Ihonhoito-opas: sekaiho

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Tervetuloa lukemaan sekaihon hoito-opasta! Tämä opas on räätälöity iholle, joka on pintakuiva, mutta samaan aikaan erityisesti T-alueelta epäpuhdas. Ihoa tulee kuunnella erityisen herkällä korvalla ja tarjota sille monipuolista, vuodenaikojen ja ihon kunnon mukaan muuntautuvaa hoitoa. Opetan sinut ymmärtämään ihosi tarpeita ja saat lisäksi runsaasti tuotevinkkejä. 

Paras Seerumi Sekaiho

Kaikki eivät laske sekaihoa lainkaan omaksi ihotyypikseen vaan ennemmin ihon epätasapainotilaksi. Tämä näkemysero riippuu hieman koulukunnasta, mutta mielestäni ei lopulta ole edes niin suurta merkitystä kummin päin asiasta puhuu. Tärkeämpää on oivaltaa ajatus tuon epätasapainotila-ajattelun takana. Ihon erilaiset alueet ja kenkkuilu eivät ole jotakin, mihin tarvitsee alistua koko lopun elämän ajaksi. Iho voi sen tarpeita ymmärtämällä ja niiden mukaan hoitamalla tasapainottua jopa niin paljon, että varsinainen ihotyyppi putkahtaakin esiin sieltä kaiken alta hälyn alta. Useimmiten tämä on joko kuiva tai normaali ihotyyppi.

Tässä oppaassa keskitytään kuulostelemaan ihon tarpeita herkällä korvalla ja hoitamaan ihon juuri sen hetkistä kuntoa.

Sekaiho Luonnonkosmetiikka

Miten tunnistat sekaihon?

Sekaiho on nimensä mukaisesta sekoitus useanlaista ihoa. Tyypillisesti T-alueen talineritys on selvästi voimakkaampaa kuin muualla kasvoilla. Tämä saattaa olla seurausta liian vahvasta puhdistustuotteesta. Ihoa kuivattavat tuotteet voivat nimittäin lisätä ihon rasvoittumista, niin nurinkuriselta kuin se kuulostaakin. T-alueella saattaa esiintyä mustapäitä ja näppyjä ja ihohuokoset voivat olla näillä osin kasvoja laajentuneet.

Sekaiho eroaa selkeimmin rasvaisesta ihotyypistä siinä, että sekaihon posket ovat normaalit tai kuivat. Ihohuokoset eivät ole poskissa vahvasti näkyvät, eikä iho ole öljyisen rasvainen näillä alueilla. Sekaihon pinta voi tuntua kuivalta ja kiristävältä, erityisesti heti pesun jälkeen. Mikäli ihosi on pintakuiva, mutta kauttaaltaan rasvaisen tuntuinen ja huokoset ovat koko kasvoilla näkyvät, on kyse pinnastaan kuivuneesta rasvaisesta ihosta. Lue tällöin ihonhoito-oppaani rasvaiselle iholle.

Mikäli ihohuokoset ovat koko kasvoilla pienet ja huomaamattomat, on todennäköistä, että ihosi on epätasapainossa oleva normaali tai kuiva iho. Voit hoitaa ihoa tämän artikkelin vinkein ja tilanteen tasoituttua tarkentaa hoitoa joko kuivan ihon hoito-oppaan tai normaalin ihon hoito-oppaan ohjein.

Lue myös:

Ihonhoito-opas: akne

Ihonhoito-opas: rosacea eli ruusufinni

Sekaiho

Miten sekaihoa hoidetaan?

Sekaihon hoidossa tulee olla kykenevä reagoimaan ihon muutoksiin, eikä kannata havitellakaan hoitavansa kasvojaan ympäri vuoden samoilla tuotteilla. Tavoite on saada iho tasapainoon, pintakuivuus vähenemään ja toisaalta ihon rasvoittuminen hillittyä.

Suosittelen kaikille ihoille monipuolista hoitoa, mutta sekaiholla sen tarve korostuu. Kotoa on hyvä löytyä hieman vaihtoehtoja, jotta pystyt räätälöimään hoitoa ihon sen hetkisen tarpeen ja muutosten mukaan. Ideaalitapauksessa ainakin kasvovesiä, seerumeita ja naamioita olisi hyvä olla muutamia erilaisia. Kiinnitä huomiota puhdistustuotteiden valintaan, sillä on mahdollista, että koko ihon sekavuus johtuu vääränlaisesta ja liian voimakkaasta puhdistamisesta.

Sekaihon Hoito

Voit valita sekaihon hoitoon yhden tai muutaman mietoja hedelmähappoja sisältävän tuotteen, joka ehkäisee ihon sameutta ja voi lisäksi auttaa ehkäisemään ihon tukkeutumista. Ne myös huolehtivat, että iho pysyy vastaanottavaisena hoitotuotteille. Sekaiho on monesti pinnastaan niin kuiva, että se voi vaikuttaa jopa tuotteiden imeytymiseen.

Sekaihon hoidossa kotoa löytyviä tuotteita voi vaihdella tarpeen mukaan. Vältä kuitenkin levittämästä iholle summanmutikassa vähän sitä sun tätä – opi kuulostelemaan mitä iho aidosti tarvitsee. Mikäli ihoa kiristää, tarjoa sille ekstra-annos kosteutta esimerkiksi kerrostamalla kasvovettä. Vastaavasti jos iho tuntuu öljyiseltä, valitse kotoa mahdollisimman tasapainottavia tuotteita, älä silti unohda kosteutta! Väsähtäneen näköiselle ja samealle iholle sopii puolestaan hedelmähappokuorinta ja kirkastava tai kosteuttava naamio.

Mikäli epäröit ihosi hoitamisessa tai ihon tarpeiden tunnistaminen tuntuu hankalalta, valitse kosteuttavia vaihtoehtoja. Niiden kanssa onnistut varmimmin! Erityisesti mikäli ihosi on epäpuhtauksiin taipuvainen, vältä paksuja voidekoostumuksia ja vahamaisia tuotteita, suosi niiden sijaan ohuempia ja raikkaita koostumuksia. Vaikka vaihtelisitkin tuotteita ihon kunnon mukaan, vältä sillisalaattia ja pidä rutiinin peruspilarit samoina.

Lempeän tehokas kaksoispuhdistus

Suosittelen sekaiholle kaksoispuhdistusta, poikkeuksena meikittömän ihon pesu, johon riittää ainoastaan yksi tuote. Poista meikki puhdistusöljyllä, tämän tuotteen voit valita pitkälti omien mieltymystesi mukaan.

Voit valita vedellä täydellisesti pois huuhtoutuvan öljyn, kuten Whamisan Cleansing Oilin. Olen suositellut tätä aiemminkin tukkeumiin taipuvaisen ihon putsarina, sillä ohuehko, helposti iholta emulgoituva öljy tuntuu erityisen hyvin puhdistavalta.

Toisaalta myös liinan avulla poistettava puhdistusöljy on erinomainen vaihtoehto sekaiholle, sillä pesuvaiheessa mahdollisimman vähäinen vedellä lotraaminen tekee ihon kuiville alueille hyvää. Liina auttaa ihohuokosia puhdistumaan pohjiaan myöten, joten näin suoritettu puhdistus on kuivattamaton ja erittäin tehokas. Levitä puhdistusöljy kuiville kasvoille ja pyyhi se huolellisesti kostean musliiniliinan avulla pois.

Tuotteeksi tähän sopii ihana Joikin Cleansing Oil, joka sisältää epäpuhtauksia suitsivaa teepuuöljyä sekä ihoa rauhoittavaa laventelia. Tämä on loistovalinta silloin, kun iho tuntuu erityisen tukkoiselta, mutta samaan aikaan pintakuivalta. Sisältämiensä eteeristen öljyjen vuoksi tuotetta ei suositella silmien ympärille (itse olen tosin käyttänyt ongelmitta), joten tämä kannattaa ottaa huomioon. Runsas öljy tuoksuu miedon miellyttävältä ja tuntuu ylellisen silkkiseltä ihoa vasten. Tämä on täydellinen tuote kaksoispuhdistukseen ehkäisemään ihon kuivumista, mutta samalla aloittamaan tehokkaan puhdistuksen.

Puhdistusoljy Sekaiho

Toiseen vaiheeseen sopii puolestaan kaikista parhaiten puhdistusmaito, myös oikein mieto geeli voi tulla kysymykseen. Vältä kuitenkin vaahtoavia geelejä – iho ei saa tuntua kiristävältä välittömästi pesun jälkeen. Mikäli tuntuu, putsari on liian pesevä ihollesi juuri nyt. Testaa Frantsilan kesästä muistuttavaa Puna-apila Puhdistusgeeliä, joka on erittäin lempeä. Tämä lähes vaahtoamaton geeli sisältää ihoa tasapainottavan, monipuolisen kattauksen kasviuutteita ja -öljyjä Frantsilan omalta yrttitilalta Kyröskoskelta.

Puhdistusmaidoista suosittelen Bybin Milk Meltiä, joka on helppo huuhdella vedellä pois. Maidot mielletään usein kuivan ihon tuotteiksi, mutta tämä Bybin versio on mielestäni parhaimmillaan juurikin sekaiholla sekä normaalilla ja rasvaisella iholla. Se sopii yleensä hyvin myös hieman ärtyisälle iholle sisältämänsä ihoa rauhoittavan kauran ansiosta.

Älä pese ihoa aamulla millään putsarilla, vältä myös mahdollisuuksien mukaan vesihuuhtelua kokonaan. Pyyhi iho sen sijaan huolellisesti joko miselli- tai kasvovedellä kostutetun vanulapun avulla. Misellivesi on hyvä valinta epäpuhtaalle iholle, kasvovesi puolestaan silloin, kun suurin haaste ihossa on pintakuivuus. Valitsitpa kumman tuotteen vaan, taputtele käsin iholle vielä pyyhkimisen jälkeen kasvovettä kosteutukseksi.

Vinkki: Kasvoharja on täydellinen apuväline sekaihon puhdistukseen! Lue artikkelini parhaasta kasvoharjasta.

Sekaiho Puhdistus

Kasvovesi on sekaihon must-have

Kasvovesi on täydellinen tapa tuoda ihoon haluamaasi vaikutusta – älä siis missään nimessä jätä tilaisuutta hyödyntämättä! Yksinkertaisinta on valita laadukas, monivaikutteinen tuote, joka ”tekee vähän kaikkea”. Joikilla on tähän tarkoitukseen parikin eri vaihtoehtoa.

Refreshing Toner on reippaasti minttua sisältävä erittäin virkistävä kasvovesi. Ja kun sanon erittäin virkistävä, todella tarkoitan sitä! Tämän viilentävä minttuisuus on jopa aivan siinä hilkulla, onko se liikaa. Mielestäni kuitenkaan ei, vaan se on juuri täydellinen herättäjä aamuun. Kasvovesi sisältää lisäksi ravitsevan öljyfaasin, joka on sopivasti öljyinen jättäen iholle pehmeän tunteen. Tuote on monivaikutteinen ja istuu täydellisesti sekaihon aamurutiiniin. Tuotetta saa toki käyttää myös iltaisinkin, mutta omaan makuuni tuote on liian piristävä iltaan. Ymmärrät varmasti mitä tarkoitan, kunhan testaat tätä!

Iltakäyttöön sopii puolestaan Joikin toinen loistava kasvovesi, Illuminating & Brightening AHA Toner. Kuten nimestä jo arvaatkin, tämä on AHA-happoja sisältävä kirkastava vaihtoehto. Kosteuttavaan kasvovesipohjaan lisätyt miedot hapot tuovat kevyen kuorivan vaikutuksen. Säännöllisesti käytettynä tämä on ihan huippu pitämään iho heleänä ja vastaanottavaisena muille hoitotuotteille. Se saattaa myös auttaa pintakuivuuden ja ihon tukkoisuuden kanssa.

Joikin kasvovedet muodostavat yhdessä erinomaisen duon ja tukevat toistensa vaikutuksia. Refreshing Toner aamulla ja AHA Toner illalla käytettynä tarjoavat iholle reippaasti sekaihon kaipaamaan monipuolista hoivaa. Refreshing on vähän jopa seerumimainen ja AHA Tonerin kanssa et puolestasi välttämättä tarvitse erikseen kuorintaa, saatat siis voida vähentää näiden avulla muiden purkkien määrää.

Joik Kasvovesi

Annan vielä pari hyvää tärppiä, joista sekaiho nauttii – kasvovesiä kuluu suhteessa reippaasti ja niitä on kiva välillä vähän vaihdellakin. Mikäli ihosi on selkeästi kuivassa kunnossa, tarjoile sille reippaasti kosteuttava kasvovesi. Bybin Mega Mist sopii sekaiholle, sillä se ei ole superkosteuttavuudestaan huolimatta iholla raskaan tuntuinen.

Vastaavasti, mikäli tunnistat ihosi olevan rasvaisemmassa ja epäpuhtaammassa tilassa, Whamisan Refresh Toner on erittäin hyvä valinta. Tämä on lisäksi erittäin kirkastava ja toimii samean ihon SOS-kuurina. No, kyllä te tämän tuotteen jo tunnettekin jos olette juttujani lukeneet aiemmin – suosittelen tätä vähän joka välissä! Kyseessä on yksinkertaisesti vain niin timanttinen purnukka.

Erilaisilla seerumeilla potkua ihonhoitoon

Seerumi on tuote, jolla ihonhoitoa on mielestäni kaikista helpointa räätälöidä ihon kunnon vaihtelun mukaan. Suosittelen sekaiholle lämmöllä sekä kosteuttavaa että ihoa puhdistavaa seerumia. Voit käyttää toista aamulla ja toista illalla tai vaihdella tuotetta ihon tarpeen mukaan.

Kosteuttavista seerumeista (ja oikeastaan ihan kaikista muistakin) täydellisin sekaiholle on Absolutionin Anti-Soif, joka on myös oma henkilökohtainen hyvin monivuotinen suosikkini. Se on loistava valinta myös sinulle, joka et ole aivan varma, mitä vaikutusta ihosi ensisijaisesti kaipaa. Anti-Soif paitsi kosteuttaa tehokkaasti, myös tasapainottaa ihon toimintoja, rauhoittaa ihoa ja voi kaiken kukkuraksi myös vähentää epäpuhtauksia. Jos hankit vain yhden seerumin, valitse tämä!

Mikäli tunnistat ihosi ykköstarpeeksi puhdistavan ja näppyjä nitistävän vaikutuksen, on Evolven loistava Rainforest Rescue Blemish Serum oikea valinta. Tämä sopii, vaikka ihossasi olisi hieman pintakuivuuttakin. Huomattavan kuivan ihon kanssa suosittelen hoitaman ensin kuivuuden minimiin ja keskittyvän vasta sen jälkeen epäpuhtauksien häivyttämiseen. Parhaassa tapauksessa voi nimittäin käydä niinkin, että jo pelkkä pintakuivuuden suitsiminen auttaa myös näppyihin!

Lue myös: vertailussa epäpuhtaan ihon seerumit

Sekaiho Seerumi

Sekaiholle sopii kuurina käytettäväksi myös kuoriva AHA-happo -seerumi. Huomaathan, että suosittelemani tuotteen kanssa ei tulisi käyttää enää lisäksi muita happotuotteita! Älä siis yhdistä tätä samaan rutiiniin kuorivan kasvoveden tai hedelmähappokuorinnan kanssa.

Kora Organicsin Noni Night AHA Resurfacing Serum on mielettömän ihana kirkastava ja ihonsävyä tasoittava seerumi. Tämä sopii erityisen hyvin samealle ja aikuiselle iholle sekä sinulle, jonka ihoon on jäänyt epätasaisuuksia näpyistä tai auringosta (arpia tai pigmenttiläiskiä). AHA-happoihin pohjautuva kuoriva vaikutus on oikein hyvä lisä myös tukkoiselle iholle. Käytä tätä tehoseerumia esimerkiksi pullollisen kuurina joka toinen ilta kerran tai kaksi vuodessa.

AHA-hapot eivät sovellu kuitenkaan herkälle tai reagoivalle iholle. Valitse tällöin huomattavasti lempeämpi vaihtoehto. Laponie of Scandinavian Brightening Treatment on iho hellällä tavalla kirkastava ohuen emulsiomainen seerumi, joka samalla kosteuttaa ja ravitsee ihoa hyvin. Tehonsa seerumi saa omasta lemppariraaka-aineestani, bakuchiolista.

Sekaihon kasvovoide on ohut, mutta runsaasti kosteuttava

Ohut, mutta reippaasti kosteuttava kasvovoide on tärkeä tuote pintakuivuuden hoitoon. Se tuo iholle paljon kosteutta ja samalla omalta osaltaan auttaa pitämään kosteuden ihossa.

Joikin Moisturising Day Cream on koostumukseltaan ohut, mutta vaikutukseltaan yllättävänkin kosteuttava ja ravitseva kasvovoide, jota voi nimestään huolimatta käyttää aamuin illoin. Voit valita sekaiholle myös erillisen yövoiteen, mutta suosittelen mieluummin satsaamaan hyviin seerumeihin ja yhteen laadukkaaseen voiteeseen, jota käyttää sekä aamulla että illalla. Joikin voide sisältää monipuolisen kattauksen eri kasviöljyjä sekä kosteutta sitovaa glyseriiniä ja natrium-PCA:ta.

Mikäli ihossasi on herkkyyksiä, valitse Laponie of Scandinavian Face Cream, joka on niin ikään notkea ja nopeasti imeytyvä koostumukseltaan. Hajusteeton voide rauhoittaa ärtynyttä ihoa kauran voimin ja sujahtaa myös pintakuivalle iholle hyvien kosteustehojensa ansiosta.

Kirkastusta kaipaavalle sekaiholle suosittelen Bybin C-vitamiinirikasta C-caf Creamia, joka sopii erityisen hyvin heleyttäväksi aamuvoiteeksi. Kaikissa mainitsemissani voiteissa on sekaiholle ihanteellinen koostumus: ei tuhdin täyteläinen, muttei geelimäisen juoksevakaan.

Kurkkaa erillisestä silmänympärysvoide-artikkelistani tärppituotteet siihen tarkoitukseen.

Sekaiho Kasvovoide

Ravitseva kasvoöljy auttaa pitämään ihon pehmeänä

Laadukas kasvoöljy on suositukseni oikeastaan kaikenlaisille ihoille, eikä sekaiho ole poikkeus. Sekaiholle sopivat monenlaiset öljyt, ainoana poikkeuksena välttäisin kuivalle iholle suunniteltuja tuotteita, sillä ne saattavat tukkia ja olla liian tuhteja rasvaisille ihoalueille. Käytä öljyä muutama tippa aamuin illoin aivan viimeisimmäksi hoitorutiinissa. Suihkauta alle ekstra-annos kasvovettä, jotta saat öljyn levittymään ja imeytymään hyvin. Mikäli öljy tuntuu mielestäsi liian rasvaiselta aamuisin, voit sekoittaa sen myös voiteen tai seerumin joukkoon. Kokeile kuitenkin yksistään – pari tippaa pitäisi kyllä hulahtaa ihoon mukavasti.

Sekaiho Kasvooljy

Voit valita oman ihosi tarpeiden mukaan esimerkiksi kirkastavan tuotteen. Kotimaisen Pure=Beautyn Glow Booster on sekoitus heleyttäviä kasviöljyjä, ruusunmarja- ja lakansiemenöljyt kärkenään. Loistava cocktail jättää ihon ihanan pehmeäksi. Kirkastava öljy sopii käytettäväksi mihin vuodenaikaan vaan, mutta tämän tyylisille tuotteille on usein eniten tarvetta syksyisin ja keväisin. Muistathan kuitenkin havainnoida juuri oman ihosi tarpeita!

Herkän sekaihon kanssa kannattaa olla tarkkana myös öljyn valinnassa. Valitse mahdollisimman vähän ainesosia sisältävä tuote, jossa ei ole käytetty eteerisiä öljyjä. Suositukseni saa jälleen Laponie of Scandinavia. Heidän Face Oil on yhdistelmä neljästä kasviöljystä: korjaavista ja uudistavista ruusunmarja- ja arganöljyistä sekä pehmentävistä ja rauhoittavista vadelmansiemen- ja kauraöljyistä. Mukana ei ole mitään muuta. Yksinkertaista ja tehokasta!

Viimeinen ehdotukseni on myöskin suomalainen. Taiga Cosmeticsin Beauty Oil on kehitetty kaikille ihotyypeille, mutta se on sattumoisin mielettömän hyvä valinta juurikin sekaiholle. Kaikki pohjaöljyt (argan, jojoba ja hamppu) ovat kevyehköjä ja täydellisiä sekaihon tarpeisiin. Ihana, miedosti metsäinen tuoksu kruunaa tämän loistavan vaihtoehdon.

Kuori hellästi

Varma tapa saada sekaiho sekaisin on kuoria sitä liian usein ja liian voimakkailla tuotteilla. Välttäkäämme siis sitä! Sen sijaan suosittelen sekaiholle hellää kuorintaa noin puolentoista viikon välein. Mikäli iho vaikuttaa ärtyneeltä, herkältä tai siinä on tulehtuneita tai/ja kipeitä finnejä, unohda kuorinnat kokonaan siksi aikaa, kunnes iho voi paremmin.

Toisinaan ihon pintakuivuus pääsee valloilleen toimien kilpimäisesti estäen kosteuden imeytymisen ihoon. Tästä syystä kuorinta on sekaiholle hyvä ajatus, kunhan valitset tuotteeksi aidosti hellän vaihtoehdon, etkä innostu käyttämään sitä liian usein.

Sekaiho Kasvooljy

Rakeeton hedelmähappokuorinta on erinomainen valinta. Sekaiholle suosittelen Juicy Beautyn Green Apple Sensitiveä. Tästähän on olemassa myös voimakkaampikin versio, mutta jätetään se paksummalle rasvaiselle ihotyypille. Sensitive ei ole synonyymi tehottomalle, vaikutus voi monesti olla jopa huomattavasti parempi kun ihoa ei järkytä liian vahvalla tuotteella suhteessa omaan ihoon.

Toinen rakeeton vaihtoehto on Whamisan kuorivat laput, jotka levittävät iholle kuorivaa hoitonestettä. Näiden kannattaa antaa vaikuttaa iholla hieman ohjetta pidempään, etenkin mikäli iholla ei tunnu nipistelyä tai kuumotusta. Whamisan lappuja voi käyttää 2-3 kertaa viikossa riippuen omasta ihosta, ne ovat tavallista kuorintaa vielä lempeämmät.

Voit käyttää vaihtoehtoisesti myös rakeellista kuorintaa, kunhan huolehdit, että rakeet ovat minikokoiset. Absolutionin superihana La Creme Gommante kuoriin ihoa hyvin hienoin rakein (näitä on kuitenkin paljon!) sekä todella miedoin hedelmähapoin. Yhdessä nämä muodostavat juuri oikealla tavalla lempeän, mutta tehokkaan kuorinnan. Tämä on huippuvalinta erityisesti epäpuhtauksiin taipuvalle sekaiholle. Käytä ainoana kuorintana tai vuorokerroin hedelmähappokuorinnan kanssa.

Sekaihon hoitoon sopii loistavasti myös ultraäänipuhdistaja. Lue artikkelini kotona käytettävästä  ultraäänipuhdistajasta.

Haluatko oppia hoitamaan ihoasi näkyviä tuloksia tuovalla tavalla? Verkkokurssini Unelmien iho opettaa sinulle kaiken tarvitsemasi ihonhoidosta, jotta saat rakennettua itsellesi hoitorutiinin, joka aidosti sopii ihollesi ja tuo esiin ihostasi sen parhaan version. Ihotyyppisi ja ihon haasteesi voivat olla mitä vaan, sillä kurssilla opit räätälöimään hoidon juuri omalle ihollesi. Ihosi saattaa olla vaikkapa pintakuiva, epäpuhdas, samea… Ehkäpä siitä puuttuu nuorekas elinvoimaisuus ja hehku tai se tuntuu aina vaan kuivalta, vaikka tekisit mitä? Tutustu kurssiin tarkemmin tästä.

Multimasking

Multimasking on termi, jolla viitataan usean naamion samanaikaiseen käyttöön. Itse viittaan tällä lisäksi usean eri vaikutuksen omaavan naamion vuorottaiseen käyttöön. Sekaiho hyötyy sekä puhdistavasta että kosteuttavasta ja usein vielä kirkastavastakin vaikutuksesta – naamio on erinomainen tapa tukea ihonhoitoa. Ideaalitilanteessa sekaiholle voi levittää 3-4 päivän välein naamion, joka toinen kerta kosteuttava ja joka toinen kerta puhdistava tai kirkastava tuote.

Voit myös halutessasi toteuttaa multimaskingin alkuperäisideaa ja levittää noin 5-7 päivän välein samanaikaisesti vaikuttamaan ihon rasvaisille ja epäpuhtaille alueille puhdistavan naamion ja muualle kasvoille kosteuttavan version. Ethän innostu käyttämään sekaiholle puhdistavaa naamiota tätä useammin, jottei iho kuivu! Kosteuttavan naamion kanssa ei ole niin tarkkaa, voit käyttää sitä useamminkin, erityisesti ihon tuntuessa kuivalta.

Paras Naamio Sekaiho

Älä valitse puhdistavaksi naamioksi sitä kaupan tujakointa vaihtoehtoa! Huolehdi, että hankkimasi naamio sisältää puhdistavien savien lisäksi myös kasviöljyjä, jotka ehkäisevät ihon kuivumista. Bybin Super Greens Purifying Face Mask on erinomainen valinta sekaiholle. Tehokas, mutta ihoa kunnioittavalla tavalla. Voit myös kokeilla Evolven uutta True Balance SOS Maskia, joka sopii käytettäväksi erityisesti silloin, kun iho syystä tai toisesta pukkaa normaalia enemmän näppyjä. Tätä kannattaa käyttää kuurina noin viiden päivän välein ehkäisemään uusien finnien syntyä.

Vältä myös kosteuttavien naamioiden kanssa ääripäätä. Tässä kohtaa se tarkoittaa runsaita voidenaamioita – suosi mieluummin ohuempia, jopa geelimäisiä kosteuttajia. Kora Organicsin Noni Glow Sleeping Mask on juuri tällainen ohut ja raikas ihanuus, jonka voi (ja kannattaakin) jättää vaikuttamaan yön ajaksi.

Vinkkaan sekaiholle vielä Cattierin uutuudesta, Purple Clay Maskista, joka sisältää saven lisäksi AHA-happoja. Tämä on erityisen budjettiystävällinen vinkki korvaamaan sekä kuorinta että naamio. Tokikaan happopitoisuus ei ole yhtä reipas kuin varsinaisissa hedelmähappokuorinnoissa, mutta vähintäänkin riittävä erityisesti jos sinulla on käytössäsi jotakin muutakin kuorivaa, kuten kasvovesi tai seerumi. Vaikutus Purple Maskissa on samanaikaisesti puhdistava ja kirkastava, kokonaisuutena huipputuote, jota riittää suuresta 100 ml tuubista pitkäksi aikaa.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Kasvoharja on paras apuväline pitämään ihohuokoset puhtaina
paras silmänympärysvoide
Paras silmänympärysvoide – tuotesuositukset eri ihotyypeille
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Itseruskettava
Kevyen sävyn tuova itseruskettava piristää ilmettä keväällä – parhaat tuotteet kasvoille ja vartalolle