Pihistä ja panosta: hiustuotteet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Voivatko edulliset hiustuotteet olla hyviä? Vai kannattaako rahallinen panostaminen aina? Otetaan selvää! Tämä artikkeli on jatkoa tykätylle ”pihistä ja panosta” -juttusarjalleni. Vertailuun pääsevät edulliset ja kalliimmat pesu- ja hoitotuotteet, hiusten muotoilua unohtamatta.

Tässä artikkelissa vertaillaan luonnonkosmetiikan hiustuotteet eri hintakategorioista – ei mikään helppo tehtävä! Erityisesti muotoilutuotteiden rintamalla on edelleen melko hiljaista tarjonnan suhteen, eikä hinta voi useinkaan olla kovin tärkeä kriteeri ostopäätöstä tehdessä. Valitettavasti ostamisen arvoisia muotoilutuotteita on luonnonkosmetiikan vaihtoehtoina niin vähän, etten saanut kovinkaan laajaa vertailua aikaan.

Muotoilutuotteiden suhteen kategorioita on siis tässä artikkelissa melko kompaktisti. Hoitopuolen hiustuotteet kuitenkin vähän tasapainottavat tilannetta, sillä shampoiden ja hoitoaineiden valikoimaa alkaa olla tarjolla jo melkoisen hyvin eri hintaisina.

Hiustuotteet

Shampoot

Hoitava shampoo

Pihistä: Evolven Monoi Rescue Shampoo julistaa sopivansa erityisesti kuiville, käsitellyille ja värjätyille hiuksille. Hoitavia ainesosia se sisältääkin, mutta vaikutus ei ole silti niin vahva kuin äkkiseltään tuotelupauksesta voisi ajatella. Tuote kyllä kosteuttaa ja selvittääkin hiukset melko hyvin, mutta vaikutus ei ole siis mikään maailman voimakkain. Tämä on oikeastaan hyvä asia etenkin ohuthiuksisia ajatellen, hiukset jäävät nimittäin mukavan ilmavan ja tuuhean oloisiksi. Tuoksu on superihana makea purkkatuoksu, joka on suht maltillinen eikä jää leijumaan hiuksiin.

En näe tätä shampoota riittäväksi oikeasti huonokuntoisille hiuksille, mutta sen sijaan hieman auringosta tai vaikka talvesta nokkiinsa ottaneille hiuksille tämä kyllä sopii. Loistava perusshampoo monille!

Luonnonkosmetiikka Shampoo

Panosta: Bruns Growth Shampoo on jokseenkin saman tyylinen kuin Evolven shampoo siinä mielessä, että sekin hoitaa, muttei lässäytä hiuksia. Hoitovaikutus on kuitenkin selvästi vahvempi kuin Evolvessa. Panostaminen kannattaa siis ehdottomasti, mikäli kaipaat reippaasti kosteuttavaa vaikutusta. Kiiltoa ja pehmeyttä tulee tällä shampoolla myös, lisäksi ainesosat on valittu tukemaan hiustenkasvua. Valitse siis tämä, mikäli kärsit hiusten lähdöstä tai kaipaat muuten boostia hiuspohjaan.

Nämä hiustuotteet eivät siis saa kutreja valumaan päätä pitkin, mutta Evolvella lopputulos on ilmavampi ja se sopii paremmin ohuille hiuksille.

 

Tuuheuttava shampoo

Pihistä: Taika Väriä hoitava Shampoo on todella hyvä valinta tekemään hiuksista ihanan ilmavat. Sarjalla on myös varsinainenkin tuuheuttava shampoo, mutta omille hiuksilleni nimenomaan tuo värihiusten shampoo takaa parhaan lopputuloksen. Värishampoolla tulee lisäksi enemmän kiiltoa. Näin edulliselta shampoolta ei voi odottaa kauheasti muuta kuin miellyttävää pesukokemusta, puhdasta ja tuuheaa lopputulosta sekä kiiltoa. Nämä asiat toteutuvat Taikan shampoolla helposti.

Taika Varia Suojaava Shampoo

Panosta: Rahuan Voluminous Shampoo tekee kaiken saman kuin Taika ja sisältää lisäksi hoitavia kasviuutteita. Shampoo auttaa tasapainottamaan hiuspohjan rasvoittumista ja sisältää myös kvinoaa, joka suojaa ja vahvistaa hiuksia. Panostaminen kannattaa erityisesti, mikäli sinulla on rasvainen hiuspohja tai toivot pelkän pesun lisäksi shampoon myös hieman hoitavan. Kokonaisuus on huomattavasti ylellisempi kuin hyvinkin arkinen Taika. Rahuan hiustuotteet ovat kautta linjan erittäin laadukkaita ja toimivia.

Kuivashampoo

Pihistä: Gyadan kuivashampoista on olemassa oma versionsa vaaleille, ruskeille ja punaisille hiuksille. Shampoo on helpointa annostella hiuksiin kämmenen kautta sormenpäillä jauhetta tyveen möyhien. Tuotteessa on kaikki kohdillaan aina miellyttävää tuoksua myöten. Hinta on hyvin edullinen, etenkin ottaen huomioon shampoon riittoisuuden. Uskallan suositella tuotetta kaikille hiuslaaduille, kerrassaan loistava!

Luonkos Kuivashampoo

Panosta: Luonkosin Refresh Kuivashampoo on omalaatuinen ja hyvin erikoinen tapaus. Gyadan versio on takuuvarmasti helpommin lähestyttävä ja varmemmin monien mieleen. Itse kuitenkin rakastan Luonkosin jauheen ainesosia sekä erinomaista lopputulosta. Pahvinen pakkaus ei ole maailman kätevin eikä missään nimessä luotettava matkaseuralainen. Käytän myös tätä shampoojauhetta käsin tyveen sirottelemalla. Nokkosta, koivua, kauraa ja savea sisältävässä jauheessa on jotenkin tosi symppis fiilis ja annostelen tätä aina melko reilulla kädellä, jolloin lopputulos on huomattavan ilmava.

En voi siis suositella tätä panosta-vaihtoehtoa varauksetta kaikille, mutta jos tykkäät kotimaisten brändien tunnelmasta ja yrttien käytöstä, panostaminen ehdottomasti kannattaa. Tässä tuotteessa on luonnetta! Yksi omia luottopurkkejani hiusrintamalla.

Hoitoaineet ja naamiot

Poishuuhdeltava hoitoaine

Alkuun on todettava, etten käytä itse enää oikeastaan lainkaan poishuuhdeltavaa hoitoainetta. Sen sijaan nautiskelen ravitsevasta hiusnaamiosta noin kerran viikossa ja muilla pesukerroilla levitän hiusteni pituuksiin ja latvoihin jätettäviä hoitotuotteita. Mutta, olen vuosien varrella testaillut jos jonkinlaisia suihkussa käytettäviä hoitoaineita, joten kyllä minulla niistä hyvä käsitys silti on.

Pihistä: Mádaran Nourish & Repair Conditioner tekee juuri sen, mitä monet hoitoaineelta kaipaavatkin eli se selvittää, silottaa ja kiillottaa. Mádaran kaikki hoitoaineet ovat mielestäni hintaansa nähden oikein hyviä, mutta tämä suoriutuu tehtävästään mielestäni parhaiten. En näe järkeä käyttää kevyttä hoitoainetta, silloin olisi sama laittaa vain hiuksiin jätettävä hoitotuote. Jos hoitoainetta haluaa suihkussa käyttää, tulee sen mielestäni tehdä hiuksista selvästi helpommin käsiteltävät. Suosittelen silti aivan kaikille myös hiuksiin jätettävää tuotetta, sillä ne nimensä veroisesti jäävät hiuksiin hoitamaan ja suojaamaan hiuksia.

Panosta: Brunsin Spicy Jasmine Balsam on erinomainen panosta-vaihtoehto, joka ei ole silti laatuunsa ja suureen pullokokoonsa nähden lainkaan kallis. Erona Mádaraan on vielä paremmat hoitotehot. Mikäli kaipaat siis lähinnä selvittävää ja silottavaa tuotetta, pärjäät mainiosti Mádaralla. Jos taas hiuksesi ovat hyvin kuivat ja hoivaa kaipaavat, saattaa panostaminen Brunsiin hyvinkin kannattaa.

Hiuksiin jätettävä hoitosuihke

Bruns Hoitosuihke

Pihistä: Brunsin Tangerine Balsamspray on koostumukseltaan kevyt ja rasvoittamaton kosteussuihke, joka tekee mitä lupaa. Tätä voi suihkia ihan reippaalla kädellä ilman pelkoa lähmäisyydestä. Suosittelen ihan kaikille hiuksille vähintään jätettävää hoitosuihketta ja tämä mandariinisuihke on loistovalinta, joka sopii myös ohuille hiuksille.

Bruns Balsamspray

Panosta: John Masters Organicsin Green Tea & Calendula Mist on koostumukseltaan kevyt hoitosuihke, joka sisältää monipuolisen cocktailin kasviuutteita. Brunsin spray luottaa kasviöljyjen voimaan ja on ainesosiltaan huomattavasti yksinkertaisempi kuin tämä pitkän inci-listan John Mastersin suihke. Rehellisesti sanottuna minulla ei ole selkeää mielipidettä, kumpi tuotteista olisi laadukkaampi. Ne ovat vähän eri tyyliset ainesosiltaan, vaikka vaikutus on mielestäni erittäin hyvä molemmilla.

En voi siis erityisesti perustella, miksi John Mastersiin kannattaisi panostaa kun yli puolet halvemmalla Brunsillakin lopputulos on niin hyvä. Mikäli olet aiemmin tykännyt Johnin tuotteista, rakastat takuuvarmasti tätä suihketta. Samaten mikäli kaipaat vaihtelua, on tämä niitä harvoja luonnonkosmetiikan laadukkaita suihkevaihtoehtoja.

 

Hiuksiin jätettävä hoitovoide

Pihistä: Less is More Tangerine Curl Balm on mandariinilta tuoksuva kevyehkö hoitovoide, joka on helppo valinta useimmille. Älä säikähdä sanaa curl tuotteen nimessä, tämä tuote sopii loistavasti myös meille suorahiuksisille. Levitän tätä hiusten pituuksiin ja latvoihin hoitamaan, mutta ehkäpä voide samalla kevyesti silottaa ja tuo vähän hallittavuutta. Tykkään voiteessa kovasti siitä, ettei sen annostelun kanssa tarvitse olle erityisen tarkka, tuote ei tahmaa edes reippaammallakaan annoksella. Sopii myös ohuille hiuksille.

Hiusten Hoitoaine

Panosta: John Masters Organicsin Hair Milk on koostumukseltaan niin ikään kevyehkö, joskin nimen maito-sana johtaa mielestäni hieman harhaan. Ei tämä nyt sentään niin ohutta ole! Hoitotehoja on Less is Morea selkeästi enemmän ja tähän panostaminen kannattaakin, mikäli sinulla on kuivat ja reippaasti käsitellyt hiukset. Normaalikuntoisilla hiuksilla Less is More riittää kyllä. Erittäin riittoisa tuote, joten käytössä tämä ei lopulta tule edes niin kalliiksi. Less is Morea kuluu mielestäni tuntuvasti enemmän.

Hiusöljy

Pihistä: Khadin hiusöljyt ovat vertaansa vailla. Näiden kohdalla kannattaa ottaa kuitenkin huomioon, että koostumukset ovat hyvin öljymäisiä. Näistä vahvoja hoitoöljyjä käytetetään mieluiten ennen pesua. Oma lempparini on Color Care Hair Oil, jota hieron sekä hiuspohjaan että levitän kauttaaltaan hiuksiin. Lopputulos on pesun jälkeen superkiiltävä ja pehmeä. Yleisenä hiusvinkkinä muuten: jos havittelet kiiltoa, miltä vain merkiltä värihiuksille tarkoitetut hiustuotteet (oli hiuksesi värjätyt tai ei) tuovat yleensä kaikista parhaan kiillon.

Evolve Nourishing Hair Elixir on puolestaan kevyempi öljyseos, joka sopii hiuksiin jätettäväksi tuotteeksi pesun jälkeen. Öljy se tämäkin on, enkä suosittele tätäkään (kuten en oikeastaan mitään öljyä) aivan kaikista ohuimmille hiuksille. Pörröisille hiuksille tämä sen sijaan tuo tarvittavan sileyden. Ihana, hieman makea tuoksu.

Khadi Color Care Hair Oil

Panosta: Less is Moren Rose Serum tuoksuu taivaalliselle. Voisin käyttää tätä pelkästään tuoksun vuoksi! Tehot ovat tosin nekin kohdillaan. Tuotetta käytetään Evolven öljyn tavoin pesun jälkeen. Suurin ero Evolven hiusöljyyn on raaka-aineissa. Evolve sisältää kokonaisten kasviöljyjen lisäksi myös esteriöljyjä, jotka tuovat silkkisyyttä, mutta toki niiden olemassaolo hieman vähentää aidosti hoitavaa vaikutusta. Less is Moren öljy koostuu puolestaan kokonaisuudessaan kasviöljyistä, joten hoitavuutta on enemmän. Evolve sopii paremmin silottavaksi tuotteeksi pörröisille ja karheille hiuksille kun taas Less is More hoitaa paremmin kuivia ja käsiteltyjä hiuksia.

Hiusnaamio

Pihistä: Gyadan Nourishing Hair Mask on hintaansa nähden poikkeuksellisen laadukas tapaus. Hyvin harvoin löytää alle 20 eurolla näin hyvää naamiota, joka paitsi aidosti hoitaa, myös tuo välittömästi hiuksiin silkkisyyttä. Tämä kaiken kukkuraksi vielä huuhtoutuu hiuksista hyvin eikä tee hiuksista lähmäisiä tai raskaita. Hoitotehoa on kuitenkin sen verran, etten aivan ohuimmille hiuksille tuotetta suosittele. Kokonaisuutena erinomainen löytö!

Luonnonkosmetiikka Hiusnaamio

Panosta: Brunsin Warm Bergamot on pitkäaikainen naamio-suosikkini, josta olenkin kirjoitellut monesti. Tuote on kuitenkin kohdannut haastajan, nimittäin saman sarjan Growth-naamio on aivan mahtava, jopa aavistuksen vielä parempi omille hiuksilleni. Warm Bergamotissa on mausteinen bergamotin tuoksu kun taas Growthin tuoksu on raikkaampi. Kummatkin ovat kovasti mieleeni, enkä osaa lopulta sanoa kummasta tuoksusta pidän enemmän. Ainesosalistat ovat molemmissa hyvin saman tyyliset, mutta lopulta koen Growthin jättävän hiuksiin vielä silkkisemmän tunteen.

Growth-naamio kuuluu nimensä veroisesti Brunsin hiusten kasvua tukevaan hoitolinjaan ja mikäli sinulla on sen suuntaisia haasteita tai vaikkapa kuivuutta hiuspohjassa, voisi tämä naamio olla nappivalinta. Yleisesti ottaen suosittelen välttämään naamion laittamista hiuspohjaan ja tyvialueelle, mutta tämä naamio on poikkeus.

Kumpikaan naamioista ei saa paksuja hiuksiani valumaan päätä myöten, mutta ovat kyllä sen verran tuhtia kamaa, etten suosittele kovin ohuille hiuksille. Brunsin naamiot ovat erittäin riittoisia, joten niistä riittää iloa hyvin pitkäksi aikaa.

Muotoilevat hiustuotteet

Muotovaahto

Pihistä: Gyadan hiustuotteet ovat järjestäen laadukkaita, eikä sarjan Styling Mousse tee poikkeusta. Ilmava vaahto on moderni, juuri sopivasti tukea tuova apu muotoiluun. Ei tee hiuksia raskaiksi, tahmaisiksi tai koppuraisiksi, vaan säilyttää hiusten luontaisen pehmeyden. Tämä sopii kaikenlaisiin kampauksiin, mutta on omiaan silloin, kun haluat säilyttää luonnollisuuden, etkä kaipaa vahvaa pitoa ja tärkättyä lopputulosta.

Luonnonkosmetiikka Hiustuotteet Muotovaahto

Panosta: Four Reasons Styling Mousse  on itseasiassa hinnaltaan lähes sama kuin Gyada, mutta tässä on pienempi pullokoko. Mikäli haluat oikein säästää, kannattaa suorilta valita riittoisa Gyada. Lopputulos on hyvin samankaltainen näillä kahdella tuotteella. Four Reasonsin vaahto sopii erittäin hyvin levitettäväksi myös kuiviin hiuksiin. Suosin tätä tapaa itse usein letittäessäni tai muuten kieputtaessani hiukset yöksi kiharoiden toivossa. Four Reasonsin hiustuotteet saavat lisäplussaa kotimaisuudesta.

Lämpösuojavoide

Pihistä: Gyada Strenghtening Heat Protector on voidemainen muotoilutuote, jossa on mukana hiuksia hoitavia ominaisuuksia. Parhaimmillaan tuote on suoristusraudan alla, mutta olen käyttänyt sitä menestyksekkäästi myös kiharruspuikon kanssa. Voidetta voi käyttää joko kuiviin tai kosteisiin hiuksiin, mikä on valtava plussa ja tuo monikäyttöisyyttä. Tuote ei ole aivan yhtä superhoitavaa kuin panosta-vaihtoehto, mutten silti uskalla suositella tätäkään aivan kaikista ohuimmille hiuksille.

Luonnonkosmetiikka Lamposuoja

Panosta: Rahuan Leave-in Treatment on vanha lempparini, jota olen käyttänyt useamman purkillisen siitäkin huolimatta, ettei se tunnu loppuvan koskaan. Tuote on siis erittäin riittoisaa ja lisäksi hyvin hoitavaa. En suosittele tätä lainkaan ohuille hiuksille, paksuillekin hiuksille annostelun kanssa saa olla tarkkana. Lopputulos on sopivan maltillisella annostelulla loistava: pehmeä, sileä ja kiiltävä, ei silti lässähtänyt tai rasvainen.

Lasken tämän ehdottomasti omissa kirjoissani ennemmin hoitotuotteeksi kuin varsinaiseksi muotoilutuotteeksi. Näin siitä huolimatta, että voide vie pörröisyyttä ja tuo tilalle sileyttä sekä hallittavuutta. Panosta tähän, mikäli hiuksesi ovat karheat, luonnonkiharat, kuivat tai/ja paksut. Tuote ajaa samalla jätettävän hoitotuotteen virkaa.

Hiuslakka

Pihistä: Four Reasons Strong Hairspray  ei nimestään huolimatta ole mielestäni pidoltaan vahva. Kutsuisin sitä ennemmin keskivahvaksi, jos sitäkään. Joka tapauksessa luonnonkosmetiikan muuten hyvin kevyiden pitojen joukossa se on sieltä vahvimmasta päästä. Tuoksu on miellyttävä ja tehot kohdillaan (kunhan et siis odota supervahvaa pitoa), tykkään kovasti!

Luonnonkosmetiikka Hiuslakka

Panosta: Less is Moren Thyme Lacque on luonnonkosmetiikan klassikko ja hyvin monivuotinen lempparini. Sen ykkösasemaa peilikaapissani ei ole uhannut kuin pihistä-vaihtoehdon Four Reasons. Less is Moren eduksi on laskettava omaan nenääni ihana yrttituoksu sekä kaunista kiiltoa tuova koostumus. Lähes kaikki muutkin Less is Moren hiustuotteet tekevät hiuksista poikkeuksellisen kiiltävät. Four Reasonsin lakka on aavistuksen vahvempaa, joten valitse se, jos kaipaile enemmän pitoa. Huolettomiin kampauksiin, etenkin jos hiukset ovat auki, pieni panostus tähän Less is Moren timjamilakkaan kuitenkin kannattaa, ominaisuudet sopivat täydellisesti siihen.

 

Lue myös muut pihistä & panosta -vertailut:

Puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot

Seerumit, öljyt ja kasvovoiteet

Meikit

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Meikkivoide Kuivalle Iholle
Vertailussa meikkivoide kuivalle iholle x 5
Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
Edulliset Meikit
Pihistä ja panosta: meikit 1/2