Ihonhoito-opas: kuiva iho

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Tervetuloa lukemaan kuivan ihon hoito-opasta! Kuiva iho vaatii rakenteensa vuoksi monipuolista ja lempeää hoivaa. Tämä opas tarjoaa täsmälliset hoito-ohjeet sekä runsaasti purkkitärppejä. Voit saada artikkelin suosituksista vinkkejä myös muille ihotyypeille talveen sekä ikääntyvän ihon hoitoon.

Kuiva Iho

Kuiva iho on ihotyyppi, josta puuttuu sekä rasvaa että kosteutta. Se siis eroaa pintakuivasta ihosta, joka on ennemminkin ihon tila, mitä voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä (esimerkiksi vääristä hoitotottumuksista johtuen). Kuiva iho on puolestaan rakenteellisista syistä johtuen kroonisesti kuiva, vaikkakin oikeanlaisella hoidolla siitä voi saada hyvinkin kauniin näköisen. Kuiva iho kaipaa monipuolista hoitoa ja yhdellä tuhdilla voiteella harvoin päästään kovinkaan hyviin tuloksiin. Opit tästä oppaasta kuinka erotat kuivan ihon pintakuivuudesta ja millaisilla tuotteilla hoidat kuivaa ihotyyppiä optimaalisimmin.

Tämä artikkeli on osa ihonhoito-oppaiden sarjaani, jonka muut osat voit lukea tästä:

Rasvaisen ihon hoito-opas

Normaalin ihon hoito-opas

Sekaihon hoito-opas

Ruusufinnin eli rosacean hoito-opas

Akneihon hoito-opas

Miten tunnistat kuivan ihotyypin?

Kuiva iho on usein kaikista ohuin, jopa paperimainen ihotyyppi. Ihohuokoset eivät erotu siinä juuri lainkaan, eikä epäpuhtauksia esiinny, joskin satunnainen näppy esimerkiksi kuukautiskierron myötä voi kuivallekin iholle putkahtaa. Ihon kuivuudesta johtuen, iho voi näyttää jo nuorenakin juonteikkaalta. Kuiva iho tuntuu usein kiristävältä ja karhealta, jopa kutisevalta, ja siitä puuttuu elastisuus ja pehmeys. Ihoa oikein hoitamalla näitä merkkejä voidaan kuitenkin merkittävästi vähentää.

Kuiva iho johtuu ihon rakenteesta, jossa ihon uloimman kerroksen rasvojen määrä on niin alhainen, ettei se riitä ehkäisemään veden haihtumista ihosta. Kuivasta ihosta puuttuu siis sekä rasvaa että vesikosteutta ja mikäli tarjoilet iholle ainoastaan jompaa kumpaa (esimerkiksi hoidat ihoa vain öljyillä), ei se ole riittävää. Ihoon jää tällöin tunne, etteivät tuotteet kosteuta tai toimi. Siinä missä pintakuiva iho elpyy yleensä kosteuttamalla sitä reilusti kasvovedellä ja vaikkapa kosteusseerumilla, jää kuivaihoinen kaipaamaan vesikosteuden lisäksi myös runsaasti rasvaa.

Pintakuivuutta voi ilmestyä mille vaan ihotyypille, mutta on tärkeää huomioida, että tällöin ihotyyppi pintakuivuuden alla ei muutu kuivaksi. Ihotyyppi pysyy ja pintakuivuus on ihon hetkellinen epätasapainotila. Pintakuivuus ilmenee iholla kiristävänä tunteena, joskus jopa hilseilynä, ja poistuu runsaalla kosteutuksella ja pintakuivuuden aiheuttajan eliminoinnilla.

Kuinka Hoitaa Kuivaa Ihoa

Kuivaihoisilla ihoa suojaava hydrolipidikalvo on usein merkittävästi ohuempi kuin muilla ihotyypeillä. Tästä syystä kuiva iho voi olla monesti lisäksi herkkä. Säännöllisellä lempeällä hoidolla ihoa on mahdollista kuitenkin vahvistaa. Onkin hyvä muistaa, että vaikka kuiva ihotyyppi on pysyvä tila, ei ihon herkkyys sitä välttämättä ole. Myös ihon kuivuuteen on mahdollista hyvinkin paljon vaikuttaa ihoa hoitamalla.

Iän myötä on tavallista, että myös muut ihotyypit kuivuvat ja esimerkiksi aiemmin normaali iho saattaa muuttua ikääntyessä pysyvästi kuivaksi ihon luonnollisten toimintojen hidastumisen myötä.

Miten kuivaa ihoa hoidetaan?

Vältä aivan ehdottomasti vaahtoavia puhdistustuotteita ja suosi niiden sijaan puhdistusöljyjä ja -maitoja. Mikään voide tai kallein seerumikaan ei auta, mikäli pesutottumukset ovat vinksallaan. Heivaa siis geelit ja vaahdot kokonaan pois ja siirry lempeämpien putsareiden pariin – hellävaraisen ei silti tarvitse tarkoittaa tehotonta!

Kuivalta iholta puuttuu sekä kosteutta että rasvaa, keskity siis tarjoilemaan iholle molempia. Valitse kaupan kosteuttavin kasvovesi (nämä kulkevat monesti nimellä hoitoneste) ja juota sitä ihollesi aamuin illoin käsin taputtelemalla, määrässä kitsastelematta. Käytä lisäksi runsaasti kasviöljyjä sisältäviä tuotteita paikataksesi ihon omaa puuttuvaa rasvaa.

Kuiva Iho Puhdistus

Kuivan ihon tuotteet saavat olla ihanan ylellisen täyteläisiä ja kermaisia koostumuksiltaan, mutta älä silti unohda vesimäisempiä tuotteita, jotka tarjoilevat iholle sen kaipaamaa vesikosteutusta. Kerrosta tuotteet ohuimmasta alkaen siirtyen aina öljypitoisempaa kohti.

Vältä ylenpalttista saunomista ja suojaa iho mahdollisimman hyvin kylmässä ja viimassa esimerkiksi kaulahuivilla. Kuiva iho ei kaipaa juurikaan kuorimista, mutta voit kuitenkin muutaman kerran kuukaudessa piristää ihoa miedolla entsymaattisella kuorinnalla. Hemmottele ihoa kosteusnaamioilla niin usein kuin haluat! Paneudutaan seuraavaksi kuivan ihon hoitorutiinin eri vaiheisiin tarkemmin.

Öljyä tai maitoa puhdistukseen

Novexpert Puhdistusoljy

Kuivan ihon puhdistukseen sopii parhaiten hellävarainen puhdistusöljy tai -maito. Geelit tai mitkään muutkaan vaahtoavat tuotteet eivät ole hyvä ajatus, vaikka ne kuinka käteviltä tuntuisivatkin. Geeli pesee kuivan ihon liian voimakkaasti ja pahentaa kuivuutta, älä siis missään tilanteessa käytä niitä kuivalle ihotyypille.

Novexpertin Omega Cleansing Oil on kuivan ihon ylivertainen valinta, sen runsas koostumus tuntuu iholla kuin ystävälliseltä halaukselta. Monet putsarit ovat parhaimmillaan sellaisia, etteivät ne kuivata ihoa, mutta tämä tuntuu jopa parantavan ihon joustavuutta ja pehmeyttä. Voit poistaa öljyllä myös silmämeikin, enkä edes suosittele käyttämään mitään erillistä silmämeikinpoistoainetta, sillä ne voivat olla liian kuivattavia. Tämä öljypuhdistaja huuhtoutuu iholta vedellä kuivan ihon tarpeisiin nähden juuri sopivasti, jättäen jälkeensä kevyen öljyhunnun. Mikäli tämä kovasti häiritsee sinua, voit tehostaa puhdistusta ja öljyn poistumista iholta pakkauksessa mukana tulevan liinan avulla.

Mikäli meikkaat vahvasti, käytä liinaa aina puhdistuksen apuna tai tee kaksoispuhdistus öljyn ja maidon kanssa. Toinen loistava öljypohjainen vaihtoehto kuivalle iholle on Luonkosin öljypuhdistuskakku Radiant, joka kaipaa kaverikseen liinan, sillä tuote ei emulgoidu vedellä pois. Tämä öljyputsaripala on huippu valinta erityisesti sinulle, joka haluat minimoida veden käytön. Mikäli ihon kuivuustilanne on hankala, voi vedetön puhdistus tuntua huomattavasti miellyttävämmältä. Hiero öljyä kuivin käsin kuiville kasvoille ja pyyhi pois kostutetulla pehmeällä liinalla.

Kuiva Iho Puhdistusmaito

Kuiva iho nauttii myös maitopuhdistuksesta. Meikin poistamiseen öljy on kuitenkin tehokkaampi ratkaisu, joten käytä maitoa meikittömien päivien putsarina, hyvin kevyen meikin poistamiseen tai kaksoispuhdistuksen toisena vaiheena öljyn jälkeen.

Joikin Gentle Cleansing Milk on helppo- ja nopeakäyttöinen, koostumukseltaan melko juokseva maito, joka sopii myös vauhdikkaille ihonhoitajille. Se on miellyttävän miedon tuoksuinen ja jättää ihon juuri niin pehmeäksi, kuin maidon kuuluukin. Erittäin hyvä peruspuhdistaja pakattuna kätevään tuubiin.

Erityisesti jos ihosi on kuivuuden lisäksi herkkä, suuntaa katseesi kotimaisen Laponie Of Scandinavian Cleansing Milkiin, joka on täysin hajusteeton ja huomattavan lempeä putsari. Sen hyvin riisuttu ainesosalista sisältää ainoastaan kourallisen raaka-aineita, eikä mitään ylimääräistä. Huippuhyvä ja todella tykätty puhdistaja, joka ei varmasti ärsytä ihoa.

Vältä kuivan ihon puhdistamisessa kaikkea ylimääräistä vedellä lotraamista. Suosittelen jättämään aamusta veden kokonaan pois tai ainakin minimoimaan sen käytön. Tarkkaile myös veden lämpötilaa ja suosi lämpimän sijaan hieman viileämpää vettä. Aamulla kuivalle iholle riittää mainiosti pelkästään kasvovedellä ihon pyyhkiminen, vettä ei siis tarvita lainkaan.

Laadukas hoitoneste on yksi kuivan ihon tärkeimmistä tuotteista

Superkosteuttava kasvovesi, eli hoitoneste, on yksi kuivan ihon tärkeimmistä hoitotuotteista. Jos vain mahdollista, tässä kohtaa en pihistelisi vaan valitsisin oikeasti kunnolla laadukkaan tuotteen. Iho palkitsee panostuksen varmasti. Käytä hoitonestettä runsaasti aamuin illoin. Kaada nestettä kämmeniin ja taputtele suoraan iholle. Mikäli kasvovetesi on pakattu suihkepulloon, suihkuta tuotetta kasvoille ja taputtele hyvin iholle, älä siis jätä sitä itsekseen haihtumaan ihon pinnalta pois!

Laita mieluummin pienehkö määrä kerralla, imeytä ihoon painelemalla ja toista kerroksia niin monta kuin jaksat ja ihossa tuntuu hyvältä. Pyyhi iho aamuisin kasvovedellä kostutetulla vanulapulla ja painele tuotetta iholle sen jälkeen vielä käsin.

Bybi Mega Mist

Minulla on kaksi loistavaa tuote-ehdotusta, jotka ovat mielestäni ylivoimaisesti kosteuttavimmat vaihtoehdot markkinoilla tällä hetkellä. Whamisan kulttituote Toner Deep Rich jaksaa hämmästyttää tehoillaan kerta toisensa jälkeen. Tämä on osoittautunut kuivan ihon pelastajaksi lukemattomille sen nimeen vannoville. Mikäli et ole vielä kokeillut, kannattaa testata, toisiko tämä avun myös sinun kuivalle iholle (vastaus on mitä todennäköisimmin kyllä).

Toinen suositukseni on suihkepulloon pakattu Bybin Mega Mist, joka tekee ihon ihanan pehmeäksi ja kosteutetuksi. Tämän vaikutuksen huomaa iholla välittömästi. Suihke sisältää hyaluronihappoa, kukkaisvesiä sekä merilevää, joka on huippuhyvä ainesosa kuivalle ja myös ikääntyvälle iholle. Valitse Mega Mist, mikäli suihkutettavat kasvovedet ovat mieleesi.

Mikäli iho tuntuu kiristävältä päivän aikana, voit helpottaa kuivuuden tunnetta suihkuttelemalla iholle kosteussuihketta. Valitse tuote, jonka sumu on tasainen ja joka ei sotke meikkiä (esimerkiksi Mega Mist voi olla kaikin puolin liian tuhti tähän tarkoitukseen). Joikin Rose Facial Mist on ruusuilta tuoksuva kevyt kasvovesi, joka sopii kuivalle iholle nimenomaan päivän mittaan suihkuteltavaksi. Muille ihotyypeille se sopii myös kasvovedeksi, mutta kuivalle iholle tämä on täydellinen lisätuote. Simppelin kaunista pulloa kelpaa pitää esillä esimerkiksi työpöydällä.

Lue myös: parhaat kosteuttavat kasvovesisuihkeet

Vesikosteuta seerumilla

Kuiva Iho Seerumi

Kosteuttava seerumi on erittäin tarpeellinen lisä kuivan ihotyypin hoitoon. Huolehdi kuitenkin ensin kuntoon laadukas hoitoneste, voide sekä kasvoöljy, sillä seerumi ei ole kuitenkaan pakollinen tuote, joskin suosittelen sitä kuivaihoisille erittäin lämpimästi. Kerrosta iholle ensin hoitonestettä ja levitä seerumi iholle hellästi painellen heti viimeisen hoitonestekerroksen jälkeen.

Evolven hyaluronihapposeerumi on todella hyvä valinta kaiken ikäisille, myös ikääntyvälle iholle. Se tuo reilun määrän  lisäkosteutusta samalla boostaten ihon täyteläisyyttä ja kimmoisuutta. Miedolta tuoksuva geelimäinen seerumi sisältää hyaluronihapon lisäksi mm. glyseriiniä, aloe veraa ja ruusuvettä.

Lue myös: Vertailussa parhaat hyaluronihapposeerumit

Toinen loistava vaihtoehto on Whamisan Cactus Serum, jonka hauska, aavistuksen venyvä koostumus tekee iholle silkkisen pinnan. Ihanalta tuntuva seerumi tuoksuu puhtaan vihreälle ja raikkaalle, eikä sisällä kuin kourallisen ainesosia. Runsaaseen määrään viikunakaktusta pohjautuva vaikutus on kosteuttava ja silottava.

Täyteläinen kasvovoide

Kasvovoide on kuivan ihon perustuote, joka kosteuttaa ja ravitsee, tuo iholle miellyttävän tunteen sekä ehkäisee kosteuden karkaamista iholta. Näin siis parhaassa tapauksessa – ole tarkkana voiteen valinnan kanssa äläkä ota ”jotain vaan” voidetta. Valitse aidosti kuivan ihon tarpeisiin vastaava purnukka.

Iki-ihana Koran Turmeric Glow Moisturiser on supertäyteläinen, ravitseva ja heleyttävä kasvovoide, joka imeytyy yllättävänkin hyvin ja sopii loistavasti sekä meikin alle että yövoiteeksi. Ihon on tämän jäljiltä pehmeä ja todella mukavan tuntuinen. Tätä riittää kerrallaan pieni nokare, joten voiteesta on iloa pitkäksi aikaa. Iloa tuo myös upeaakin upeampi purkki, joka luo ylellisen fiiliksen.

Todella monen kuivaihoisen suosikki, Absolutionin La Creme Rich, on koostumukseltaan yhtä runsas. Kaakaovoita ja monipuolisesti eri kasviöljyjä sisältävä voide ehkäisee tehokkaasti kosteuden haihtumista. Voiteen muodostavat ainesosat sisältävät paljon omega-rasvahappoja, vitamiineja ja antioksidantteja – kaikki hyödyllisiä kuivalle iholle. Myös tämä voide sujahtaa sekä meikin alle että yötä vasten käytettäväksi.

Kora Turmeric Glow Moisturiser

Kuten todettua, sama täyteläinen voide sopii hyvin aamuun ja iltaan. Halutessasi voit kuitenkin ottaa erilliset tuotteet, jolloin saat tarjoiltua iholle mahdollisimman monipuolisia ainesosia ja hoitoa.

Aamukäyttöön sopii Evolven Daily Renew Facial Cream, joka on täyteläinen, mutta aavistuksen kevyempi kuin kaksi ensin mainittua voidetta. Tämä on loistava ja hieman edullisempi vaihtoehto, jonka kaveriksi esimerkiksi Evolven oma Hyaluronihapposeerumi on loistovalinta. Vaniljalta tuoksuva voide tekee iholle pehmeän pinnan, jonka päälle meikki levittyy tasaisesti.

Yöksi voit valita Bybin Night Nutrition Protein Creamin, jonka ravitseva teho pohjautuu paitsi tietysti kasviöljyihin, myös kosteuttavaan ksylitoliin sekä proteiinisekoitukseen porkkanasta, lehtikaalista ja sitruunasta. Voide on valmistettu kokonaan ilman eteerisiä öljyjä ja lisättyjä hajusteita, joten se voi sopia hyvin myös hieman herkemmällekin iholle. Sopivan täyteläinen koostumus tuntuu iholla miellyttävältä, muttei raskaalta tai rasvaiselta.

Käytä kuivalla iholla aamuin illoin silmänympärysvoidetta. Valitse esimerkiksi Bybin ravitseva Eye Plump, joka on tarkoitettu iltakäyttöön, mutta sopii mielestäni kuivaihoisille loistavasti myös aamuun. Katso lisää vinkkejä parhaiden silmännympärysvoiteiden artikkelistani.

Kuiva Iho Kasvovoide

Pehmeyttä ja joustavuutta kasvoöljyllä

Suosittelen kasvoöljyä kuivan ihon peilikaapin vakiotuotteeksi ympärivuotiseen käyttöön. Öljyä kannattaa käyttää aamuin illoin ihan reippaasti annosteltuna ja kunnolla ihoon hierottuna. Mikäli öljyinen fiilis häiritsee sinua, voit sekoittaa öljyn (erityisesti aamulla) jonkin toisen tuotteen joukkoon. Esimerkiksi seerumin kanssa yhteen sekoitettuna öljyisyys ei tunnu iholla juurikaan. Valitse kuivalle iholle ensisijaisesti täyteläisiä kasviöljyjä sisältävä tuote, hyviä vaihtoehtoja ovat mm. avokado-, argan-, oliivi-, manteli-, aprikoosinkivi-, kaura-, hampunsiemen- sekä viikunakaktusöljyt.

Kuiva Iho Kasvooljy

Patyka Huile Absolue on juuri sopivalla tavalla runsas ravitseva ja kirkastava öljysekoitus, joka on pakattu suureen 50 millin pulloon, mikä sallii vähän hövelimmänkin öljyn käytön. Todellinen klassikko ihan ansaitusti! Ainesosiksi on valittu täyteläisempien öljyjen rinnalle myös hieman kevyempiä kasviöljyjä – yhdistelmä, joka saa Huile Absoluen imeytymään kuivalle iholle hyvin. Kokeile tätä öljyä myös meikin alle, se tekee meikkivoiteen levityksestä monin verroin helpompaa.

Pure Papaya Glow Oil on täydellinen valinta kun iho tuntuu nuutuneelta ja samealta. Tämä papaijasta tehonsa saava kasvoöljy on yllättävänkin tehokas tuomaan iholle heleyttä ja tasoittamaan ihonsävyä. Miedon trooppinen tuoksu tekee tästä öljystä vastustamattoman ihanan, sopii etenkin yön ajaksi tukemaan ihon uudistumista. En suosittele juurikaan kuorimaan kuivaa ihoa, mutta Papaya Glow sopii kuivaihoisille kuorinnan sijaan, sillä papaijan entsyymit uudistavat ihoa.

Voit myös valita ainoastaan yhtä öljyä sisältävän tuotteen. Toimi näin erityisesti, mikäli ihosi on herkkyyksiin taipuvainen. Avrilin arganöljy on loistava kaiken ikäisille kuivaihoisille, mutta arganöljystä hyötyy eritoten aikuinen ja ikääntyvä iho. Avrilin puhtaat kasviöljyt ovat edullisia, suuriin 100 millin pulloihin pakattuja budjettivaihtoehtoja, silti laadukkaita, kylmäpuristettuja ja luomulaatuisia.

Bybi Strawberry Booster sisältää ainoastaan mansikansiemenöljyä, joka sopii erityisen hyvin hilseilevän ja ärtyneenkin ihon hoitamiseen. Se tuo iholle pehmeyttä olematta silti kovinkaan raskas, tämä on mielestäni erityisen kiva meikinalusöljy. Tuotteessa on myös ihana yksityiskohta: mansikansiemenöljyä varten raaka-aine saadaan mehuteollisuuden ylijäämistä.⁠

Kuivan ihon tehotuote: ravitseva balmi

Balmi on koostumukseltaan kiinteää öljyä, joka sulaa ihon lämmössä täysin öljymäiseksi. Se eroaa kuitenkin kasviöljyistä sisältämiensä vahojen vuoksi. Vahat ovat erittäin tehokkaita ainesosia ehkäisemään kosteuden haihtumista iholta. Huolehdi siis, että vähintään yksi käyttämäsi tuote sisältää reilulla annostelulla vahoja. Tuote voi olla kasvovoide, mutta balmi on kieltämättä loistava kuivan ihon tuote esimerkiksi iltaan korvaamaan kasvoöljy (ja jopa yövoide).

Neal’s Yard Remediesin klassikko Wild Rose Beauty Balm on yksi ylivoimaisesti markkinoiden parhaista balmeista. Se ravitsee ja samalla tasoittaa ihonsävyä, eli on hyvä valinta esimerkiksi pigmenttiläiskäiselle iholle. Samaa purkkia voi halutessaan (ja raaskiessaan) käyttää myös meikinpoistoon. Pakkauksessa tulee mukana kangasliina, jonka avulla puhdistus sujuu tehokkaasti. Tämä yksi ja sama purkki sopii siis paitsi putsariksi, myös ihon ravitsemiseen – vinkki kaikille minimalisteille! Mikäli päädyt käyttämään balmia öljyn sekä voiteen sijasta, huolehdi runsaasta vesikosteutuksesta vähintään superhyvän hoitonesteen ja mieluiten myös kosteuttavan seerumin avulla.

Bybin Babe Balm on täysin eri tyylinen balmi, loistava sekin. Tämä tuote on kuivalle iholle omiaan meikin alla primerin tavoin käytettynä, etenkin mikäli meikki tuntuu levittyvän vähän huonosti. Karkilta tuoksuva balmi on öljypainotteisempi kuin monet muut balmit, kuten vahamaisempi Wild Rose Beauty Balm. Öljypitoinen koostumus tekee ihon todella pehmeäksi ja meikki levittyy sen päälle unelmaisen hyvin. Voit käyttää Babe Balmia joko koko kasvoille tai ainoastaan tietyille alueille, se sopii myös hehkua tuovaksi tuotteeksi meikin alle. Levitä Babe Balm aivan viimeiseksi, juuri ennen meikkiä ja nauti ihanan kuulaasta ihosta.

Bybi Babe Balm

Kuori harvakseltaan

En suosittele kuivalle iholle oikeastaan lainkaan raekuorintoja, sillä lähtökohtaisesti usein ohuempi kuiva iho ei kaipaa mekaanista hankausta. Myöskään vahvat happokuorinnat eivät kuulu kuivan ihon hoitoon. Sen sijaan hyvin hellävarainen rakeeton entsyymikuorinta joka toinen viikko käytettynä voi auttaa ihoa pysymään vastaanottavaisena hoitotuotteille ja tekemään ihosta hieman heleämmän.

Bybin kurpitsan ja papaijan entsyymeihin sekä hyvin mietoihin hedelmähappoihin pohjautuva Acid Gold Mask on kaikin puolin oivallinen, tarpeeksi lempeä kuorinta. Iloisen oranssi, paksun geelimäinen kuorinta tuo iholle välittömästi kirkkautta ja kuulautta, muttei tunnu lainkaan niin vahvalta kuin useimmat hedelmähappokuorinnat.

Kuiva Iho Kasvoilla 1

Helli ihoa naamioilla

Suosittelen kosteuttavaa naamiota erittäin lämpimästi, vaikkei se tokikaan mikään välttämättömyystuote olekaan. Se on kuitenkin tehokeino, joka kannattaa ottaa avuksi kun tuntuu, että päivittäinen ihonhoitorutiini on kunnossa, mutta iho kaipaa siitä huolimatta vielä lisää kosteutusta. Kuivalle iholle sopivat sekä ravitsevat ja täyteläiset naamiot että ohuemmat kosteuttavat geelinaamiot. Jälkimmäiset voi ja kannattaa jättää iholle yön ajaksi vaikuttamaan, tuhdimmatkin versiot tapauskohtaisesti. Naamion voi levittää kasvoille useita kertoja viikossa. Aloitetaan naamiosuositukset ohuimmasta ja edetään runsaampia koostumuksia kohti.

Koran Noni Glow Sleeping Mask on geelimäinen superkosteuttava ja silottava, jättikokoiseen tuubiin pakattu naamio, joka auttaa sammuttamaan ihon janon. Tämän rinnalla kannattaa käyttää myös ravitsevampia ja paljon rasvahappoja sisältäviä tuotteita, kuten täyteläistä voidetta ja öljyä, sillä tämä naamio on ensisijaisesti vesikosteuttava. Voit käyttää Noni Glowta myös vuorokerroin tuhdimman ravitsevan naamion kanssa tarjotaksesi ihollesi mahdollisimman monipuolista hoivaa.

Patykan Intensive Moisturizing Mask on niin ikään täydellinen naamio yön ajaksi käytettäväksi. Tiedän useita kuivaihoisia, jotka käyttävät tätä yövoiteen asemasta talvisin. Notkea koostumus on miellyttävä käyttää koko kasvoille aina silmänympärysihoa myöten. Kerrassaan loistava kosteuttaja!

Kuiva Iho Kasvonaamio

Laponie of Scandinavian uusi Hydrating Mask ravitsee runsaan voidemaisella koostumuksellaan. Hajusteeton ja erittäin lempeä naamio sopii myös herkälle kuivalle iholle. Tätäkin naamiota voit käyttää yövoiteen (ohuempi kerros) tai yönaamion (tuhdimpi kerros) asemasta. Erittäin ravitseva, kuivuudesta ärtynyttä tai kutisevaa ihoa rauhoittava naamio on loistava valinta erityisesti talveksi.

Täyteläistä koostumusta arvostavalle sopii Evolven Gold Mask, joka saa ihon välittömästi tuntumaan pehmeältä ja joustavammalta. Tämä hauska kullanvärinen naamio sopii kaiken ikäisille, mutta suosittelen sitä erityisesti aikuiselle ja ikääntyvälle iholle sen ihoa uudistavien ainesosien vuoksi.

Lue myös: parhaat meikkivoiteet kuivalle iholle

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Hyaluronihapposeerumi
Vertailussa hyaluronihapposeerumit
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5
Paras Kasvovoide
Paras kasvovoide eri ihotyypeille – 7 x suositusta