Samea iho? Testaa näitä heleyttäviä tehotuotteita

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Samea iho voi olla seurausta puutteellisesta ihon kosteuttamisesta. Joskus myös stressaava tai kiireinen elämäntilanne, liiallinen aurinko, vähäinen uni tai muuten huonot elintavat saavat ihon luonnollisen elinvoimaisuuden ja kuulauden kaikkoamaan. Katsotaan tässä artikkelissa minkälaisten purkkien avulla kadonnutta hehkua voi lähteä etsimään.

Samea Iho

Samea iho on usein seurausta ihon puutteellisesta kosteuttamisesta. Mikäli ihonhoito on liian kevyttä suhteessa vuodenaikaan ja ihon omiin tarpeisiin, voi se muuttua paitsi pintakuivaksi ja karheaksi, myös nuutuneen ja samean näköiseksi. Samaa voivat aiheuttaa esimerkiksi stressaava elämäntilanne ja huonot elintavat. Toiset ihotyypit pysyvät luonnostaan helpommin elinvoimaisen näköisenä, kun taas toisilla ihon yleisilme on herkästi samea.

Hyvänä uutisena kerrottakoon, että ihon luontaisen hehkun palauttaminen onnistuu kyllä oikeanlaiseen ihonhoitoon panostamalla. Hoidon tulee olla säännöllistä, jotta tulokset pysyvät yllä.

Kaikki lähtee ihon puhdistamisesta. Mikäli käytät liian voimakkaita pesutuotteita, on kuulaan ihon tavoittelu astetta vaikeampaa. Älä siis hankaloita hommaa ja vie prosessia väärille raiteille pesuvaiheessa! Varmin yleisohje aivan kaikille ihoille on pitäytyä puhdistusöljyissä ja -maidoissa. Valitse helpot, vedellä huuhtoutuvat tuotteet, joita on vaivatonta käyttää. Mikäli meikkaat tai/ja käytät aurinkovoidetta, valitse sekä öljy että maito. Meikittömälle iholle riittää jompikumpi tuote, mikäli ihosi ei ole erityisen helposti tukkeutuva.

Kurkkaa vinkkejä hyvistä puhdistusöljyistä tästä vertailevasta artikkelista ja parhaat puhdistusmaidot tästä vertailusta.

Samean Ihon Hoito

Huolehdi ihonhoidossa riittävästä vesikosteutuksesta ja käytä aina kasvoöljyä. Öljy on yksi parhaista tavoista pitää iho kuulaana. Se on tuote, jonka yli en missään nimessä hyppäisi sameutta ehkäistäessä.

Rutiiniin kannattaa sisällyttää myös miedosti kuorivia happoja, jotka ovat todella tehokas apu ihon heleänä pysymiseen. Käytä joko matalan pitoisuuden tuotetta päivittäin (tai lähes päivittäin) tai vaihtoehtoisesti hieman korkeamman pitoisuuden kuorintaa viikoittain.

Hedelmähapot antavat samealle iholle kyytiä!

Kuten todettua, jokin kuorivia happoja sisältävä tuote kannattaa napata mukaan omaan rutiiniin, kun toiveissa on heleä iho. Yksi tuote riittää, älä käytä ristiin rastiin useampaa happotuotetta, saat vain ihon sekaisin ylihoitamisella.

Muista, että happoja on erilaisia ja jos jokin happo tuntuu liian vahvalta, testaa miedompaa versiota. Glykolihappo on AHA-hapoista voimakasvaikutteisin, sillä sen molekyylikoko on muita happoja pienempi ja se pääsee pureutumaan hieman syvemmälle ihoon. Glykolihappo saattaa ärsyttää herkkää ihoa ja tällöin vaikkapa maitohappo on parempi valinta. Erittäin herkälle iholle kaikki AHA-hapot saattavat olla liikaa, testaa mieluummin PHA-happo glukonolaktonia.

Joka ilta käytettävä hoitoneste on ehkäpä helpoin tapa lisätä happoja rutiiniin. Huomaathan, että säännöllisesti käytettynä tällainen tuote riittää kuorimaan ihon. Älä käytä lisäksi minkäänlaista, rakeellista tai rakeetonta, kuorintaa. Tykkään itse kovasti Juice Beautyn Brightening Essencestä, joka sisältää omenahappoa (AHA-happo) sekä glukonolaktonia (PHA-happo).

Tuote tekee ihosta ihanan näköisen ja tuntuisen. Se kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa yllättävän tehokkaasti samalla taikoen ihosta luonnollisen hehkuvan. Purkki on kaiken lisäksi hyvin riittoisa. Tätä tuotetta uskallan suositella myös hieman herkemmällekin iholle, joskin tuotteiden sopiminen herkälle iholle on aina tapauskohtaista.

Toisen suositukseni saa Yin Your Skinin IHME Botanical Wonder Essence, jota suosittelen noin joka toinen tai kolmas ilta käytettäväksi. Se pohjautuu hibiskuksen kukan happoihin (AKA-happo) sekä maitohappoon (AHA-happo). Happopitoisuus on suht maltillinen, mutta kuitenkin sen verran tuntuva, että kirkastusta tapahtuu. Heleyttävä vaikutus on hyvin selkeä jo yhden käyttökerran jälkeen. Kosteutustehot ovat tässäkin tuotteessa erittäin kohdillaan. Lue IHME-taikaliemestä lisää syksyn 2022 parhaiden uutuuksien artikkelista.

Samea Iho Aha Happo

Voit tarjota iholle happoja vaihtoehtoisesti myös seerumin muodossa. Suosittelen kotimaisen Flown AHA-happoja ja BHA-happoja yhdistelevää Peeling Serumia. Tämä tuote on erityisen hyvä epäpuhtaalle ja helposti tukkeutuvalle samealle iholle. Rasvaliukoiset BHA-hapot pääsevät kuorimaan ihohuokosia sisältä päin vesiliukoisten AHA-happojen vaikuttaessa enimmäkseen ihon pinnassa. Lue lisää kevään 2022 parhaiden uutuuksien artikkelista.

Perinteisin tapa käyttää happotuotteita on tietysti viikottainen kuorinta. Muista kuitenkin, että mikäli hoitorutiiniisi kuuluu jo jokin happotuote, ei erillisen happokuorinnan käyttäminen ole tarpeen. Se voi päinvastoin olla haitaksikin.

Happokuorinnoista suosittelen ensisijaisesti Juice Beautyn Green Apple Peel -hedelmähappokuorintoja, jota on tarjolla sekä vahvempaa Full Strenght -versiota (normaalille, paksulle ja suurihuokoiselle iholle) sekä mallia Sensitive (ohuemmalle ja happoihin tottumattomalle iholle).

Monivaikutteinen
C-vitamiini

C Vitamiini Ihonhoito

Hedelmähappojen lisäksi samea iho nauttii C-vitamiinia sisältävistä tuotteista. C-vitamiini on iholle siinä mielessä loistava ainesosa, että säännöllisessä käytössä se vaikuttaa ihon ulkonäköön positiivisesti monilla eri tavoin. Se vähentää ihon sameutta ja auttaa tasoittamaan ihonsävyä vähentämällä punoitusta ja häivyttämällä pigmenttiläiskien näkyvyyttä. Se boostaa ihon kollageenin tuotantoa mikä puolestaan auttaa ihoa pysymään joustavana ja napakkana sekä ehkäisemään ihon veltostumista.

Siinä missä hedelmähappojen vaikutuksen voi monesti nähdä jopa yhden tai muutaman käyttökerran jälkeen, vaatii C-vitamiinin vaikutusten havaitseminen pidempiaikaista, säännöllistä käyttöä. C-vitamiini on helpoin tarjoilla iholle seerumin tai voiteen muodossa.

Novexpertin C-vitamiiniseerumi on vahvaa sorttia ja suosittelen sitä erityisesti silloin, kun iho on sävyltään hyvin epätasainen ja siinä on selvästi nähtävissä esimerkiksi auringossa oleilun jälkiä. Tämä seerumi on erityisen hyvä käytettäväksi pullollisen kuurina kesän jälkeen.

Feel Freen C-vitamiinia sisältävä hoitolinja tarjoilee edullisempaa ja hieman miedompaa hoivaa. Tehot ovat silti kohdillaan ja rakastan erityisesti linjan Vitamin Drop Serumia. Se on kosteteuttava ja ihon omaa elinvoimaisuutta parantava geeliseerumi, joka on helppo napata mukaan omaan rutiiniin. Vaikutusta voi halutessaan tehostaa saman linjan C-vitamiinivoiteella, joka on ihanteellinen etenkin meikin alle.

Viimeinen vitamiinitärppi tulee Bioearthilta. Heidän C-vitamiinia sisältävä boosteri sopii käytettäväksi joko sellaisenaan tai sekoitettavaksi mietoon pohjavoiteeseen. Koostumus on ohutta ja nopeasti imeytyvää, toimii mielestäni kivasti kasvoveden jälkeen suoraan iholle siveltynä.

Vinkki herkälle iholle

Laponie Brightening Serum

Mikäli ihosi on herkkä, eivät happoja tai C-vitamiinia sisältävät tuotteet tule välttämättä kysymykseen. Panosta tällöin erityisesti hellävaraiseen puhdistukseen sekä huolelliseen ihon kosteuttamiseen. Voit lisätä tehotuotteeksi herkälle iholle kehitetyn Laponie of Scandinavian Brightening Treatment Serumin, joka on markkinoiden ainoita herkän ihon hehkuseerumeita.

Tuotteen heleyttävä teho pohjautuu seerumin sisältämien kasviöljyjen lisäksi bakuchioliin, jonka tiedetään sopivan useimmiten myös herkälle iholle. Se tasoittaa ja häivyttää epätasaista ihonsävyä. Koostumus on ohuen emulsiomainen, kuin hyvin kevyt kasvovoide. Se sopii mainiosti ihan kaikille ihotyypeille, valitse muut hoitotuotteet oman ihosi tarpeiden mukaan. Rasvaiselle iholle meikin alle Brightening Treatmentin seuraksi saattaa riittää jopa pelkkä kasvovesi.

Öljyä iho hehkuvaksi

Samea Iho Kasvo Oljy

Ei ole olemassa samean ihon hoitoa ilman öljyjä! Samea iho kulkee usein käsi kädessä ihon pinnan karheuden kanssa ja kasviöljyt ovat mitä parhaita apureita torjumaan tätä. Öljyt auttavat pitämään ihon pinnan pehmeän joustavana ja säilyttämään ihon elinvoimaisen näköisenä. Toki ne aivan välittömästikin tuovat hehkua öljymäisen koostumuksensa avulla. Suosittelen käyttämään öljyä aamuin illoin parhaiden hoitotulosten aikaansaamiseksi.

Oikeastaan mikä vaan kasviöljy tai useampaa öljyä sisältävä cocktail on tyhjää parempi, mutta nostan tähän muutaman erityisen hyvän tuotteen sameaa ihoa silmällä pitäen.

Djusien Fruit Glaze on koostumukseltaan öljyksi kevyehkö, joten se sopii mainiosti myös meikin alle. Viinirypäleen- ja puolukansiemenöljyt auttavat antamaan sameudelle kyytiä ja skvalaanin jäljiltä ihoon jää ihanan pehmeä ja silkkinen tunne. Budjettivaihtoehtona kannattaa kurkata PureBeautyn Glow Oiliin, joka saa tehonsa ruusunmarjaöljystä sekä lakan- ja mustikansiemenöljyistä.

Viimeinen silaus voiteella

Kirkastava Kasvovoide

Lopuksi vielä muutama tärppi erityisesti pintakuivalle ja kuivalle iholle välitöntä hehkua lisäämään. Jos iho on jopa harmahtavan samea ja nuupahtaneen näköinen, kannattaa panostaa paitsi pitkän matkan tuloksiin, myös välitöntä hehkua tuoviin tuotteisiin. Kuten edellisessä kappaleessa mainitsinkin, öljyt ovat tähän erinomaisia. Kiinnitä huomiota myös kasvovoiteen valintaan. Hehkuvan pinnan jättävä voide ei automaattisesti tarkoita paksua koostumusta. Urangin Cactus Oasis Cream on tästä loistava esimerkki. Notkea, mintunvihreä voide levittyy kasvoille ohuelti ja jättää ihanan kuulaan pinnan. Tämä voide on yllättävänkin hoitava!

Pulpe De Vien Cozy Cuddle tuoksuu vastustamattomasti mehukkaille persikoille ja on koostumukseltaan todella miellyttävä. Voide on kevyempi, eikä ihan niin hehkuva kuin Urangin versio, mutta mielestäni todella hyvä ja edullisempi vaihtoehto. Kuulauden määrä riippuu omasta ihotyypistäsi ja tämä voide sopiikin kaikista parhaiten normaalille ja sekaiholle. Kumpikaan mainitsemistani voiteista ei siis sisällä mitään hehkua tuovia helmiäishippusia, vaan kuulaus syntyy niiden koostumuksesta.

Viimeisenä vinkkaan vielä ultraäänipuhdistajasta, joka antaa kyytiä ihon sameudelle ja kuolleelle ihosolukolle. Lue lisää artikkelistani Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona.

Huomaathan, että kaikkia tämän jutun tuotteita ei ole tarkoitus ottaa käyttöön samanaikaisesti. Poimi ensin yksi tai maksimissaan kaksi juttua, jotka voit liittää omaan ihonhoitorutiiniisi. Panosta lisäksi erityisesti puhdistuksen hellävaraisuuteen ja ihon peruskosteuttamiseen.

Lisää ihonhoito- ja hiusvinkkejä, purkkeja ja purnukoita sekä meikkitutoriaaleja löydät Instagramista @strawberryemmi

pia

Erityisesti Yin Your Skin IHME Botanical Wonder Essence kiinostaa eikä vähiten siksi että saman sarjan Sileä öljy on niin ihana.
Miten tätä Ihmettä tulisi käyttää? Laitetaanko suoraan puhdistetulle iholle? Vai kosteutetaanko ensin? Entä tuotteet Ihmeen päälle, pelkkä öljy vai voiko laittaa seerumit ja voiteet? Minulla on käytössä myös Novexpert Booster with Vitamin C –Kirkastava C-vitamiiniseerumi, voiko tätä käyttää yhdessä Ihmeen kanssa?

Vastaa
Emmi Mansikkaviita

Mä ehdotan IHME-liemen käyttöön seuraavaa: Pidä muuten normaali hoitorutiinisi, mutta joka kolmas ilta korvaa se Ihmeellä ja öljyllä. Mä tykkään pitää hoitorutiinin hyvin simppelinä niinä kertoina, kun laitan Ihmettä. Se kosteuttaa yllättävän hyvin ja sitä voi kerrostaa vaikka muutaman ohuen kerroksen ja sitten kasvoöljy päälle. Eli Ihme suoraan puhtaille kasvoille ja siihen sitten öljy päälle, toimii musta kaikista parhaiten noin! Muina kertoina voit sitten käyttää C-vitamiiniseerumeita ym mitä sulla onkaan käytössä, mutta tosiaan toista happpotuotetta ei tarvita. Jos/kun iho vaikuttaa tykkäävän Ihmeestä, voit katsoa tarpeen mukaan haluatko käyttää sitä esim. joka toinen ilta vai riittäisikö pari kertaa viikossa :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Ultraaanipuhdistus
Ultraäänipuhdistus on syväpuhdistava ihon kirkastus, jonka voit tehdä itse kotona
Pihista Ja Panosta
Pihistä ja panosta: puhdistustuotteet, kuorinnat ja naamiot kasvoille
Puhdistusoljy
Vertailussa puhdistusöljy x 6 – poimi paras tuote omalle ihotyypillesi
Arkikampaus
Helppo arkikampaus x 10