laboratiotestit osoittivat, että kyllä, savea voisi kuin voisikin käyttää ihonhoitotuotteisiin.

Käsämän lähtökohtana on ollut tuottaa alusta saakka mahdollisimman puhdasta ja paikallisista raaka-aineista valmistettua kosmetiikkaa ja vaikka brändillä ei ole virallista luonnonkosmetiikan sertifikaattia, tuotteet valmistetaan silti luonnonkosmetiikan standardeja noudattaen. Valmistusprosessissa on huomioitu raaka-aineiden laadun lisäksi myös ympäristöystävälliset seikat, sillä esimerkiksi naamioiden valmistukseen käytetty vesi hyödynnetään jälkikäteen kasteluvetenä.

Savi on yksi parhaiten siedetyistä kosmetiikan raaka-aineista, sillä se sisältää runsaasti hoitavia mineraaleja ja imee puoleensa iholle haitallisia aineita kuten raskasmetalleja. Antibakteerisena raaka-aineena savi myös hillitsee tulehdustiloja. Savinaamiota voi käyttää joko pelkkänä naamiokerroksena tai yhdistää siihen kevyen hieronnan levitysvaiheessa, jolloin saadaan aikaan myös mekaaninen kuorinta. Kevyt kitka tehostaa kuolleen ihosolukon poistumista, elvyttää pintaverenkiertoa ja tehostaa naamion puhdistavaa vaikutusta. Herkkäihoisten kannattaa levittää savinaamio iholle ja pestä pois, mutta esimerkiksi rasvoittuvalle iholle voi aivan hyvin yhdistää mekaanisen kuorinnan.

Kesäisin iho tuppaa menemään herkemmin tukkoon, koska lämpimän ilman, hikoilun ja meikin yhdistelmä kerryttää todella helposti epäpuhtauksia ihohuokosten uumeniin. Siksi tykkään käyttää juuri tähän vuodenaikaan kosteuttavien kasvoseerumien ja ihoöljyjen rinnalla savinaamioita – ne imevät itseensä epäpuhtauksia, tyhjentävät ihohuokosia, vauhdittavat ihon aineenvaihduntaa, kaksinkertaistavat hoitotuotteiden imeytymisen ja kuorivat mekaanisesti.

Käsämän uudet naamiot on pakattu käteviin 100 gramman kokoisiin paperipusseihin, joita on helppo kuljettaa mukana matkalla ja joissa on myös ilmatiivis suljentamekanismi. Pakkaukset ovat todella riittoisia, sillä yhdestä pussista saa keskimäärin 30 kasvonaamiota – pussillinen kestää siis käytössä jopa 15 viikon ajan.

Savinaamion käyttöohje

Yleisesti ottaen savinaamio sopii kaikille ihotyypeille, mutta kuivaihoisille suositellaan pidempää käyttöväliä. Herkälle iholle on suositeltavaa levittää naamio siveltimellä ja lyhentää vaikutusaikaa. Kuivattavan efektin hillitsemikseksi saven voi sekoittaa myös kasvoöljyyn tai esimerkiksi jogurttiin.

1) Mittaa 1-2 tl savijauhetta kulhoon

2) Lisää saven joukkoon vettä muutama tippa kerrallaan ja sekoita, kunnes seos on tahnamaista ja helppoa levittää

3) Levitä naamio puhdistetuille kasvoille (ei silmänympärysiholle) ja anna vaikuttaa kunnes naamio on kuivunut iholle

4) Pese naamio pois haalealla vedellä hellävaraisin, pyörivin liikkein

Savinaamion jäljiltä iho saattaa punoittaa, mutta se hälvenee muutaman tunnin kuluessa. On tärkeää antaa iholle heti naamion jälkeen kosteutta – suihki kasvoille kasvovettä ja levitä vielä kostealle iholle sopiva seerumi, öljy tai kosteusvoide. Savinaamion jäljiltä oma ihoni on aina silkinpehmeä ja parhaiten vaikutuksen huomaa aina seuraavana aamuna, jolloin meikki levittyy iholle todella vaivattomasti.

Käsämän puhdistavat savinaamiot sisältävät vain kolmea raaka-ainetta: savea, maissitärkkelystä ja kotimaisia marjauutteita. Karpalosavinaamio sopii herkälle ja normaalille iholle, sillä sen sisältämän karpalomarjauutteen antioksidantit rauhoittavat ihoa ja puhdistavat tukkeutuneita ihohuokosia. Karpalonaamion koostumus on tyrniin verrattuna pehmeämpi eikä se aiheuta kitkaa iholla. Karpalouute sisältää orgaanisia happoja, jotka tekevät ihosta vastaanottavaisemman. Uute sisältää myös vapailta happiradikaaleilta suojaavaa ja ihon uusiutumisprosessia stimuloivaa C-vitamiinia.

Tyrnisavinaamio sopii parhaiten rasvoittuvalle ja sekaiholle, sillä tyrniuute hillitsee tulehduksia ja sisältää muun muassa antioksidanttipitoista E-vitamiinia sekä beetakaroteenia, joka suojaa ihoa auringolta. Kuorinnassa

Naamiot ovat kotiolojen lisäksi mitä ihanimpia viemisiä mökkisaunaan. Itse kuorin oman ihoni keskimäärin kerran viikolla ja olen kokenut, että tämä väli pitää ihon hehkuvana ja hyvinvoivana. Yksinkertaiset tuotteet ovat usein niitä parhaimpia, ainakin tässä tapauksessa. Naamiopäivän jälkeen iho on sileä, seerumit ja öljyt imeytyvät loistavasti ja meikki levittyy iholle kuin unelma. Iso plussa myös kotimaisuudesta sekä riittoisuudesta!

Saatte 11.8.2017 saakka Käsämän verkkokaupan kaikista tuotteista -15 % alennuksen koodilla ”yellowmood”

Jennie

Voitin taannoin blogistani Käsämän savinaamion ja täytyy kertoa miten hyvin se on toiminut superherkällä herkästi tukkeutuvalla ihollani. Yksi harvoista naamioita, joka ei ärsyttää tippaakaan.. ja toimii ihanasti muutenkin!.. syy lienee minimaalisen lyhyessä incissä?! Kiitos siis suuri!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hei tosi mahtava kuulla tällaisia kokemuksia! Kiitos Jennie :)

Vastaa
Haiha

Aivan ihanilta kyllä vaikuttavat, mutta hinta on sitten jo hivenen tyyris, harmillista.

Toiseen aiheeseen: Olen etsimässä pientä mustaa nahkaista peruslaukkua (malliltaan melko yksinkertaista käsilaukkua kera hihnan). Tuli mieleen, jos sellaista kannattaisi etsiä Rovaniemeltä, kun olen täällä nyt käymässä. Onkohan täällä jokin paikka, josta voisi etsiä paikallisia nahkatuotteita eli siis tässä tapauksessa pientä käsilaukkua?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Apua, vastaukseni tulee tosi myöhässä, mutta Kalotinlinnassa sijaitsevasta Your Piece of Finland -putiikista voisi löytyä. He myyvät mm. LUMI-laukkuja.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Huhtikuun 2017 parhaat
Detox-kuuri vai paasto?
Kysy!
Lisäenergiaa keto-carnivoreen pohjautuvalla FBF-valmennuksella