Kuinka valita itselle sopivin seerumi?

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Seerumi on parhaimmillaan täydellinen lisä ihonhoitorutiiniin, se viimeinen puuttuva palanen, joka nostaa hoidon tulokset uudelle tasolle. Loistavia seerumeita on nykyään luonnonkosmetiikan tarjonnassa vaikka millä mitalla – kokosin avuksesi pienen oppaan, jonka avulla löydät toivottavasti sen oikean (seerumin siis).

Mikä on seerumi?

Seerumi ajatellaan usein ihonhoidon tehotuotteena, mikä pitääkin toki paikkansa. Seerumi voi joissakin tapauksissa kuitenkin olla jo itsessään ihohoitorutiinin ydintuote, ei vain ekstra. En esimerkiksi käytä omalle iholleni suinkaan aina lainkaan voidetta, seerumi kuuluu sen sijaan peilikaappini vakiovarusteisiin.

Yleisesti ottaen seerumi on ehkäpä helpointa ajatella täsmätuotteena johonkin tiettyyn ongelmaan tai tarpeeseen, kun taas voide on hieman yleisvaikutteisempi tuote. Seerumin avulla voi paneutua omassa ihonhoidossaan kosteuttamisen lisäksi esimerkiksi ihon rauhoittamiseen, kirkastamiseen tai vaikkapa anti-age -ominaisuuksiin. Seerumeille on yleensä valittu jokin tietty ensisijainen vaikutus, jota silmällä pitäen raaka-aineet on poimittu mukaan. Sen lisäksi lähes kaikki seerumit tuovat lisäkosteutusta, osa enemmän, toiset vähemmän.

Seerumi Valinta

Sanalla seerumi viitataan useimmiten geelimäisiin ja emulsiomaisiin koostumuksiin, mutta onpa joku täysin öljymäinenkin tuote nimetty seerumiksi. Mielestäni on kuitenkin selkeintä viitata seerumeilla vesipohjaisiin tuotteisiin ja puhua kasvoöljyistä tai öljyseerumeista koostumukseltaan öljymäisten tuotteiden kohdalla.

Seerumi on paikallaan silloin, kun pelkkä voide ei tuo sinulle kaipaamiasi vaikutuksia. Jos siis olet vailla lisää kosteutta, sileyttä tai heleyttä, käänny seerumin puoleen. Toisaalta taas esimerkiksi rasvaiselle ihotyypille saattaa runsaasti vesikosteutta tarjoava, koostumukseltaan kevyt ja raikas seerumi olla jopa parempi valinta kuin kasvovoide. Useimmiten seerumia käytetään kuitenkin siis voiteen kanssa ja tällöin seerumin paikka on voiteen alla.

Seerumia voi käyttää kuuriluontoisesti pullollisen silloin tällöin tai vuoden ympäri jatkuvasti. Asia riippuu todella paljon omasta ihosta ja myös seerumista. Tavallista, kevyttä kosteusseerumia voi huoletta käyttää niin usein kun haluaa. Toisaalta taas kovin vahva anti-age -seerumi tai hedelmähappoja sisältävä kirkastava seerumi ovat parhaimmillaan kuurina käytettynä.

Miten valita omalle ihotyypille sopiva seerumi?

Kun kartoitat omalle ihollesi sopivia seerumivaihtoehtoja, mieti mikä on se ensisijainen tarve, johon tuotteen haluat. Seerumi voi kyllä tehdä montaa asiaa samaan aikaan, mutta yleensä tuotteilla on jokin ”kärkivaikutus”, joka kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon. Jos etsit tehokkaasti ihoa rauhoittavaa tuotetta herkälle iholle ja hankit tuotteen, jonka ainesosilla on haettu ensisijaisesti kosteuttavaa vaikutusta, et välttämättä ole ostokseesi tyytyväinen. Kosteutta kyllä saat (olettaen siis, että tuote tekee sen mitä lupaakin), mutta se ei välttämättä rauhoita ihosi punoitusta tai ärsytystä lainkaan, pahimmassa tapauksessa voi jopa lisätä sitä. Tekeekö se seerumista huonon? Ei tietenkään, se on vaan tarkoitettu erilaisiin tarpeisiin ja tuotevalinta ei ole osunut yksiin niiden kanssa.

Mieti siis yksi vaikutus, jonka haluat seerumilla saada aikaan ja valitse tuote sen perusteella. Bonuksena saat kyllä luultavasti myös muitakin ominaisuuksia. Mieti vaikutusten lisäksi koostumusta. Salamannopeasti imeytyvä geeli ei ole automaattisesti paras valinta, vaikka se niin ihanan raikkaalta tuntuisikin. Emulsiomainen, myös öljyjä sisältävä tuote jättää kuivalle iholle geeliä huomattavasti miellyttävämmän ja joustavamman tunteen. Toisaalta taas vaikkapa sekaihon meikinalusseerumi on mieluiten nopeasti imeytyvä ja ohut.

Luonnonkosmetiikka Seerumi

Ota lisäksi huomioon muu ihonhoitorutiinisi eli mitä muita tuotteita sinulla on käytössäsi. Esimerkiksi jos kasvovedessäsi on AHA-happoja, älä valitse happoseerumia. Jos kasvovoiteesi on hyvin täyteläinen ja öljypitoinen ja sinulla on käytössäsi myös erillinen kasvoöljy, ei paras seerumivalinta ole ehkä kovin öljyrikas. Tällöin runsaasti vesikosteutta tarjoava geelimäisempi seerumi voi olla paikallaan.

Joissakin tapauksissa seerumeita voi olla myös kaksi, mikäli ihon tarpeet ovat moninaiset. Esimerkiksi pinnastaan kuiva epäpuhdas iho hyötyy sekä puhdistavasta että kosteuttavasta seerumista. Tällöin voit käyttää toista aamuisin ja toista iltaisin. Näin eri tyyppiset tarpeet on erittäin haastavaa saada täytettyä yhdellä ainoalla purkilla, joten on perusteltua hankkia kaksi erillistä tuotetta.

Seerumin on tarkoitus täydentää muuta ihonhoitorutiinia. Monesti tähän pääsee koostumukseltaan eri tyyppinen tuote kuin mitä peilikaapistasi jo löytyy. Toisaalta taas samaa hoitolinjaa voiteesi kanssa oleva seerumi on varma ja helppo valinta. Tällöin niiden vaikutus korostuu, mikä on suositeltavaa halutessasi paneutua hoitamaan jotakin tiettyä juttua ihossasi. Monipuoliseen hoitoon ja ihon erilaisten tarpeiden täyttämiseen se ei ole kuitenkaan paras kombo, sillä saman linjan tuotteissa on useimmiten samat vaikuttavat raaka-aineet.

Muistilista seerumiostoksille

1) Minkä vaikutuksen haluat?
2) Millainen koostumus sopii parhaiten ihollesi ja muuhun ihonhoitorutiiniisi täydentävästi?
3) Mitä muita tuotteita käytät? Pysyyhän kokonaisuus tasapainoisena?

Muutamia suosituksiani seerumeista

Seerumi

Yleisseerumi, helppo valinta monille: Absolution Anti-Soif

Geelimäinen, suureen pulloon pakattu seerumi tuo ensisijaisesti kosteutta, mutta vaikutus on lisäksi ihon toimintoja tasapainottava. Tuote onkin auttanut monilla myös epäpuhtauksiin, joskin tämä on aina tapauskohtaista.

Kirkastava C-vitamiiniseerumi: Novexpert Booster with Vitamin C

Loistava valinta epätasaisen sävyiselle iholle sekä aurinkoiseen vuodenaikaan neutraloimaan auringon haittavaikutuksia ihossa. Vahva annos C-vitamiinia!

Edullinen kosteuttava vaihtoehto: Feel Free Vitamin Drop

Raikas ja kevyt perusseerumi sisältää pienen tujauksen C-vitamiinia ja hyaluronihappoa. Kosteuttaa hyvin ja auttaa ylläpitämään ihon luonnollista hehkua ja hyvinvointia.

Rauhoittava seerumi herkälle iholle: Laponie of Scandinavia Calming Treatment Serum

Simppeli ja hajustamaton geelikoostumus rauhoittaa ja lisäksi kosteuttaa kevyesti. Hyvä valinta kaikenlaiseen ihon kiukutteluun, punoitukseen, ärtyilyyn ja myös tulehtuneelle epäpuhtaalle iholle.

Puhdistava seerumi: Evolve Rainforest Rescue

Mielestäni paras puhdistava seerumi, suosittelen epäpuhtaalle ja helposti tukkeutuvalle iholle. Ei kuivata, muttei kyllä erityisesti kosteutakaan. Raikas koostumus ja tuoksu.

Anti-age seerumi: Evolve Superfood 360 Seerumi

Miellyttävän runsas koostumus, joka imeytyy hyvin, muttei ole liian kevyt. Silottaa pieniä juonteita ja tuo hehkua ikääntyvälle iholle.

AHA-happoja sisältävä seerumi: Flow AHA & BHA Peeling Serum

Tehokas kuoriva seerumi sopii parhaiten epätasaisen väriselle tai/ja tukkoiselle iholle. Sitä voi käyttää myös ikääntyvän ihon hoitoon pullollisen tehokuurina.

 

Lue lisää seerumeista:

5 x Paras seerumi epäpuhtaalle iholle

Vertailussa hyaluronihapposeerumit

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: seerumit, kasvoöljyt ja kasvovoiteet
Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Hyaluronihapposeerumi
Vertailussa hyaluronihapposeerumit
Paras Seerumi Epapuhtaalle Iholle
5 x Paras seerumi epäpuhtaalle iholle