Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Puhdistusöljy on tarpeellinen jokaiselle meikkaavalle henkilölle. Puhdistusöljy on lisäksi must-have aurinkovoiteiden poistoon kasvoilta. Tuotteissa on paljon eroja keskenään ja toiset öljyt sopivat paremmin kuivalle ihotyypille, toiset taas esimerkiksi epäpuhtaalle iholle. Suosin itse pääsääntöisesti vedellä huuhtoutuvia tuotteita, lähes kaikki tämän artikkelin tuotteet ovatkin siis tällaista helposti pois huuhtoutuvaa sorttia. Hyviä tuotteita on nykyään ilahduttavan paljon, jaan nyt omat suosikkini, joiden tiedän olevan myös laajasti tykättyjä.

Puhdistusoljy

HUOM! Aiheesta on luettavissa uudempi, päivitetty artikkeli, jossa on mukana myös tämän jutun jälkeen markkinoille tulleita tuotteita. Suosittelen ensisijaisesti uudempaa artikkelia, jonka pääset lukemaan tästä!

Puhdistusöljy on parhaimmillaan kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena, poistamaan kaikki meikki ja aurinkovoide. En suosittele käyttämään erillisiä silmämeikinpoistoaineita, sillä puhdistusöljy vie kyllä mennessään aivan kaiken ja on itseasiassa paras tuote irrottamaan myös vedenkestävän meikin. Voit käyttää puhdistusöljyä toki ainoanakin putsarina, mutta lähes kaikki ihot hyötyvät, kun öljyn jäljiltä meikitön iho vielä puhdistetaan puhdistusgeelillä tai -maidolla. Tämä on erityisen tärkeä steppi, mikäli ihosi on helposti tukkeutuvaa sorttia.

Voit käyttää puhdistusöljyä ainoana tuotteena meikittömälle iholle sekä aamupuhdistukseen.

Vielä ennen vertailuun siirtymistä ajankohtainen muistutus kesään: fysikaaliset aurinkosuojat (eli kaikki luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet) eivät lähde iholta kunnolla millään muulla tuotteella kuin puhdistusöljyllä. Tässä artikkelissa on vertailussa mielestäni kuusi parasta pudistusöljyä kasvoille. Suihkuöljy on puolestaan tarpeellinen tuote aurinkovoiteen poistamiseen vartalon iholta. Lue parhaista suihkuöljyistä tästä.

Paras puhdistusöljy kasvoille – omat suosikkini

Djusie Cleansing Oil

Djusien Liquid Silk puhdistusöljyssä on ihanaa tuoksua, kaunista pakkausta ja täydellistä koostumusta myöten aivan kaikki asiat kohdillaan. Ainesosat ovat monipuoliset ja ihoa hoitavat, koostumus ei myöskään sisällä mitään turhia täyteaineita. Ohuehko koostumus on ihanteellinen epäpuhtaalle ja kenkuttelevallekin iholle, sillä se sisältää ruusukvitteninsiemenöljyä, jonka sanotaan rauhoittavan tulehduksia, vahvistavan ihon suojabarriääriä sekä tasapainottavan ihon talineritystä. Greipin ja limen eteeriset öljyt niin ikään suitsivat talineritystä, greippi on lisäksi antiseptinen ja huokosia supistava.

Tuote sopii mielestäni loistavasti myös samealle ja nuutuneelle iholle. En oikeastaan keksi ketään, kenelle sitä en suosittelisi – tuote on hyödyllinen ihan kaikenlaisille ihoille. Tuoksu on tosi kiva yhdistelmä mm. jasmiinia ja limeä, ihanan pirtsakka! Koostumus on sopivan notkea ja helposti iholle levittyvä. Meikit lähtevät hyvin, eikä tuote tunnu sisältämistään eteerisistä öljyistä huolimatta lainkaan turhan tujulta silmänympärysihollakaan.

Luonnonkosmetiikan puhdistusöljyt ovat joskus vähän epäluotettavia, mitä tulee niiden huuhtoutumiseen. Jostain kumman syystä ne eivät ihan aina huuhtoudu vedellä hyvin (esimerkiksi tymäkän meikkivoiteen jäljiltä). Tätä ongelmaa minulla ei ole ollut kertaakaan Djusien kanssa, aivan sama mitä tuotteita kasvoilla on ollut, se huuhtoutuu silti joka ikinen kerta aivan täydellisesti, jälkiä jättämättä pois iholta. Toinen vastaavaan pystyvä on uunituore suosikkini Evolvelta. Djusien rinnalle hieman edullisempana vaihtoehtona on nimittäin kiilannut Evolven Kalahari Dream puhdistusöljy.

Evolve Kalahari Dream Puhdistusoljy

Evolven öljyssä on ihana trooppisen kesäinen hedelmäkarkkituoksu, joka sopii putsariin aivan täydellisesti (kasvoille jätettävissä tuotteissa se saattaisi olla vähän liikaa…). Koostumus ja käytännön ominaisuudet ovat hyvin rinnastettavissa Djusieen. Hintaa on noin kympin verran vähemmän, joten tämä toimii loistavana, aavistuksen budjettiystävällisempänä vaihtoehtona. Edullisemman hinnan vuoksi joutuu tinkimään hoitavista ominaisuuksista – Djusien ainesosat ovat kiistatta kokonaisvaltaisesti paremmat. Evolven koostumus keskittyy lähinnä yksinomaan toiminnallisuuteen.

On makuasia, haluaako panostaa Djusieen, sekään ei mielestäni kuitenkaan ole kokonaisvaltainen laadukkuus huomioiden lainkaan kallis.

Haluatko oppia tunnistamaan poishuuhtoutuvat puhdistusöljyt ainesosalistojen perusteella? INCI-kurssillani opit lukuisia juuri tämän kaltaisia käytännön vinkkejä, joiden avulla kosmetiikkaostosten tekeminen helpottuu. Opit kurssilla rahojasi hutiostoksilta säästävän ainesosalistojen lukutaidon, jonka avulla teet jatkossa parempia valintoja ihoasi ajatellen. Tutustu kurssiin tästä!

Paras puhdistusöljy kuivalle iholle

Äsken mainitsemani omat suosikkini sopivat myös kuivalle iholle, mutta kaikista mieluiten suosittelen kuivaihoisille vielä täyteläisempää koostumusta. Novexpertin Cleansing Oil With 5 Omegas on heittämällä paras puhdistusöljy kuivalle ja/tai ikääntyvälle iholle. Sen runsaan ravitseva koostumus on todella lempeä iholle, puhdistusteho on silti hyvä.

Tuote huuhtoutuu iholta melko hyvin, mutta jättää selkeästi jälkeensä öljyhunnun. Tämä huntu suojaa ihoa kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa ja ehkäisee kuivumista. Mikäli käytät öljyä meikittömälle iholle ainoana putsarina, ei tuo iholle jäävä kevyt öljyisyys oikeastaan haittaa. Tai jos haittaa sinua, voit käyttää pakkauksen mukana tulevaa puhdistusliinaa pesun apuna.

Novexpertin isoin etu on sen jättämä superpehmeä ihotuntuma, mihin mikään muu puhdistusöljy ei pääse, oikeastaan edes lähelle. Iho jää ihanan joustavaksi, silti tulee puhdasta! Tykkään itsekin käyttää tätä tuotetta talvisin kylmimpien kuukausien aikana, se auttaa ehkäisemään ihon pintakuivuutta ihan selkeästi. Tuoksu on hieman makea, ei oma ykkössuosikkini, mutta todella miellyttävä kuitenkin, eikä liian voimakas. Tuoksu on mielestäni hyvin tyypillinen ranskalainen kosmetiikkatuoksu.

Novexpert Omega Puhdistusoljy

Whamisa puhdistusöljy on ansaitusti monien suosikki

Whamisan puhdistusöljy on monien pitkäaikainen suosikki ja aivan ansaitusti. Tässäkin tuotteessa on kaikki palaset kohdillaan. Suosittelen tuotetta erityisesti sekaiholle, rasvaiselle ihotyypille sekä epäpuhtaalle iholle, koostumus on nimittäin erityisen kevyttä ja puhdistavaa. Tämä on mielestäni vertailun tuotteista kaikista vähiten öljymäinen, vaikka öljy toki siis onkin tietysti. Kyllä tätäkin tuotetta voi kuivalle iholle käyttää, mutta rehellisyyden nimissä parempi hoitotulos syntyy aivan varmasti Novexpertin öljyllä.

Pullolle annan sata plussapistettä helppo- ja nopeakäyttöisestä pumppumekanismista. Tuoksu on raikas ja melko tyyppillinen Whamisalle. Iho ei jää tämän jäljiltä aivan yhtä pehmoiseksi kuin monilla muilla verrokeilla, mutta toisaalta lopputulos ei ole myöskään tippaakaan öljyinen. Sopii siis sinulle, joka arvostat öljyn loistavia puhdistusominaisuuksia, muttet nauti öljyisestä ihotuntumasta.

Whamisa Cleansing Oil Joik Puhdistusoljy

Mainitsen tässä yhteydessä myös Joikin Cleansing Oilin, joka on mainio valinta epäpuhtaalle iholle. Se sisältää teepuöljyä, joka auttaa suitsimaan näppyjä. Tämä tuote on vertailun ainoa öljy, joka vaatii aivan ehdottomasti puhdistusliinan tai -sienen kaverikseen. Tämä ei nimittäin sisällä lainkaan emulgaattoria, eikä siis edes voi huuhtoutua iholta vedellä.

Suosittelen tätä lämmöllä pintakuivalle tukkoiselle iholle musliiniliinan tai konjac-sienen kanssa käytettäväksi. Liina tai sieni kuorii ihoa hyvin kevyesti auttaen puhdistamaan ihohuokoset kunnolla. Lisäksi se parantaa hoitotuotteiden imeytyvyyttä, jolla voi puolestaan olla positiivisia vaikutuksia pintakuivuuteen. Emulgaattori ei myöskään vie tilaa koostumuksessa kasviöljyiltä, jotka ravitsevat ihoa. Huomaathan, että mikäli ihossasi on tulehtuneita näppyjä tai se on hyvin herkkä, ei liinat tai sienet ole hyvä ajatus. Valitse tällöin ehdottomasti tuote, joka huuhtoutuu vaivatta pelkällä vedellä.

Lue myös: Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina

Edullinen puhdistusöljy

Feel Free Balmy Cleanser Oljypuhdistus

Feel Freen Rose & Berries Balmy Cleanser on nimensä mukaisesti ennemminkin paksumpaa balmia, toisin kuin vertailun muut, juoksevat öljyt. Tuote on pakattu kuitenkin pumppupulloon, joten koostumus on hieman ohuempaa kuin purkkiin pakatuissa balmeissa. Feel Freen tuote on edullisin puhdistusöljy (tai sen tavoin toimiva tuote), jota voin suositella. Hinta on ylivertaisen edullinen ja sillä saa iholla ihanan ylelliseltä tuntuvan koostumuksen, joka poistaa hyvin kaiken meikin eli tekee sen mitä pitääkin.

Miinuksia annan tuoksusta, joka ei ole Feel Freelle tyypillisesti ihanan raikas vaan aavistuksen tunkkaisempi. Paha se ei silti ole, muttei tarjoa nautinnollista elämystäkään, kuten esimerkiksi Evolven ja Djusien putsarit tekevät. Täyteläinen koostumus ei myöskään huuhtoudu iholta täydellisesti vedellä eli kaipaa kaverikseen aina toisen putsarin. Minua tämä ei häiritse, sillä jatkan puhdistusta aina joka tapauksessa vielä toisella tuotteella.

Suosittelen Feel Freen puhdistusöljyä sinulle, joka haluat mahdollisimman edullisen ja hommansa moitteetta suorittavan tuotteen. Mikäli puhdistushetki on sinulle samalla nautinnollinen hierontahetki, suosittelen ehdottomasti panostamaan esimerkiksi Djusien öljyyn. Feel Free on enemmän suoraviivaisen ja vauhdikkaan ihonhoitajan tuote.

Lue myös:

Vertailussa puhdistusmaito x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi

Parhaat kasvovedet eri ihotyypeille x 7

Puhdistusoljy Luonnonkosmetiikka

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Tina

Nämä sun tuotevertailut on aivan mahtavia. Säästyy turhilta hutiostoksilta. Arvostan avoimia ja rehellisiä tuotearvosteluja.
Kiitos Emmi.

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Kiitos Tina, tosi kiva kuulla <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Kasvovesi
Paras kasvovesi eri ihotyypeille – 7 x suositusta
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Paras Kasvovoide
Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta